2023-01-20 43 views
立鮨由個名聽落去就知佢係企係到食嘅,不過依家都有幾間舖有座位啦🪑 可以舒舒服服咁嘆美食😋 哩間啲食物係即叫即整,絕對係新鮮,性價比好高,絕對可以再encore‼️..➊ 🍣 立鮨壽司拼盤(上)$98有5款壽司,三文魚、油甘魚、北海道帶子、珍寳赤蝦同埋海膽壽司,每件都份量十足🌹 餐重配埋湯同沙律。Lunch set 加$28同$58 有個迷你他他飯同卷物,下面介紹比大家😋..➋ 🦐 迷你甜蝦他他飯 +$28雖然話係迷你,但一啲都唔迷你😂 上面鋪滿厚厚嘅甜蝦溶,啲飯係加左醋嘅,唔洗豉油已經食得,超級抵👍🏻..➌ 🍤 金龍卷(吉列蝦卷)+$58見到師傅即刻炸蝦,所以上到枱同咬落口都重係熱辣辣嘅,好脆好香口😝..➍ 🐟 火炙銀鱈魚壽司 $28好少地方有銀鱈魚壽司,所以叫左個試下,咬落去啲油脂好正💁🏻‍♀️..➎ 🦀 松葉蟹肉海膽壽司 $38蟹肉份量十足,成口都係,而不得不說海膽係超級超級新鮮,唔會有腥味所以好易入口,好想encore 🫦..➏ 🦪 令和怪物真蠔 $68又一款好滿意嘅食物,上到枱見到佢大到成隻手掌咁已經嚇親,加左啲酸汁啫喱,肥美又鮮甜😍🥰..
➊ 🍣 立鮨壽司拼盤(上)$98
➋ 🦐 迷你甜蝦他他飯 +$28
➌ 🍤 金龍卷(吉列蝦卷)+$58
➍ 🐟 火炙銀鱈魚壽司 $28
➎ 🦀 松葉蟹肉海膽壽司 $38
➏ 🦪 令和怪物真蠔 $68

2023-01-16 48 views
第一次去到人氣壽司店立鮨,無論壽司定熟食都幾高質素,而且係正搵食熱點路德圍,值得回訪!同朋友叫左唔同壽司熟食一齊share🍣最鍾意嘅一定係大吞拿魚腩,厚切加上蔥花,油份十足但唔怕膩。另外季節精選嘅北海道寒鰤魚壽司就比較厚實,魚味濃郁,兩款有唔同享受😍日本馬糞海膽壽司夠大堆頭,海膽份量唔欺場,而且充滿鮮味。碎蔥吞拿魚腩軍艦同樣份量好多,整體來講壽司全部性價比都幾高🥰熟食一樣有質素,鰻魚櫻花蝦玉子燒既蛋漿本身已經調好味,鰻魚同櫻花蝦配搭好夠鹹香。一口安格斯串燒都好驚喜,牛肉得好香但保持肉質軟稔🤤朋鍾意食海鮮蒸蛋,滑溜而且有海鮮鮮味,啱晒冬天食!

2023-01-16 32 views
立鮨初開張時已到訪多次,時隔多年分店已經開到港九新界都有🍣 同朋友第一次到訪荃灣分店,進註地點方便嘅路德圍,食質素一樣保持到水準!餐牌上除咗大量款式壽司選擇之外,亦有唔同盛合配搭。除咗魚生亦有熟食、飯麵、串燒等等,加上每月精選,花多眼亂!今次兩個人食lunch決定散叫,可以揀自己最鍾意嘅壽司🫶🏻一向鍾意重口味魚類,所以揀咗幾款火炙壽司,全部質素都唔錯!火炙深海池魚、北海道帶子、左口魚裙邊、三文魚等等,經過火炙之後油份充分逼出,每一啖除咗魚嘅鮮味仲多一份油香,超級好食🤤朋友鍾意食刺身,所以點左中吞拿魚腩,一份有三件都幾厚切,鮮度亦好足夠。熟食揀咗鰻魚櫻花蝦玉子燒,蛋漿加入櫻花蝦同埋蔥花,令鹹香更加提升。上面再加一塊鰻魚,整體口感味道都好豐富!

