2019-06-26 65 views
行過沙田新城市廣場City'super見到有架幾靚既車仔擺檔,八卦既我即刻走左過去八下,原來係T-PARC有個pop-up store 現場仲有幾款會場限定飲品添😚 由即日至到7月7號咋,快啲去試下啦~-☆ Watermelon Four Season Tea with Cheese Milk Cap 西瓜奶蓋綠茶用上新鮮香甜西瓜汁超fresh,芝士控表示個芝士奶蓋超得,一飲便愛上😍😍-☆ 100% Pure 小清新成杯嘢同佢個名一樣咁小清新🤩 由青瓜、檸檬草及純椰子水梳打製成,入口感覺十分清涼,炎炎夏日消暑飲啱哂😚🤤-📍T-Parc POP UP STORE沙田新城市廣場第一期2樓city'super
行過沙田新城市廣場City'super

西瓜奶蓋綠茶

☆ 100% Pure 小清新
小清新

📍T-Parc POP UP STORE
沙田新城市廣場第一期2樓city'super
2019-06-25
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
Tea
西瓜奶蓋綠茶
小清新
2019-06-25 66 views
鋪天蓋地既茶飲店開到同莎莎一樣咁多,不外乎都係「奶蓋、芋圓、芝士、黑糖、珍奶」等等,雖然我好鍾意,但夏天都想飲返啲refreshing 啲嘅~終於!比我同陶搵到呢間本土創意茶飲店,完全係喜出望外!T-parc 本店係中環,但依家係沙田city super 擺pop-up store 到7/7 !#小清新 100% pure 🍃(青瓜🥒、香茅🌿、100%椰子水🥥、梳打水💦)whoever created this deserves a medal! 完全係打開異世界既新體驗, 各種配料出奇地夾, 青瓜同椰子水好香,梳打水好解渴好refreshing!我地不嬲唔鍾意太甜,今次蒙下蒙下唔記得叫少甜,竟然甜度啱啱好,唔錯~ 要雞蛋裡挑骨頭既,就係香茅葉得一塊,味唔夠出。陶話返到加拿大要整杯比老細飲哈哈#檸香接骨木花茶 🍋🌸$34自從係丹麥試左人生第一次接骨木花嘅products後, 我就瘋狂愛上任何elderflower flavored food and drinks,可惜香港好少接骨木花味食品,連雪糕都冇呀😩就算有飲品都只係syrup 而唔係essence,所以呢杯我本身期望唔高,不過喜出

#小清新 100% pure 🍃
(青瓜🥒、香茅🌿、100%椰子水🥥、梳打水💦)

#檸香接骨木花茶 🍋🌸
自從係丹麥試左人生第一次接骨木花嘅products後, 我就瘋狂愛上任何elderflower flavored food and drinks,可惜香港好少接骨木花味食品,連雪糕都冇呀😩就算有飲品都只係syrup 而唔係essence,所以呢杯我本身期望唔高,不過喜出望外,花茶清清地甘甘地, 係我想像中elderflower既味道!
  • 小清新
  • 檸香接骨木花茶
2019-06-24 41 views
呢間飲品店嘅環境擺設好清新,俾人一種優美嘅感覺,單張亦設計得好精美,行過都忍唔住停低望望!同朋友睇咗一輪,最後order咗其中兩款黎飲~~第一杯係Fairyland-夢遊仙境,味道較清新,薄荷味配上綠茶,仲有菠蘿既香甜~好fresh!我朋友就揀左Watermelon Four Season tea-清甜西瓜奶蓋茶,厚厚既芝士奶蓋配上清爽既西瓜,十分解暑,啱晒宜家既悶熱天氣~飲完真係透心涼!兩杯價錢都係$40一杯,其實飲品嚟價,價格係有啲進取,建議可以定價平返少少會吸引更多有去飲!

