步入呢間店,首先俾個原味朱古力心太軟迷倒😍,一刀下去,流心朱古力流得好滿足,每一啖都係朱古力嘅熱情擁抱,啖啖正!薯仔沙沙地,加上咸香煙肉同滑溜嘅芝士,食嘅時候真係開心到彈起🎉。嗰個蛋黃疏乎厘,我告訴你,根本就係虐待味蕾嘅美味罪行!外層微脆,入口即溶,豆腐味雪糕添上幾勺,清新中帶點日式底蘊,香滑得嚟又唔膩口🌟。呢一頓簡單但質感十足,食物用心,每樣小菜都係精品。真係攞住筷子都不想停,一次又一次,征服味蕾嘅旅程,粒粒皆辛苦,但係好味到無悔啊!想食平民美食,相信我,嚟呢度就啱晒!👍

2023-12-27 106 views
今完晚飯就一定又係糖水時間不過又唔想食d好凍嘅野突然諗不如去食都幾出名嘅心太軟做happy ending我地大約10點去到好彩排第3不過佢都快手嘅平均等30分鐘就minimum 喺排隊時就已經落定order入到去坐一陣就食得我地order咗3款心太軟我地揀咗朱古力、開心果同伯爵茶而每份心太軟都配有自選雪糕當中朱古力心太軟係大份version一切開流心嘅效果真係好治癒我地一致話朱古力味係top No.1但朋友都有話伯爵茶嘅味好濃好有suprise而開心果有d開心果粒喺入面都好好味
今完晚飯就一定又係糖水時間
平均等30分鐘就minimum

喺排隊時就已經落定order
入到去坐一陣就食得
我地order咗3款心太軟
我地揀咗朱古力、開心果同伯爵茶
而每份心太軟都配有自選雪糕
當中朱古力心太軟係大份version

一切開流心嘅效果真係好治癒
我地一致話朱古力味係top No.1
但朋友都有話伯爵茶嘅味好濃好有suprise
而開心果有d開心果粒喺入面都好好味

2023-11-05 182 views
為左一試依個聞名心太軟,專登遠赴屯門小區搵食😋真係一D都冇令我失望,好出色👍🏻#D24榴槤心太軟+雲呢嗱雪糕切開隨即流出濃濃流心榴槤蓉,雖然睇落好似好稀,但榴槤香味十足,又唔會太甜,鍾意食榴槤嘅人必定要試😋心太軟層皮又唔會太厚,點埋榴槤蓉一啖擺入口,感覺好正👍🏻#特濃朱古力心太軟+特濃朱古力雪糕切開隨即流出香濃朱古力漿,特濃朱古力味似黑朱古力,濃得嚟似有少少燶味咁,但又唔會好甜,朱古力控好欣賞佢嘅香濃朱古力味😋再配埋朱古力雪糕一熱一凍擺入口,真正double chocolate感覺😂唯獨美中不足係店舖太細,空間感不足有D逼,只得3張枱仔,見好多人都會買外賣番去食。不過店長態度友善仲講解埋食法,務求令到食客品嚐得到最好味嘅心太軟,此舉真係值得一讚,大家齊齊支持小店👍🏻
為左一試依個聞名心太軟,
專登遠赴屯門小區搵食😋
真係一D都冇令我失望,好出色👍🏻

#D24榴槤心太軟+雲呢嗱雪糕
切開隨即流出濃濃流心榴槤蓉,
雖然睇落好似好稀,
但榴槤香味十足,又唔會太甜,
鍾意食榴槤嘅人必定要試😋
心太軟層皮又唔會太厚,
點埋榴槤蓉一啖擺入口,感覺好正👍🏻
D24榴槤心太軟

#特濃朱古力心太軟+特濃朱古力雪糕
切開隨即流出香濃朱古力漿,
特濃朱古力味似黑朱古力,
濃得嚟似有少少燶味咁,但又唔會好甜,
朱古力控好欣賞佢嘅香濃朱古力味😋
再配埋朱古力雪糕一熱一凍擺入口,
真正double chocolate感覺😂
特濃朱古力心太軟

