2024-01-10 131 views
啟德區變化真係好大,起咗同起緊好多好多新building ,今日放假同屋企人行下個新商場airside,商場好有特色,雖然小咗啲零售舖,但商場起得好特色好有心思,係一定非常之合適行一行冇失望嘅商場,對出仲有個大公園,天氣好,好啱行埋個公園。行得攰攰哋入返商場揾嘢食,嚟到food court ,都幾多嘢揀,價錢可以接受。見到有人食緊台灣嘢,出餐都幾靚,所以都想試試。嗌咗個牛三寶米粉同花支丸台灣麵,半價叫咗杯熱珍珠奶茶好抵玩牛三寶啲米粉好入味,食得出湯底落咗啲功夫,牛肉好冧身,牛肚同牛丸都有水準值得推介埋花支丸麵,花支丸好大粒食到入面有好多墨魚粒,真材實料熱奶茶就正常,同街邊茶飲店出品差不多。food court 環境都好舒服,真係假日好去處

牛三寶新竹米粉
花枝丸台灣麵
2024-01-08
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$60 (Tea)
牛三寶新竹米粉
花枝丸台灣麵
2023-12-29 140 views
今日嚟到airside food court叫左個肉燥雞髀飯,好鬼少肉燥,雞髀又好鬼柴不過飯嘅份量就相對多 但嚟個價位我食茶記仲開心 但食白飯咩個飯餸都算啦,起碼都叫餓起上嚟有啲野可以頂肚餓但杯野飲真係世界級難飲配左杯芋頭鮮奶,芋泥好好好少,啲鮮奶稀到溝水咁成件事唔係鮮奶 係奶水 係奶白色嘅水個味係可立克飲完一杯你仲要格硬加多杯水咁我願稱嚟杯芋頭鮮奶為洗杯水嚟間絕對無下次 好伏 點解可以開到有分店 真係嬲到第一次留comment
今日嚟到airside food court
叫左個肉燥雞髀飯,好鬼少肉燥,雞髀又好鬼柴
不過飯嘅份量就相對多 但嚟個價位我食茶記仲開心 但食白飯咩
個飯餸都算啦,起碼都叫餓起上嚟有啲野可以頂肚餓
但杯野飲真係世界級難飲
配左杯芋頭鮮奶,芋泥好好好少,啲鮮奶稀到溝水咁
成件事唔係鮮奶 係奶水 係奶白色嘅水
個味係可立克飲完一杯你仲要格硬加多杯水咁
我願稱嚟杯芋頭鮮奶為洗杯水
嚟間絕對無下次 好伏 點解可以開到有分店
真係嬲到第一次留comment

Food court好處就係可以邊行邊八掛下人地食乜🤭見到都幾多人食呢間台灣野,其實望張餐牌真係唔吸引,但係見到人地食,湯底又好似幾濃同幾多餸🤔🤔🤔一於Trytry 叫左碗牛三寶麵,比較貴既一款,無加飲品已經63蚊🍜碗麵有牛丸、牛肚、牛展,牛丸彈牙牛肚同牛展都幾入味,仲有小棠菜同紅蘿蔔🥕麵比較闊身,軟硬剛好~湯底幾濃唔會死咸,帶微微酸菜既酸味,整體幾好👍🏻唔係特別出色食food court就係平+醫肚🫣不過相比起已前既food court 依家物價真係好貴,同基本上都係集團式

叫左碗牛三寶麵,比較貴既一款,無加飲品已經63蚊

🍜碗麵有牛丸、牛肚、牛展,牛丸彈牙
牛肚同牛展都幾入味,仲有小棠菜同紅蘿蔔🥕
牛三寶麵

牛三寶麵
2023-12-02 138 views
food court 要11:30先開去到無咩人行左個圏就決定食台式台南牛三寶麵牛三寶肉 新竹米粉大甲芋泥鮮奶(熱)鹽酥魷魚鬚蕃茄味幾濃牛肉又夠嫩滑本來係麵底轉左新竹米粉大甲芋泥鮮奶吾記得走甜都吾係好甜魷魚鬚的炸粉太厚
food court 要11:30先開
去到無咩人行左個圏就決定食台式

台南牛三寶麵
牛三寶肉 新竹米粉
大甲芋泥鮮奶(熱)
鹽酥魷魚鬚

蕃茄味幾濃
牛肉又夠嫩滑
本來係麵底轉左新竹米粉

大甲芋泥鮮奶吾記得走甜都吾係好甜
魷魚鬚的炸粉太厚

2023-12-01
2023-11-20 161 views
今日帶👵🏻婆婆同細細👶🏻去行嚇啓德新商場AIRSIDE啓德港鐵站C出口一出就到推嬰兒車或輪椅都有𨋢可以直達商場👍🏻真系好方便!AIRSIDE商場除咗有飛機展覽睇✈️仲有雲集各地美食嘅美食廣場FOODMUSE 今日我哋Order咗📍古早台居 🍴台南牛三寶面 $78三寶是指牛肚、牛展、牛丸牛肚、牛展都好稔牛丸好彈牙👍🏻最正系湯底勁濃牛肉香味劉媽都忍唔住飲埋啲湯🍴梅甘地瓜條 $20甜甜地嘅粗身蕃薯拈上酸味味嘅梅粉😋食落好開胃🍴炸澎湖花枝丸 $22好Q彈 花枝丸內仲有花枝塊 口感一流🥤養生牛蒡茶(熱) +$15系用養生牛蒡大茶包衝調 越浸越出味🥤青蘋果綠茶加珍珠(凍) $27
今日帶👵🏻婆婆同細細👶🏻去行嚇啓德新商場AIRSIDE