同朋友睇咗一輪,最後order咗其中兩款黎飲~~

2019-06-23 50 views
周圍都係連鎖奶茶鋪,呢間位於中環小店,斜路地庫,裝修cozy, 提供多款果茶,諗左一陣,最後都係試伯爵玫瑰花奶蓋茶掛住飲,飲到一半先記得影相,好香玫瑰花香,原味偏甜,下次可以叫小甜,奶蓋好濃,有茶味

2019-06-23
TakeAway
$32 (Other)
2019-06-18 55 views
最近唔少過江龍既手搖飲品成行成市行開City’super👣見到新開既飲品店 唔洗點排隊下試左兩杯🥤🥤.夢遊仙境🍍($40)用上桂花 菠蘿 薄荷 日式綠茶調製而成係少見既配搭 💁🏻‍♀️桂花香得黎淡淡既菠蘿甜味🍍🍍仲有新鮮既果肉 薄荷既味道 令成杯茶既清新度提升⬆️成杯飲品唔會好甜 又好清係大人既味道🤗唔鐘意甜食既可以試下😌.芒果奶蓋綠茶🥭($42)厚厚既芝士奶蓋好有芝士咸香味🧀仲好幼滑💁🏻‍♀️芒果仲係新鮮果肉即場打成沙冰綠茶味係淡淡的🍵加埋一齊係少女同小朋友既味道👩🏼👶🏻.最重點係呢間有質素既飲品店係本地品牌支持香港🇭🇰🙌🏻人均消費:$41推介指數:👅👅👅👅👅👅👅😋(7.5/10)Encore指數:🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻
最近唔少過江龍既手搖飲品成行成市
行開City’super👣
見到新開既飲品店 唔洗點排隊下試左兩杯🥤🥤
夢遊仙境🍍($40)
用上桂花 菠蘿 薄荷 日式綠茶調製而成
係少見既配搭 💁🏻‍♀️
桂花香得黎淡淡既菠蘿甜味🍍🍍
仲有新鮮既果肉
薄荷既味道 令成杯茶既清新度提升⬆️
成杯飲品唔會好甜 又好清係大人既味道🤗
唔鐘意甜食既可以試下😌
芒果奶蓋綠茶🥭($42)
厚厚既芝士奶蓋好有芝士咸香味🧀
仲好幼滑💁🏻‍♀️
芒果仲係新鮮果肉即場打成沙冰
綠茶味係淡淡的🍵
加埋一齊係少女同小朋友既味道👩🏼👶🏻

最重點係呢間有質素既飲品店係本地品牌
支持香港🇭🇰🙌🏻

人均消費:$41
推介指數:👅👅👅👅👅👅👅😋(7.5/10)
Encore指數:🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻
2019-06-15 874 views
有時我想講一樣野,就係香港人實在太鍾意飲野啦!開到成行成市,無論你去到邊都好,都好似7-11咁總有一間係你左近,尤其是好熱門既黑糖鮮奶/波霸珍奶呢d真係飲到都開始有d厭,要各式其式,必需要有一個新鮮同埋與別不同既感覺,今次去到中環,我係慕名而黎既,當然我就係鍾意佢呢種小清新, 充滿住少女同時尚風既環境設計組合,絕對要黎一試!👇📌 芒果奶蓋茶 - $40👉 要試真章,奶蓋係走唔甩既,表面鋪滿奶蓋,主要以芝士打成,一路等staff整野飲果陣,一路都有幾個位置打卡,地方唔算好大,但坐得幾舒服,聽staff講佢地既芒果係用整個芒果黎做一杯茶既,唔怪得飲落好重芒果味啦!奶蓋質感相當濃厚同埋好幼滑,味道唔會太鹹同太淡,仲有淡淡奶味再配埋清香茶底,呢個天氣飲真係岩哂解暑呀!-📌 T-Parc花花蘇打 - $36👉等緊第2杯野食果陣同staff吹左陣水,我好奇問下呢杯招牌野飲有咩咁特別?原來除左賣相吸引之外,當中既功夫都唔少呀,佢地會先將蘋果、藍莓打成糊狀再加syrup,shake到某個程度再加冰,隨後將蘇打on top,咁樣做係要將顏色劃分,令到飲同睇果陣提升個層次感,最後再用埋乾花鋪係面做裝飾,
有時我想講一樣野,就係香港人實在太鍾意飲野啦!