2023-01-14 20 views
雖然間餐廳叫立鮨但有得坐🤣咁就舒服好多店舖唔算大所以得一行吧枱可以坐~全部都係即叫即整😍需要等一陣~牛舌芯(店長推介) $38牛舌心永遠都好好食🤤🤤我次次都會叫一口安格斯 $48嫩滑、有牛味正常水準😌炸吉列蝦 $58炸得超鬆脆!!好大隻蝦🤤🤤個人覺得呢個係一定要試!係MVP🤤炸軟殼蟹 $58好脆🤤炸得啱啱好唔會太硬/刮嘴北海道帶子刺身 $29鮮甜的,正常水準~蟹肉蟹膏軍艦 $30一啖食曬🤣完全唔腥不過略嫌紫菜唔夠脆原個雪葩(原個菠蘿)$58好正好重菠蘿味🤤又好得意🤣好食又打卡able🤣整體都好高質😌完全無伏
雖然間餐廳叫立鮨但有得坐🤣咁就舒服好多
店舖唔算大所以得一行吧枱可以坐~
全部都係即叫即整😍需要等一陣~

牛舌芯(店長推介) $38

炸軟殼蟹 $58
好脆🤤炸得啱啱好
唔會太硬/刮嘴

北海道帶子刺身 $29
鮮甜的,正常水準~

蟹肉蟹膏軍艦 $30
一啖食曬🤣完全唔腥
不過略嫌紫菜唔夠脆

原個雪葩(原個菠蘿)$58
好正好重菠蘿味🤤又好得意🤣
好食又打卡able🤣

整體都好高質😌完全無伏

2023-01-13 23 views
難得一個人 #metime 梗係食好啲啲😌好多年前第一次喺香港食立食壽司就係位於旺角嘅立鮨 ,近年荃灣都開咗,不過就以吧檯形式,有得坐。🍣燒蝦頭(配鮮蝦味噌湯)出面凍冰冰,飲番碗湯暖下肚先。蝦頭燒過令到成碗湯都好香,將蝦頭撈起,更有蝦油滴出,令味噌湯味道更濃郁。🍣海之幸盛合北海道帶子壽司,帶子厚身,味道濃郁鮮甜。珍寶甜蝦壽司,甜蝦肥美。北海道活象拔蚌壽司,象拔蚌口感爽脆利落,味道濃厚鮮甜。海膽壽司,味道甘甜,入口即溶。牡丹蝦壽司,肉質緊緻,食落啖啖肉,味道甘甜濃郁,帶軟糯口感。🍣火炙海膽蟹棒壽司海膽鮮甜,加埋火炙過的蟹棒味道更加高一層次。🍣 火炙銀鱈魚壽司第一次食銀鱈魚壽司,有驚喜,將銀鱈魚火炙過後,令魚油迫出嚟,魚肉食落更軟滑,咀嚼過後還有魚油的餘韻。————————————————立鮨地址: 荃灣路德圍26-42號安富大廈地下6號舖————————————————
難得一個人 #metime 梗係食好啲啲😌

🍣燒蝦頭(配鮮蝦味噌湯)
出面凍冰冰,飲番碗湯暖下肚先。

🍣海之幸盛合
北海道帶子壽司,帶子厚身,味道濃郁鮮甜。
珍寶甜蝦壽司,甜蝦肥美。
北海道活象拔蚌壽司,象拔蚌口感爽脆利落,味道濃厚鮮甜。
海膽壽司,味道甘甜,入口即溶。

