2023-10-11 670 views
網上見到呢間喺尖沙咀嘅火鍋店做緊優惠,手切潮州牛肉有半價,所以就約個朋友去試下呢度有個2-4人潮牛火鍋套餐幾抵,不過我哋想試特別啲嘅湯底,所以揀咗散叫,最後食到飽只係人均4百蚊多啲,價錢都算OK湯底:🌟日本櫻花蝦沙嗲鍋🌟香格裡拉羊肚菌昆布湯鍋配料:🌟手切牛頸脊 (250g)🌟手切嫩牛肉 (250g)🌟新鮮牛舌心🌟黑松露墨魚丸(冬甩)(半份4粒)🌟XO醬鮑魚鮮蝦餃(半份4粒)🌟鮮冬菇🌟萵筍片🌟手工三色麵我覺得呢度嘅沙嗲湯底幾出色,味道夠濃而且好多櫻花蝦,而潮州嫩牛肉配埋呢個湯十足十沙嗲牛麵嘅牛肉,又滑又淋。牛頸脊都唔錯,但一定要跟足教學嘅時間去煮,因為開頭冇睇教學,煮得太耐就令佢變韌。墨魚丸係冬甩形狀,賣相幾得意,食落都ok彈牙,入面都有幾多墨魚肉。牛肉以外,我最鍾意嘅就係XO醬鮑魚鮮蝦餃,因為好足料,餃入面充滿住鮑汁同蝦嘅鮮味,而XO醬令佢食落更加惹味,呢樣真係要必點!整體黎講,呢間嘅火鍋幾好,宜家有優惠更加抵食,呢度仲有好多食客去包間房食私房菜,睇黎都應該唔錯

湯底:
🌟日本櫻花蝦沙嗲鍋
🌟香格裡拉羊肚菌昆布湯鍋

配料:
🌟手切牛頸脊 (250g)
🌟手切嫩牛肉 (250g)
🌟新鮮牛舌心
🌟黑松露墨魚丸(冬甩)(半份4粒)
🌟XO醬鮑魚鮮蝦餃(半份4粒)
🌟鮮冬菇
🌟萵筍片
🌟手工三色麵
手切牛頸脊 (250g)

手切嫩牛肉 (250g)

新鮮牛舌心

手工三色麵

2023-10-09
$427 (Dinner)
手切牛頸脊 (250g)
手切嫩牛肉 (250g)
新鮮牛舌心
手工三色麵
最近做緊推廣半價優惠!每款配料份量唔細,適合多啲人一齊share! ⭐️樱花蝦沙嗲鍋 $98雖然花生香味略厭唔夠,不過整體嚟講算濃而不鹹。⭐️新鮮手切嫩牛肉 $74 (半價後)呢款係平時沙爹牛肉個種!牛肉較厚無脂肪,又可以保持嫩滑!⭐️ 新鮮牛坑腩 $74 (半價後) 無諗過牛腩竟然可以用嚟打邊爐又咁好食🤩!牛腩事前已經煮好,所以放入火鍋兩、三分鍾就食得!牛腩肥瘦分明,入口即化!⭐️清爽白鱔片 $118打邊爐最鍾意食鱔❤️,脆口帶魚油香⭐️日本廣島蠔 $108每隻極大粒😍!鮮味肥美多汁!⭐️手打鮮蝦丸 $48⭐️西洋菜鮮肉餃 $38餃子太厚實,餡料亦沒有肉汁🥲

⭐️樱花蝦沙嗲鍋 $98
雖然花生香味略厭唔夠,不過整體嚟講算濃而不鹹。

⭐️新鮮手切嫩牛肉 $74 (半價後)
呢款係平時沙爹牛肉個種!牛肉較厚無脂肪,又可以保持嫩滑!

⭐️ 新鮮牛坑腩 $74 (半價後)
無諗過牛腩竟然可以用嚟打邊爐又咁好食🤩!

⭐️清爽白鱔片 $118
打邊爐最鍾意食鱔❤️,脆口帶魚油香

⭐️日本廣島蠔 $108
每隻極大粒😍!鮮味肥美多汁!

