Hiring
Salary negotiable
19 days ago
Restaurant: TamJai SamGor (Morning Light Building)
Info:

2021-09-16 104 views
如果你鍾意等既話,你可以係度食,樓面手腳好慢,態度又差,見到人舉手可以唔理,廚房係出野快啊,咁點啊,樓面hea做啊,成間野既客人都充滿怨氣,連熊貓外賣男都等到忟,冇樓面就請人啦,同埋麻煩訓練返員工既工作態度同速度!每個人都唔知自己既崗位係做咩咁,出面門口又積滿哂人,有位又唔俾人入,個個望到入面咁都即刻搵第二間食,譚仔三哥姐姐依加質素差到咁既咩?以前好好嫁麻,定係得尼間先係咁?整d外賣單已經整到成半世咁耐,我地堂食既食客係咪當我地唔存在….
2021-08-30 136 views
譚仔係好食,食第質素都保持到。不過d 店員既態度愈黎愈差。好似hea 得就hea 咁。客人多忙碌會明,但係當現場得十幾個客,都係唔理人,又hea 9 人。就好大問題,食個飯都要受氣。先講下入座。一開始又要人等,又叫入面d 店員帶位,但係帶到埋去,一句就走左。完全唔知坐邊,問佢又話"是但隨便坐,反正轉頭都搭檯"。如果是但隨便坐又洗唔洗問你同你講我幾多人。之後叫人落單,明明見到我舉手,又唔理。我知你個位唔係落單,但係你咪搵同事幫我落單。叫左2次先點點頭。最後都係我自己搵人落單。重點係:果時先12點幾,個場3分之1客都唔夠。真心服務態度愈黎愈差。

如果是但隨便坐又洗唔洗問你同你講我幾多人。

真心服務態度愈黎愈差。
2021-07-24 216 views
呢間譚仔環境幾闊落,員工服務都幾好,所以幾中意選呢間譚仔,而湯底方面最愛食煳辣。鍾意佢陣胡椒味。食完暖粒粒。加埋魚片頭同埋墨丸,真係食唔厭。皮旦都係必叫,好中意佢個汁,辣辣地,同埋一定唔會少得土匪雞翼!每次食譚仔都會叫呢幾樣。
2021-07-02 298 views
————煳麻湯都幾夾今次嘅餸 但大家都可轉其他你鐘意嘅湯底🤣🤭❑魚爽肚好爽脆 每碗份量都足夠❏芥末魚籽鱈魚滑豆卜 食落彈牙 有微微芥末味 配埋豆卜 口感好創新 豆卜亦吸左湯嘅精華 健康版響鈴🤣🤭🙈( ⓛ ω ⓛ *) 題外話 有冇人鍾意用炸醬好似沾麵咁食米線😂🥰————全線譚仔三哥米線#winfat
————
煳麻湯都幾夾今次嘅餸 但大家都可轉其他你鐘意嘅湯底🤣🤭

❑魚爽肚好爽脆 每碗份量都足夠

————
全線譚仔三哥米線

#winfat
2021-05-10 545 views
譚仔三哥米線🍜揀咗胡辣~~太大碗啦啲米線食唔晒呀,食咗一半就要打包。炸醬份量非常之多🤩麻辣涼拌木耳,我覺得可以再辣啲,少咗啲麻辣香。但木耳都爽口,係個汁差啲。凍檸茶走甜😘