🍣火炙海膽蟹棒壽司
海膽鮮甜,加埋火炙過的蟹棒味道更加高一層次。

🍣 火炙銀鱈魚壽司

————————————————
立鮨
地址: 荃灣路德圍26-42號安富大廈地下6號舖
————————————————
📍立鮨荃灣簡直是美食天堂~最後想食壽司都係黎佐呢間試下🤣餐廳座位係吧臺可以望住啲壽司師傅整嘢食🙈♾️♾️♾️♾️♾️🤍火炙鵝肝壽司💰42大大塊嘅鵝肝已經覆蓋了舊白飯,燒得焦脆的表面,食入口入口即融,充滿鵝肝油脂嘅味道🤤🤍燒蝦頭(配鮮蝦味噌湯)🦐 💰15湯嘅鮮蝦味好濃郁,仲有配料豆腐和海帶,食壽司配呢個湯覺得配搭得幾好👍🏻🤍軟殼蟹手卷 💰38軟殼蟹好肥美,又香又脆~鍾意食蟹嘅我會必食🤭🤍三文魚手卷💰16大大塊三文魚夾係中間~啖啖飯都係三文魚嘅味道!🤍火炙三文魚壽司💰10燒過嘅三文魚我會更愛~一定要快食呢間係即整即上,三文魚入口即融,油脂含量很高😌🤍大吞拿魚腩壽司💰48大大塊吞拿魚腩已經覆蓋了成舊飯,一啖食真係好滿足~🤍蟹肉蟹膏軍艦💰30蟹肉同蟹膏好鮮甜,份量剛好食入口整個口腔充滿濃郁蟹味好正~🤍辣三文魚軍艦💰12偏向重口味嘅我覺得唔係好食到辣味🤣味道都不錯好夠料🤍北海道帶子壽司💰182粒帶子大大粒,十分新鮮~識食要一啖食曬☺️🤍蒲燒鰻魚飯💰88份量好足~有4塊鰻魚大大塊的🤤呢個價錢黎講十分抵食,鰻魚好入味配埋鰻魚汁撈飯簡直一流👻溫馨小提示:記得慢慢食小心啲骨,不過好少骨!

📍立鮨
♾️♾️♾️♾️♾️
🤍火炙鵝肝壽司💰42

🤍燒蝦頭(配鮮蝦味噌湯)🦐 💰15

🤍軟殼蟹手卷 💰38
軟殼蟹好肥美,又香又脆~鍾意食蟹嘅我會必食🤭

🤍三文魚手卷💰16
大大塊三文魚夾係中間~啖啖飯都係三文魚嘅味道!

🤍火炙三文魚壽司💰10
🤍大吞拿魚腩壽司💰48
大大塊吞拿魚腩已經覆蓋了成舊飯,一啖食真係好滿足~
🤍蟹肉蟹膏軍艦💰30
蟹肉同蟹膏好鮮甜,份量剛好食入口整個口腔充滿濃郁蟹味好正~
🤍辣三文魚軍艦💰12
偏向重口味嘅我覺得唔係好食到辣味🤣味道都不錯好夠料

