2024-03-21 31 views
於2024年3月19日午餐。剛好走到天水圍這邊,就去了濕地公園這邊的小餐店去。小茶角以賣牛角包為主打,所以商標都看到了牛角的形狀。我更認為名字適合角落的意思,裝潢令我想起兒童樂園,更像是一個放學後,家長和小朋友都可以放電的地方。蒜香煙鴨胸炒意粉🍝炸蒜和蒜頭的融合,味道很濃烈,配上洋蔥和雞脾菇。意粉炒得剛好,不會太硬,還保持到濕潤。煙鴨胸被煎過,鴨油脂味很香。意粉的份量對我來說都剛好。牛油果奶昔🥑套餐以半價就可以加購,淺綠色的奶昔,牛油果味道不算很重,反而奶味﹑雪糕味很重。焦糖香蕉窩夫🍌窩夫是把牛角包熱壓的,所以比較重牛油味。焦糖的香蕉配上雪尼拿雪糕,小朋友喜愛的配搭,再配上焦糖和額外要求的奶油,這刻忘記了什麼叫脂肪。
於2024年3月19日午餐。

剛好走到天水圍這邊,就去了濕地公園這邊的小餐店去。

蒜香煙鴨胸炒意粉🍝

牛油果奶昔🥑

焦糖香蕉窩夫🍌
之前朋友推介我去呢間天水圍既Cafe,今日趁weekend得閒就去食下啦。 餐廳樓底高,木系裝修配搭白色嘅雲石枱整個感覺好舒服。餐廳服務員有有禮貌而且細心,食物整體水平高,播住輕輕的音樂🎼,同屋企人一齊渡過一個悠閒嘅晚上。-🌟 薑餅人樽仔奶茶|$38|9/10 👍🏻外型超級可愛,討好。只係同佢影相都已經覺得值回票價有好香嘅鮮奶味同淡淡嘅茶味🧋-🌟 珍寶小茶角|$109|9/10 👍🏻呢個係私心推薦樣樣都有啲,一次過滿足晒你嘅願望牛角酥好🥐香牛油味好鬆軟,超好食-🌟 紐西蘭牛肉眼扒🥩|$168|8.5/10牛扒肉質鮮嫩,多汁,油脂同牛肉嘅分布平均本身係配薯角嘅, 但係今日麻麻想食熱氣嘢佢都好細心咁幫我哋改做薯蓉-🌟焦糖珍珠窩夫|$58|8.5/10窩夫🧇脆脆哋,暖暖哋配埋焦糖同埋珍珠同埋雪糕甜品控必試 -如果係揸車嘅話,可以泊喺Wetland 停車場。如果搭輕鐵嘅話,可以搭天水圍循環線705,直接喺濕地公園站落車,都係落車行兩步就到。