譚仔三哥米線🍜揀咗胡辣~~
太大碗啦啲米線食唔晒呀,食咗一半就要打包。

炸醬份量非常之多🤩

凍檸茶走甜😘

2021-05-06
Type of Meal
Dinner
2021-03-17 668 views
7點到7點半。超多人等外賣,等好耐先出一份。鴨血米線,水煮湯底夠辣但唔夠味,鴨血3小塊,米線有點硬,煮唔夠耐。總之唔太推薦觀塘呢間,等太耐係主要原因。幾人等到想退錢
2021-03-17
Waiting Time
31 Minutes (TakeAway)
$40 (Dinner)
  • 鴨血米線  水煮湯底小辣
2020-12-30 1084 views
三哥最近出咗一款新口味,佢就係花膠胡椒雞美線。無骨胡椒雞加上花膠,我地可以自選湯底或者加配料。除咗美線,我仲嗌左新飲品青蘋果梳打試一試。花膠胡椒雞美線份量十足,我選擇咗蕃茄湯底,裏面有成四大塊花膠同雞。雞件比平時嘅大,食落好滑,有淡淡的嘅胡椒味。花膠充滿骨膠原,有美顏作用。個湯仲有啲芫茜同胡椒粒,飲落好香。青蘋果梳打好清新、好好味。帶有果蓉嘅青蘋果梳打作飲品的基調,加上台式愛玉,非常之特別。飲品有氣,所以飲落好爽!愛玉好似寒天咁,質地QQ,令飲品飲落冇咁單調,好有口感。

2020-10-20 889 views
平時少食譚仔三哥,早餐更係今日第一次食。服務員態度係好好既,而早上唔多人,呢度亦好寬敞。可惜,個蕃茄湯底太甜啦😅 不過佢既豬肉仍然係好食既,米粉都彈牙,亦夠大碗,咖啡都唔錯。
$34 (Breakfast)
2020-06-24 559 views
每個月一定食兩三次譚仔,見佢有出新嘢就緊係要試下,今次係酸辣撈薯粉,仲有夏日特飲~ lunch時間好彩都吾駛等位,即刻入座,就算係搭圓枱都仲有塊板係中間隔住,咁就吾駛擔心啦!酸辣撈薯粉 $39呢個岩晒大熱天時食呀😝,夠辣得黎又唔駛好似食湯米線咁熱,鐘意啲薯粉煙煙韌韌,好惹味既三哥酸辣汁,撈埋啲配菜,雲耳、豬耳、青瓜絲一齊食超爽口!蜜桃乳酸 +$10食辣野緊係要飲啲凍嘢gur下,仲有兩大塊果肉tim呀🍑

酸辣撈薯粉 $39

蜜桃乳酸 +$10
食辣野緊係要飲啲凍嘢gur下,仲有兩大塊果肉tim呀🍑
2020-06-04 372 views
三哥全新特式酸辣汁,預設度由5 小辣起,辣、辣、辣到去特辣。佢係新登場嘅~~《酸辣撈薯粉》🥢🥄🥣豬耳、雲耳、薄脆加埋爽滑薯粉4式,口感層次豐富,酸爽脆辣,確係燜局嘅夏日最佳涼伴選擇😋。仲有勁爆辣小豬件同土匪雞翼都係必定!
佢係新登場嘅~~
《酸辣撈薯粉》
🥢🥄🥣
仲有勁爆辣小豬件同土匪雞翼都係必定!
2020-05-29 304 views
每次自己一個食飯想食米線就會去三哥,今日同朋友來,見到新出左酸辣撈薯粉所以就叫左呢個,原來會有圍裙,因為怕客人撈粉時D汁會彈出泥,呢個位又幾體貼👍🏻..酸辣撈薯粉set左最低既辣度係5小辣,配料本身有木薯粉、豬耳、木耳、青瓜同薄脆,加埋酸辣汁撈均D配料,食啖薯粉,好有口感。我想講薯粉吸收哂D汁好惹味🤤 個汁愈食愈辣,辣得好爽好痛快!!! 不過如果唔食得太辣既朋友就要注意下..另外叫左蕃茄湯底既豬潤魚片頭米線,一如既往,蕃茄湯鮮甜無得頂,個人最怕D只有酸味既蕃茄湯。小食叫左蒜泥白肉之外,仲點左重慶口水汁豬脷同鹽香小豬件,豬脷切得好薄身,配埋醬汁好入味,不過都幾辣下,愈食愈辣。鹽香小豬件有D驚喜✨好惹味,簡簡單單既鹽香味,肉質軟滑,好juicy!!..食左咁多香口野,點可以唔叫返杯野飲爽下!! 叫左兩杯新推出既夏日特飲,分別係鹹檸梳打同蜜桃乳酸,加配價係$10/杯咋,大大杯,好抵飲! 首先,鹹檸梳打好解渴,大大粒原粒脆梅同檸檬既組合,感覺好潤喉,然後蜜桃乳酸真係好好味,酸酸甜甜咁,裡面仲有大大件既蜜桃!! 個人來講,我鍾意呢杯蜜桃乳酸多D
2020-05-25
$100 (Dinner)
  • 鹽香小豬件
2020-05-28 205 views
食咩都好見到有撈麵,諗都唔會諗一定叫撈麵黎食🤤 譚仔三哥新出咗酸辣撈薯粉🍜 又撈麵又薯粉,大愛呀🤤🔸 酸辣撈薯粉 $39有豬耳、雲耳、薄脆、同青瓜絲,再配合譚仔三哥獨家酸辣汁,加左$6要埋墨丸。薯粉煙靭又彈牙同酸辣汁好夾,而且配合埋d配料好有口感 😬預設咗既辣度係5小辣,唔好聽到5小辣就怕怕😂 薯粉加辣好岩夏天嘅時候食,辣得黎令我好開胃呀!5 小辣都接受到,下次挑戰增加辣度先🌶食呢個餐有埋一次性圍裙,太貼心啦😆咁岩我著左白色衫,著左圍裙我就可以放肆咁撈勻啲都唔怕整污糟件衫啦😎 .仲新出咗兩款特飲🔸蜜桃乳酸有2大塊蜜桃係入面🍑正~🔸鹹檸梳打檸檬再吉住原粒脆梅 ,飲落鹹檸味好出。食咗酸辣野再飲一啖~哇...解渴潤喉又令口腔嘅辣味消失咗咁

