🥳 小茶角進駐天水圍濕地公園😃😃牛角包漢堡好高質😄款式味道又多選擇🥳仲有唔少配料可以加配😆可以打造你最愛既牛角包☺️☺️☺️首推芝豬牛牛角包漢堡🌟🌟🌟🌟🌟包沙律或者可以+$5要薯角😄 我同朋友叫咗一客跟沙律🥗一客跟薯角😛兩款都可以試🤩滿足大家為食既慾望🤪🤪蝦兵蟹醬牛角包漢堡🌟🌟🌟🌟🌟好味呀🤭一定要試呀😃 蝦蟹炸餅配上我最愛的千島醬夾上脆脆的牛角包🤭好味到唔捨得分俾我朋友食🤣🤣芝士肉醬意粉🌟🌟🌟🌟我好鐘意出街食芝士肉醬意粉😆因為自己成日喺屋企用現成醬汁煮🤓就好想試下出面煮既有咩分別😉呢度既肉醬調味用咗好多新鮮蕃茄😝同我喺屋企hea 煮既唔同🤣🤣五十幾蚊一客意粉,值得大家黎試下😛😛同我一樣比較下自己既廚藝☺️蒜香煙鴨胸炒意粉 🌟🌟🌟🌟煙鴨胸份量好足料😚厚切鴨胸又juicy 😛😛廚師用咗唔少香蒜和炸蒜😎炒得好香😙食慾大增🤩🤩好開心小茶角進駐天水圍☺️作為新界居民,我地有口福喇😍😍😍小茶角 (濕地公園路) (天水圍)天水圍濕地公園路1號Wetland Seasons Bay地下16號舖

🥳 小茶角進駐天水圍濕地公園😃😃

首推芝豬牛牛角包漢堡🌟🌟🌟🌟🌟

蝦兵蟹醬牛角包漢堡🌟🌟🌟🌟🌟

芝士肉醬意粉🌟🌟🌟🌟

蒜香煙鴨胸炒意粉 🌟🌟🌟🌟

好開心小茶角進駐天水圍☺️作為新界居民,我地有口福喇😍😍😍

小茶角 (濕地公園路) (天水圍)
2023-12-21
Type of Meal
Lunch
2024-01-05 201 views
位於天水圍濕地公園路一號Wetland Season Bay地下16號舖的小茶角,主打台式飲品及西餐。筆者當晚為平安夜,特意和朋友來用餐慶祝,小店燈光溫暖明亮,而且與鄰桌距離寬闊,可以愉快地和朋友用餐和聊天。。餐廳採用手機掃描二維碼點菜,約十分鐘後,飲品和食物便陸續上桌了。。📌薑餅人樽仔:皇家鮮奶茶 - $38年輕的女職員先送上兩客賣相可愛的薑餅人,相當適合打卡。輕輕呷一口奶茶,口感滑溜。鮮奶味道香甜,比茶味更為突出。。筆者和朋友點了一個二人晚餐($338),包每人一客沙律/前菜、主食、意粉及小食各一客。筆者和朋友都是頗為大胃口的女孩子,份量適中。。📌是日餐湯或田園沙律(Soup of the Day / Garden Salad)是日餐湯為熱騰騰的南瓜湯,濃稠度適中,南瓜味濃,清新又香甜。朋友則點了一客沙律,沙律菜質感爽脆,沙律醬的份量恰到好處,能令沙律的層次更為豐富。。📌紐西蘭牛肉眼扒 8oz 配炸薯角及田園沙律(New Zealand Beef Ribeye Steak with Fried Potato wedges and Garden Salad)肉眼扒即點即煎,上桌時還是

📌薑餅人樽仔:皇家鮮奶茶 - $38

📌是日餐湯或田園沙律

📌紐西蘭牛肉眼扒 8oz 配炸薯角及田園沙律

肉眼扒即點即煎,上桌時還是熱騰騰的。廚師不會將肉眼扒煎得過熟,大約是七成的熟度。紐西蘭牛扒肉味香濃,外面煎得香脆,裡面仍然Juicy多汁。

筆者通常會直接享用第一件肉眼,感受肉眼扒的原味。之後,就可以沾少許燒汁,感受當中的分別與變化。

配菜還有新鮮滾熱辣的炸薯角,與及清新的田園沙律。當天十分寒冷,氣溫只有攝氏八度,儘快吃掉菜式,味道最好。

📌黑松露日本帆立貝意粉 + $20
(Japanese Scallop Pasta with Black Truffle)