🌟 薑餅人樽仔奶茶|$38|9/10 👍🏻
外型超級可愛,討好。
只係同佢影相都已經覺得值回票價
有好香嘅鮮奶味同淡淡嘅茶味🧋

🌟 珍寶小茶角|$109|9/10 👍🏻
呢個係私心推薦
樣樣都有啲,一次過滿足晒你嘅願望
牛角酥好🥐香牛油味好鬆軟,超好食

🌟 紐西蘭牛肉眼扒🥩|$168|8.5/10
牛扒肉質鮮嫩,多汁,油脂同牛肉嘅分布平均
本身係配薯角嘅, 但係今日麻麻想食熱氣嘢
佢都好細心咁幫我哋改做薯蓉

🌟焦糖珍珠窩夫|$58|8.5/10
窩夫🧇脆脆哋,暖暖哋
配埋焦糖同埋珍珠同埋雪糕
甜品控必試

🥐牛角包愛好者召集🙋🏻‍♀️呢度絕對係牛角包既天堂👼🏻呢間𝑪𝒂𝒇𝒆主打牛角包菜式~而且份量非常充足擺盤同味道都十分唔錯 係一間好有𝒉𝒆𝒂𝒓𝒕既小店❣️而且餐廳環境好舒服 每張枱相隔都有足夠空間就算一家人或一大班朋友去都唔會坐得好逼🫶🏻🔸兒童餐呢個簡直為左𝑻𝒊𝒏𝒏𝒚而設😚有齊佢最鐘意食既肉醬意粉🍝同牛油粟米🌽仲有包𝑸𝒐𝒐🤣佢食到舔舔脷 差唔多全部食晒!🔸炸洋蔥圈小食必叫洋蔥圈~我地超鐘意食🤪外面炸得金黃酥脆 炸粉唔多 食落口脆卜卜🔸黑松露炒蛋牛角包+煙三文魚 & 牛油果果然係必食🌟牛角包外脆內軟 勁香牛油味🧈滑溜既黑松露炒蛋多到滿瀉🥰而且超多黑松露食落超香❣️煙三文魚同牛油果份量都好多唔想食麵飯咁𝒉𝒆𝒂𝒗𝒚絕對係一個𝒈𝒐𝒐𝒅 𝒄𝒉𝒐𝒊𝒄𝒆🔸黑松露日本帆立貝意粉用料十足✨三粒巨型帆立貝配以濃厚黑松露醬汁意粉口感適中 野菌都好多 每一啖都帶黎滿足感😋🔸焦糖香蕉窩夫呢個絕對要𝒆𝒏𝒄𝒐𝒓𝒆🥳係天水圍好食既窩夫真係唔多佢地既窩夫口感偏香脆 有一球雲呢拿雪糕同焦糖醬重點係香蕉面用焦糖烘過😍!入口充滿香甜味道💓🔸檸檬蜂蜜 & 白桃貴妃龍井呢度主打台式飲品同特別既茶飲檸檬🍋蜂蜜🍯酸酸甜甜好開胃白桃🍑貴妃龍井茶
🥐
就算一家人或一大班朋友去都唔會坐得好逼🫶🏻

🔸兒童餐
呢個簡直為左𝑻𝒊𝒏𝒏𝒚而設😚
有齊佢最鐘意食既肉醬意粉🍝同牛油粟米🌽
仲有包𝑸𝒐𝒐🤣佢食到舔舔脷 差唔多全部食晒!
兒童餐

黑松露炒蛋牛角包+煙三文魚牛油果
焦糖香蕉窩夫
檸檬蜂蜜&白土貴妃龍井
2024-03-07 755 views
👫🏽~ 𝐵𝑒𝑒𝑟𝑃𝑖𝑔 𝑅𝑒𝑣𝑖𝑒𝑤 ~👫🏽【 大西北小清新Cafe🌿 】#beerpig天水圍 #beerpig西式大西北天水圍近濕地公園個邊開左好多間餐廳😯今日小編就試下呢間小清新Cafe先🌿Cafe環境幾寬敞,裝潢偏日系以木為主,視覺上幾舒適,靜靜地同朋友一齊黎食Lunch/Tea傾下計就再適合不過👩🏻‍🤝‍👩🏼近門口位置仲有幅小茶角打卡牆📸💖想睇更多美食 & 日常分享?留意有咩推介啦🌟—#🍻🍖 質素:🥩紐西蘭牛肉眼排8oz 配炸薯角及田園沙律|$158牛排切好曬食用方便,而牛排本身有用鹽調味,味道夠濃🤔直接食可唔洗配醬汁食🥗班尼迪蛋 配煙三文魚/牛油果|$88另加牛油果 +$18除左主食之外,都有啲輕食可以揀,班尼迪蛋有配牛角包🥐鋪左滿滿既煙三文魚,加錢要埋牛油果😋兩款配料都要曬就唔洗揀!女士們胃口細啲既時候點呢款就岩岩夠飽👍🏻🧇蕉糖香蕉窩夫|$68一上台就聞到香聞聞既香蕉味,香蕉表面有層脆卜卜既焦糖🤤香蕉x雪糕x窩夫🧇一齊食真係好夾,份量大,兩個人食一份就岩岩好🍹士多啤梨奶昔|跟餐價$25跟餐會有加配價,奶昔無揀少甜但味道都唔會假甜或過甜👍🏻感覺好清新,一口氣飲曬成杯都唔會覺