🔸 酸辣撈薯粉 $39
又彈牙同酸辣汁好夾,而且配合埋d配料好有口感 😬

仲新出咗兩款特飲
🔸蜜桃乳酸
有2大塊蜜桃係入面🍑正~

🔸鹹檸梳打
檸檬再吉住原粒脆梅 ,飲落鹹檸味好出。
食咗酸辣野再飲一啖~哇...解渴潤喉又令口腔嘅辣味消失咗咁

2020-05-27 1514 views
sᴀᴍɢᴏʀ sᴘɪᴄʏ sᴇʀɪᴇs🥵.我有個朋友一直都係三哥嘅fans!!!見有新products推出 就決定同佢食一次三哥放題🤤.酸辣撈薯粉🥢 $39薯粉嘅配料都幾豐富:豬耳,雲耳, 青瓜絲同薄脆🤩全部都夠晒爽脆😎薯粉好滑食落好煙韌 好有咬口🤤再配埋佢個原創酸辣汁 唔加其他餸都唔會dry😝不過佢個三酸醬汁預設辣度係五小辣😳最辣可以揀雙特辣☠️佢比湯米線嘅五小辣辣啲🤏🏻好欣賞佢酸同辣嘅味道balance得好好👍🏻但係唔食得辣嘅話真係唔好食⚠️因為佢真係夠晒麻同辣🤮平時嗌碗頹米線 閑閑地都要三十幾蚊🤔今次呢碗薯粉都係四十蚊唔洗‼️想挑戰下辣野可以試下😛.蜜桃乳酸🍑 +$10好鍾意呢杯❣️飲落酸酸甜甜 面頭仲有兩舊蜜桃😍夠晒fresh✨食完啱啱碗咁辣嘅薯粉 可以用黎解下辣🤩.咸檸梳打🍋 +$10呢杯飲落就麻麻地 因為我唔太鍾意飲鹹鹹地嘅野🤣不過佢好特別 面頭放左一粒梅😛夏天飲的確可以消暑解渴🌞.講完新product 好私心想推介過花膠雞美線🥰原本以為佢$52咁平 啲料一定勁少🧐點知佢竟然有五大舊花膠 仲要好多舊雞髀肉🍗好抵食💓不過佢話係湯底係香濃雞湯 我就覺得似清湯多啲🙈.鍾意食辣/想挑戰辣嘅
sᴀᴍɢᴏʀ sᴘɪᴄʏ sᴇʀɪᴇs🥵
酸辣撈薯粉🥢 $39
酸辣撈薯粉

