Restaurant: Take Your Time
Info:

2024-01-20 185 views
經過天后,見到呢間……輕時光,take your time有好多乳酪飲品,就入去試吓,輕輕鬆鬆飲返杯yogurt smoothie 。yogurt加生果smoothie 夠晒清新又健康。乳酪蓋茶又有驚喜!Mango yogurt smoothie 芒果控嘅我,一定唔好唔錯有芒果嘅任何食品飲品,芒果加乳酪,芒果味夠晒香,又唔太甜,味道啱啱好,係我鍾意嘅配搭!雜莓乳酪蓋茶有驚喜喎,未飲過雜莓再加茶底嘅飲品,雖然係雜莓,夠晒健康,又一啲都唔酸,加埋乳酪(係原味乳酪)仲有茶底,好飲又好食!
yogurt加生果smoothie 夠晒清新又健康。
乳酪蓋茶又有驚喜!
Mango yogurt smoothie

雜莓乳酪蓋茶

• 芒果優格果昔
2024-01-19 199 views
起初行過我真係留意唔到呢間店,但我朋友睇到👍睇門面幾好,我地就試下新野啦~ 一入去店入面,店員都好有禮貌介紹有咩比較多人選擇,會推介熱門,我重係聽到一舊雲既時候,我朋友已經諗到飲咩~佢選左雜莓+茶底🤣🤣🤣當時我個心係無呢D配搭,所以諗,點解她咁快明白,而且已經選好要咩生果,再選埋要咩茶底😝😝我係重睇緊個飲品餐牌頭暈緊😝因為我第一次試呢類型飲品店,覺得好新鮮😁😁 我後來選左芒果熱情果優格果昔,買完就齊齊行返教會🤗一路行一路聽到她話好好飲好新鮮😋😋😋我都好認同,覺得好好飲,好新鮮,我地都話下次會再黎試其他口味,睇到佢門口有杯超級水果茶都好正,榴槤優格果昔,同埋分左牛奶系列同乳酸系列,呢D我都好想再試😝😋😋
👧🏻😋👅🍽✨優格果昔健康好味無負擔🥰-輕時光 Take Your Time🇭🇰 天后電氣道83號利景閣地下1號舖 🇭🇰-🍦主打健康足料yogurt drinks, 用真生果唔係用果味糖漿, original yogurt+生果原味道, 成杯飲晒都冇罪疚感🍦客人可以寄存印仔卡係鋪頭, 唔使驚唔記得拎, 超多捧場熟客🥰-🧡木瓜優格果昔 (L) $50💯期間限定款式❣️ 每過一排鋪頭就會更迎門外foam board有時令水果💯橙白色淡淡掛杯好靚, 木瓜清甜, 因為用果肉打仲有少少木瓜衣咬口-🍍菠蘿優格果昔 (L) $46✨菠蘿水份多飲落更幼滑, 酸酸甜甜好fresh, 啖啖都飲得出菠蘿甜味
👧🏻😋👅🍽✨

木瓜優格果昔
菠蘿優格果昔
1K
2024-01-16 94 views
店名: 輕時光地址: 天后電氣道83號利景閣地下1號舖天后站A2出口,行3分鐘環境: 外賣價錢: 4.5/5味道: 4.5/5手搖店大家就見得多,今次去到天后一間以yogurt為主嘅飲品店,以yogurt代替奶,飲落更健康又好味😚佢哋除咗天后之外,係中環都同樣有分店😝藍莓優格果昔(M)❤️❤️❤️❤️$40飲落藍莓味十分濃郁,叫咗無糖,有藍莓嘅陣陣清香,乳酪味重,帶少少酸,整體口感濃郁😗🫐熱情果優格蓋茶❤️❤️❤️❤️❤️$40茶底有2種可以選擇,揀左桂花烏龍,飲茶清新,有陣陣桂花香😆熱情果令味道酸酸甜甜😋加上面頭嘅優格蓋,口感順滑順又無奶蓋咁膩,必叫‼️
店名: 輕時光

