2023-06-16 27 views
與久未見面的朋友相約emax 的親子餐廳Su casa, 餐廳走優雅高級路線,主打親子西餐,今次order 了2個set:紐西蘭牛西冷配薯條🥩🍟牛扒肉質嫩口,薯條脆口加拿大無骨豬扒🥩啖啖肉,肉質細嫩易咬開隨餐附送:🎃🎃南瓜湯🎃🎃瓜味濃郁,還吃到南瓜肉😋🍍🍍菠蘿有機奇亞籽綠茶⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️只要有菠蘿,我就會給五星😋🤣🤣又好味又可以抗氧化又不太甜🥰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰原來su casa 除了是西餐廳外,原來也是寵物友善餐廳🥲下次要帶制制來打咭🐰😎
與久未見面的朋友相約emax 的親子餐廳Su casa,

紐西蘭牛西冷配薯條🥩🍟
牛扒肉質嫩口,薯條脆口

加拿大無骨豬扒🥩
啖啖肉,肉質細嫩易咬開

隨餐附送:
🎃🎃南瓜湯🎃🎃
瓜味濃郁,還吃到南瓜肉😋

🍍🍍菠蘿有機奇亞籽綠茶⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
只要有菠蘿,我就會給五星😋🤣🤣
又好味又可以抗氧化又不太甜🥰

🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰🐰
原來su casa 除了是西餐廳外,原來也是寵物友善餐廳🥲
下次要帶制制來打咭🐰😎
2023-06-15 39 views
陪朋友去咗E-max見客,見完客喺附近搵到間幾有質素嘅餐廳食lunch╰☆ All Day Breakfast $76超級豐富,有勁大塊嘅炭烤嫩嫩雞扒、炒蛋,蕃茄,炸得香脆嘅薯餅同蒜蓉包,介有藜麥沙律🥗巴馬火腿同茄汁焗豆╰☆ 加拿大無骨豬扒$118 (配飯/意粉/薯條)揀咗意粉,豬扒肉質鬆軟嫩滑,無骨啖啖肉好juicy每個lunch set已經包咗餐湯同飲品,仲可以加配其他小食,都幾多款式選擇╰☆精選生蠔 +$48係南非生蠔🦪好新鮮,蠔肉豐滿厚嫩,肉汁甘美,口感爽脆╰☆鮮果高纖燕麥杯+$28朋友仔就加咗呢款,健康又美味😋-飲品-洛神花茶+$10熱鮮磨咖啡+$8餐廳位置有個自助區,可以一班人玩下broad game ,小朋友仲可以喺門口揀波波同扭蛋,下次一定要帶埋小朋友嚟開心下🥳

╰☆ All Day Breakfast $76

╰☆ 加拿大無骨豬扒$118 (配飯/意粉/薯條)
揀咗意粉,豬扒肉質鬆軟嫩滑,無骨啖啖肉好juicy

╰☆精選生蠔 +$48
係南非生蠔🦪好新鮮,蠔肉豐滿厚嫩,肉汁甘美,口感爽脆

╰☆鮮果高纖燕麥杯+$28
朋友仔就加咗呢款,健康又美味😋

-飲品-
洛神花茶+$10
熱鮮磨咖啡+$8

餐廳位置有個自助區,
可以一班人玩下broad game ,
2023-06-14 40 views
九展除了有戲院和看舞台劇之外,還有很多食肆選擇的。這次去了家小清新的餐廳,店舖裝修簡約,還有樹木做裝飾😆。食物是掃碼下單,套餐食物價格較經濟,因為可用優惠價升級飲品,也可以加購甜品底小吃🙈。- ▪︎熱朱古力咖啡|熱朱古力 HKD$12飲品顏色較深色,而且有拉花可打卡一下📸。朱古力咖啡味道較香,多了咖啡的香味較吸引。朱古力味道香甜,跟奶的比例剛好,飲品口感幼滑。- ▪︎煙三文魚香草忌廉闊條麵 HKD$75賣相較吸引的主食,煙三文魚半熟狀態,口感嫰滑微咸。醬汁味道濃稠,闊條麵沾滿醬汁感覺惹味,麵質挺有咬感🤤。- ▪︎小虎蝦蒜香意粉 HKD$70這個味道較香口,一份有三隻大蝦,肉質爽口鮮味。蒜的份量挺多☺️,意粉是簡單調味味道剛好,份量多吃到飽飽。- ▪︎玫瑰荔枝芝士餅|日式柚子芝士餅 HKD$28甜品是加購價感覺經濟,有草莓醬和朱古力醬做裝飾弓。玫瑰荔枝味道香甜,日式柚子感覺清新。芝士質感幼滑😍,芝士控表示喜歡。-