日本帆立貝的尺寸巨大,肉質飽滿,一口咬下去,令人相當滿足。黑松露的份量恰到好處,不會濃烈得完全蓋過其他食材的味道。意粉軟硬適中,不會過硬或過腍。

其他配料還包括有香草碎、香菇片等。朋友頗喜愛這意粉,吃得津津有味。

📌白酒忌廉煮青口
(Mussels in a Creamy Wine Sauce) +$28

剛上桌,忌廉和牛油的香氣撲鼻,令人食指大動。青口質感彈牙,吸滿了誘人的醬汁,這道菜式還加入了洋蔥絲,令菜式的味道更為豐富。

📌牛角包漢堡 - Croissant
屯門牛 - $56
蛋、蘑菇、芝士、煙肉、蕃茄
(Egg, Mushroom, Cheese, Bacon, Tomato)

牛角包漢堡系列是餐廳的鎮店之寶。牛角包質感相當酥脆,吃起來滿足又過癮。

裡面的配料充足又豐富,嫩滑的煎蛋和芝士,配上煎得香脆的煙肉。這個組合,美味得令人難忘。

小茶角
📍地址:濕地公園路一號Wetland Seasons Bay地下16號舖
2023-12-24
$200 (Dinner)
Celebration
Xmas's Eve
  • 牛角包漢堡
濕地公園附近多了很多cafe ,其中本來在屯門的小茶角,就擴大版圖去了天水圍,cafe 配合和暖陽光下,配上木系傢俬,和牆壁的藝術畫,文青,打卡味兼備。佢地有好多套餐都好抵食,有all day breakfast,(素食都有) ,意粉,沙律,炸物小食,肉食主打好似肉眼扒,甚至窩夫,兒童餐都有,呢次我地點咗2個牛角包餐,加上意粉,窩夫,加配小食同飲品,食到咁豐富都唔駛$500 ,超抵。🔸屯門牛🔸餐單有手打牛肉,又有牛魔王,煙三文牛,海牛等數十款牛,適合愛牛肉人士,今次點的屯門牛,包括蛋,蘑菇,芝士,煙肉,蕃茄,乜都有,價錢為$56,抵食之選,難得牛的用料感覺唔差。同時配上,有炸薯角,加$5可以,份量足。🔸脆牛芝雞牛角包🔸雞配芝士的配搭總是最好食的,雞肉都Juicy, 配上鬆軟的感覺好新鮮。🔸黑松露日本帆立貝意粉 🔸佢哋第二份普遍都非常抵食,不過今次點了呢個最貴價的黑松露意粉,感覺黑松露醬都係用料十足,帶子都新鮮,食落去嘅口感絕對唔輸俾牛角包。🔸焦糖香蕉窩夫🔸其實可加$12 即送焦糖珍珠窩夫,但我們最後點了一個大大的窩夫,方便甜品控可以食得更加多,Cafe做的甜品通常都會令人失望,小茶角份