仲有雲集各地美食嘅美食廣場FOODMUSE
今日我哋Order咗
📍古早台居
🍴台南牛三寶面 $78
三寶是指牛肚、牛展、牛丸
牛肚、牛展都好稔

系用養生牛蒡大茶包衝調
越浸越出味
🥤青蘋果綠茶加珍珠(凍) $27
2023-10-29 170 views
印象麻麻行新商場,經過買杯珍珠奶茶,行完去洗手間返嚟都未到我,見後面都攞晒餐,期間見到有杯珍珠奶茶做好放咗一邊,終於忍唔住問到我末,個員工隨手攞嗰放咗一邊嘅奶茶比我,做完又唔比客,唔知等咩😭講返杯奶茶,珍珠好硬麻麻地。
印象麻麻

TakeAway
2023-10-24 194 views
難得來到啟德,就嚟到Airside商場行吓,之後就嚟到美食廣場Foodmuse睇吓有咩嘢食,見到台灣菜這間古早台居都好多人排隊,就諗住試吓,估唔到質素都很不錯🫶🏻🔅鹽酥魷魚鬚肉燥飯鹽酥魷魚鬚份量非常多!每一條魷魚收到包裹着炸粉,不會太厚身,而且炸得非常酥香💗好好食!滷蛋滷蛋十分入味,肉燥好有台灣的味道,濃郁香甜,配飯一流😋🔅黑糖珍珠奶茶食台灣菜,點可以少得珍珠奶茶🥰這款黑糖珍珠奶茶,黑糖珍珠有咬口,有淡淡的甜味飲這款珍珠奶茶前要搖多幾下,可以讓奶茶互相融合💗奶茶不會太甜,奶香味重,大大杯,可以慢慢飲🧋

🔅鹽酥魷魚鬚肉燥飯
滷蛋滷蛋十分入味,肉燥好有台灣的味道,濃郁香甜,配飯一流😋

🔅黑糖珍珠奶茶
Type of Meal
Lunch
2023-10-22 115 views
今日10月21月去新開既Airside,Foodcourt人勁多,最後選擇左食呢間台灣野,但失望而回。我叫左酥炸豬扒配台灣面,加配左凍珍珠奶綠同埋黃金芋圓波。但一入口個湯面係凍左,只係好微既暖,似放左好耐,炸豬扒係室温既温度,個皮完全唔脆,黃金芋圓波只有3粒而且都係凍既,家人叫左酥炸雞扒飯,成碗野都係一d都唔熱,雞扒凍左而且唔脆。因為所有野都唔熱唔新鮮,味道唔係好,好似食緊隔夜餸咁,真係好失望,希望店家可以改善。
2023-10-21
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$90 (Lunch)
  • 沒有
2023-10-16 93 views
新商場真係零舍多人,特別係呢個food court ! 搵位搵咗超耐!之後有位咋,大概都要搞咗四五個字,見到呢間價錢OK食物種類又啱食咁就試滷水雞髀質素普通,以為有啲生菜墊底原來冇的不過小問題!滷水嘅調味麻麻哋,個樣好似好入味,但係食落去又冇乜感覺😅一開始見到手打墨魚丸不規則形狀好似好特別好好真材實料!不過一食落去原來都係撈咗好多肥豬肉同埋味精嘅味道🙈🙈鍾意食杯麵嘅人應該鍾意食湯底正常味道,蔬菜都係冇乜特別,粒蛋亦都係唔係特別好嘅質素普普通通,但係應該都係呢個商場一啲選擇🤣
新商場真係零舍多人,特別係呢個food court !
滷水雞髀質素普通,以為有啲生菜墊底原來冇的
湯底正常味道,蔬菜都係冇乜特別,粒蛋亦都係唔係特別好嘅質素
普普通通,但係應該都係呢個商場一啲選擇🤣
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Tea
2023-10-07 203 views
見啟德站開咗個新商場 - Airside,所以就去行吓,然後去咗5樓嘅foodmuse食lunch, 假日人比較多,要等一陣先有位坐,不過都幾好坐,望到遠景。一入去就見到呢間台式餐廳好吸引,所以一於試試佢。叫咗牛肉麵同豬軟骨麵,牛肉好出色,份量都幾多,至於麵質同湯底就不過不失啦;豬軟骨好脆口,都算唔錯,溫只係度涼咗少少🤏雖然見好多人飲凍嘅台飲,佢哋樣貌都好吸引,但我選擇左飲一杯熱玫瑰花茶,好出色,係用養生花茶嘅大茶包沖,味道夠濃❤️ 總括而言,整個體驗幾好,係一間可以再去嘅餐廳👍🏻
一入去就見到呢間台式餐廳好吸引,所以一於試試佢。
總括而言,整個體驗幾好,係一間可以再去嘅餐廳👍🏻
紅燒牛肉麵
紅燒豬軟骨麵