地址: 天后電氣道83號利景閣地下1號舖
天后站A2出口,行3分鐘

環境: 外賣
價錢: 4.5/5
味道: 4.5/5

藍莓優格果昔(M)❤️❤️❤️❤️

熱情果優格蓋茶❤️❤️❤️❤️❤️

每次到訪天后都忍不住會買一杯來喝喝不經不覺就支持了約五年最初認識小店是看到網上影片講述一位老師創業幾勵志然後才發現天后店原來是離開舊公司很近很適合很愛飲廢水但又怕肥的我小店堅持用新鮮水果和乳酪好飲又健康這次點了我最喜愛的莓莓系列飲品✩‧₊雜莓優格果昔(脫脂奶、無糖)($40)ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟷𝟶/𝟷𝟶粉嫩顏色的飲品很有少女感優格質感濃厚這次選了無另加糖每口酸酸甜甜很滋味雜莓很新鮮每口都嚐到一些果籽更重要的是可以選擇脫脂奶每天喝一杯毫無負擔✩‧₊草莓優格蓋茶($40)ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟷𝟶/𝟷𝟶茶底可選桂花烏龍或茉莉綠茶桂花烏龍茶底較清配上新鮮草莓感覺解渴又清甜重點是份量大大杯而且以乳酪取代傳統奶蓋輕盈得來也保持着奶蓋的口感*☼*―――*☼*―――*☼*―――*☼*―――*☼*
每次到訪天后都忍不住會買一杯來喝喝
但又怕肥的我

小店堅持用新鮮水果和乳酪
好飲又健康
這次點了我最喜愛的莓莓系列飲品

✩‧₊雜莓優格果昔(脫脂奶、無糖)($40)
ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟷𝟶/𝟷𝟶

雜莓很新鮮
每口都嚐到一些果籽
更重要的是可以選擇脫脂奶
每天喝一杯毫無負擔

✩‧₊草莓優格蓋茶($40)
ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟷𝟶/𝟷𝟶

而且以乳酪取代傳統奶蓋
輕盈得來也保持着奶蓋的口感
*☼*―――*☼*―――*☼*―――*☼*―――*☼*
2024-01-15 43 views
同👦🏻經過輕時光,健康yogurt對小朋友都好,所以同👦🏻一人一杯,慢慢享受二人時光,最愛有無糖無冰的選擇,顧及客人需要芒果紅火龍優格果昔 - 芒果的酸甜味和紅火龍果鮮美恰到好處,果昔中加入了優格,令口感和層次提升。先感受到酸甜的芒果味,接著出現裡面紅火龍果的柔滑口感,而在喉間的柔滑質感則是優格。層次豐富,口感圓潤綿長。芒果熱情果優格蓋茶 - 烏龍茶和芒果的完美結合,呈現了茶芳香和果香的絕妙平衡。熱情果優格的加入,使得茶飲的口感更加豐富層次豐富。先是清新的茶香和芒果香氣,在口中逐漸演變成層次豐富的味道,再與優格的入口即化的口感結合,餘味悠長,綿長而清爽。

茶飲店開到成行成市,但真正真材實料、無添加的不多。這間小店我間中會來光顧,喜歡它的飲品都以全水果製作,健康的優格飲品不含任何色素或增味劑。ꗯ̤̮雜莓優格果昔🍓 ($40)果昔以藍莓、紅莓、士多啤梨、鮮奶和Yogurt打成,外表呈現夢幻漸層,打卡一流。果昔質感濃厚,雜莓與Yogurt配合柔和,帶有莓類獨有的酸甜味,每吸一口都能吃到果肉粒。ꪔ̤̮紅火龍優格蓋茶🥤 ($40)茶底可選桂花烏龍茶或茉莉綠茶,桂花烏龍味道清香,帶有紅火龍果天然的甜味,即使選了無糖甜度亦剛剛好,間中還咬火龍果籽。奶蓋以Yogurt製作,味道比坊間一般的奶蓋略酸,但整體配搭令人有驚喜。◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦𖠿輕時光 Take Your Time @takeyourtime_hk𖤣𖤥天后電氣道83號利景閣地下1號舖味道 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡服務 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡環境 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡價錢 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡回頭率 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀

ꗯ̤̮雜莓優格果昔🍓 ($40)

ꪔ̤̮紅火龍優格蓋茶🥤 ($40)

𖤣𖤥天后電氣道83號利景閣地下1號舖

味道 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
服務 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
環境 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
價錢 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
回頭率 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡

#輕時光 #takeyourtime #天后美食 #天后 #茶飲 #茶飲店 #水果茶 #手搖飲品 #美食推薦 #香港美食 #香港打卡 #打卡 #香港好去處 #食好西 #吃貨 #foodie #foodstagram #foodiehk #hkfoodie #hkfood #hkrestaurant #hkcafe #hkfoodstagram #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkgirl #hkig #hongkongfood #hongkongfoodie
2024-01-13 38 views
手搖店越來越多,但這間位於天后電氣道的Take Your Time卻難得與眾不同。平日黃昏時間到來,都有人在排隊等候,原來呢間小店單張也寫上堅持使用新鮮水果同乳酪製作,還有自家熬煮桂花冰糖,不含化學添味劑,就算在我排隊等的時候,店員都會細心介紹一次,即使注重健康的人士也不會覺得有罪咎感呢!Mango Yogurt Smoothie:Yogurt 口感豐盈,芒果一啲都唔酸澀,飲落清爽唔太甜,好啱我口味。Super Fruits Tea:飲過其他市面上許多水果茶,但呢間竟然內有紅色火龍果,味道相當清新,仲可以揀桂花烏龍或茉莉綠茶茶底,而且係勁大杯,$40但份量應該超過500ml, 好抵飲!

Mango Yogurt Smoothie:

Super Fruits Tea:

• 超級水果茶
2024-01-13 81 views
茶飲店遍佈各區天后呢間主打時令水果 飲品店選用新鮮水果打製店外有擺放綠色盆栽仲有桌椅可以坐低歇下腳我地揀咗兩款唔同口味果昔✨芒果優格果昔加入芒果同Yogurt 打成嘅果昔味道鮮甜.口感細膩甜度可以按自己喜好加減乳酪螺旋紋沾滿杯身令賣相更美觀✨熱情果優格果昔呢杯將熱情果嘅果核都打碎真材實料.令口感更豐富酸中帶甜.健康開胃 無添加之選兩杯色澤差不多,但味道大不同唔同口味,兩杯都好好飲以後無時間食生果,飲返杯都唔錯
茶飲店遍佈各區

✨熱情果優格果昔
呢杯將熱情果嘅果核都打碎
真材實料.令口感更豐富

酸中帶甜.健康開胃 無添加之選

兩杯色澤差不多,但味道大不同

唔同口味,兩杯都好好飲

以後無時間食生果,飲返杯都唔錯
2024-01-12
Type of Meal
Tea
2023-08-16 704 views
喺隔離食完辣野 買返杯yogurt 飲下😋✨芒果熱情果乳酪(M) $40酸酸地 幾香芒果味 仲有啲熱情果籽一粒粒咁咬下 好好飲👍👍👍✨蜜桃 $44呢杯係店員推薦 話蜜桃而家當造 配埋烏龍茶好飲 就一於就買黎試下😋 真係唔錯 有淡淡嘅蜜桃味 唔會話好化學嘅味 烏龍茶味都好出👍👍 連埋喺面嘅乳酪飲好飲 冇介紹錯👍總括黎講味道好好 會再幫襯試埋其他味👍 店員都好nice 味道❤️❤️❤️❤️💔抵食❤️❤️❤️❤️💰人均~$42
喺隔離食完辣野 買返杯yogurt 飲下😋

抵食❤️❤️❤️❤️

💰人均~$42
  • 芒果熱情果乳酪
2023-06-07 887 views
次次經過天后都忍唔住飲咗Take Your time呢間小店成日都會研發啲新口味又會整期間限定既水果茶同Smoothie搞到我成日都心思思想飲又會留意吓有咩新搞作青提優格果昔 Grape Yogurt Smoothie飲落好香青提味 仲食到少少青提籽配埋啲Yogurt飲落好Fresh完全Feel到好足料飲完返到屋企仲可促進腸道蠕動添真係好飲又有益🤤
次次經過天后都忍唔住飲咗Take Your time