⭐️手打鮮蝦丸 $48
⭐️西洋菜鮮肉餃 $38
餃子太厚實,餡料亦沒有肉汁🥲
2023-10-06 21 views
朋友生日揀咗呢間餐廳打邊爐😬餐廳以旅行主題做佈景,座位係大圓檯,餐廳裡面大約6-8張檯。當晚係星期一,唔係太多人,所以我地都坐得舒服同比較靜,好適合幾個朋友傾計食飯。湯底我地揀咗海南椰子雞鍋 ($298)有原隻雞自己落,份量都算多,雞新鮮,湯我地每人都飲左2-3碗。另一賣點係手切牛,我地叫左吊龍,油脂均勻,牛味濃。依家有半價優惠算抵食($198)如果係正價就偏貴。我地都揀咗幾款海鮮包括北海道鮮帶子 ($108) 南非鮑魚每位,($68)加拿大桂花蚌($148),海鮮都算新鮮,不過份量略少。另外我地都叫咗兩個小食,黃金四拼盤($178)同百花釀油條,兩個小食都值得一試。其他打邊爐配料與一般相若。

其他打邊爐配料與一般相若。
呢間餐廳係朋友帶我過嚟,因為貪呢間餐廳位置喺尖沙咀,方便所有人!而且食物質素好高!海南椰子雞鍋啲椰子湯底好清甜!啲雞肉,肉質鮮嫩多汁,完全吸收咗湯汁嘅滋味。值得一讚,就係比得呢個價錢真係有返咁上下份量,啲雞又成隻咁多!好抵食!😇😇新鮮手切牛頸脊,真係咁抵食嘅價錢我都唔敢相信。牛頸脊肉質鮮嫩,經過手切處理,保持住肉質嘅鮮美同彈性!牛肉味好重!新鮮牛舌啦,原價$168,特價$84,真係抵到爆!新鮮嘅牛舌肉,煮熟之後,口感嫩滑韮菜鮮肉餃啲餃子皮薄餡多,韮菜同肉嘅比例啱啱好!旅鍋墨汁腸!墨汁腸帶有淡淡嘅墨魚味道,口感彈牙!手工三色麵,色彩繽紛,咬落去有咁啲齒頰留香呢間餐廳啲服務幾好,而且座位寬闊!
而且食物質素好高!

海南椰子雞鍋

新鮮手切牛頸脊,真係咁抵食嘅價錢我都唔敢相信。

新鮮牛舌啦,原價$168,特價$84,真係抵到爆!

新鮮嘅牛舌肉,煮熟之後,口感嫩滑

韮菜鮮肉餃
啲餃子皮薄餡多,韮菜同肉嘅比例啱啱好!

旅鍋墨汁腸!
墨汁腸帶有淡淡嘅墨魚味道,口感彈牙!

手工三色麵,色彩繽紛,咬落去有咁啲齒頰留香

呢間餐廳啲服務幾好,而且座位寬闊!
2023-10-03 16 views
呢間餐廳以旅行做主題,有接機大堂,又有唔同嘅背景,真係好似去咗旅行咁樣茶芥醬料2人共$36提供多種不同醬油醒胃餐前小食$20海南椰子雞鍋$298斬好左全隻雞件碟上,成窩清甜嘅椰子水連同椰子肉,雞件滾起後帶有香甜嘅椰水清甜味,肉質嫩滑新鮮手切牛頸脊(250g)$199原價$398另外當然要試吓一個大優惠,就係牛半價色澤紅艷,問你芬紋理分明,口感鮮嫩,牛肉味濃厚,且帶有嚼勁,cp 值高如你係牛魔王,唔叫就真係走寶韭菜鮮肉餃$38大大粒,餡料豐富又好味風塵三俠$158蝦滑墨魚滑彈牙又好味,蟹子更增添口感個人覺得雞滑會比較鹹,一般自家製夏枯草$28下火良物另外更設有vip 房,環境舒服好適合一大班朋友聚會

