1K
2018-10-22 1881 views
夢幻糖果店! 藍白裝潢, 離遠已經見到呢間舖! 每個 corner 都好適合打卡影相, 美國牌子首次來港, 無理由唔去朝聖! 😎🍬糖糖色彩繽紛, 好靚! 入到舖內, 好容易就敗於 marketing 手上 😂😂😂🍬糖糖一 d 都唔平 $88 一小盒! 係咪 overpriced 就見仁見智喇! 不過堅好味!🌹我買嘅係玫瑰味硬糖! 好似咬緊一打乾玫瑰花咁, 超濃味, 好香! 食完1個小時個咀都仲有餘香! 下次試招牌軟糖! 💫雪糕好似好抵食, 下次要試!
夢幻糖果店!

💫雪糕好似好抵食, 下次要試!
2018-10-22 1277 views
朋友仔係網上見到呢間糖果店,俾佢既顏色吸引左,於是相約我去呢間舖頭望下同食佢既雪糕!呢間位於海港城同港威商場中間的店舖,佢既位置前身係Starbucks,遠處望過去見到裝修以白色為主,配以少許湖水藍色,十分少女!牆上排滿了色彩繽紛既糖果,但由於一小盒都需要80幾蚊,所以就冇買黎試!但我地就試左佢香港限定既飲品同雪糕!凍粉紅西柚氣泡特飲,顏色非常吸睛,粉紅色,配埋佢個透明調酒杯,影相呃like一流!單睇顏色以為會唔好飲,會伏,點知飲落去又真係有西柚味,酸酸甜甜,唔差!玫瑰香檳軟雪糕,雪糕係粉紅色的,好靚!而雪糕食落去有淡淡的香檳味!雪糕上還有一小片金箔同埋一隻香檳熊仔軟糖,因為雪糕係朋友的,所以只有佢食左隻熊仔,佢話幾硬,不是軟身!總括黎講買野飲都還可以,但如果買糖就真係要諗諗,幾貴!

總括黎講買野飲都還可以,但如果買糖就真係要諗諗,幾貴!
2018-10-16
$50 (Other)
2018-10-21 1066 views
見ig講佢最近有米奇90週年限定糖果盒身為米奇迷當然要嚟睇下要唔要購入白藍既裝潢,簡單得嚟幾型格我幾鐘意佢個裝潢啲糖排得好整齊好治癒,啲盒既設計都幾靚入到去少啲定力就會成為marketing下陣亡既傻仔😂😂將普通既糖,擺入個玻璃盒入面,就可以賣貴幾倍😂相信有朝一日,我都會成為其中一個傻仔,因為個包裝真係幾靚幾吸引佢仲有雪糕同嘢飲最後睇唔啱啲米奇糖,就試下佢個雪糕佢又幾浮誇咖喎好好地一杯雪糕,又要落金箔,加粒熊仔糖,再擺落個杯到呃like咁港女,我又幾鐘意玫瑰香檳軟雪糕($48)呃完like都要食雪糕既唔太甜,幾清既感覺,自己一個食一杯都唔會食到膩食落會再一陣回甘咁不過坦白講,香檳味同雪糕唔算係好夾😂食落感覺幾特別,都值得可以一試得閒行過都可以去睇下糖,好多味揀,望落幾吸引
見ig講佢最近有米奇90週年限定糖果盒
身為米奇迷當然要嚟睇下要唔要購入

白藍既裝潢,簡單得嚟幾型格
我幾鐘意佢個裝潢
啲糖排得好整齊好治癒,啲盒既設計都幾靚

佢仲有雪糕同嘢飲
最後睇唔啱啲米奇糖,就試下佢個雪糕

佢又幾浮誇咖喎
咁港女,我又幾鐘意

Rosé  All  Day

玫瑰香檳軟雪糕($48)

呃完like都要食雪糕既
唔太甜,幾清既感覺,自己一個食一杯都唔會食到膩
食落會再一陣回甘咁

得閒行過都可以去睇下糖,好多味揀,望落幾吸引

2018-10-13
Rosé  All  Day
2018-09-29 1065 views
呢張相個感覺有啲似係幫新人喺backdrop前面影相咁笑死我 但係真係好靚🎀🎀食第一啖係有驚嚇位嘅 所以即刻塞一匙入友人嘅口中想佢一同品嚐嚇恐怖嘅感覺味道。。 經過一輪掙扎之後佢終於食咗 我feel到佢好想打我😊😊describe吓我嘅味覺旅程先🎯🎯酸>酒味>玫瑰香水味>甜>奶味真係好特別嘅🤔🤔食食下又覺得幾好味好神奇😏😏佢叫soft serve真係好soft serve勁快溶 同埋真係好軟身sugarfina主打貴價糖 係幾好味嘅👌🏼👌🏼所以嗰粒掌上明珠坐喺雪糕上面戈粒粉紅色啤啤糖 都幾正 先酸後甜 質感唔膠 goodgood🤙🏼🤙🏼 味道:4.5/10SugarfinaRosé all day玫瑰香檳軟雪糕 $48
describe吓我嘅味覺旅程先🎯🎯

Sugarfina

Rosé all day
玫瑰香檳軟雪糕 $48
2018-09-19 1175 views
糖痴食匀香港唔同牌子軟糖,都係覺得Sugarfina品質最好。有其他牌子有好大陣魚膠粉味,好嘔心。Sugarfina 鋪頭靚不特止,糖果、朱古力選擇超多,幾好!我會再去幫襯!