#beerpig天水圍 #beerpig西式

💖想睇更多美食 & 日常分享?留意有咩推介啦🌟

#🍻🍖 質素:

🥩紐西蘭牛肉眼排8oz 配炸薯角及田園沙律|$158

🥗班尼迪蛋 配煙三文魚/牛油果|$88
另加牛油果 +$18

🧇蕉糖香蕉窩夫|$68

🍹士多啤梨奶昔|跟餐價$25
跟餐會有加配價,奶昔無揀少甜但味道都唔會假甜或過甜👍🏻感覺好清新,一口氣飲曬成杯都唔會覺得好滯😋

🍹芝士奶蓋桂花茶|竹韻清幽茶底|$36
加愛玉 +$6
呢到既茶飲都可以有好多自己配搭,可以自選茶底,加配鮮奶/果汁/各式各樣既配料🙈咁多選擇真係會揀到頭暈眼花🥴
桂花茶揀左半甜都有係甜左少少😋可能揀微甜會再清新啲,竹韻清幽茶底茶味唔會過濃,清清淡淡易入口,又唔會蓋過桂花味🌸

🍻 #小茶角 🍖

#BeerPig · #啤酒豬 · #酒肉朋友

#hkFoodie #hkfood #foodblog #相機食先
#foodie #foodporn #hkfoodblogger
#香港美食 #美食 #好吃 #食評 #香港食評
#天水圍 #天水圍美食 #Cafe #西式
士多啤梨奶昔  &  芝士奶蓋桂花茶
蕉糖香蕉窩夫
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Tea
士多啤梨奶昔  &  芝士奶蓋桂花茶
蕉糖香蕉窩夫
濕地公園附近有間性價比超高嘅Cafe - 小茶角🍵.我地今次叫左🥐煙三文魚牛角包配薯角🐥檸檬香草烤春雞配薯蓉🍲蒜香白酒煮蜆👧🏻兒童餐:牛肉漢堡+薯角+牛油粟米🌽🍋鮮檸檬蜜柚子茶加椰果🍹鮮檸檬蜂蜜..煙三文魚牛角包🥐首先煙三文魚份量勁多 食極都仲有🤤加埋蕃茄喺入邊好清新🍅牛角包整體口感非常熟脆 酥皮層次分明,勁重牛油香味!重點係⋯⋯ 一啲都唔會乾!(最怕食🥐又乾又硬😝).蒜香白酒煮蜆超surprise!蜆肉好鮮甜,蒜香味非常重 好入味😋.另外兒童餐味道唔會太濃 啱晒小朋友口味!配埋小朋友最鍾意嘅Qoo果汁,小朋友仲話下次一定要再嚟!😋😆
濕地公園附近有間性價比超高嘅Cafe - 小茶角🍵
我地今次叫左
🥐煙三文魚牛角包配薯角
🐥檸檬香草烤春雞配薯蓉
🍲蒜香白酒煮蜆
👧🏻兒童餐:牛肉漢堡+薯角+牛油粟米🌽
🍋鮮檸檬蜜柚子茶加椰果
🍹鮮檸檬蜂蜜
(最怕食🥐又乾又硬😝)