▪︎熱朱古力咖啡|熱朱古力 HKD$12

▪︎煙三文魚香草忌廉闊條麵 HKD$75

▪︎小虎蝦蒜香意粉 HKD$70

▪︎玫瑰荔枝芝士餅|日式柚子芝士餅 HKD$28

2023-06-07
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
2023-06-13 24 views
今日阿仔上完興趣班同我講佢想食兒童餐而爸爸又咁啱可以早放工我就諗起附近有間親子餐廳所以就帶左佢去食啦餐廳分左2個區域,一邊是用餐區,另一邊是玩樂區呢度啲職員真係超級好👍🏻讚讚讚,事原係阿仔今日太麻煩(其實平時都麻煩,但今日寧舍麻煩)見倒門口個餐牌相有士多啤梨,佢話要食個個餐,但原來新餐牌係換左泡芙,佢知道之後就開始變樣🙈但d職員好好 ,知佢唔開心就切左粒士多啤梨比佢,到油個 Spider Man 又話堆顏色無紅色🤦🏻‍♀️食野又掉左 2次叉🥲真係失禮哂🫠🫠但餐廳個兩個職員真係好有耐性👍🏻態度超好👍🏻👍🏻講反d野食因為我等阿仔上堂個時偷偷地去食左個好豐富嘅下午茶茶餐,所以仲好飽所以我地就叫左兩個餐再加配左d小食紐西蘭牛西冷配薯條 HK$138我地叫左Medium-Rare,切開見到内層嫩粉紅,出面外層又唔會煎到好乾身,肉質好軟腍,又好有牛味,唔洗點醬汁都好好食。而伴碟既脆肉瓜、茄子同烤咗嘅蕃茄都好有juicy 好腍好入味,唔會乾哂整得好好食我地+$48 精選生蠔2隻,新鮮即開,蠔味清新,海水味較淡,肉質爽甜。另外仲+$22 鮮果杯,有士多啤梨、哈密瓜、藍莓、菠蘿、火龍果、提子,款式好多但比
今日阿仔上完興趣班
餐廳分左2個區域,一邊是用餐區,另一邊是玩樂區
講反d野食
所以我地就叫左兩個餐再加配左d小食
紐西蘭牛西冷配薯條 HK$138
我地+$48 精選生蠔2隻,新鮮即開,蠔味清新,海水味較淡,肉質爽甜。另外仲+$22 鮮果杯,有士多啤梨、哈密瓜、藍莓、菠蘿、火龍果、提子,款式好多但比較細杯
阿仔揀左既兒童餐係熱狗腸片芝士通心粉,牛油粟米,泡芙,橙汁$68
對於平時食兒童餐只係食甜品同飲杯橙汁就唔太食其他野既佢黎講,佢今次竟然食左大半個通粉同粟米就知有幾好食啦
餐飲我地揀左 菠蘿有機奇亞籽綠茶
幾好飲,唔會太甜,啱啱好!除左有奇亞籽口感,飲落仲有少少菠蘿碎,又夠大杯 ,仲要免費跟餐好抵飲
我地係用餐區食完野之後,就過左去玩樂區玩左一陣先走 ,阿仔同爸爸玩足球機&巨型版過3關,而我就係度打卡影相📸️
臨走仲有氣球送同有得扭蛋🤗阿仔即刻開心反哂😂
呢間下次可以再帶埋妺妺黎Encore
2023-05-31
Dinner
2023-06-13 24 views
寶貝女終於完成考試,我就帶佢去九龍灣玩,因為呢區比較多小朋友玩的地方,去完MEGABOX就去埋九展的歡樂天地,在歡樂天地樓上有間親子餐廳,見裡有野玩,環境又OK,就和男友加埋寶貝女三個人食~~~呢度午餐餐牌食物望落幾吸引~~~不過寶貝女話自己大個女,所以唔叫兒童餐~~~是日餐湯係磨菇湯,我就超愛,因為飲落有粒粒己打磨的磨菇,口感和味道十足,男友就愛飲咖啡,我就飲熱柚子蜜,餐小食配吉列廣島蠔3件,吉列廣島蠔外脆內軟,我和男友食,始終個人不想小朋友太早接觸相關食品~~~寶貝女點咗煙三文魚香草忌廉闊條麵,平時對食有要求的寶貝女食到唔停口仲要乘機搶我的西冷食~~~我就點咗紐西蘭牛西冷配薯條,我點咗五成熟,薯條粗大又新鮮熱辣辣~~~件西冷食落肉質軟熟又好食,個人覺得唔夠食,因為寶貝女發育時期不斷要食~~~男友點咗加拿大無骨豬扒配意粉,我試咗一口豬扒,肉質不錯,但個人最愛都係西冷~~~寶貝女就點了藍莓芝士蛋糕~~~呢間餐廳賣點係可以親子玩樂,而我就在巨型蘋果棋輸咗俾個女= ="個人覺得大部份親子遊戲比較適合小學或以上程度的小朋友,不過兒童餐玩具和BB座位又好適合年齡較小的小朋友,呢暑餐廳平日比較早
呢度午餐餐牌食物望落幾吸引~~~
不過寶貝女話自己大個女,所以唔叫兒童餐~~~