蜜桃乳酸🍑 +$10
咸檸梳打🍋 +$10
咸檸梳打+蜜桃乳酸

花膠雞美線

鍾意食辣/想挑戰辣嘅話 一定要試嗰個爆辣小豬件🌶🐷呢款嘅肉質比鹽香嗰隻嫩滑(唔知係咪太辣 醃到淋左)🤣佢個辣係真係充滿後勁 一開始食嗰幾啖係完全覺得唔辣 吞左之後 就大獲了🤮個麻辣嘅感覺係喺喉嚨慢慢湧番出嚟 係真係喉嚨會好熱好痛😭慎食‼️
爆辣小豬件
鹽香小豬件

話明食放題😎當然唔止食咗咁少野 不過其他呢啲咁basic嘅嘢食就唔介紹喇😝冇睇錯 係兩個人食咁多🤫✌🏻
湖南土匪雞翼+新疆香草雞翼

湖南土匪雞翼+新疆香草雞翼
重慶口水汁豬脷
即灼生菜
2020-05-27 79 views
特辣酸辣撈薯粉,採用獨創全新嘅三哥酸辣汁,一碗麵已經可以食到香、麻、辛、辣,全新奧爾配搭,會令你一試難忘;三哥酸辣汁嘅特辣程度令我對佢有新印象,平時我食煳辣、三哥酸辣、麻辣湯底點單特辣程度,嗰種味道係好刺激,會令你又愛又恨,但今次依款三哥酸辣汁嘅酸、辣味道調較得好適中,即使叫左特辣都仲會食到酸味,味道上比較溫和,適合夏天涼爽嘅需要;配料份量十足,包括有豬耳、薄脆、雲耳、榨菜、青瓜絲、芝麻、蔥花、莞茜,記得全碗麵嘅食材要撈拌均勻先最好味,整體口感食落好豐富;薯粉口感爽口、Q彈,特辣醬汁比較濃稠,薯粉滑溜程度降低,但影響不大。蜜桃乳酸,蜜桃味道香甜,配上乳酸,味道上互相中和,飲落好清爽。鹹檸梳打配原粒脆梅,鹹檸梳打味道清新,仲有鮮檸檬片,味道飲落雙重檸檬味道;脆梅口感爽脆,味道甜酸。花膠雞美線,花膠份量大,口感爽滑、有咬口,味道幾入味;雞件嫩滑,雞湯味道濃郁。尖椒皮蛋,皮蛋食落滑口,配以尖椒、蒜粒食用,味道好惹味、香口。家鄉酸菜,口感爽脆,味道酸甜、開胃。三哥真係好體貼入微,為左食客唔會整污糟衣物,仲有提供圍身,數量有限。

家鄉酸菜,口感爽脆,味道酸甜、開胃。

• 酸辣撈薯粉
2020-05-26 78 views
平時出街有時都會揀譚仔三哥 👦🏻今日見到佢推出左新菜式酸辣撈薯粉就已經流晒口水🤤.酸辣撈薯粉🍜5 小辣三酸醬汁味道酸酸辣辣夠開胃😆配料有豬耳🐷雲耳、薄脆、青瓜絲等🥒薯粉 QQ 又滑😋.爆辣小豬件🐖加入多款香料慢烤🔥肉質 juicy👍🏻一啖一件,食落辣得幾過癮🌶.土匪雞翼(3隻)🐓孜然粉勁香💨外皮香脆可口肉質嫩滑😉.鹹檸梳打(2杯)🍹清新鹹檸同檸檬🍋加埋原粒爽甜脆梅☺️潤喉.蜜桃乳酸(2杯)🍑足足有 2 塊香甜蜜桃,微酸帶甜😜解渴又解辣🧊
土匪雞翼(3隻)🐓孜然粉勁香💨外皮香脆可口肉質嫩滑😉
鹹檸梳打(2杯)🍹清新鹹檸同檸檬🍋加埋原粒爽甜脆梅☺️潤喉