2009-11-22 37 views
Breakfast Coffee: 夠大杯, 味道不錯!肉骨茶公仔麵: 選了生牛肉, 同一般公仔麵一樣好味..肉骨茶的味道不多.不會太濃味司華力腸早餐: 蛋細了一點, 條腸好大, 味道一般其實我經常幫襯新泰的早餐. 雖然味道一般, 又覺得他的麵包經常不新鮮, 但早餐地方來說, 新泰的環境萛是很舒適的. 仲有佢早餐有個watress (有口音的) 好好今次是first time 在winter 到新泰吃早餐, 發現店是漏風的, 吹到好辛苦..
Breakfast Coffee: 夠大杯, 味道不錯!

司華力腸早餐: 蛋細了一點, 條腸好大, 味道一般

Breakfast Coffee
肉骨茶公仔麵
司華力腸早餐
2009-11-18
$25 (Breakfast)
Breakfast Coffee
肉骨茶公仔麵
司華力腸早餐
  • coffee
  • definitely not their 麵包
2009-10-19 20 views
9月27日的晚上, 一行5人(原本是6人)為相識兩週年聚餐慶祝. 選擇這餐廳只因無論格局和食物, 確是有水準之作, 惜餐廳選址不算人流暢旺之處, 距離地鐵站亦頗遠, 難怪星期日晚市未有滿座. 這也好沒有喧嘩嘈雜, 最適宜大夥人邊用膳, 邊談笑.這晚點了的菜式有:鮮蝦魷魚柚子沙津 - 看上它酸微微夠開胃, 蝦和魷魚夠新鮮彈牙.青木瓜絲沙律 - 本人喜好之一, 這裹做得不馬虎.泰式拼盤 - 當中的炸蝦餅和魚餅不容錯過, 但要趁熱食, 小心過熱辣親嘴.海鮮冬陰公湯 - 好一個驚喜, 湯底夠濃有味道, 辣得來又不會蓋過海鮮湯的鮮甜, 湯裹海鮮足料又新鮮, 不會吃到肉霉霉嘅蝦肉, 其他泰國餐廳很少能做得這樣出色.炒温室菜苗 - 味美但略嫌鹹了些炒西蘭花蓮藕- OK咖喱海鮮釀南瓜 - 充滿椰汁嘅泰式咖喱風味, 最適宜配印度薄餅一齊吃. 菠蘿炒飯 - 一般以上種種連每人一杯飲品(椰青、三色冰..等等)合共$80x. 以後路经灣仔謝斐道要揾好嘢食, 呢到最靠得住.

這晚點了的菜式有:
青木瓜絲沙律 - 本人喜好之一, 這裹做得不馬虎.
炒温室菜苗 - 味美但略嫌鹹了些
炒西蘭花蓮藕- OK
菠蘿炒飯 - 一般

鮮蝦魷魚柚子沙律, 炒菜苗,青木瓜絲沙律,冬陰公湯
泰式拼盤, 菠蘿炒飯, 南瓜咖喱海鮮, 印度薄餅
$160 (Dinner)
Celebration
Anniversary
鮮蝦魷魚柚子沙律, 炒菜苗,青木瓜絲沙律,冬陰公湯
泰式拼盤, 菠蘿炒飯, 南瓜咖喱海鮮, 印度薄餅
  • 海鮮冬陰公湯
  • 炸蝦餅/魚餅
  • 鮮蝦魷魚柚子沙津
2009-04-30 6 views
人物:阿M&上司趁老細唔係公司就去左哩度食飯,行得超遠下,無計為左食好味既野,一次半次late都okey既...Set Lunch包飲品,甜品,HK$60既價錢都差唔多哩,在此多謝上司請食飯.1.泰式炒金邊粉:炒得幾好,好爽口.2.冬蔭公海鮮金邊粉:唔太辣,好惹味.熱檸茶:太濃既茶,好似苦茶咁,要改善喱...甜品-芋頭椰汁糕:好味,又唔太甜.原本唔係叫炒金邊粉,但一黎到,我地就係咁食,後來先發覺我地係叫左個鵝肝醬帶子飯,哈哈!
人物:阿M&上司
1.泰式炒金邊粉:炒得幾好,好爽口.
2.冬蔭公海鮮金邊粉:唔太辣,好惹味.
熱檸茶:太濃既茶,好似苦茶咁,要改善喱...
甜品-芋頭椰汁糕:好味,又唔太甜.
2009-04-30
2009-04-01 19 views
4 人用餐炒金邊粉什菌椰菜南瓜青咖哩海南雞 + 黃油飯炸蝦餅先不要固執是否屬正宗泰菜, 能夠係街外食完一餐飯而不會被味精咸死已經係一個值得再次幫趁既大因素我已經唔係第一次幫趁, 覺得呢間泰菜真係好食過一d被明星追捧到排晒長龍既泰菜館還要好好多1) 食物夠熱夠鑊氣2) 唔係一味得個咸字同個濃字3) 食物配搭同賣相好好4) 服務好, 換碟, 加水都做足值得一提我係打包d野食, 番到屋企d野都仲好"四正" 個海南雞唔會好似其他食店咁樣水汪汪, 鞋拾拾
4 人用餐
2) 唔係一味得個咸字同個濃字
3) 食物配搭同賣相好好
4) 服務好, 換碟, 加水都做足

2009-03-31
$70 (Dinner)
(Non-member)
2009-02-16 4 views
環境似乎不錯4個人食點了幾款菜(詳細菜名忘記了)haha1.泰式生蝦-漿汁特別2.炒貴妃苗-幾fresh,但好似唔夠大男人食3.泰式拼盤-一般但價錢合理,但生菜包又太辣4.鮮蝦魷魚柚子沙律,值得一試5.叻沙,都ok la6.唔記得(xx耶排骨)-幾特別,7.面包咖哩雞,汁ok雞肉少許過火8.椰汁木薯,似栗子及蕃薯的溫合體,過癮為了鮮蝦魷魚柚子沙律我會再去值得一試
環境似乎不錯
8.椰汁木薯,似栗子及蕃薯的溫合體,過癮

為了鮮蝦魷魚柚子沙律
我會再去
值得一試
$150 (Dinner)
  • 鮮蝦魷魚柚子沙律
  • 泰式生蝦