🤍北海道帶子壽司💰18
2粒帶子大大粒,十分新鮮~識食要一啖食曬☺️

🤍蒲燒鰻魚飯💰88
屬於連鎖分店的立鮨分店越開越多,港九新界都有它的蹤影。剛好今天來到附近工作,孤身一人、單身匹馬最適合就是吃壽司🤭——— ✤ 嚴選火炙盛合|$𝟏𝟏𝟐 不知道有沒有人跟我一樣獨愛火炙壽司,一抹焰火燒過後特別有一番烤焦風味。壽司選項包括火炙三文魚壽司,火炙北海道帶子壽司,火炙左口魚邊壽司,火炙中吞拿魚腩壽司以及火炙松葉蟹腳壽司。各類魚生厚身新鮮,能夠一次嘗試到不同口味魚類👍🏻 ✤ 甜蝦他他軍艦|$𝟏𝟖 整體帶有頗有趣的口感,甜蝦他他綿密鮮甜🦐 ✤ 燒蝦頭配鮮蝦味噌湯|$𝟏𝟓 第一次發現原來味噌湯可以以炙燒鮮蝦頭入贅,蝦頭膏甘香味鮮,烤焦過後更有一番炭火味🔥推薦大家試試。 ✤ 火炙大吞拿魚腩海苔壽司|$𝟒𝟗 細膩粉紅大理石紋裡的吞拿魚腩無比肥美,炙燒過後更為激發油脂,以脆身紫菜包裹一併放入口,實在滿足🐟 ✤ 大滿足特大海膽特盛|$𝟗𝟗金黃綿密滿溢的海膽迷你丼實在好滿足🥰海膽份量毫不吝嗇,味鮮柔嫩,配合少許赤醋珍珠壽司飯更味調出其鮮。

———
✤ 嚴選火炙盛合|$𝟏𝟏𝟐

✤ 甜蝦他他軍艦|$𝟏𝟖
整體帶有頗有趣的口感,甜蝦他他綿密鮮甜🦐

✤ 燒蝦頭配鮮蝦味噌湯|$𝟏𝟓

✤ 火炙大吞拿魚腩海苔壽司|$𝟒𝟗

✤ 大滿足特大海膽特盛|$𝟗𝟗
  • 火炙大吞拿魚腩海苔壽司
  • 燒蝦頭配鮮蝦味噌湯
2023-01-11 42 views
第一次黎立鮨呢間分店,有位坐實在太好了👍,因為立鮨整體既食物質素都唔錯😋,但一諗到要立食就有D卻步😝,始終立食對我黎講真係無法好好享受…… 店鋪雖然唔大,但食物種類都幾多,讚!
2023-01-07
Lunch
2023-01-11 31 views
身為荃民,梗係推介下荃灣美食荃灣日本菜真係好多呢間都開左段時間店子雖然不太,但經常有客人等位最重要係質素夠高,價錢豐儉由人食品種類夠多,由幾蚊1件到60蚊1件嘅壽司,刺身,定食,串燒,烏冬都一應俱全💞🌟立鮨(荃灣)🌟位於美食林立嘅路德圍店子內的位置是全bar枱座位不多,好有日本居酒屋的格局我今日係1人之境嘆日本菜,中午12點去都滿座點午市限定日本餐,附送蟹子沙津及湯🍣揀左海之幸盛合 $158🍣包括5件手握壽司北海道帶子壽司珍寶甜蝦壽司北海道活象拔蚌壽司海膽壽司牡丹蝦壽司件件新鮮,飯粒已經調味,可以不用點醬油。我最喜歡嘅係海膽壽司,性價比係最高喇!海膽好鮮甜,配紫菜味道夠正。💜蟹肉蟹膏軍艦 $30每一啖都充滿鮮甜蟹肉及香濃蟹膏的味道入口雙重滋味💜原隻磯煮鮑魚 $48用醬汁加上海苔慢火炆煮, 一咬下去非有彈性, 肉質柔嫩細滑,口感鮮甜可口。💜珍寶赤蝦刺身 $29/2隻肉質綿密且鮮甜不膩,入口散發出獨特的甘甜!💜碎葱吞拿魚腩手卷 $29紫菜包住,滿滿香葱及芝麻的碎吞拿魚腩,紫菜味突出吞拿魚的鮮味下次要試埋串燒同烏冬先得喇!