唯獨美中不足係店舖太細,
空間感不足有D逼,只得3張枱仔,
見好多人都會買外賣番去食。
不過店長態度友善仲講解埋食法,
務求令到食客品嚐得到最好味嘅心太軟,
此舉真係值得一讚,大家齊齊支持小店👍🏻
2023-05-27
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$67 (Dinner)
D24榴槤心太軟
2023-07-25 431 views
這間甜品店自從報道之後大受歡迎 所以晚上宵夜時間來吃會比較多人 如果早一點晚飯時間來到 人煙可能較稀少 另外可以選擇外賣急凍心太軟 堂食就即叫即入焗爐 老闆一人經營製作需時 大概等10分鐘便有 可以說心太軟的質素絕對值得專程過來一試💛特濃朱古力心太軟 (中) [$56]主角心太軟大概有打開一個手掌的大小 味道很像75%比利時朱古力 切出來大概有80%都是朱古力流心 味道就是濃縮又不過於苦澀的朱古力流心餡!心太軟外層的蛋糕質感焗得脆脆的 完全不甜 吃得出自帶真實的朱古力味 加上豆腐味雪糕球 清新的豆腐花味道令整個甜品不會太膩 如果想令甜品負擔感減少 可以點水果味雪葩😛 雪糕慢慢吃也不擔心會溶掉 冰火交融的甜品令人特別滿足😽薄荷朱古力心太軟 (中) [$54]本來以為整個心太軟會是薄荷綠色 想不到樣子與其他朱古力款無異 薄荷味藏在流心餡 看上去是牛奶朱古力 實質吃下去薄荷的後勁會衝上來 是薄荷草的味道🌿另外同樣配上豆腐味雪糕 整個吃完都不會覺得很飽 大概是蛋糕體的比例很少 啖啖都是心太軟流心醬 滿分滿分💯

特濃朱古力心太軟 (中) [$56]

薄荷朱古力心太軟 (中) [$54]
2023-05-23 951 views
之前見到有一間甜品店係有超多口味心太軟就係呢間😍舖頭細細只有4張枱,而且舖頭充滿烏龜🐢睇得出店主的喜愛程度🤣另外,仲有金句等等基督教嘅信息✝️🔸原味朱古力心太軟 $53老闆建議第一次食一定要試吓原味所以就叫咗原味😹心太軟係老闆handmade 仲要係心型💛朱古力好濃好流心,皮都唔會好厚😚雪糕揀咗曲奇味就正常啦🍨🔸蛋黃原味疏乎厘 $52超驚喜完全冇唸過咁好食🥹疏乎厘好大個而且好軟熟🤩蛋味好重空氣感十足,表面係脆嘅🥚雪糕揀咗豆腐味,豆腐味都重頗清新!🔸芝士煙肉薯蓉 $28+$6雖然細細個但真心好食😎另外加咗芝士,芝士份量都頗多仲可以拉絲🧀煙肉都係大大塊🥓薯蓉並不是單只係薯仔係有mix其他嘢所以好有足味🫶🏻值得一試!!!

🔸原味朱古力心太軟 $53
🔸蛋黃原味疏乎厘 $52

🔸芝士煙肉薯蓉 $28+$6
今次我食 原味心太軟! 真係勁好味!心太軟外脆內軟,一打開就有滿到瀉的朱古力漿,更有香濃朱古力味,重點係又唔會好甜!加上老闆態度十分好,每一個甜心都睇得出係用心製作!希望呢間甜品店可以越嚟越多人認識!❤️
今次我食 原味心太軟!