寶貝女就點了藍莓芝士蛋糕~~~

個人覺得大部份親子遊戲比較適合小學或以上程度的小朋友,不過兒童餐玩具和BB座位又好適合年齡較小的小朋友,呢暑餐廳平日比較早關門,最好早點到場食野和玩~~~
2023-06-08
2023-06-12 19 views
這家九龍灣的西式親子餐廳提供的兒童餐非常受小朋友歡迎。餐廳提供的炸魚薯條是一個非常經典的選擇,炸魚外皮酥脆金黃,裡面的魚肉也非常嫩滑,搭配上酥脆的薯條,讓整個餐點非常美味。牛油粟米也是一個非常經典的配菜,這裡的牛油粟米非常香濃,粟米的口感也很好,讓小朋友們都非常喜歡。橙汁是一個非常健康的飲品選擇,而且口感非常清新,非常適合搭配餐點飲用。如果小朋友喜歡吃肉類,餐廳也提供了紐西蘭西蘭牛扒。這道菜肉質鮮嫩,口感非常好,配上餐廳特製的醬汁,讓整個餐點更加美味。總體而言,這家九龍灣西式親子餐廳提供的兒童餐非常適合小朋友們食用。餐點口感美味,配菜豐富,而且橙汁也非常好喝。如果小朋友喜歡吃肉類,紐西蘭西蘭牛扒也是一個非常不錯的選擇。值得一提的是,這家餐廳的環境非常適合家庭聚餐,餐廳內還提供了一些桌遊和玩具,讓小朋友們在用餐之餘也可以玩樂,非常適合家庭用餐。

原來九展都有唔少嘢食選擇👍🏻呢間Cafe其實係親子餐廳👶🏻有一個角落有唔少玩具同空間俾小朋友玩🎠 小弟冇小朋友咁就係Cafe區慢慢食個午餐🤣 環境光猛有空間感食物都唔錯架☀️⭐️ 加拿大無骨豬扒配薯條 🥩豬扒煎得夠淋但係唔肥😚 咬落去都幾Juicy 配上蔬菜好有西式感🥒⭐️ 澳洲大啡菇黑松露忌廉意大利飯 🍄大啡菇嘅口感好好唔會太乾同埋無草味☺️ 意大利飯夠曬Creamy松露味好香🇮🇹⭐️ 日式柚子芝士餅 🍰日式既Cheesecake比較輕盈🇯🇵又帶有酸酸甜甜嘅柚子香🍊⭐️ 鮮果高纖燕麥杯 🥛Oatmeal配上水果同牛奶🍼最啱返工嘅午餐補充番營養同纖維🌿⭐️ 菠蘿有機奇亞籽綠茶 🍵⭐️ 檸蜜 🍋特別讚一讚佢附餐嘅飲品都好有誠意💛 綠茶帶上絲絲清甜嘅菠蘿味🍍好有夏日嘅感覺🏝️

