2019-12-30
其實我唔係第一次食Sweets House Cha Cha嘅軟雪糕,好耐以前食過,但無乜印象,即係應該稱唔上好食啦🙈。今日再食,都係因為見到旅遊app有做快閃優惠,軟雪糕只係賣$11,就比多次機會佢啦。尖沙咀分店位於food court內,舖位都幾大,店員好主動好helpful👍,見我拎住個電話就知我係要兑換張e-coupon,即刻帶我去另一邊掃張卷,唔使排隊。可惜嘅係個軟雪糕真係唔好食,雖然稱唔上難食,但完全接受唔到原價值$38。宇治抹茶🍵,唔夠濃、唔夠甜、又唔係澀、又唔係甘,總之就得個淡字。至於北海道牛奶🥛,味道又係一啲都唔出,無奶香,又唔滑,普通過普通。如果你要我評,我其實覺得M記好似仲好食啲😅,可能我唔識欣賞啦。總括嚟講,經過今次之後,我真係無咩興趣再食佢嘅軟雪糕🍦,味道真係好淡,又唔滑,就算有人請我都係咁話啦。不過除咗軟雪糕外,原來Cha Cha都有幾多其他食物賣,例如大判燒、泡芙等,有機會都可以試下嘅。但抹茶雪糕,不了😟,作為半個抹茶控,我都真係有啲失望。