身為荃民,梗係推介下荃灣美食
荃灣日本菜真係好多
呢間都開左段時間
店子雖然不太,但經常有客人等位

最重要係質素夠高,價錢豐儉由人
食品種類夠多,由幾蚊1件到60蚊1件嘅壽司刺身,定食,串燒,烏冬都一應俱全💞

🌟立鮨(荃灣)🌟
位於美食林立嘅路德圍
店子內的位置是全bar枱
座位不多,好有日本居酒屋的格局

我今日係1人之境嘆日本菜,中午12點去都滿座
點午市限定日本餐,附送蟹子沙津及湯

🍣揀左海之幸盛合 $158

每一啖都充滿鮮甜蟹肉及香濃蟹膏的味道
入口雙重滋味

💜原隻磯煮鮑魚 $48

💜珍寶赤蝦刺身 $29/2隻
肉質綿密且鮮甜不膩,入口散發出獨特的甘甜!

💜碎葱吞拿魚腩手卷 $29

下次要試埋串燒同烏冬先得喇!
  • 原隻磯煮鮑魚
  • 蟹肉蟹膏軍艦
  • 海之幸盛合
由日本返左黎香港一個禮拜🇯🇵已經好掛住日本既野食了🥹呢日約左同樣住荃灣既朋友👭一齊去路德圍食壽司店【立鮨】🍣呢度真係好有日本立食壽司店既feel~不過就改用高bar枱形式🤗可以一邊食一邊睇住師傅製作!另外,餐廳係用QR Code落單,有埋圖參考,好方便!❥ 立鮨人氣盛合 $88呢度有好多唔同款既盛合,可以一次過滿足幾個願望🔮我地叫左{立鮨人氣盛合},有鰻魚壽司、珍寶赤蝦壽司、三文魚壽司、火炙左口魚邊壽司、玉子壽司、北海道帶子壽司🍣❥ 炸雞軟骨粒 $38食日本野最鍾意叫炸雞軟骨粒🫶🏼呢度既雞軟骨都發揮水準,好香脆,有咬口😋❥ 櫻花蝦玉子燒(2件)$25食落甜甜地,蛋香味濃,口感軟綿😋❥ 炸軟殼蟹卷 $48份量充足,一條長長既炸軟殼蟹分開三份💚軟殼蟹好香脆,啖啖肉🫶🏼面頭用牛油果包住🥑仲鋪左三文魚籽同沙律醬,好豐富,一齊食味道好夾!❥ 珍寶赤蝦壽司 $18❥ 北海道帶子壽司 $18食完{立鮨人氣盛合},想再encore呢兩款壽司🥰不論係赤蝦定帶子都好厚身,食落鮮甜,入口軟滑😋❥ 油甘魚刺身 $69❥ 珍寶甘蝦刺身 $46油甘魚刺身有3片,厚切肥美,好有咬口😋甘蝦刺身有5
由日本返左黎香港一個禮拜🇯🇵
已經好掛住日本既野食了🥹
呢日約左同樣住荃灣既朋友👭
一齊去路德圍食壽司店【立鮨】🍣

呢度真係好有日本立食壽司店既feel~
不過就改用高bar枱形式🤗
可以一邊食一邊睇住師傅製作!
另外,餐廳係用QR Code落單,有埋圖參考,好方便!

❥ 立鮨人氣盛合 $88
呢度有好多唔同款既盛合,可以一次過滿足幾個願望🔮

炸雞軟骨粒 $38
食日本野最鍾意叫炸雞軟骨粒🫶🏼
呢度既雞軟骨都發揮水準,好香脆,有咬口😋

❥ 櫻花蝦玉子燒(2件)$25
食落甜甜地,蛋香味濃,口感軟綿😋

❥ 炸軟殼蟹卷 $48
份量充足,一條長長既炸軟殼蟹分開三份💚
軟殼蟹好香脆,啖啖肉🫶🏼

❥ 珍寶赤蝦壽司 $18
❥ 北海道帶子壽司 $18

❥ 油甘魚刺身 $69
❥ 珍寶甘蝦刺身 $46
油甘魚刺身有3片,厚切肥美,好有咬口😋
甘蝦刺身有5隻,味道甘甜有鮮味!