🔸屯門牛🔸

同時配上,有炸薯角,加$5可以,份量足。

🔸脆牛芝雞牛角包🔸

雞配芝士的配搭總是最好食的,雞肉都Juicy, 配上鬆軟的
感覺好新鮮。

🔸黑松露日本帆立貝意粉 🔸

🔸焦糖香蕉窩夫🔸

其實可加$12 即送焦糖珍珠窩夫,但我們最後點了一個大大的窩夫,方便甜品控可以食得更加多,Cafe做的甜品通常都會令人失望,小茶角份量非常充足,絕對係CP值高。

🔸台式薑餅人仔皇家鮮奶茶🔸

只售$38 ,就可以大到咁得意頂奶茶連埋頂聖誕帽,實際唔算太甜,個茶香都算幾突出,不只有外表🥰。

🔹後感🔹

整體上呢間餐廳要打卡有打卡,要素食,兒童餐,肉,海鮮,甜品都得,重點係CP值高,環境又靚,最近濕地公園定落雨重開始變色,大家可以去附近影完相過嚟呢度食飯。
黑松露日本帆立貝意粉
焦糖香蕉窩夫
屯門牛牛角包漢堡
mocha
台式薑餅人仔皇家鮮奶茶
2023-12-29
$200 (Lunch)
黑松露日本帆立貝意粉
焦糖香蕉窩夫
屯門牛牛角包漢堡
mocha
台式薑餅人仔皇家鮮奶茶
  • 脆雞芝牛牛角包漢堡
2024-01-03 18 views
喺這間Cafe,一坐下就忍唔住攞起手機,自拍左幾張打卡照,環境咁舒服,豈有不分享!點餐後,首先食嘅係招牌牛角包套餐。啖啖牛肉漢堡,多汁得嚟一啖口肉感十足,同埋嗰煎蛋,滑嫩得滯,連平時唔鍾意食蛋嘅老友都讚好味!至於黑松露帶子意粉,松露香得嚟又唔嘈啲,啖啖帶子,煎到金黃微焦,意粉則打得精彩,啱啱好嘅嚼勁令人回味。而卡邦尼意粉,個流心蛋黃簡直係整盤食物嘅靈魂,溝埋個濃郁醬汁同煙肉,真係犀利好食👍。甜品方面,焦糖香蕉窩夫就真係甜品界嘅一股清流,窩夫鬆軟得嚟香口,搭上香蕉同雪糕,一嘴嘅幸福感就嚟咗。嚟到最後,特別推介一下髒髒咖啡,凍凍地一大口,清新過癮,為這個悠閒嘅周日添上完美嘅一筆。喺呢度慢慢嘆,真係讓人滿足!食物、環境同服務都幾好,值得黎坐坐。🍝🍰☕️

♦️紐西蘭牛肉眼扒配薯角田園沙律切好一條條擺盤好精緻,有埋薯角同健康既沙律。牛肉眼扒色澤好靚,入面唔會太熟少少紅,食落好juicy!♦️大啡菇黑牛依個牛角包好特別,夾左大啡菇同芝士。入面有個自家醬鹹鹹地;原來咁樣夾住菇食幾好味。♦️蕃茄虎蝦意粉🍝蕃茄汁掛麵,每啖意粉都吸到個汁。蕃茄汁微酸而且鹹味剛好。大蝦新鮮彈牙!Flat white&宇治抹茶拿鐵我較喜歡宇治抹茶拿鐵,冷飲玻璃杯內裝著抹茶拿鐵,個杯好靚,飲落好濃味同香,飲完一杯唔夠喉。🥤特選飲品:樽仔鮮奶茶外型勁得意,快d帶佢返屋企!放假可以過天水圍小茶角嘆返杯咖啡,係簡約裝潢既cafe享受慢活時光!
♦️紐西蘭牛肉眼扒配薯角田園沙律

♦️大啡菇黑牛

♦️蕃茄虎蝦意粉🍝

Flat white&宇治抹茶拿鐵

🥤特選飲品:樽仔鮮奶茶
外型勁得意,快d帶佢返屋企!

2023-12-28 10 views
聖誕約朋友聚聚又嚟咗小茶角😝一入門口好有聖誕氣氛,除咗有聖誕樹裝飾,仲有以薑餅人樽仔裝住嘅皇家鮮奶茶,超可愛,打卡必叫!!我地叫咗每枱必叫嘅牛角包套餐,今次食牛魔王,牛角包夾住超厚身牛肉漢堡扒,入口先食到牛角包酥脆香,再咬落去,肉汁充斥口腔,鐘意鐘意😚另外仲叫左煙三文魚忌廉意粉🐟、煙三文魚牛油果沙律🥗、單骨雞翼🐔。煙三文魚忌廉意粉🐟彈牙,條條掛滿忌廉汁,入口香滑creamy。沙律🥗嘅牛油果熟度剛好,入口絲滑如牛油般質感,配搭煙三文魚同沙律菜好清新。單骨雞翼🐔啱晒懶人食,輕輕鬆鬆就食到,唔洗拆骨🤭,點一點蟹籽醬,味道更香濃可口。
聖誕約朋友聚聚又嚟咗小茶角😝