2018-08-23 1143 views
美國野吾一定好今日去完食飯,行完街,最後行程就係買糖,今次選了由美國來香港不長時間但名氣話好高的 Sugarfina,仲話係德國生產。買了兩種,外盒都係一樣,普通到吾普通的透明(其實模模糊糊),好細盒,賣88蚊,絕對絕對不值得。1。 香檳小熊CHAMPAGNE BEARS®(1分)話係以Dom Pérignon年份香檳製成的原創Champagne Bears®香檳小熊軟糖,話有Rose 和 Brut 味道喔。粉紅的香檳,稱之為 Rose(粉紅香檳),顏色的不同是來自釀製方法。Brut 是香檳甜度的指標,在香檳除渣後,通常會補充流失的酒液,這時候會順便加入糖份,Brut 就是介乎 6-15g/l,外型係熊仔,但不太吸引。味道食吾道香檳味道,亦沒有盒上說的“sparkle in flavour”的感覺。總結係可樂糖好食好多。2。 Single malt scotch cask strength.(3分)盒上寫”rich dark chocolate“,但食落係比較甜,吾dark喔,真係買左我覺得自己好dark,。外殼是脆脆的,有點脆米的感覺,咬開中間是挺香的酒味,
美國野吾一定好

1。 香檳小熊CHAMPAGNE BEARS®(1分)

外型係熊仔,但不太吸引。

總結係可樂糖好食好多。

外殼是脆脆的,有點脆米的感覺,咬開中間是挺香的酒味,
2018-08-22 921 views
今日冇嘢做行過海港城見到間鋪頭裝修到好似幾靚咁, 所以就入去睇下。作為一個糖果超級迷,嘅我由細到大都好鍾意去糖果店夾糖。 發現其實呢度所有糖, 從一般效果店見到嘅堂係一模一樣,一模一樣味。 唯一唔同就係用一個靚啲嘅盒包裝就由8蚊100克變成88蚊一個細盒。簡單啲嚟講就係10倍價錢買同樣嘅事情加個透明盒。講番主打嘅香檳味糖果, 食落去其實就係同一個酸味嘅熊仔糖一模一樣味。 講到話 好似好勁咁,但係食落去一啲都 冇乜特別。

簡單啲嚟講就係10倍價錢買同樣嘅事情加個透明盒。

2018-08-02 768 views
I got this as a gift in Canada. the rose gummy bear, the sour gummy bear, and other i cannot remember because it's tasted nothing special. The ones i get from Sogo is just as great and better value for the price. at sugarfina, you are just paying for the wasteful packaging.
2017-12-20
TakeAway
2018-08-01 985 views
終於嚟到呢間新開嘅糖果店,外面睇到好靚,俾佢吸咗我入去~ 店員話開咗8日咋~ 舖頭內有小段樓梯,牆上嘅花好精緻~ 再望埋舖頭內主要都係用粉粉嘅湖水藍,好 soft 好舒服嘅感覺。糖果朱古力主要用透明正方體包裝,都有膠袋包裝同紙盒一排排嘅,仲有唔同嘅禮盒裝。收銀機旁邊有個直窗,可以望到好靚嘅日落... 今次試食,所以買少少先。唔知點選擇?可以望上面嘅提示。陳列出嚟嘅選擇有重覆嘅,所以要睇清楚呀。透明正方盒排到好整齊,而且每種都有中英文介紹嘅。連盒入面都排到好整齊~ 睇到好舒服~ 職員都好熱烈介紹架。最後我都係買咗呢幾盒試下先。本嚟想買香檳熊仔,不過賣曬... 玫瑰花造形嘅糖都有好幾種,不過睇清楚有d唔係用玫瑰花嘢做嘅,所以最後選咗 But First, Rosé,再選埋 Mint Chocolate Caviar 同 Kona Espresso Beans。紙袋加埋上面嘅裝飾紙,立即送禮都可以!But First, Rosé 係軟糖,有少少酒味,淡淡嘅甜味,軟綿綿~ Mint Chocolate Caviar 細細粒~ 表面嘅薄荷朱古力好香濃,中間有粒甜甜嘅薄荷糖,味道唔刺激喉嚨嘅~
終於嚟到呢間新開嘅糖果店,外面睇到好靚,俾佢吸咗我入去~
店員話開咗8日咋~

舖頭內有小段樓梯,牆上嘅花好精緻~

職員都好熱烈介紹架。

紙袋加埋上面嘅裝飾紙,立即送禮都可以!

But First, Rosé

Mint Chocolate Caviar

Kona Espresso Beans

最後試食 Kona Espresso Beans,因為估呢個味最濃。一放入口已經好似飲緊咖啡咁,表面嘅咖啡朱古力感覺好認真,中間係一粒脆卜卜嘅咖啡豆,咬開就咖啡味大爆發喇~

店員話開埋會員 account,買嘢可以儲分,不過詳細資料就未有喇。我一定會再嚟呢間咁夢幻嘅糖果店架!
2018-07-31
TakeAway