❥ 大吞拿魚腩壽司 $48
❥ 中吞拿魚腩壽司 $40
無論係大定中吞拿魚腩,都大大舊好肥美!!
滿滿既油脂感,入口即溶✨

❥ 大滿足海膽特盛(迷你)$99
呢個係迷你丼,所以飯量唔會好多~
用左醋飯,好香醋味,同海膽味道夾!
海膽真係大大份😍好慷慨!
海膽味道鮮美,唔會好腥,呢個價錢好值👍🏻

❥ 吉列廣島蠔 $38
外皮脆卜卜🤩好厚肉,蠔味濃郁,味道新鮮唔會腥!
2023-01-03
Dinner
2023-01-10 23 views
-🚩 立鮨 (安富大廈) (荃灣)荃灣路德圍26-42號安富大廈地下6號舖—————————————————————🤍餐廳推薦度:🤍🤍🤍🤍(4/5)❇️每人平均消費:$150 (lunch)⭐️打卡指數:🦖🦖🦖🦖(4/5)🤡服務:🦖🦖 🦖(4/5)🍭味道:🦖🦖🦖🦖(4/5)呢間係荃灣路德圍開左大概一年,成日都見到大排長龍,今次終於有機會可以一試。店內唔大,大概只有十多個位置(bar 枱)可以比食客清晰咁睇到師傅製作壽司🍣✏️櫻花蝦玉子燒 $25 開頭以為係玉子燒上面有櫻花蝦碎,原來櫻花蝦已經夾埋係玉子燒入面,入口甜甜的,唔會太硬太淋,口感剛剛好,建議一定要襯熱食。✏白子軍艦 $48見寫住新款同埋廚師推介,孤陋寡聞既我唔知白子係咩,就膽粗粗試下,當知道係魚睪丸之後,其實自己都怯怯地🥲不過入口唔腥,有啲感覺似食緊豆腐花,同埋每件壽司飯都用醬汁撈過,基本上唔洗點豉油都可以。✏原隻活赤貝壽司 $35赤貝除左好大件之外,師傳仲戒開到花既形狀,方便入口,咬落去係好甜既鮮味。✏松葉蟹肉海膽壽司 $38以為海膽只會得少少,但師傅所有份量都比得好足料,滿到完全係跌落碟🤭同埋海膽一啲都唔臭唔腥。✏火炙牛油帶子海
🚩 立鮨 (安富大廈) (荃灣)
荃灣路德圍26-42號安富大廈地下6號舖
—————————————————————
🤍餐廳推薦度:🤍🤍🤍🤍(4/5)
❇️每人平均消費:$150 (lunch)
⭐️打卡指數:🦖🦖🦖🦖(4/5)
🤡服務:🦖🦖 🦖(4/5)
🍭味道:🦖🦖🦖🦖(4/5)

呢間係荃灣路德圍開左大概一年,
成日都見到大排長龍,
今次終於有機會可以一試。

店內唔大,
大概只有十多個位置(bar 枱)
可以比食客清晰咁睇到師傅製作壽司🍣

✏️櫻花蝦玉子燒 $25
開頭以為係玉子燒上面有櫻花蝦碎,
原來櫻花蝦已經夾埋係玉子燒入面,
入口甜甜的,唔會太硬太淋,口感剛剛好,建議一定要襯熱食。

✏白子軍艦 $48
見寫住新款同埋廚師推介,
孤陋寡聞既我唔知白子係咩,
就膽粗粗試下,
當知道係魚睪丸之後,
其實自己都怯怯地🥲
不過入口唔腥,
有啲感覺似食緊豆腐花,
同埋每件壽司飯都用醬汁撈過,
基本上唔洗點豉油都可以。

