2018-11-26
有時想平平地食壽司,爭鮮就係必選嘅地方,因為堂食只需$8碟,再收服務費加一。食過幾次位於旺角嘅爭鮮,地方好細,店外成日都會出現人龍。慢慢再發現,呢間壽司款式有時比其他分店早出特別款,又或者可能得呢間先有都唔定(可能鬧市多人流,款式又多啲)。我比較喜歡食一貫壽司系列嘅黑色碟,雖然佢得一件壽司,亦都係$8碟,但質素相對上會好少少,比我喺呢間搵到一款鰻魚壽司係好大件!佢係雙碟計算,即$16,好厚肉而且加埋鰻魚醬好好味!忍唔住都食咗兩碟,嘻嘻。另外油甘魚壽司、三文魚腩壽司及帆立貝壽司都算厚肉及新鮮,可接受👍。蟹蓋雖然好細,但佢啲芝士鋪滿咗面,而且入面係充滿蟹肉,都算抵食。不過呢款有少少醬汁嘅熟食帆立貝就麻麻地,個醬有少許辣,味道有點怪,呢款仲要雙碟計,$16唔抵食☹。當然,爭鮮嘅質素比唔過高質日本餐廳壽司刺身嘅水準,但以平民價黎講,算係新鮮多款揀。📍爭鮮迴轉壽司旺角花園街3-5號鴻威大廈地下2-3號舖..環境分數:6/10食物分數:7/10Encore分數:8/10
📍爭鮮迴轉壽司
旺角花園街3-5號鴻威大廈地下2-3號舖