完全Feel到好足料
飲完返到屋企仲可促進腸道蠕動添
真係好飲又有益🤤
2023-04-20 757 views
約咗朋友係天后附近拎啲嘢未夠鐘,周圍行吓嘅時候,見到手搖飲品,真係忍唔住要買番杯輕鬆下🤭之前都聽人介紹過,但係今次係自己第一次試。行到入去舖頭入面,成個人已經好chill好放鬆,佢啲佈置勁文青,又有好多植物。睇完個Menu,好多嘢都想試,哈哈,選擇困難症發作,店員姐姐見另外幾個客人都買完,我就仲望緊飲咩好,佢就幫手介紹下,問下我平時鐘意咩水果,勁nice!!咁今次就試咗芒果優格蓋茶,茶底就揀咗桂花烏龍茶店員姐姐提我可以先打斜,飲咗啲Yogurt先,跟住下面啲茶底又會混埋啲Yogurt, 兩種味到試到,之後可以做埋飲筒,先買底嘅芒果肉,點解可以咁細心架😍味道環境服務都滿分,下次經過一定會再嚟🥰
之前都聽人介紹過,但係今次係自己第一次試。
咁今次就試咗芒果優格蓋茶,茶底就揀咗桂花烏龍茶
芒果優格蓋茶

味道環境服務都滿分,下次經過一定會再嚟🥰
2023-02-01 852 views
天后人龍飲品小店💟主打新鮮水果同乳酪😘近年我地都慣咗稱呼呢啲外賣甜飲品做廢水😚廢嘅原因係,只得糖分卡路里,而缺乏micronutrients (即係礦物質、維他命等營養素😚)。不過天后呢間小店,即使知道成本會貴咗,都堅持使用新鮮水果同乳酪,所以係一啲都唔廢架☺️之前試過中環好飲,今次再嚟天后呢間試下。芒果優格果昔(走甜少冰)🥭走咗甜之後奶香十足,yogurt口感好豐盈,同芒果一齊好夾,而且飽腹感十足,好正。紅火龍乳酸桃紅色大大杯好啱新年打卡🤭口味清新有少少顆粒,底部係類似益力多嘅味,唔錯。門外有一張木枱,如果唔想邊行邊飲都可以喺嗰度飲,日光照射會更靚☀️
天后人龍飲品小店💟主打新鮮水果同乳酪😘

芒果優格果昔(走甜少冰)🥭

紅火龍乳酸

TakeAway
茶飲度開到成行成市,珍珠奶茶🧋、生果茶、芝士奶蓋等真係見慣不怪,估你唔到仲可以有新口味🆕,仲要一次過滿足你3️⃣個願望!🌕雜莓優格果昔 (脫脂奶、半甜、半冰) $40大推!好睇好味又健康!隨意掛係杯上面嘅乳酪加埋粉紅色嘅果昔,真係好有少女感😍,好啱打卡📸;果昔質感濃厚,濃稠適中,雜莓同乳酪配合柔和,甜中帶酸順喉唔刺激;雜莓帶有果籽,所以會有啲野𡁻下,加添左一重口感;果昔可選用全脂奶或脫脂奶,揀左脫脂奶嘅我覺得罪惡感減左一半😂,要再健康啲仲可以考慮走甜添~🌗芒果優格蓋茶 (桂花烏龍、半甜、半冰)$40茶底清香,但半甜下仍覺稍稍偏甜;飲品呈芒果嘅黃色,味道與外表有落差,芒果味唔太重,與面層乳酪混合後,芒果味只會幽幽地出現係烏龍茶之中,整體味道較酸,較為清爽開胃。臨近新春🧧,小店製作左陳皮川貝冰糖燉檸檬同黃薑紅棗杞子桂圓膏,未諗到買咩孝敬長輩嘅可以考慮下喎~

雜莓優格果昔

🌕雜莓優格果昔 (脫脂奶、半甜、半冰) $40

🌗芒果優格蓋茶 (桂花烏龍、半甜、半冰)$40

2023-01-08
TakeAway
$40 (Tea)
雜莓優格果昔
2023-01-12 367 views
呢間茶飲店,我同朋友都成日幫襯架!佢地主打優格製作嘅健康飲品同全水果製作除咗用自家熬煮嘅冰糖之外,仲不含任何色素增味劑,所以就算成日飲都冇有怕😍今次同朋友都揀咗芒果嘅系列😌🥭芒果熱情果優格果昔 $40 賣相好吸引😍黃白色一層一層,飲落唔太甜,果味較清爽,用上yoghurt,口感比較輕盈🥭芒果優格蓋茶 $40 茶底揀咗烏龍茶,先啜啖面層嘅脫脂奶蓋,好有口感,好柔和,搭配新鮮嘅芒果🥭顏色鮮艷又豐富〰〰️〰️〰️〰️
今次同朋友都揀咗芒果嘅系列😌

🥭芒果熱情果優格果昔 $40