難得同男朋友難得出省拍拖就黎左哩間想試左好耐既小店💛食好西------------------------------@tea_and_corner珍寶小茶角全日早餐當然係我地必點既食品唔夠食既話仲可以加錢加多啲配料味道就無咩特別但絕對無揸流攤🫢------------------------------ 牛魔王牛角包🥐漢堡 配薯角 餡料比想像中仲多牛肉漢堡食落都仲有肉汁而且牛味都幾重------------------------------蕉糖香蕉窩夫🧇配雲呢拿雪糕🍦窩夫🧇係偏香脆口感焦糖脆脆香蕉🍌唔會死甜如果大家食得太飽但又想試佢地既窩夫🧇可以➕HK$12就會送焦糖珍珠窩夫------------------------------水炮車佢地噴出黎係咩色既顏料🎨一杯夠晒特別又唔會難飲既梳打飲品🍸皇家鮮奶茶薑餅人樽仔既造型岩晒聖誕節🎄打卡可愛到少女心都番晒黎

難得同男朋友難得出省拍拖

皇家鮮奶茶

薑餅人樽仔既造型岩晒聖誕節🎄打卡
可愛到少女心都番晒黎
2023-12-23 9 views
天水圍濕地公園附近都有很多食肆, 小茶角這間餐廳主打港式和台式飲食, 裝修清雅舒適, 予人悠閒感覺。午市套餐包括餐湯, 主菜和飲品, 款式精緻, 今日餐湯係椰菜花忌廉湯, 鮮甜又順滑。蒜香煙鴨胸炒意粉有鑊氣兼有陣陣蒜香, 煙鴨胸嫩滑帶鹹香, 意粉爽滑彈牙。蕃茄大蝦意粉蝦肉爽脆, 意粉掛滿新鮮清甜蕃茄醬汁, 清新有層次。芝豬牛-配薯角吉列豬扒外脆肉質嫩滑, 芝士鹹香幼滑, 口感柔軟細膩, 牛角包外層酥脆, 充滿牛油芳香, 配以香脆嘅薯角, 食得滋味。煙三文魚牛油果沙律煙三文魚肉質鹹香幼滑, 牛油果熟透滑溜, 加上新鮮沙律菜, 清新開胃。焦糖珍珠窩夫窩夫外層香脆, 內層柔軟, 雪糕球香滑, 加啲焦糖珍珠, 口感更加豐富。配埋餐飲冰凍薄荷奶綠, 白桃貴妃烏龍茶和宇治抹茶拿鐵, 好一頓滋味嘅午餐。