🌸隱世角落晚餐🌸小茶角 濕地公園Wetland Seasons Bay 隱世小茶角 ✨ 冬天想暖笠笠一定要食嘢見到有間 裝修小清新嘅咖啡屋 入到去原來仲有西餐食 ❤️ 結合咗西餐同台式嘅文化💓裝修風格好cute cute ✨ 牆上掛滿卡通畫 😝角落仲擺左個個牛角包成個環境好光猛舒適用QR code落單 就可以點嘢食🥰今日同Mammy嚟叫咗個$338二人餐 💕💕🔺餐湯係南瓜粟米蓉湯 飲落味道好真實 無添加 清清地唔錯 🔺蕃茄虎蝦意粉🍅🍤意粉個汁好開胃 有兩隻大大嘅虎蝦喺上面 意粉軟硬度適中 索晒啲汁 😍🔺BBQ醬燒豬仔骨配炸薯角 🐖一上到嚟我嚇親 係勁大份豬仔骨 🙀醬汁均勻鋪喺豬仔骨 睇落已經覺得好好食 🤤🫶🏻✨肉質好鮮嫩 好容易切開 啲汁味道啱啱好 酸酸甜甜 好惹味❗️大口大口食肉肉😌 真係好爽❗️ 薯角切到大大嚿 炸到卜卜脆 外脆內軟 💕 🔺白酒忌廉煮青口 青口夠晒大隻 每隻都有酒嘅清香 好易入口 餐飲🔺桂圓紅棗茶(+$11)紅棗夠濃味 甜甜地 夠晒養生冬天飲啱晒🔺白桃貴妃龍井 (+$16)加奶蓋 轉蜂蜜入口係一陣白桃清香 🍑奶蓋好厚身 好重奶味 建議都係唔好轉蜂蜜 應該原味再好飲啲
🌸隱世角落晚餐🌸小茶角

🔺白酒忌廉煮青口
青口夠晒大隻 每隻都有酒嘅清香
好易入口

餐飲

🔺桂圓紅棗茶(+$11)
紅棗夠濃味 甜甜地 夠晒養生
冬天飲啱晒

🔺白桃貴妃龍井 (+$16)
加奶蓋 轉蜂蜜

呢一餐埋單都係$379 💕超抵食
另外舖頭入邊都有幾個打卡位 📷
可以扮吓文青feel😌

• 蕃茄虎蝦意粉
週末早晨,與朋友計劃暢遊濕地公園,剛從濕地公園站的輕鐵下來,意外發現一家氛圍感Brunch餐廳,度過一個愜意的早午餐時光😆。菜單上各種精緻的早午餐選擇,有新鮮烘培的牛角包、香脆的培根、煎蛋拼盤等。我們紛紛點了不同的菜品,期待著享受一頓美味的Bruch🍽️。當食物端上桌時,我們的眼睛不禁亮了起來🤩。每道菜餚都精心擺盤,十分精緻。🙌我們點了這些餐食,可供大家參考~🥐牛魔王(✅配炸薯角)不愧是熱銷美食😍牛魔王是一道香煎牛肉餅牛角包,具有濃郁的肉香和金黃色的外表,口感鮮嫩多汁,搭配著炸得酥脆的薯角。🍨焦糖香蕉窩夫加雪糕爆款甜點‼️窩夫上面覆蓋著美味的焦糖和新鮮香蕉片,再搭配上冰涼的香草口味雪糕🌿,每一口都充滿了香蕉的香甜味道和窩夫的鬆軟口感。🍝煙三文魚忌廉意粉煙三文魚忌廉意粉以絲滑的忌廉醬汁為基礎,搭配著薄片的煙薰三文魚和煮熟的意面,裝飾著香菜和帕爾瑪乾酪,充滿了奶香和海鮮的味道,口感絲滑。🥗煙三文魚牛油果沙律這款沙律由切成薄片的煙薰三文魚、新鮮的牛油果和色彩鮮艷的蔬菜組成。整體色澤鮮亮,清爽可口。🦐蝦兵蟹將牛角包(✅配田園沙律)牛角包的外酥內軟口感,內部搭配著鮮美的蝦兵蟹將餡料與鮮嫩肉質相融合,

🙌我們點了這些餐食,可供大家參考~

🥐牛魔王
(✅配炸薯角)

