2023-06-04 221 views
星期日落個樓諗住好簡單叫兩個外賣自取,點知咁都可以落錯單。其實做收銀小學畢業都可以做到啦,點解咁都可以錯?已經係菜牌指埋俾佢睇住話要邊兩個,咁簡單都可以做錯,不如唔好做啦。落左兩個重覆既餐比我。其實太興本身服務態度已經唔好,但最基本連落張單都可以落錯。哦,好啦,照食。個湯鴨飯,個樣比狗食咁,入面有幾粒冬瓜,啲鴨肉又柴,個湯頭又油。唔講以為自己食緊人哋尋日隔夜餸加啲水落去煲。我屋企隻狗食嗰啲嘢仲靚過呢兜嘢。

其實太興本身服務態度已經唔好,但最基本連落張單都可以落錯。

哦,好啦,照食。

TakeAway
次次食早餐都要等10分鐘先有野食 今朝仲要話電腦壞機、人手不足 成個餐廳既人都等20-30分鐘 好多人等唔到走左最差係 啲伙記完全唔理 又唔幫手催 剩係識敷衍人 對客人講野極冇禮貌 尤其係戴眼鏡紮計個啊姐 好似我地黎食野係我地錯咁比錢買難受唔會再黎

比錢買難受
唔會再黎
2022-09-06
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$45 (Breakfast)
上次在这家店点的茄子煲不错 这次点了桂花咕噜肉和烧味双拼 桂花咕噜肉肥而不腻 新鲜可口 赞 双拼点的净烧味 烧鹅和烧肉 这次有点干 味道不浓厚 而且咬的时候有点费尽 有待提高 店面整洁 点的外带
2021-12-22 493 views
做冬選擇太興盤菜4-6人$788,仲有一叠優惠卷送,其實早兩年食過,麻麻地,屋企人話就近唔洗煩,所以今年再食呢間睇吓有無改善今年果然有改善,各樣食物都唔錯,食材新鮮,大蝦夠肉地,因為有啲地方啲蝦肉會縮水,蠔又飽滿,燒味唔錯,鮑魚厚肉今年整體好過早兩年,滿意
今年整體好過早兩年,滿意
2021-12-19
TakeAway
由細到大都好少去太興,因為價錢都係相對其他茶記貴。但自從出得黎做野,食嘢都唔洗太介懷個一百幾十蚊,唔通慳得多就可以買樓咩,晒氣。坐得舒服/食得happy唔happy反而愈來愈重要。依間太興真係冇得頂,食到我一肚氣。下午茶嘅種類都幾多,我叫左鵝髀飯$85,星洲米$56。今次係第二次黎食鵝髀飯。第一次黎食係佢岩岩開張,隻鵝髀燒到燶燶地,今次黎食係睇下佢有冇改善下,好可惜,冇。依舊係食落一陣燶味,你睇下個皮嘅色都略知到一二。免切鵝髀個size都正常,配菜非常無味。星洲米,慢食嘅Mcdull就黎食晒成碟飯,催3催4先到。一上到枱,嘩,份量少到一個點,其實少都唔係問題,下午茶嘛,但佢少得黎啲料係兜唔勻,我啖啖都係肉/蝦/炒蛋,痴線,真係用垃圾級別。之後我捉左個經理同佢傾計,簡單啲問佢點解燒鵝可以係燶,星洲米點解炒到咁差。佢都幾客氣咁答:燒鵝燶味,係因為太興啲燒鵝係熏嘅;星洲米就兩兜一齊炒,可能分唔勻。晒氣,機會就人地俾,一次,兩次,過左就冇。認真,我以後都唔會再黎幫襯👋ps 8月26號,太興股價$1.67,咁嘅質素,我放長雙眼睇下幾時得番0.67🤷‍♂️Mcmug綜合評分:1/10,食到一肚氣,b

下午茶嘅種類都幾多,我叫左鵝髀飯$85,星洲米$56。

佢都幾客氣咁答:

Mcmug綜合評分:1/10,食到一肚氣,blacklisted。
Mcdull 綜合評分:5/10,食物味道尚算合格,但俾佢搞到好唔開心😫-3,2/10
2021-05-01 589 views
安排座位不公正,二人比一人優先入座,其實都是安排二人座位,不應出現如此不公平待遇。侍應互相大聲對話,令店內環境非常嘈吵,令進食環境其間,非常不舒適,其實每位侍應有對講機,不用放大聲浪對話。執完枱,沒有用消毒淸潔用品清潔枱面,清潔枱布有臭味,抹完枱留有臭味在枱上,感覺非常不衞生。負責埋單員工沒有禮貌,又不懂處理客人排隊埋單秩序,客人混亂尖隊埋單。常幫襯太興其他分店,康城太興是當中最差分店,不會再幫襯!
2021-01-30 590 views
康城新開第一次買燒肉一斤中午加料。今次買左127元,不錯皮好脆👍👍還有要讚讚收銀員斬料師傅同d待應,雖然星期六中午多人但佢哋個個態度都很好👍👍只要服務好,食物也一定不會差,一定再幫襯👍👍👍..............................
燒肉
燒肉