蒜香煙鴨胸炒意粉

有鑊氣兼有陣陣蒜香, 煙鴨胸
嫩滑帶鹹香, 意粉爽滑彈牙。
蕃茄大蝦意粉

蝦肉爽脆, 意粉掛滿新鮮清甜蕃茄醬汁, 清新有層次。
芝豬牛-配薯角

煙三文魚牛油果沙律
焦糖珍珠窩夫

#蒸魚腩爸媽天水圍好介紹 【💖出色牛角包😋】 🌟🥰小茶角 (濕地公園路)🥐🍝 @tea_and_corner📍天水圍濕地公園路1號Wetland Seasons Bay地下16號舖🔗https://s.openrice.com/QrbS0jFOB00~uCpsKBA💠薑餅人樽仔皇家鮮奶茶🫚☕️呢款聖誕限定飲品好靚好吸睛🎄🎄🎄🎄🎄薑餅人外型嘅樽仔戴上聖誕帽🎅🏻奶茶好香又好順滑🤭💠海牛🐟🌽🥐(吞拿魚粟米牛角包漢堡)+蛋 + 薯角🩷推介🩷熱辣辣嘅牛角包外層酥脆🥐,入面好鬆軟,咬落口仲有好濃郁嘅牛油香味🧈🤩🤩啖啖牛角包都食到大量吞拿魚粟米嘅餡料🐟🌽好味😋💠芝士肉醬意粉🧀🍝肉醬醬汁濃郁,配埋香濃嘅芝士🧀意粉好彈牙爽口,好開胃🤤😌💠蒜香煙鴨胸炒意粉🧄🦆🍝+奶蓋綠茶🍵🩷推介🩷香濃嘅綠茶上面鋪左厚厚嘅奶蓋,好滑好好飲😊💠煙三文魚忌廉意粉🍣🍝 煙三文魚捲成玫瑰花瓣咁🌹靚靚!配埋香味濃郁嘅忌廉醬汁,意粉彈牙又好入味,唔錯😋💠焦糖香蕉窩夫+雪糕🧇🍌🍦香脆既焦糖糖衣配埋原條香蕉,同脆卜卜嘅窩夫🧇凍冰冰嘅雪糕一齊食❄️🍦好滋味又好滿足😍😍🙋🏻‍♀️🈹蒸魚腩爸媽提提你有特別優惠🫶🏻💖🤩「加HK$12即送焦糖珍珠
#蒸魚腩爸媽天水圍好介紹 【💖出色牛角包😋】
🌟🥰小茶角 (濕地公園路)🥐🍝
@tea_and_corner
💠薑餅人樽仔皇家鮮奶茶🫚☕️
💠海牛🐟🌽🥐(吞拿魚粟米牛角包漢堡)+蛋 + 薯角
💠芝士肉醬意粉🧀🍝
肉醬醬汁濃郁,配埋香濃嘅芝士🧀意粉好彈牙爽口,好開胃🤤😌
💠蒜香煙鴨胸炒意粉🧄🦆🍝+奶蓋綠茶🍵🩷推介🩷
香濃嘅綠茶上面鋪左厚厚嘅奶蓋,好滑好好飲😊
💠焦糖香蕉窩夫+雪糕🧇🍌🍦
🙋🏻‍♀️🈹蒸魚腩爸媽提提你有特別優惠🫶🏻💖🤩「加HK$12即送焦糖珍珠窩夫」
🍴呢間台式小店「小茶角」裝修簡潔而又好美觀😍牆上面有好多唔同特色嘅掛畫😌😍另設有屯門分店,兩間都各有獨特景色😀🤭客人可以盡情品嚐佢地嘅招牌牛角Burger,同埋各款台式茶飲及台式甜品🤩人氣牛角Burger 包括:屯門牛、牛魔王等等😋💖店員服務態度好好👍🏻整體性價比好高嘅餐廳,抵讚😝
🔸小茶角 @tea_and_corner
#美食 #優惠
#hkmom #hkmommyblogger #hkblogger #美食推薦 #美食 #香港美食 #香港
2023-12-20 42 views
星期日和太太去開濕地公園果頭,見新開左好多餐廳。咁見到呢間都幾多好評就入去試吓。叫了兩個意粉,加錢叫餐湯&飲品。點知唔加好過加。先上個湯,飲一啖之後即刻放低🥄。個湯只係一個紅色胡椒水,完全無其他味道。到主菜意粉,可以接受,夠味夠熱,算係中上。不過味道偏咸&份量少。輪到兩杯珍珠奶茶,我從未飲過一杯珍珠奶茶係好似珍珠加水咁。珍珠比奶茶更加有味道。
叫了兩個意粉,加錢叫餐湯&飲品。點知唔加好過加。
2023-12-19 12 views
#薑餅人樽仔皇家鮮奶茶 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️#芝士肉醬意粉 ⭐️⭐️⭐️⭐️#小食大拼盤 ⭐️⭐️⭐️⭐️#牛魔王配薯角 ⭐️⭐️⭐️⭐️#西牛 ⭐️⭐️⭐️⭐️去開濕地公園,梗係唔可以錯過隔離好出名嘅小茶角啦,之前喺屯門碼頭已經食過佢哋嘅分店,佢哋最出名嘅就係牛角包,原來牛角包有好多種食法㗎 !@tea_and_corner⭕️薑餅人奶茶係聖誕限定非常可愛⭕️芝士肉醬意粉好開胃食完仲想繼續食⭕️西牛係用牛角包整嘅西多士第一次食啊⭕️估唔到牛角包都可以成為西多士又ok喎⭕️佢哋仲有好多唔同嘅特飲選擇⭕️仲有多款甜品選擇比鍾意食甜品嘅你⭕️環境好有格調個收銀姐姐仲好靚女添⭕️加HK$12送焦糖珍珠窩夫
#薑餅人樽仔皇家鮮奶茶 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