🍨焦糖香蕉窩夫加雪糕

🍝煙三文魚忌廉意粉

🥗煙三文魚牛油果沙律

🦐蝦兵蟹將牛角包
(✅配田園沙律)
牛角包的外酥內軟口感,內部搭配著鮮美的蝦兵蟹將餡料與鮮嫩肉質相融合,搭配上清爽的田園沙律,形成了一道精緻的搭配。

☕️炭焙烏龍奶茶
深褐色的奶茶深沈飽滿, 散髮著濃郁的烏龍茶香和奶香,經過炭焙後奶茶帶有一絲煙薰的口感。
☕️黑糖姜汁奶茶
茶的香氣和姜的辛辣相互交織,加入黑糖後,茶的苦澀被中和,流露出濃郁的甜香味,姜汁的微辣也為口感增加了一些刺激。
2024-02-08 16 views
今日同希希去完濕地公園玩後,周圍搵下附近晚餐有咩食😋喺黑媽媽嘅環境行行下發現呢間好光猛嘅餐廳🤩個環境幾舒適,適合放鬆chill一chill😍 🟡晚市雙人套餐 ($338)🔅配是日餐湯及田園沙律 🔅紐西蘭牛肉眼扒 8oz 配炸薯角及田園沙律店員在上碟前已經幫你砌好細件,牛肉沾以燒汁後食落去肉質嫩滑非常Juicy😋 🔅黑松露日本帆立貝意粉 (+$20)帆立貝好大粒,配以濃郁的黑松露味道,意粉口感彈牙,吸收哂醬汁味道,非常滋味😋 🔅白酒忌廉煮藍青口白酒忌廉汁味道又香又滑,青口很新鮮👍 🔅雪山朱古力 ($40)滿滿的忌廉加上朱古力醬,溶入朱古力內,滿滿的大滿足🥛 🔅宇治抹茶拿鐵 ($32)抹茶味好濃,配以拿鐵本身苦甜味道,飲一口回味醒神😃 🔅牛肉漢堡扒、炸薯角、牛油粟米配蘋果汁 ($55)希希對呢個兒童餐讚不絕口,食哂後仲想食😂 🔅焦糖香蕉窩夫 ($68)熱熱的鬆脆窩夫配以冰凍的雪糕,冰火口感加上焦糖香蕉,作為甜品非常美味🥰
今日同希希去完濕地公園玩後,周圍搵下附近晚餐有咩食😋

🟡晚市雙人套餐 ($338)
🔅配是日餐湯及田園沙律

🔅紐西蘭牛肉眼扒 8oz 配炸薯角及田園沙律

🔅黑松露日本帆立貝意粉 (+$20)

🔅白酒忌廉煮藍青口
白酒忌廉汁味道又香又滑,青口很新鮮👍

🔅雪山朱古力 ($40)
滿滿的忌廉加上朱古力醬,溶入朱古力內,滿滿的大滿足🥛

🔅宇治抹茶拿鐵 ($32)
抹茶味好濃,配以拿鐵本身苦甜味道,飲一口回味醒神😃

🔅牛肉漢堡扒、炸薯角、牛油粟米配蘋果汁 ($55)
希希對呢個兒童餐讚不絕口,食哂後仲想食😂

🔅焦糖香蕉窩夫 ($68)
2024-01-28
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Dining Offer
Tasting Event
2024-02-07 36 views
我地叫左:✨All Day Breakfast 珍寶小茶角 -牛角包好鬆脆,薯餅都炸得好脆,又吾會好咸✨牛角包漢堡-牛魔王略厭牛肉漢堡扒唔夠juicy,但牛角包同樣出色,夠鬆脆✨兒童餐-牛肉漢堡扒,炸薯角,牛油粟米-薯角岩岩炸出黎,所以熱辣辣脆卜卜,幾好食-因為係俾小朋友食,所以牛肉漢堡扒煎到全熟,食得出有牛肉味兼唔會好咸,岩哂小朋友食✨士多啤梨窩夫-窩夫外脆內軟,配埋雪糕一齊食,好味道👍🏻✨士多啤梨奶昔唔會好甜,但帶有士多啤梨果味,而唔係藥水味都岩一家大小黎食!食完仲可以去濕地公園玩!
我地叫左:
✨All Day Breakfast 珍寶小茶角
-牛角包好鬆脆,薯餅都炸得好脆,又吾會好咸