茶芥醬料2人共$36
提供多種不同醬油
醒胃餐前小食$20
海南椰子雞鍋$298
新鮮手切牛頸脊

新鮮手切牛頸脊(250g)$199
原價$398
另外當然要試吓一個大優惠,就係牛半價
如你係牛魔王,唔叫就真係走寶

韭菜鮮肉餃$38
大大粒,餡料豐富又好味

風塵三俠$158
蝦滑墨魚滑彈牙又好味,蟹子更增添口感
個人覺得雞滑會比較鹹,一般

自家製夏枯草$28
下火良物

另外更設有vip 房,環境舒服好適合一大班朋友聚會
2023-07-08
新鮮手切牛頸脊
2023-09-30 12 views
同朋友聚餐,喺尖沙咀搵左間火鍋店,依度裝修好有特色,旅遊為主題,坐位寬敞,環境衛生企理。火鍋食物款式多,亦有佐酒小食,牛肉款式亦都有好多款,有我至愛的潮汕牛,中意肉味香濃,依家做緊半價,好抵食。清清地叫個牛肉清湯,唔會搶走肉既鮮甜味。新鮮手切吊龍半:依隻肥瘦均勻,牛味好重,好有口感,上佳之選。本地手地牛頸脊:依隻牛肉油花多少少,食落有油香,但牛味都濃,另一種享受。手切切嫩牛肉:牛肉味好香濃,有肉質口感白鱔片:新鮮,好肥美,口感爽脆鮮味,魚油好香潮州牛肉丸:肉質柔嫩,牛肉味濃潮州牛筋丸:一樣肉味濃,充滿肉汁,爽口彈牙新鮮黑柏葉:輕輕淥一陣,爽口超脆活蟶子皇/蕃薯大蜆:新鮮,味道鮮甜最後溶入所有牛肉同海鮮既湯底,配上青菜同烏冬面,不需任何調味,都已經好鮮味。服務員親切殷勤既態度,都值得一讚。

新鮮手切吊龍半:
依隻肥瘦均勻,牛味好重,好有口感,上佳之選。

本地手地牛頸脊:
依隻牛肉油花多少少,食落有油香,但牛味都濃,另一種享受。

手切切嫩牛肉:
牛肉味好香濃,有肉質口感

白鱔片:新鮮,好肥美,口感爽脆鮮味,魚油好香

潮州牛肉丸:肉質柔嫩,牛肉味濃

潮州牛筋丸:一樣肉味濃,充滿肉汁,爽口彈牙

新鮮黑柏葉:輕輕淥一陣,爽口超脆

活蟶子皇/蕃薯大蜆:新鮮,味道鮮甜

服務員親切殷勤既態度,都值得一讚。

2023-09-25 9 views
上網見到呢間手切牛餐牌半價,即刻約朋友放工去食,去到先發現佢裝修都好有主題,成個旅行theme,色彩繽紛,環境都乾淨企理,全部大圓枱,唔會放到好迫,坐得鬆動除左正常牛頸脊,佢都有一啲特別部位,我哋揀咗牛脊邊,有分布平均嘅脂肪紋,厚薄適中,好香牛味,唔錯👍🏻另一碟叫左手切嫩牛,$74咁大碟真係幾抵,淥半分鐘左右,轉色就可以食,係肉質鮮嫩既滑牛,不過本身唔知佢咁大碟,2個人真係差啲食唔哂🤭🤭湯底揀左麻辣拼沙嗲,重點推介沙嗲湯!好濃郁,微甜不辣,入面仲有好多花生碎,淥生菜又好食,隊件嫩牛落去就係沙爹牛😍我哋再叫左碟龍口粉絲,變左沙爹肥牛粉絲煲,超濃郁~超~正~另外,珊瑚蚌拼桂花蚌都值得叫,2樣都大大舊,厚肉又鮮味,鮮蝦雲吞亦超大隻好足料,飽到攬住個肚走🍻