真係勁好味!
心太軟外脆內軟,

加上老闆態度十分好,每一個甜心都睇得出係用心製作!
希望呢間甜品店可以越嚟越多人認識!❤️
2023-03-30 428 views
Sugar Mama 嚟屯門必食😋雙重朱古力配焦糖雪糕🍫$55推推⭕️外硬內軟 裏面又超多料濃郁朱古力味 唔太甜仲有自家製嘅雪糕 都係推推⭕️雪糕有一大甖可以買返去如果唔係住得遠 我真係想買返去食呢個價錢超抵 值得食!must encore !D24榴槤心太軟$76 推⭕️榴槤愛好者必食第一次食榴槤味 好有驚喜 裏面都幾多榴槤肉一切瀉曬出嚟 真流心呢款個皮會淋過多 唔係外脆内軟 應該係太多料🤣唔會太甜 好食must encore !
Sugar Mama

嚟屯門必食😋

雙重朱古力配焦糖雪糕🍫$55推推⭕️
外硬內軟 裏面又超多料
濃郁朱古力味 唔太甜
仲有自家製嘅雪糕 都係推推⭕️
雪糕有一大甖可以買返去
如果唔係住得遠 我真係想買返去食
呢個價錢超抵 值得食!must encore !

D24榴槤心太軟$76 推⭕️
榴槤愛好者必食
第一次食榴槤味 好有驚喜 裏面都幾多榴槤肉
一切瀉曬出嚟 真流心
呢款個皮會淋過多 唔係外脆内軟
應該係太多料🤣
唔會太甜 好食must encore !
2023-03-25 322 views
經屯門的朋友推薦,才發現屯門原來有一間隱世心太軟專門店。店家即叫即製,雖然下單後要等待一會,但一切是值得的。 ➡️特濃朱古力心太軟這款心太軟吃得出用止高品質的朱古力製成,味道非常濃郁,流心再配上店家自家製雪糕完全是絕配! 一入口,就感受到朱古力的豐富和濃郁,而且不會太甜,非常適中。 ➡️蛋黃原味梳乎厘以為這裡是心太軟專門店,其他甜品未必太大驚喜,可是我錯了,梳乎厘一樣如此出色疏乎厘本身非常鬆軟,帶有一點點彈性,吃起來非常有口感。而且蛋黃味道非常濃郁,卻又不會太甜膩,非常適合喜愛蛋黃味的朋友。 我非常推薦所有喜歡心太軟及梳乎理的朋友來屯門試試這家隱世小店。

➡️特濃朱古力心太軟

➡️蛋黃原味梳乎厘

蛋黃原味梳乎厘
2023-02-13
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$55 (Last Night Supper)
蛋黃原味梳乎厘
2023-03-20 204 views
住係兆康咁耐都未試過,都係聽人講呢間係良心小店所以過黎幫襯下。聽講心太軟係招牌必試,不過今次食得太濟,所以嗌咗一個椰汁花奶仙草凍 $28,椰汁花奶好香係一個perfect match,整體係高質既仙草凍。老闆好好人,知我哋第一次幫襯就叫我哋join 會員,生日黎食有 64.89 折,值得支持!
2023-03-17
2023-03-15 172 views
住係屯門既朋友同我講,入嚟屯門紅橋附近就一定要試下sugar mama既心太軟。鋪仔細細得3張枱,坐唔到好多人,所以都要排一陣隊,店入面好多烏龜公仔擺設,就連天花都有,成個感覺都好舒服。朱古力心太軟,睇賣相大大件都只係賣51蚊,雖然第一觀感唔太美觀,隻碟好似出面茶餐廳碟頭飯既碟去裝, 擺盤presentation 無其他甜店品咁精美,但味道同口感都真係好好值得一試! 而且仲有Apple crumble 同 梳乎厘賣, 下次一定要試埋!

2023-03-13 88 views
Sugar mama朋友介紹之下,去左試呢間位於屯門既甜品小店,主打即叫即焗心太軟!配以店主親手整既雪糕!啖啖心機!🍫朱古力草莓心太軟 配雲呢拿雪糕 $59今次我簡左朱古力草莓心太軟,入面除左滿滿既流心朱古力之外仲有大量草莓粒,再加埋冰凍既雲呢拿雪糕。食左即時將壞心情趕走☺️一試難忘!由於小店只有兩人工作同埋舖面都比較細,想去試既朋友仔記得預留番少少時間排隊呀😁小店除左心太軟,其他甜品同樣出色,窩夫同疏乎厘都好正嫁
Sugar mama

