2021-03-11 413 views
平時好中意食米線,今日諗唔到食乜野,就叫左呢間外賣。叫左單骨雞翼酸辣米線小辣,外賣好快就有。拎到返公司,係分湯的,所有有餸同辣味都係冇湯個碗入面,湯只是普通清湯。一倒個湯落去,試一試個湯,冇乜酸辣味,而個米線都比較淋身,係雞翼相對好味,有好香香料味,亦都入味。但我覺得整體黎講,我下次都會試多次其他,雖然唔係好辣,但起碼唔係非常難入口,而雞翼我亦都好中意,夠香口,夠入味,夠方便。所以我亦都會推薦比同事去試一試
平時好中意食米線,今日諗唔到食乜野,就叫左呢間外賣。
叫左單骨雞翼酸辣米線小辣,外賣好快就有。
所以我亦都會推薦比同事去試一試
2021-03-11
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$37 (Lunch)
  • 單骨雞翼
2021-03-10 258 views
呢間舖頭已經係公司附近開左一段時間,上一次食係岩岩開左冇耐,覺得性價比唔錯,今日甘岩想食紅薯粉,就一於去幫襯多次啦我叫左個擔擔涼拌紅薯粉($38), 可以自由選擇辣度,我要左中辣,辣度適中得黎帶少少麻,再加上擔擔面特有ge花生醬味,簡直同紅薯粉係perfect match !不過要留意呢個價錢只係淨粉,唔包任何配料,所以我要左多個上次冇機會食到ge手撕雞(+$9)手撕雞分量以加$9黎講算係偏少,但因為外賣全單有88折,埋單$42,性價比平均黎講算幾唔錯,而且紅薯粉分量真心唔少,連我呢個平時大食ge女仔都食到飽一飽劃重點ge係,平時出面轉紅薯粉通常都要加錢,但呢度轉紅薯粉唔需要加錢,簡直係紅薯粉愛好者ge福音啊!題外話,老闆娘好好nice好好禮貌

題外話,老闆娘好好nice好好禮貌
2021-03-09
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$42 (Dinner)
  • 紅薯粉
2021-01-28 277 views
叫咗酸辣豬扒紅薯粉, 單骨雞翼紅薯粉個豬扒醃得好入味, 炸嘅時略嫌有少少過時,少乾。 個湯底嘅酸味我好鍾意, 酸得黎唔會係太假, 唔似係人工調味料做出嚟嗰種。雞翼係即叫即炸, 味道都唔錯, 食得出 醃咗一段時間。呢間係小店, 叫個炸豬扒 紅薯粉 外賣八五折之後39蚊, 平到我都打咗覺突。 鋪頭係老闆娘一個人經營, 收錢煮嘢落單一腳踢。 老闆娘 好客氣, 其實我只係等咗十分鐘左右, 講咗成四五次唔好意思要等咁耐。希望喺逆境之下 可以繼續做落去。
叫咗酸辣豬扒紅薯粉, 單骨雞翼

雞翼係即叫即炸, 味道都唔錯, 食得出 醃咗一段時間。
希望喺逆境之下 可以繼續做落去。

新開張的餐廳,見有蜀字,應該係川系菜,想去幫襯下。但没有诚意,外賣齋粉面没折扣,夹硬要加餸先有折扣,奇奇怪怪既算法,38红薯粉+1蚊外卖盒+8蚊鸡扒,折完41。。。可能外卖盒唔算,但张单计的唔清唔楚。后悔未影低鸡扒,得鸡皮出边包住粉面炸到酥,没咩肉,伏中之伏,又细细块。擔擔湯好淡冇咩味。拜托小店已经唔起眼,新開張可否摞d誠意出來吸引客??咁真係趕走d客。絕對絕對唔會幫襯第二次!收銀女仔態度又麻麻,後悔幫襯!
TakeAway