今次黎到呢間打邊爐,因為本身覺得佢地餐廳環境裝修幾特別,係用旅行黎做主題既,包括有飛機登機門、扶手電梯同埋世界唔同地方,例如台灣,泰國等等壁畫,有旅行feel。 🟥醬料 呢度有多款唔同既醬料,岩晒我呢d撈醬人,除咗普通辣椒醬、沙茶醬等之外,中間嗰格係XO醬、味道夠晒香,入邊材料亦都豐富,有大大粒嘅瑤柱😍 🟧椒鹽拼盤 入邊有炸茄子,炸粟米,九肚魚同埋椒鹽魷魚,因為火鍋要等淥熟,咁就可以食左呢個先,送酒都一流,椒鹽粟米同埋椒鹽茄子有驚喜。 🟨蟶子王 好大隻,淥一分鐘就差不多食得,鮮甜爽口,好好食。 🟩打邊爐set (二至四人餐) 湯底叫左粟米牛骨湯,味道鮮甜,夠晒真材實料, 裡面有幾款牛肉,每款牛肉喺餐牌都有註明淥幾耐,而且牛味濃郁新鮮,肥瘦適中,嫩牛十分滑,推薦。 仲有兩款丸、牛胸爽同埋牛柏葉,我就最鍾意食牛胸爽,油脂感較強,好好味,食肉獸一定要試,唔夠嘅仲有烏冬同埋生菜,一定夠晒飽。

🟥醬料

🟧椒鹽拼盤

🟨蟶子王
好大隻,淥一分鐘就差不多食得,鮮甜爽口,好好食。

🟩打邊爐set (二至四人餐)
湯底叫左粟米牛骨湯,味道鮮甜,夠晒真材實料,

2023-09-11 23 views
我地嚟到呢間以旅遊為主題嘅旅鍋,餐廳有多間包廂房間,每間都各有特色,花盡心思設計,門口位更有類似機場出境大堂嘅裝飾,好似真係去咗旅行咁!❤️【深海花膠濃湯鮮雞鍋 - 美味湯底】🍲我地揀咗深海花膠濃湯鮮雞鍋,鮮甜嘅湯底由新鮮雞煲成,絕對可以成煲飲曬,加入大量花膠,健康又養顔,啱曬女生食,食完皮膚滑溜溜!😍【新鮮手切牛頸脊(250g) - 牛魔王之選】🥩如果你係牛肉控,一定唔可以錯過佢哋嘅新鮮手切牛頸脊,手切牛做緊半價優惠超抵,250克嘅份量夠二人用,牛肉味重,食落嚼勁,真係抵食又滿足,岩晒牛魔王!😎【新鮮牛舌心 - 特色之選】👅新鮮牛舌質感滑嫩,都係不錯嘅選擇!😋【手打鮮蝦丸 - 新鮮美味】🦐手打鮮蝦丸一份有8粒,每粒都新鮮而且彈牙,真係鮮蝦味濃郁!👌

【深海花膠濃湯鮮雞鍋 - 美味湯底】🍲

【新鮮手切牛頸脊(250g) - 牛魔王之選】🥩

【新鮮牛舌心 - 特色之選】👅

新鮮牛舌質感滑嫩,都係不錯嘅選擇!😋

【手打鮮蝦丸 - 新鮮美味】🦐

2023-09-09 17 views
今晚去了尖沙咀一間以旅遊為主題叫旅鍋餐廳,裝修也以機場格局,十分特別😜深海花膠濃湯鮮鷄鍋🐔 $298店員一倒湯入鷄鍋,白濛濛一片,持續一陣,十分啱打卡😍鷄件嫩滑,花膠彈牙有嚼勁,花膠湯個湯好濃郁,混合花膠同雞嘅鮮甜味,真材實料,好滋補下😍極级安格斯牛小排🐮(细) $238牛小排色澤鲜明,肉質鲜嫩,打邊爐必叫的食物😙安格斯牛柳粒 $148肉質軟嫩,牛味香濃,口感一流 ☺油麥菜 🥬$38新鲜爽脆可口, 打邊爐必備😝整體得分: 4.5/5味道: 4.5/5環境: 4.5/5🎇旅鍋火鍋私房菜專門店🎈尖沙咀漆咸道南53-55號嘉芙中心地庫