⭐️ 加拿大無骨豬扒配薯條 🥩

澳洲大啡菇黑松露忌廉意大利飯
日式柚子芝士餅
鮮果高纖燕麥杯
2023-06-10 26 views
早前由石門搬咗嚟九龍灣嘅親子餐廳今日帶埋小朋友一齊嚟環境好舒適.生日嚟開Party又唔錯喎餐廳劃分咗另一個區域比小朋友玩除咗有Board Game之外,有得扭蛋仲送咗汽球 同 小禮物店員超有愛,又食又拎勁開心食物即叫即製有質數,又抵食✨精選生蠔生蠔超出預期口感清爽又鮮甜✨小虎蝦蒜香意粉原隻虎蝦爽口彈牙配上蒜香味濃郁嘅意粉意粉唔會太淋,超讚✨紐西蘭牛西冷 配 薯條5成熟嘅西冷係最完美嘅熟度軟腍唔靭.依然留有豐富肉汁✨紐約芝士蛋糕Cheese Cake 口感幼滑好Creamy碟上添上糖漿同生果,賣相唔錯跟埋餐飲.性價比極高最緊要小朋友玩得開心
早前由石門搬咗嚟九龍灣嘅親子餐廳
今日帶埋小朋友一齊嚟
環境好舒適.生日嚟開Party又唔錯喎

餐廳劃分咗另一個區域比小朋友玩

除咗有Board Game之外,
有得扭蛋
仲送咗汽球 同 小禮物
店員超有愛,又食又拎勁開心

食物即叫即製有質數,又抵食

✨精選生蠔

5成熟嘅西冷係最完美嘅熟度
軟腍唔靭.依然留有豐富肉汁

✨紐約芝士蛋糕
Cheese Cake 口感幼滑好Creamy
碟上添上糖漿同生果,賣相唔錯

跟埋餐飲.性價比極高

最緊要小朋友玩得開心
2023-06-10
2023-06-09 23 views
好吸引既親子餐廳🏡 🧚🏻‍♀️姐姐們都超級nice 一去到就俾左堆氣球🎈bb揀 熱愛巧虎既bb揀左黃色💛 🍴餐廳分左兩個區:dining area 🥣 + play area 🛝 食飽 / 等上菜既時候就可以同bb去放電啦🤩 🥗野食 好多親子餐廳收費都好貴又唔好食 但Su Casa 既野食絕對對得住個價 🔖兒童餐: 番茄意粉 + 粟米 + 章魚燒 $68有三款兒童餐可以揀,每款都有架車車裝住d野食,bb勁鍾意食個意粉🍝,密密食冇停過✨食兒童餐仲可以捏蛋😍 🔖紐西蘭牛西冷配薯條 $138點了medium,熟度掌握得好好,牛扒肉質軟嫩,薯條勁香脆➕$48加配左南非生蠔🦪: 好鮮甜新鮮,非常有驚喜 🔖澳洲盲曹魚柳伴西西里蜆肉汁配薯條 $118 香脆可口,肉質唔會好散,完全冇腥味 ➕$28加配左生果杯🍓
好吸引既親子餐廳🏡