⭕️佢哋仲有好多唔同嘅特飲選擇
⭕️仲有多款甜品選擇比鍾意食甜品嘅你
⭕️環境好有格調個收銀姐姐仲好靚女添
⭕️加HK$12送焦糖珍珠窩夫

今次再度回訪係因為卡佬好掛住小茶角的牛角包🤭加上啱哂我地兩老去拍下拖🫶午餐去食勁有渡假feel添夜晚去就特別有浪漫情調店內環境大而且光線充足好舒服因為聖誕節將至🎄所以都換哂聖誕佈置超好氣氛我地叫了三個午餐、一個沙律、一個甜品食飽飽後超滿足🟡凱撒沙律➡️ 沙律菜夠新鮮,我最鍾意就係佢用牛角包取締麵包粒跟餐嘅沙律🟡煙三文魚牛角包➡️ 帶有咸鮮味的煙三文魚配生菜牛角包,好好味🟡蕃茄大蝦意粉➡️ 蕃茄醬夠濃郁味美,大蝦彈牙新鮮🟡芝士肉醬意粉➡️香濃芝士配爆汁肉醬真係無得輸,鍾意多醬的朋友一定唔可以錯過🟡焦糖香蕉窩夫➡️ 卡卡力推‼️這家製作的窩夫一直都好好食~夠哂香脆,今次配上火焰過的焦糖香蕉及雲尼拿雪糕球,非常之好食呀!下次要再食🤭🟡雪山朱古力➡️ 濃厚朱古力配上幼滑忌廉,正🟡鮮檸愛玉➡️ 大大舊愛玉,飲每一啖鮮檸汁時都會有愛玉跟著,夠清新味美🟡薑餅人樽仔皇家鮮奶茶➡️ 聖誕節打卡真的少不了,這杯台式鮮奶茶用上薑餅人樽仔超打耳❤️純白色鮮奶茶好味🈹️而家去小茶角食嘢加HK$12🆓️即送焦糖珍珠窩夫
今次再度回訪係因為卡佬好掛住小茶角的牛角包🤭
加上啱哂我地兩老去拍下拖🫶
午餐去食勁有渡假feel添
夜晚去就特別有浪漫情調

店內環境大而且光線充足好舒服
因為聖誕節將至🎄
所以都換哂聖誕佈置超好氣氛
我地叫了三個午餐、一個沙律、一個甜品
食飽飽後超滿足

🟡凱撒沙律
➡️ 沙律菜夠新鮮,我最鍾意就係佢用牛角包取締麵包粒

跟餐嘅沙律

🟡煙三文魚牛角包
➡️ 帶有咸鮮味的煙三文魚配生菜牛角包,好好味

🟡蕃茄大蝦意粉
➡️ 蕃茄醬夠濃郁味美,大蝦彈牙新鮮

🟡芝士肉醬意粉

🟡焦糖香蕉窩夫

🟡雪山朱古力
➡️ 濃厚朱古力配上幼滑忌廉,正
🟡鮮檸愛玉

🟡薑餅人樽仔皇家鮮奶茶

🈹️而家去小茶角食嘢加HK$12
🆓️即送焦糖珍珠窩夫

元屯天既朋友要留意喇‼️濕地公園附近有間性價比極高既小店【小茶角】✨睇返先知原來屯門都有分店,而且評價一直都好高🫶🏼天水圍呢間分店環境舒適簡潔,座位之間好寬敞,空間感大,感覺休閑✨聖誕將至,餐廳加左一d聖誕既裝飾🎄好有氣氛🥰今次黎既目的主要係想試下牛角包系列🥐🤭❥ 牛魔王 配薯角 $74餡料包括手打牛肉漢堡、蛋、蘑菇、芝士、蕃茄,呢個配搭真係一流😋牛角包熱哄哄,外皮超級鬆脆,仲散發住牛油香氣💕牛肉漢堡好嫩口,牛味香濃,連埋溶溶地既芝士一齊食🧀好正🤤蕃茄同生菜清新爽口,有助減輕油膩感🥬❥ 芝豬牛 配薯角 $73餡料有吉列豚肉同芝士🧀吉豬炸得香脆可口,仲要大大塊,連埋半溶芝士,超好食🤤整體份量好大~~連男朋友都話飽😂❥ 單骨雞翼(蟹籽醬) $41雞翼份量比想像中多!外層好香脆,配埋蟹籽醬更加有風味🤤單骨雞翼食落好方便,一件又一件咁食唔停🤭❥ 薑餅人樽仔:皇家鮮奶茶 $38俾佢既薑餅人造型吸引左🥰超可愛🤎打卡一流🤣鮮奶茶入口順滑,唔會太甜🫶🏼❥ 百香乳酸綠茶 $34香濃既百香果味,配上乳酸既味道,酸酸甜甜,清新解渴👍🏻❥ 焦糖香蕉窩夫 $68新鮮出爐熱辣辣😍窩夫食落口好香脆,有外脆內軟既感覺!
元屯天既朋友要留意喇‼️
濕地公園附近有間性價比極高既小店【小茶角】✨
睇返先知原來屯門都有分店,而且評價一直都好高🫶🏼