開到成行成市,無論你去到邊都好,都好似7-11咁
總有一間係你左近,尤其是好熱門既黑糖鮮奶/
波霸珍奶呢d真係飲到都開始有d厭,要各式其式,
必需要有一個新鮮同埋與別不同既感覺,
今次去到中環,我係慕名而黎既,
當然我就係鍾意佢呢種小清新,
充滿住少女同時尚風既環境設計組合,
絕對要黎一試!👇
📌 芒果奶蓋茶 - $40
👉 要試真章,奶蓋係走唔甩既,表面鋪滿奶蓋,
主要以芝士打成,一路等staff整野飲果陣,
一路都有幾個位置打卡,地方唔算好大,
但坐得幾舒服,聽staff講佢地既芒果係用整個
芒果黎做一杯茶既,唔怪得飲落好重芒果味啦!
奶蓋質感相當濃厚同埋好幼滑,味道唔會太鹹同太淡,
仲有淡淡奶味再配埋清香茶底,
呢個天氣飲真係岩哂解暑呀!
📌 T-Parc花花蘇打 - $36
👉等緊第2杯野食果陣同staff吹左陣水,
我好奇問下呢杯招牌野飲有咩咁特別?
原來除左賣相吸引之外,當中既功夫都唔少呀,
佢地會先將蘋果、藍莓打成糊狀再加syrup,
shake到某個程度再加冰,隨後將蘇打on top,
咁樣做係要將顏色劃分,令到飲同睇果陣提升個層次感,
最後再用埋乾花鋪係面做裝飾, 乾花分別係用左玫瑰、
茉莉花同埋桂花,整體飲落味道絕對比我想像中清幽,
唔會太甜,有少少花香,原來呢間鋪頭絕大部分既野飲
都係主打少糖,對我黎講作為男仔真係會再黎飲多次!
2019-06-14
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$40 (Last Night Supper)
  • T-Parc花花蘇打
  • 芒果奶蓋茶
2019-06-10 69 views
今日喺中環見完客,客人仲想傾多一陣計,所以我哋就入咗間飲品店入去坐下。店入邊裝修都唔錯, 有啲花花草草,啱晒女仔去打卡。 環境都幾舒服,如果話小休半個鐘嘅話呢度都係一個唔錯嘅。我就揀咗杯芝士芒果,芝士奶蓋都唔錯,芒果都真材實料,感覺上芒果嘅味道都好濃烈,啱晒我呢啲好鍾意食芒果嘅人。聽朋友講佢哋嘅花茶都不錯,下次都想試吓佢哋嘅花茶。總括嚟講$40一杯同出邊普通嘅飲品店差唔多價錢,但係喺中環呢啲地區有個地方俾你坐下,除咗飲咖啡之外呢度都唔錯。

店入邊裝修都唔錯, 有啲花花草草,啱晒女仔去打卡。

環境都幾舒服,如果話小休半個鐘嘅話呢度都係一個唔錯嘅。

聽朋友講佢哋嘅花茶都不錯,下次都想試吓佢哋嘅花茶。
2019-06-07 82 views
中環除咗飲開既連鎖珍珠奶茶店,發現咗另一間有誠意既水果、花茶專門店!我原本想點冷泡水果茶,因為睇相好吸引,可惜當天不供應,最後點咗玫瑰花烏龍茶🌹🍃茶葉放於茶包內浸泡,茶味十足,再撒玫瑰花瓣於杯面,想不到幾秒玫瑰花味已經融入茶中,出奇地夾👏🏼🥰 建議少甜,炎炎夏日正常冷度更透心涼❄️呢個價錢十分值!($22)朋友就叫咗西瓜奶蓋茶🍉($40),水果鮮度同茶味都到位,可惜我覺得西瓜本身與奶蓋唔算太夾,呢個價錢我反而會選擇其他水果奶蓋。