✨牛角包漢堡-牛魔王
略厭牛肉漢堡扒唔夠juicy,但牛角包同樣出色,夠鬆脆

✨兒童餐-牛肉漢堡扒,炸薯角,牛油粟米
-薯角岩岩炸出黎,所以熱辣辣脆卜卜,幾好食
-因為係俾小朋友食,所以牛肉漢堡扒煎到全熟,
食得出有牛肉味兼唔會好咸,岩哂小朋友食

✨士多啤梨窩夫
-窩夫外脆內軟,配埋雪糕一齊食,好味道👍🏻

✨士多啤梨奶昔
唔會好甜,但帶有士多啤梨果味,而唔係藥水味

都岩一家大小黎食!食完仲可以去濕地公園玩!

2024-02-04
$398 (Lunch)
2024-02-07 25 views
之前黎食每次必點招牌牛角包🥐,因為裡面嘅餡料超足!今次就試下其他食物,又都好唔錯啊👍🏻煙三文魚班尼迪蛋 +黑松露醬 $88班尼迪蛋狀態非常誘人,吹彈可破嘅蛋黃呼之欲出,蛋香濃郁!煙三文魚肉質緊緻,唔會咬落散收收。最重要係牛角包脆口又有牛油香🥐 Brunch食呢個set真係豐富又好味。兒童餐 牛肉漢堡扒 炸薯角 牛油粟米 + Qoo提子汁 $55Raven呢個兒童餐都好吸引🤩漢堡扒鬆軟又有肉香,用黑椒稍稍調味,唔會好鹹。薯角必然都係小朋友嘅最愛🧡 加埋香甜牛油粟米🌽 歎埋提子汁,食飽飽心情靚曬,夠曬精力再去反斗😆茶飲方面,我叫左杯芝士奶蓋桂花茶 $36。芝士奶蓋夠厚底,芝味香濃;桂花茶茶底香味清新芳香,同芝士味好夾!仔仔飲嘅香滑朱古力鮮奶(涷) $37,奶味同朱古力自然擄獲小孩子的心✨

煙三文魚班尼迪蛋 +黑松露醬 $88

[睇OpenRice咁多好評,點知中咗伏🫣]🌟寵物友善 舒適環境🌟星期日Lunch Hour去到,好多空位,唔洗排隊。環境幾好,啲位好闊落。自助掃QR Code落單,方便快捷👍🏻~見到有其他食客帶同狗狗入座,係一間pet friendly嘅餐廳🐶🌟食物質素有待改善🤐🌟1️⃣蕃茄蝦意粉🍤🍝 $83💰80幾蚊一個意粉,雖然預期唔高但係冇諗過可以咁差蝦無味 但肉質尚算可以蕃茄汁完全係笑話就係蕃茄炒蛋嗰隻味嘅減弱版總之就係冇味😂😂成件事好似食緊白烚蕃茄蝦意粉🤐唔建議叫呢個🤧2️⃣煎蛋/煙肉/牛角包/田園沙律 (另+牛油果)$66💰好大個牛角包🥐煎蛋煎煙肉好難出錯 味道正常 略嫌份量少咗啲🤌🏻3️⃣白桃梳打 $37💰🍹冇expect過杯白桃梳打係咁嘅樣🤣好似有啲對唔住呢個價錢🫣侍應提醒我們要攪勻先飲攪勻後試飲 冇乜白桃味係一杯好普通嘅梳打水😶‍🌫️4️⃣鮮奶咖啡 $35💰鮮奶咖啡正常發揮☕️👏🏻沒有出眾 也沒有失望只係個拉花…係拉緊啲咩🤣?🌟失望而走 沒有下次🌟不用等位、上菜速度快、環境舒適👍🏻只是食物質素真的不行 真的難吃好像有點對不住個價錢🤧同朋友一致認同 沒有下次👋🏻
[睇OpenRice咁多好評,點知中咗伏🫣]