深海花膠濃湯鮮鷄鍋🐔 $298
店員一倒湯入鷄鍋,白濛濛一片,持續一陣,十分啱打卡😍
鷄件嫩滑,花膠彈牙有嚼勁,

極级安格斯牛小排🐮(细) $238
牛小排色澤鲜明,肉質鲜嫩,打邊爐必叫的食物😙

安格斯牛柳粒 $148
肉質軟嫩,牛味香濃,口感一流 ☺

油麥菜 🥬$38
新鲜爽脆可口, 打邊爐必備😝

整體得分: 4.5/5
味道: 4.5/5
環境: 4.5/5

🎇旅鍋火鍋私房菜專門店
🎈尖沙咀漆咸道南53-55號嘉芙中心地庫
落雨,入咗秋之後凍咗少少,一凍又想打邊爐🤣。上op見到呢間火鍋好似幾有特色,咁就去咗食呢間。睇到有唔少嘅VIP房,都好多人book咗,一大班人聚會。裝修風格參考機場,喺唔少嘅位置都會見到關於機場嘅嘢。🛫$88 香格里拉羊肚菌昆布鍋 🫕有幾粒羊肚菌,昆布嘅湯底。清香,啱晒食海鮮,唔會重味精影響食海鮮嘅鮮甜。$199 (原價398)新鮮手切牛頸脊(250g)🐮份量都好大碟,而家做緊半價,都差唔多有二三十塊牛肉,好濃嘅牛味。$148 活蟶子皇(4隻)聖子好大隻,洗得幾乾淨,鮮甜彈牙,食落冇沙。$58 羊肚菌鮮蝦丸(冬甩)(半份4粒)🍩賣相好得意,成粒冬甩咁。係蝦滑入邊加咗切碎咗嘅羊肚菌。$148 加拿大桂花蚌份量都好多,好新鮮,淥得啱啱好嘅話,就爽口鮮甜,彈牙。$38 娃娃菜$15 可樂🥤$15 忌廉🥤樽裝架! 正!

落雨,入咗秋之後凍咗少少,一凍又想打邊爐🤣。

$88 香格里拉羊肚菌昆布鍋 🫕
香格里拉羊肚菌昆布鍋

$199 (原價398)新鮮手切牛頸脊(250g)🐮
牛頸脊

$148 活蟶子皇(4隻)
聖子好大隻,洗得幾乾淨,鮮甜彈牙,食落冇沙。
活聖子

$58 羊肚菌鮮蝦丸(冬甩)(半份4粒)🍩
賣相好得意,成粒冬甩咁。係蝦滑入邊加咗切碎咗嘅羊肚菌。
羊肚菌鮮蝦丸

$148 加拿大桂花蚌
份量都好多,好新鮮,淥得啱啱好嘅話,就爽口鮮甜,彈牙。
桂花蚌

Dinner
活聖子
桂花蚌
2023-09-01 31 views
尖沙咀呢間餐廳主題同旅行相關,帶俾食客一種去旅行奇妙感覺一踏進餐廳,就被那份獨特的氛圍所吸引。餐廳充滿了旅行的元素,牆上掛滿了唔同嘅旅遊地點,讓我彷彿置身於一次奇幻的旅程中首先,我地點左特別嘅雞湯底。呢個湯底由雞湯熬製而成,香氣四溢。每一口湯都充滿了濃郁的雞肉味道,令人回味無窮。更令人驚喜嘅係,在湯底中加入了金華火腿,呢種組合真是絕妙。金華火腿嘅香同雞湯嘅鮮美相互融合,營造出獨特的風味我地仲叫左唔同嘅牛肉。牛肉切得薄而嫩,每一口都帶著鮮嫩嘅肉汁。肉質鮮美,口感極佳。搭配上餐廳特製嘅醬料,更是美味絕頂另外仲叫咗台灣嘅水蓮、丸同餃子兩個人差唔多$1000食咁多嘢好抵食
尖沙咀呢間餐廳主題同旅行相關,帶俾食客一種去旅行奇妙感覺