2019-06-03 70 views
At T-Parc there are so many drinks to choose from.Most of them were floral choice like rose, lavender etc.They had my favourite Earl Grey but it wasn't rose free so couldn't order it.I just wanted some plain tea but it just wasn't on the menu.Luckily I asked because you could get it by special request.The Jasmine was really strong and pleasant to drink.As well as the plain tea, the chocolate drinks are non floral and also worth trying.
經過尖沙咀海港城city super,發現門外有個靚靚嘅檔口,原來係tprac嘅pop up store。睇餐牌見飲品款式都幾多,主打清新嘅花茶系列,有別於大家經常喺街邊見到嘅珍珠奶茶,充滿新鮮感。兩小口行街行到又攰又口乾,心郁郁試咗期間限定的花茶同招牌奶蓋茶。夢遊仙境茶飲主要用上桂花、薄荷、菠蘿同綠茶調配而成,茶底比較清淡所以薄荷同菠蘿味相對突出,飲落涼浸浸仲有啖啖菠蘿果肉食,絕對是夏天消暑佳品。伯爵玫瑰奶蓋茶芝士奶蓋整得好厚好挺身,面頭放上玫瑰花瓣裝飾點綴,賣相好精緻。奶蓋口感幼滑,芝士夠香,奶味亦都濃郁,主角伯爵茶味清新帶淡淡玫瑰花香,味道不錯啊!

夢遊仙境

伯爵玫瑰奶蓋茶

• 伯爵玫瑰奶蓋茶
2019-05-28 49 views
鬧市中的清泉!近排飲珍珠同奶蓋都飲到悶 呢間主打飲茶既舖頭 響地禪落一層 裝修好靚影相一流 一入到去已感覺好舒服好好hea 飲品係即叫即整 前後都等左約10分鐘 飲品拎上手好靚 上面舖滿左玫瑰花桂花茉莉花等等 味道有好大陣花香加果香 加上梳打微酸的味道 超級消暑既感覺慢慢影慢慢飲 充完電再繼續走

慢慢影慢慢飲 充完電再繼續走
2019-05-28
$36 (Tea)
2019-05-25 47 views
呢日去左行街 行到尖沙咀Citysuper🚶🏾‍♂️🚶‍♀️發現T-Parc 原來開左Popup store😍攰攰地又口渴 梗係要飲返杯啦👋🏻兩杯茶味都好清香 感覺清新😌P小姐對杯「芒果奶蓋綠茶(少甜)$42」有非常好評😂芒果味道突出 飲得出係用真芒果肉去整😚絕對唔係artificial既貨色🤩芝士有微咸既味道 但一啲都唔羶🤓配落芒果好夾😏.而H先生揀既「夢遊仙境(少甜)$40」係新產品😃材料用左桂花 菠蘿 薄荷 日本綠茶🌼🍍🍵本身H先生都擔心會唔會薄荷味搶曬味道🧐但好彩唔係 薄荷程度適中😇菠蘿同桂花味道先係主打🥰成杯入口俾人既feel係幽香😋一路飲仲一路食到菠蘿絲 😙有啲嘢𡁻下再開心啲😆茶味比芒果奶蓋仲濃啲🤤味道特別 又解渴🤘🏻少甜好啱我地 追求天然👍🏻
發現T-Parc 原來開左Popup store😍
有啲嘢𡁻下再開心啲😆
茶味比芒果奶蓋仲濃啲🤤
味道特別 又解渴🤘🏻
少甜好啱我地 追求天然👍🏻
行過city’s super見到突然間有架咁靚嘅車😚梗係要停低睇下啦💕原來係T-parc 嘅pop up store😍而且仲有3款city’s super嘅限定飲品✨我同朋友即刻停低試試佢😚我手上呢杯係1️⃣夢遊仙境($40)佢嘅材料有桂花、薄荷、菠蘿🍍肉同鹿兒島知覽茶🍵,正正因為有呢啲咁refreshing嘅食材➕限定款😍我決定要試佢‼️飲落唔會有糖水味,先係桂花同薄荷味、慢慢有菠蘿味,後勁係微甘嘅綠茶味,相比起賣到成行成市嘅台式飲品,呢杯係我飲過最解渴嘅💕而且佢唔偏甜,唯一甜味來源係菠蘿肉帶黎嘅清新微甜,令我一個人都飲得曬呢杯咁大嘅飲品✨我諗呢個名嘅由來,係咪想表達呢杯飲品對比起一般嘅飲品,相對清新脫俗,好似置身仙境一樣🧝🏻‍♀️.而朋友飲果杯係2️⃣芝芝鹿兒島($34)我試左一啖,呢杯相對係比較甜嘅~飲落芝士味唔算太濃烈,偏向清新嘅感覺,而且佢用嘅茶底都係黎自鹿兒島嘅知覽茶🍵所以味道同我果杯夢遊仙境好類近,係多左層芝士奶蓋🧀如果鍾意飲芝士奶蓋系列但又怕好漏好甜可以試下呢杯😆..🍵T-parc📍海港城city’s super.
行過city’s super見到突然間有架咁靚嘅車😚
梗係要停低睇下啦💕