🌟寵物友善 舒適環境🌟

係一杯好普通嘅梳打水😶‍🌫️

4️⃣鮮奶咖啡 $35💰

鮮奶咖啡正常發揮☕️👏🏻
沒有出眾 也沒有失望
只係個拉花…係拉緊啲咩🤣?

🌟失望而走 沒有下次🌟
不用等位、上菜速度快、環境舒適👍🏻
只是食物質素真的不行 真的難吃
好像有點對不住個價錢🤧
同朋友一致認同 沒有下次👋🏻
蕃茄蝦意粉
煙肉煎蛋牛角包田園沙律(+牛油果)
白桃梳打
鮮奶咖啡
2024-02-04
我嘅牛角包天堂🥐天水圍濕地公園嘅台式悠閒Café主打牛角包,星期六日都有唔少人啊咁多款牛角包,即使第二次嚟都末試哂咁多款🫣今次試下Signature Breakfast先有我最喜歡嘅🍳Eggs Benedict配煙三文魚半熟蛋一切開蛋黃流晒出嚟牛角包烤至微暖,配蛋黃醬同煙三文魚,帶豐富層次口感😋另外嘅黑松露炒蛋配牛角包 田園沙律 有驚喜啊🪄黑松露味非常濃郁,散發著迷人香氣喜歡黑松露嘅朋友必食~牛角包夾住厚厚嘅黑松露炒蛋帶點牛油香🧈一試愛上喜歡食水煮蛋嘅可以試下牛油果、青瓜、蕃茄、水煮蛋牛角包配搭仿似元氣早餐 夠哂fresh~All day breakfast 推介🪄 凱婷早餐有齊牛角包、炒蛋、沙律、薯餅、煙肉、煙三文魚滿足哂咁多個願望~單骨雞翼配蟹籽醬極為新鮮炸雞翼看似平平無奇,但沾蟹籽醬即提升唔少鮮味😋加HK$12 仲有焦糖珍珠窩夫🧇除咗食牛角包,記得留肚食埋甜品啊
我嘅牛角包天堂🥐