✏原隻活赤貝壽司 $35
赤貝除左好大件之外,
師傳仲戒開到花既形狀,
方便入口,咬落去係好甜既鮮味。

✏松葉蟹肉海膽壽司 $38
以為海膽只會得少少,
但師傅所有份量都比得好足料,
滿到完全係跌落碟🤭
同埋海膽一啲都唔臭唔腥。

✏火炙牛油帶子海苔壽司 $21
個人覺得食落壽同普通軍艦壽司分別不大,
只係海苔既包法不同了,
不過帶子好大粒。

最後我叫我左個自選10件壽司 $188
件件壽司都好大件同埋好抵食,
如果大家黎開荃灣,
冇咩人排長龍既話都可以一試,
因為真係好抵食😍

🦖以上食評只代表本人意見🐷
2023-01-08 958 views
路德圍不嬲都係荃灣餐廳集居地 由平民小吃 多國美食 時尚茶飲都可以係度搵到 今日同姐妹約左食飯 決定食日本🇯🇵野 回味一下😊餐廳雖然酷似立食的裝橫 不過佢有得坐ga 有高腳餐椅提供 俾我地可以一路食一路睇住師傅整壽司🍣立鮨人氣盛合剛坐低唔想諗野食 決定餵飽個肚先 盛合就最適合😉 包括三文魚壽司,火炙左口魚邊壽司,北海道帶子壽司,珍寶赤蝦壽司,玉子壽司,鰻魚壽司等等 炸雞軟骨前菜小吃梗係要點雞軟骨 咬落酥脆有口感 玉子燒(2件)身為蛋控的我地去到邊都要點😆 配上沙律醬和三文魚子 香味俱全炸軟殼蟹巻軟殼蟹份量誠意十足💕配上彈牙蟹籽令口感更豐富😊刺身類:油甘魚刺身(3片)珍寶甘蝦刺身(5條)油甘魚刺身厚薄均勻 唔會有筋 師傅刀工唔錯👍🏻 甜蝦刺身亦保留到鮮味 拖羅:大吞拿魚腩壽司中吞拿魚腩壽司大掃羅更有油脂的鮮味融化 😍兩者價錢差距唔多(10蚊內❗️)建議食高一級大滿足海膽特盛(迷你)層層的海膽望到已經流晒口水🤤海膽色澤明亮 肥美食甜 基本上撈飯冇難度🤪吉列廣島蠔(2件)炸到外脆內嫩 保留了蠔肉鮮味 總括黎講以人均$300 的價錢連加一 都係一個平民版的日式美食💕

立鮨人氣盛合

剛坐低唔想諗野食 決定餵飽個肚先 盛合就最適合😉

炸雞軟骨

前菜小吃梗係要點雞軟骨 咬落酥脆有口感

玉子燒(2件)

炸軟殼蟹巻

軟殼蟹份量誠意十足💕配上彈牙蟹籽令口感更豐富😊

刺身類:

油甘魚刺身(3片)
珍寶甘蝦刺身(5條)

拖羅:

大吞拿魚腩壽司
中吞拿魚腩壽司

大滿足海膽特盛(迷你)

層層的海膽望到已經流晒口水🤤
海膽色澤明亮 肥美食甜 基本上撈飯冇難度🤪

吉列廣島蠔(2件)