原來係T-parc 嘅pop up store😍

而且仲有3款city’s super嘅限定飲品✨
我同朋友即刻停低試試佢😚
我手上呢杯係
1️⃣夢遊仙境($40)

而朋友飲果杯係
2️⃣芝芝鹿兒島($34)

🍵T-parc
📍海港城city’s super
2019-05-13 71 views
星期六下午來到中環本地品牌花茶店T-parc,點了熱帶水果茶$36。熱帶水果茶就好似佢個英文名triple yellow用上檸檬、香蕉、菠蘿三種黃色生果入茶,再加少量熱情果汁去調製,能釋放水果本身的酸甜味。加上點了少甜,所以飲落不會過甜, 酸酸甜甜,十分好飲開胃﹗點了熱飲不會過熱,花茶之中有好多新鮮果肉,所以飲落啖啖都係果肉,仲食到香蕉肉、菠蘿肉,味道清新唔會死甜﹗唔係平時果汁溝出死甜味,感覺新鮮過癮,夠晒真材實料﹗飲到底仲有果肉架
星期六下午來到中環本地品牌花茶店T-parc,

點了熱帶水果茶$36。

熱帶水果茶

熱帶水果茶就好似佢個英文名triple yellow

加上點了少甜,所以飲落不會過甜, 酸酸甜甜,十分好飲開胃﹗

飲到底仲有果肉架
2019-05-11
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Tea
熱帶水果茶
2019-05-11 56 views
呢雖然唔係過江龍、大品牌,但飲品質素亦唔錯😋-伯爵玫瑰奶蓋茶 $28伯爵茶既茶味適中,杯野飲落去有淡淡既玫瑰花味,幾清香。芝士奶蓋方面,又夠鹹香又哂滑,芝士味好濃好好味🤤係我既理想奶蓋!另外,店員係奶蓋上亦有舖上玫瑰花瓣,賣相好靚好少女情懷,打卡一流💕-T-Parc水果茶 $34呢杯水果茶入面有好多水果(荔枝、西瓜、菠蘿等),飲落好fresh,又唔會好甜🧚🏻‍♀️而且水果都幾足料,飲完仲有好多生果可以食😋幾抵飲-店內環境幾靚幾乾淨,味道唔錯、價錢亦唔貴,值得一試
呢雖然唔係過江龍、大品牌,但飲品質素亦唔錯😋
伯爵玫瑰奶蓋茶 $28
T-Parc水果茶 $34

店內環境幾靚幾乾淨,味道唔錯、價錢亦唔貴,值得一試
2019-02-16
Dinner