咁多款牛角包,即使第二次嚟都末試哂咁多款🫣

今次試下Signature Breakfast先

有我最喜歡嘅🍳Eggs Benedict配煙三文魚
半熟蛋一切開蛋黃流晒出嚟
牛角包烤至微暖,配蛋黃醬同煙三文魚,帶豐富層次口感😋

另外嘅黑松露炒蛋配牛角包 田園沙律 有驚喜啊🪄
黑松露味非常濃郁,散發著迷人香氣
喜歡黑松露嘅朋友必食~
牛角包夾住厚厚嘅黑松露炒蛋
帶點牛油香🧈一試愛上

喜歡食水煮蛋嘅可以試下牛油果、青瓜、蕃茄、水煮蛋牛角包
配搭仿似元氣早餐 夠哂fresh~

All day breakfast 推介🪄 凱婷早餐

有齊牛角包、炒蛋、沙律、薯餅、煙肉、煙三文魚
滿足哂咁多個願望~

單骨雞翼配蟹籽醬極為新鮮
炸雞翼看似平平無奇,但沾蟹籽醬
即提升唔少鮮味😋

加HK$12 仲有焦糖珍珠窩夫🧇
除咗食牛角包,記得留肚食埋甜品
黑松露炒蛋配牛角包-田園沙律我好鍾意黑松露果種獨特既味道🧡 呢個黑松露蛋入口香滑更顯出黑松露既特別嘅風味👍🏻 再配埋酥脆嘅牛角包 🥐真係好滋味呢😋班尼迪蛋-煙三文魚🐟香脆嘅牛角包包裹住水煮蛋🥚輕輕一切即時即流出蛋汁😍見到蛋汁慢慢地滲入煙三文魚中 啖啖都食到鹹香味道與Benedict egg既靈魂醬料😋成個口感係超級順滑又有豐富蛋香及牛角包嘅牛油香氣🥳 極度推薦 👍🏻👍🏻👍🏻牛魔王(手打牛肉漢堡,蛋,蘑菇,芝士,蕃茄)牛角包真係好鬆化 配上手打牛肉又鮮嫩多汁咬落去一齊食 好有驚喜🧡 焦糖珍珠窩夫 🧇窩夫切落去鬆脆 食落充滿牛油味配埋一粒粒既珍珠 口感好QQ🥰只係加HK$12即送焦糖珍珠窩夫 唔加就蝕🫢🫣小茶角 @tea_and_corner📍天水圍濕地公園路1號Wetland Seasons Bay地下16號舖#美食 #優惠
黑松露炒蛋配牛角包-田園沙律

班尼迪蛋-煙三文魚🐟
香脆嘅牛角包包裹住水煮蛋🥚輕輕一切即時即流出蛋汁😍

牛魔王(手打牛肉漢堡,蛋,蘑菇,芝士,蕃茄)
牛角包真係好鬆化 配上手打牛肉又鮮嫩多汁
咬落去一齊食 好有驚喜🧡

焦糖珍珠窩夫 🧇
窩夫切落去鬆脆 食落充滿牛油味
配埋一粒粒既珍珠 口感好QQ🥰
只係加HK$12即送焦糖珍珠窩夫 唔加就蝕🫢🫣

小茶角 @tea_and_corner

#美食 #優惠
上次試咗牛角包今次好快又嚟試埋佢個意粉同甜品😋-🤍煙三文魚忌廉意粉 $78🤍蟹肉忌廉意粉 $78醬汁好creamy 意粉都夠彈牙🍝三文魚同蟹肉份量都好合理🐟🦀配埋洋蔥同蘑菇成個意粉冇咁heavy🧄-🤍焦糖玲珠窩夫 $58窩夫脆卜卜兼熱辣辣🧇配埋雲呢拿雪糕同焦糖醬好不錯🍨🍮珍珠份量都多又彈牙🧋淋上窩夫面一齊食係享受🤤-回訪嗎:🙋🏻‍♀️味道 🌕🌕🌕🌕🌑抵食 🌕🌕🌕🌗🌑
上次試咗牛角包
回訪嗎:🙋🏻‍♀️
味道 🌕🌕🌕🌕🌑
抵食 🌕🌕🌕🌗🌑
2024-02-01 29 views
今天來到天水圍工作,工作完順便在這邊吃晚飯。不知是否因為天氣最近很冷,胃口甚佳。我和同伴叫了三份主食!紐西蘭牛肉眼扒 配薯角及田園沙律牛扒表面煎至微焦,既可鎖住肉汁令肉質口感不粗糙,又能夠使牛的香味更突出。牛脂欲滴,肉汁豐盈,是標準的七成熟,沒有多餘血水,不錯不錯!黑松露日本帆立貝意粉意粉是煮至剛剛好的Al Dente 口感。黑松露汁飽滿,每一口都很香。日本帆立貝比我想像中的還要大,一共三個,擺放在上面幾乎遮蓋了意粉的存在。味道不錯,偏重口味一點兒。蕃茄肉醬意粉意粉也是Al Dente 質感,沒有偏軟熟或過生,是個人最喜歡的Al Dente狀態。我自己煮也不是每次能駕馭得到。微酸的蕃茄肉醬很開胃。
我和同伴叫了三份主食!

紐西蘭牛肉眼扒 配薯角及田園沙律

蕃茄肉醬意粉

我自己煮也不是每次能駕馭得到。微酸的蕃茄肉醬很開胃。

2024-01-31
Type of Meal