炸到外脆內嫩 保留了蠔肉鮮味

2023-01-04
Dinner
以前食立鮨係就算要企住食都堅持要去✊ 不過而家已經有埋高椅座位,可以坐喺到嘆壽司,真係搵唔到唔去嘅理由ヾ(´︶`*)ノ♬ 好耐之前已經係呢間壽司店嘅fans,今日又嚟恆常探訪🍣每次都會嗌嘅係火炙左口魚邊海苔壽司 ($26),因為真心好抵食又高質🤪 火炙過嘅左口魚邊真心好肥美,食落去啖啖都係魚油真係勁滿足~呢到嘅壽司飯都用咗赤醋調味,所以食落特別香🍣黑松露帶子壽司 ($24)係我另一個至愛,帶子夠鮮,加埋黑松露嘅香係絕配~特上吞拿魚盛合 ($170)就包括本鮪赤身壽司、中吞拿魚腩壽司、大吞拿魚腩壽司、碎蔥吞拿魚腩軍艦、火炙中吞拿魚腩壽司💗件件都冇筋,由赤身開始食,慢慢感受魚油含量嘅遞增,食到最後件大吞拿魚腩壽司放入口真心滿足ヾ(*´∀ ˋ*)ノ除咗壽司,呢到仲有其他燒物、串燒、壽司飯等等,今日特別想食海膽,就嗌咗份大滿足海膽特盛(迷你) ($99)🍚海膽份量好慷慨,同飯嘅比例差唔多係一比一🤑 雖然話係迷你,但係都已經成座山咁多海膽,相信海膽fans一定好滿足🧡佢哋平時都有唔同嘅會員discount,荃灣街坊除咗食壽司郎,其實都可以嚟呢到食啲高質素嘅壽司㗎(❛◡❛✿)

獨食能夠做自己、試新野,果然比我發現好野😳🥢瀨尿蝦配蟹膏櫻花蝦壽司:脆櫻花蝦➕蟹膏好夾,少少似咸蝦醬,加埋鮮甜瀨尿蝦肉有驚喜👍🏻🥢火炙牛油帶子海苔壽司:滿滿牛油🧈香既帶子,有啲似去bbq 。🥢鰻魚手卷:鰻魚燒得幾焦香肉滑,海苔同鰻魚好啱味,可以encore 👍🏻🥢小長井蠔🦪:$78-68價位既蠔冇貨,但原來$48既小長井蠔都好特別,口感爽滑。 🥢北海道羅臼寒鰤魚腩壽司:魚腩紋𠝹得好靚,加少少柚皮🍊好fresh。🥢原隻活赤貝壽司、北海道特大珍寶帶子壽司:赤貝厚肉又爽,帶子的確好大隻,不過欠鮮味。🥢劍魚腩刺身:肥美又冇筋。🥢三文魚籽軍艦:My all time favor! 食完才感到完滿😊味道 : 🔅🔅🔅🔅新鮮 : 🔅🔅🔅分量:🔅🔅🔅衛生:🔅🔅🔅🔅速度:🔅🔅🔅(5🔅為滿分)

獨食能夠做自己、試新野,果然比我發現好野😳

🥢劍魚腩刺身:肥美又冇筋。

味道 : 🔅🔅🔅🔅
新鮮 : 🔅🔅🔅
分量:🔅🔅🔅
衛生:🔅🔅🔅🔅
速度:🔅🔅🔅
(5🔅為滿分)
2023-01-05 29 views
呢個星期最令人零振奮的莫過於食到呢間立鮨🍣聽聞佢啲刺身海膽都好新鮮,所以決定去試一試😚海膽壽司盛盒(期間限定)🍣🍶有海膽赤蝦壽司,海膽帶子壽司,海膽魷魚壽司,蟹肉海膽壽司,海膽火炙左口魚邊壽司壽司上嘅刺身好厚好飽滿😍😍上面更鋪左滿滿海膽,入口啖啖鮮味😋立鮨人氣盛盒🍣三文魚壽司,帶子壽司,赤蝦火炙左口魚邊壽司,鰻魚壽司,玉子壽司 大滿足海膽特盛🍚💛三文魚籽海膽特盛🍚🧡所有丼同壽司都係用赤醋飯,佢地雖然細細碗,但係每一啖都可以食到海膽同魚子味😋好滿足!令和の怪物🦪超大隻,手掌咁大,都好鮮甜👍🏻👍🏻

海膽壽司盛盒(期間限定)🍣🍶

立鮨人氣盛盒🍣
大滿足海膽特盛🍚💛
三文魚籽海膽特盛🍚🧡

令和の怪物🦪
超大隻,手掌咁大,都好鮮甜👍🏻👍🏻