另外仲叫咗台灣嘅水蓮、丸同餃子
兩個人差唔多$1000食咁多嘢好抵食
2023-08-28 15 views
旅鍋火鍋私房菜專門店唔同平時火鍋店, 坐得又迫, 又唔乾淨, 呢度擁有乾淨的環境,有好多打咭位, 設計到好似去旅行, 機場等, 又有包廂服務, 讓你在品嚐美食的同時享受到一種旅行的感覺。首先,他們的"環球鴛鴦鍋"是必須點的。兩種湯底,有辣有不辣,可以滿足每一位食客的需求。無論你喜歡麻辣還是清淡,都可以在這裡找到你的最愛。⭐️活蟶子皇價格為$148,每份有4隻新鮮的蟶子口感鮮美,肉質緊實,每一口都充滿了海洋的味道。⭐️蕃薯大蜆,每份$88蜆肉肥美,口感絕佳。⭐️新鮮手切牛頸脊和新鮮手切嫩牛肉。原價分別為$398和$148,現在只需$199和$74就可以享用到。這些肉質細嫩,營養豐富,準備得恰到好處。⭐️還有他們的手打墨魚丸,半份4粒,價格為$48。墨魚丸口感Q彈,新鮮的墨魚味。⭐️皇帝菜和出前一丁,價格分別為$38和$28。都是不錯的選擇

⭐️活蟶子皇價格為$148,每份有4隻
新鮮的蟶子口感鮮美,肉質緊實,每一口都充滿了海洋的味道。
⭐️蕃薯大蜆,每份$88
蜆肉肥美,口感絕佳。

⭐️還有他們的手打墨魚丸,半份4粒,價格為$48。

墨魚丸口感Q彈,新鮮的墨魚味。

2023-08-15
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$500 (Dinner)
哩間以旅行為主題既火銅店,裝修都幾得意,但係重點係出品有質素,仲有必定要推介既係做緊新鮮手切牛肉半價,係全部半價! 有牛頸脊,吊龍,五花趾,牛舌等等,堅抵!醬料齊全,乾淨整潔。海南椰子雞鍋足足一隻雞,而且我更中意哩d鮮雞由生滾到熟,而唔係比碟熟雞我地滾番熱👍🏻湯底係清澈既椰子水,清甜湯底更加可以食到雞既鮮味。新鮮手切牛頸脊(250g)手切牛頸脊一向都係貴價d,原價$398而家半價左只係$199,份量足訂左250g無花假,仲要好新鮮無話出哂血水,油花靚,入口厚身軟嫩重牛香,必點!新鮮脆肉鯇魚片新鮮無丁點腥味,鮮味且口感爽脆。西洋菜鮮肉餃(半份4隻)兩個人可以叫半份真係好,可以食多d其他野。粒粒都好大粒飽滿,咬入去係爆肉汁😋秋葵清爽同個椰子湯底都好夾👍🏻野飲推介佢地無添加既自家制夏枯草,下火又健康d❤️再加上哩度食材新鮮,椰子湯底清甜,哩還食落完全無負擔❤️

醬料齊全,乾淨整潔。

海南椰子雞鍋

新鮮手切牛頸脊(250g)

新鮮脆肉鯇魚片
新鮮無丁點腥味,鮮味且口感爽脆。

西洋菜鮮肉餃(半份4隻)

秋葵清爽同個椰子湯底都好夾👍🏻

2023-08-22 25 views
尖沙咀漆咸道南地庫有間新嘅打邊爐,手切牛肉有12款,暫時做半價優惠。當中牛頸脊,吊龍,牛舌心最嫩滑同重牛肉味。火鍋店。起碼有四至五間VIP房,房內設計有不同旅行主題。大廳大概有六張五至六人枱。二人餐都幾抵食,包清湯鍋底,牛筋丸,牛肉丸,三款手切牛肉,黑柏葉,牛胸爽,菜同烏冬。其實都足夠二人捧住個肚走。牛胸爽幾特別,白色薄切,但唔係脂肪,入口係脆脆的。西洋菜餃大大件,餡料係即包,西洋菜新鮮。除咗火鍋配料,仲有黃金炸物,椒鹽九肚魚,魷魚,豆腐同雞軟骨。