2022-06-29
🙌🏻餐廳除咗normal menu, 仲有vegetarian素食餐牌🥗另外,最開心係~仲寫埋卡路里!!! (喺素食menu) 🉑素食同減肥(瘦身)人士都有得揀🥳Appetizer 🆓Papadam 印度脆餅(3pcs)薄脆餅十分香脆帶點微辣, 配上2種醬汁紅色: 酸辣醬, 甜甜地綠色: 薄荷醬, 清新 涼涼地Main course🔸Shish Touk 🐔烤雞肉串 $158 3.5/5💁🏻♀️上枱時, 職員會先放底俾客人影完相, 再幫手拆雞肉串雞肉用上阿拉伯香料醃製, 味道偏淡, 但雞肉唔會好乾👍🏻伴碟嘅沙律菜醬汁,好淡🙈 唔知係咪我重口味🤣🔸Butter Chicken 🥘牛油燴咖喱雞 $138 4/5咖哩用番茄, 牛油, 腰果煮成, 無骨雞塊約有6-7件,肉質嫩滑🍅蕃茄中和的關係, 帶點兒甜味, 唔食辣都食得嘅🥘!點naan食到唔停口🤤🔸Garlic Naan 🧄蒜蓉烤餅 $28 4/5 同平時食嘅naan 唔同, 偏薄身, 感覺少麵粉啲, 冇咁飽滯🥰中意佢個餅底, 脆脆地~🧄蒜蓉味唔太出😣本身第一盤嘅🫓烤過火了,個底全黑🌑, 食到燶同苦味🙈 同職員反映後, 好好咁幫我哋
另外,最開心係~仲寫埋卡路里!!! (喺素食menu)
🉑素食同減肥(瘦身)人士都有得揀🥳
Appetizer
🆓Papadam 印度脆餅(3pcs)
薄脆餅十分香脆帶點微辣, 配上2種醬汁
紅色: 酸辣醬, 甜甜地
綠色: 薄荷醬, 清新 涼涼地
Main course
🔸Shish Touk 🐔烤雞肉串 $158 3.5/5
雞肉用上阿拉伯香料醃製, 味道偏淡, 但雞肉唔會好乾👍🏻
伴碟嘅沙律菜醬汁,好淡🙈 唔知係咪我重口味🤣
🔸Garlic Naan 🧄蒜蓉烤餅 $28 4/5
🥰中意佢個餅底, 脆脆地~
🧄蒜蓉味唔太出
😣本身第一盤嘅🫓烤過火了,個底全黑🌑, 食到燶同苦味🙈 同職員反映後, 好好咁幫我哋換一盤新的🥹
Drinks
🔸Lassi (Mango🥭) $42 3.5/5
味道正常發揮😽, 偏杰身
🔸Appletini (Cocktail) $58 2/5
✔️8pm前有happy hour優惠 (weekends available)
中意vodka 味嘅人士適合🙈
Vodka味偏強烈, 如果🍏蘋果甜味再多少少, 會更易入口
Desserts
🔸 Vegan New York Cheesecake 純素紐約芝士蛋糕 $60 4/5
第一次食緊係試下「招牌甜品」~
同“凡人”版嘅厚實cheesecake唔同, 質地較鬆散, 口感軟綿,清爽, 多咗份輕盈感, 成件事好light🤩
🧚♀️建議冇book位, 可以試下開門前/ 一營業(6pm)就拎位🤣🙈仲可以感受下包場嘅感覺😂
🤤食物:🤤🤤🤤🤤
🪞環境:🪞🪞🪞