朱古力草莓心太軟 配雲呢拿雪糕 $59

小店除左心太軟,其他甜品同樣出色,窩夫同疏乎厘都好正嫁
呢間甜品店鋪仔細細,但主打嘅心太軟絕對係高質。淨係心太軟一個甜品都有好多唔同既配搭款式, 為左保持質素,仲寫明只限堂食唔做外賣。第一次嚟幫襯,梗係試下佢嘅signature心太軟啦,揀左最classic果款朱古力味配雲呢拿雪糕。佢係即叫即做嘅,等左大概15分鐘,但完全唔覺得耐,因為可以欣賞佢間鋪頭入邊好特別嘅裝飾 - 海量烏龜公仔🐢🐢🐢,好搞笑😆🌟 原味心太軟 $53 心太軟好多地方都有得食,但要整得好食其實好高難度,通常就係唔夠熱、入面嘅朱古力唔係流心嘅,或者個蛋糕焗到裂晒甚至凹陷,但呢度嘅心太軟焗得好靚,好挺身,朱古力又夠熱,一切開就好smooth咁流出黎,配埋隔離果個凍冰冰嘅雲呢拿雪糕一齊食,冰火交融嘅感覺真係好正🤤 朱古力味濃郁,同相對淡啲嘅雪糕blend得好和諧,每一啖都刺激住味蕾。 側邊配料選材亦都好有心思,同組別嘅但唔同色每樣各一粒,有細核嘅生果就奇異果配火龍果,berries就藍莓配車厘子,為整個甜品帶來一個完美嘅結束🥰🥰🥰 超驚喜❣️勁高質❣️喺呢個平民而有特色嘅舖頭仔入邊,食到咁好味嘅甜品,真係覺得好抵👍👍好有衝動想下次再黎試埋其他款式嘅心太軟🤩

🌟 原味心太軟 $53

2023-01-28
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$53 (Last Night Supper)
2022-12-22 323 views
冇野好講,好食。四百幾蚊4個心太軟加盒雪糕。個雪糕仲要限定桂花味。人生另一完滿時刻,冬至食幸福感爆棚。究竟有幾可見心太軟真係流心,仲要心型,完全冇得輸吖o( ̄▽ ̄)d good

人生另一完滿時刻,冬至食幸福感爆棚。

究竟有幾可見心太軟真係流心,仲要心型,完全冇得輸吖
o( ̄▽ ̄)d good

2022-12-22
Waiting Time
38 Minutes (Delivery)
$101.5 (Dinner)
2022-10-21 342 views
同事極力推介,位於屯門虹橋附近,話呢個心太軟係世一,發夢都想黎食!。佢既原味朱古力心太軟括住[非試不可],同埋我見個個人都係食呢個😂。本身諗住同朋友share一個,但佢唔肯😂,話要獨霸一個。佢個細心太軟係$51,非常之流心!佢朱古力味濃得黎唔會死甜,食落有少少咸味做層次,配埋香草雪糕,好正!☺️好似牆上話:“感謝天父賜我食可能最好食既心太軟”😂😂😂店內都好有家庭feel,好多金句好多🐢🐢

店內都好有家庭feel,好多金句好多🐢🐢
2022-09-20 202 views
黎開虹橋食飯嘅朋友仔 記得留黎呢度食甜品強烈推介呢度嘅心太軟雖然舖面唔太 座位有限但心太軟同雪糕都有無限咁多嘅配搭 一定搵到岩你口味即叫即整嘅心太軟朱古力味非常香濃岩岩做到流心嘅內餡 配合埋雪糕係perfect match🍦食完一個唔夠喉就再encore 🤤仲有一個令人好想支持呢間小店嘅原因良心店主❤️🧡💛非常信任客人 同幫助左有需要嘅人都可以食到咁好味嘅甜品實在令人非常尊敬 等耐d都值呀👍🏻你話係咪好值得大力支持💪🏻
黎開虹橋食飯嘅朋友仔
實在令人非常尊敬 等耐d都值呀👍🏻
你話係咪好值得大力支持💪🏻

2022-09-02
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
  • 心太軟