但Su Casa 既野食絕對對得住個價

🔖兒童餐: 番茄意粉 + 粟米 + 章魚燒 $68
✨食兒童餐仲可以捏蛋😍

🔖紐西蘭牛西冷配薯條 $138
點了medium,熟度掌握得好好,牛扒肉質軟嫩,薯條勁香脆

➕$48加配左南非生蠔🦪: 好鮮甜新鮮,非常有驚喜

🔖澳洲盲曹魚柳伴西西里蜆肉汁配薯條 $118
香脆可口,肉質唔會好散,完全冇腥味

➕$28加配左生果杯🍓
2023-06-08 15 views
呢排見到有間親子餐廳仲有兒童餐 即刻去食好東西😍 一去到餐廳 姐姐哥哥好極friendly 姐姐送個左Dino ballon俾bb 俾左勁多玩具和畫筆Bb油畫☺️ 我爭啲以為我去左托兒所😂 餐廳分左2邊 一邊係裝修比較premium d 仲有間細房仔可以book黎一家人慶祝生日 另一邊係比較有趣玩樂d 多啲益智大個d玩具 兩邊都打卡一流 挪威煙三文魚忌廉牛油果醬意大利飯意大利飯口感好creamy 意大利飯唔會煮得太熟 粒粒都好飽滿同好有咬口 飯入面有好多三文魚 牛油果煮到溶入左個忌廉汁度 味道好清新紐西蘭牛西冷配薯條塊西冷牛好厚好大塊 但係唔會好韌而且勁多肉汁 我地生熟情度撚左3成 切開個西冷牛粉紅嫩心 入口肉質軟稔 加埋個sauce 同脆卜卜既薯條 真心一流兒童餐· 熱狗腸片芝士通心粉 牛油栗米 泡美 橙汁 (每個兒童餐均可扭蛋)呢個套裝有Bb中意既粟米同埋芝士 所以係清哂😂 d通心粉都煮得好軟 所以就算好似Bb甘細個都可以食得好好

挪威煙三文魚忌廉牛油果醬意大利飯

紐西蘭牛西冷配薯條

2023-06-08 26 views
今日陪個fd 去Emax 追星等得耐耐地佢叫我去食少少野休息下咁我就去搵下午茶食見到間超大嘅餐廳一半部份劃為自助區可以買左食物再自由坐喺度食同玩有好多啱小朋友嘅玩樂設施同遊戲另一半就正常餐廳地方夠大枱與枱之間好有空間感又有少少綠色植物做分隔環境唔錯我揀左個素食all day breakfast 試下先上南瓜餐湯入口好濃稠南瓜味香甜仲食到南瓜粒All day breakfast賣相相當唔錯好豐富!扒雜菜都無hea我有翠肉瓜同茄子煎完好香軟👍南瓜藜麥沙律用和風汁幾酸爽最好味係個鮮果燕麥杯!好有口感有少少脆片同新鮮哈蜜瓜完全顛覆晒我平時食燕麥片嘅印象!餐飲都幾特別菠蘿有機奇亞籽綠茶味道唔會太甜菠蘿味突出幾有心思👍👍
今日陪個fd 去Emax 追星

有翠肉瓜同茄子
煎完好香軟👍
南瓜藜麥沙律
用和風汁幾酸爽
最好味係個鮮果燕麥杯!
好有口感
有少少脆片同新鮮哈蜜瓜
完全顛覆晒我平時食燕麥片嘅印象!

餐飲都幾特別
味道唔會太甜
菠蘿味突出
幾有心思👍👍
2023-06-03
Tea
2023-06-05 27 views
超讚的親子餐廳,餐廳分咗兩個區域:普通進食區 和 類似Party Room(玩樂區),有足球機、棋類遊戲等,及帳篷打卡位比小朋友玩樂,而且不另收入場費👍不收加一👏。玩樂區地方都大,可以開生日party🎂及私人聚會🥂職員姐姐非常之nice, 一去到已經拿顏色筆同畫紙比小朋友畫,佢哋嘅兒童餐有ABC三款揀,我哋點咗B餐 有:炸魚薯條🍟配粟米🌽菠蘿片🍍蘋果汁🧃,我點咗一份紐西蘭牛西冷(可配飯、意粉或薯條)跟餐南瓜湯🎃、一杯菠蘿有機奇亞籽綠茶🍹,兒童餐是車車餐盆,有三個顏色俾小朋友選擇,非常之貼心,炸魚條非常之好食,香脆又juice 😋,媽媽我都忍唔住偷食咗一條🤭,兒童餐份量都唔小,非常抵食😋。份西冷牛扒🥩我點咗5成熟,剛剛好,好嫰滑,厚度我好滿意,差唔多有3cm厚👍,食落口好滿足,啖啖肉😋,南瓜湯🎃都好正,杯飲品好有特色,加入奇亞籽,非常之健康,飲落菠蘿味🍍為主,好好飲,健康又唔會有負擔👍。

• 西冷牛扒🥩
2023-06-04 19 views
前幾日去了九龍灣EMAX看到有間親子餐廳,兒童餐都有3款供應。門前放了如扭蛋,氫氣球和畫板等兒童玩意,場內分有2邊地方,一邊有足球機,大富翁和棋等,可供兒童玩樂的地方。而另一邊是進食的地方,這邊很多綠色植物裝飾,有雅致和休閒的感覺。午市套餐包餐湯和飲品,主食有很多選擇,另可加配小食,很有彈性。我點了2個套餐:-餐湯-南瓜湯南瓜味香,湯底綿滑。-澳洲盲鰽魚柳配西西里蜆肉汁跟意粉魚柳外皮金黃,肉質嫩滑,還有煎香的茄子和翠玉瓜伴碟,醬汁有蕃茄和蜆肉,酸酸甜甜。-加拿大無骨豬扒配薯條豬扒厚身,肉質夠淋,外皮煎香,還有配菜。-菠蘿有機奇亞籽綠茶不太甜,很清新。-熱檸檬茶

我點了2個套餐:
-餐湯-南瓜湯
南瓜味香,湯底綿滑。

-澳洲盲鰽魚柳配西西里蜆肉汁跟意粉

-加拿大無骨豬扒配薯條
豬扒厚身,肉質夠淋,外皮煎香,還有配菜。

-菠蘿有機奇亞籽綠茶
不太甜,很清新。
-熱檸檬茶
2023-06-03
2023-06-02 24 views
琴日去附近搵朋友傾野!呢間餐廳可以坐好耐 岩哂我地慢慢傾 都坐左兩個鐘!因為呢間餐廳環境好大 有兩個場地~一邊係普通進食區 另一邊係類似Party Room咁的玩樂空間~加拿大無骨豬扒配薯條 $108澳洲盲曹魚柳冠西西里蜆肉汁配意粉 $118慢煮雞胸肉蘆筍蕃茄意粉 $72紐約芝士蛋糕 $28套餐都係包忌廉蘑菇餐湯同埋菠蘿有機亞麻籽綠茶~加一服務費Su Casa (九龍灣)九龍灣展貿徑1號E-Max 國際展貿中心地下21-23號舖

加拿大無骨豬扒配薯條 $108
澳洲盲曹魚柳冠西西里蜆肉汁配意粉 $118
慢煮雞胸肉蘆筍蕃茄意粉 $72
紐約芝士蛋糕 $28

套餐都係包忌廉蘑菇餐湯同埋菠蘿有機亞麻籽綠茶~
加一服務費

Su Casa (九龍灣)
九龍灣展貿徑1號E-Max 國際展貿中心地下21-23號舖
2023-06-02 32 views
Su casa 環境舒適乾淨,Staff 有禮又nice, 而且有分用餐區同玩樂區,非常適合一家大細or同朋友小敘的好地方👍 Staff 見女女坐低,就拎畫紙同顏色筆俾佢❤️仲送左公仔氣球俾佢,跟住仲拎埋兒童餐具同碗俾佢,真係好細心🫶 因為妹妹坐唔定,爸爸就帶左妹妹去玩樂區,見到有好多唔同類型的玩具,飛行棋,釣魚,lego,足球機等等,妹妹乜都拎黎玩下😂😂 餐廳菜式不只為大人而設,仲有兒童餐俾小朋友揀架❤️ 因為大女訓左,所以今次無試到兒童餐,淨係叫左2sets黎食 加拿大無骨豬扒配薯條豬扒入味又唔老,而且唔會好肥,伴菜有煎過的茄子,蕃茄同翠玉瓜,唔錯!薯條炸得好香口,份量都多 紐西蘭牛西冷配薯條叫左7成,完全唔韌,仲好juicy,又易切 飲品叫左🍍有機奇亞籽綠茶 & 凍檸茶🍍有機奇亞籽綠茶味道清香,唔會太甜凍檸茶茶味夠濃,檸檬唔會好似茶餐廳咁薄 大女之後醒左,有少少扭計,Staff 見到之後,就拎畫紙同顏色筆俾佢油,仲拎左Elsa汽球哄佢🤣真係超有愛心同耐性!爸爸都話依間餐廳要Encore

Staff 見女女坐低,就拎畫紙同顏色筆俾佢❤️

紐西蘭牛西冷配薯條
叫左7成,完全唔韌,仲好juicy,又易切

飲品叫左🍍有機奇亞籽綠茶 & 凍檸茶
🍍有機奇亞籽綠茶味道清香,唔會太甜
凍檸茶茶味夠濃,檸檬唔會好似茶餐廳咁薄