聖誕將至,餐廳加左一d聖誕既裝飾🎄好有氣氛🥰
今次黎既目的主要係想試下牛角包系列🥐🤭

❥ 牛魔王 配薯角 $74
牛角包熱哄哄,外皮超級鬆脆,仲散發住牛油香氣💕
牛肉漢堡好嫩口,牛味香濃,連埋溶溶地既芝士一齊食🧀好正🤤
蕃茄同生菜清新爽口,有助減輕油膩感🥬

❥ 芝豬牛 配薯角 $73
餡料有吉列豚肉同芝士🧀
吉豬炸得香脆可口,仲要大大塊,連埋半溶芝士,超好食🤤
整體份量好大~~連男朋友都話飽😂

❥ 單骨雞翼(蟹籽醬) $41
雞翼份量比想像中多!
外層好香脆,配埋蟹籽醬更加有風味🤤
單骨雞翼食落好方便,一件又一件咁食唔停🤭

❥ 薑餅人樽仔:皇家鮮奶茶 $38

❥ 百香乳酸綠茶 $34
香濃既百香果味,配上乳酸既味道,酸酸甜甜,清新解渴👍🏻

❥ 焦糖香蕉窩夫 $68
新鮮出爐熱辣辣😍窩夫食落口好香脆,有外脆內軟既感覺!加埋雲尼拿雪糕,冷熱交融,超正🥰焦糖香蕉都好好口感🫶🏼大推🥳
2023-12-08
Type of Meal
Dinner
2023-12-11 24 views
作為一名麵包控,我三餐都可以吃麵包🤭!! 自從去過一次小牛角後,便深深愛上啦(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)。牛角包不但有好多款,而且又大又脆,價錢又便宜,值得一試再試~ 最近我又去濕地公園探朋友,順便去吃午餐啦😍!! 適逢聖誕節,更推介聖誕特別版薑餅人樽仔奶茶。  黑松露帶子意粉$92 香氣撲鼻的黑松露意粉,醬汁濃香惹味🤭,真心好吃。帶子大顆又圓潤,正呀~  蕃茄大蝦意粉$74 蕃茄意粉,酸度剛剛好,意粉彈牙,質素不錯。  海牛牛角包$45 海牛即吞拿魚粟米牛角包,好健康呀😚。牛角包大個又鬆脆,吞拿魚粟米,好有營養。 牛魔王牛角包$69 牛魔王是餐廳招牌,牛肉軟腍,加上芝士和蕃茄,更得我歡心。 小食拼盤$118 小食拼盤好大碟,有炸蠔、炸雞翼、炸薯角,好豐富呀。
 黑松露帶子意粉$92
 蕃茄大蝦意粉$74
蕃茄意粉,酸度剛剛好,意粉彈牙,質素不錯。
 海牛牛角包$45
牛魔王牛角包$69
牛魔王是餐廳招牌,牛肉軟腍,加上芝士和蕃茄,更得我歡心。
小食拼盤$118
小食拼盤好大碟,有炸蠔、炸雞翼、炸薯角,好豐富呀。
2023-11-25
「小茶角」呢間主打牛角包Burger嘅小店,佢好耐之前開左係屯門, 宜家濕地公園都有分店啦!! 濕地公園行過去5分鐘就到, 去開濕地公園玩呢間餐廳真係一個好選擇👍🏻😋..『凱撒沙律』HK$48份量好大, 食材亦都非常新鮮, 健康又好味!..『凱婷早餐』HK$86有咩滿足得過食一份早餐? 就係食一份凱婷早餐🫶🏻呢份All Day Breakfast有薯餅, 煙肉, 煙三文魚, 炒蛋, 沙律菜, 牛角包..『紅柚寒天綠茶』HK$36套餐減HK$15就飲到🍹勁勁勁勁好飲! 好似台灣飲到嘅味道✨呢杯野值得原價單點!..『芝士肉醬意粉』HK$58好多好多肉醬, 我食完啲意粉都仲有淨肉醬🌝好足料💥..『牛魔王』HK$69🐮牛魔王牛角包漢堡配薯角, 牛角包好鬆脆🥐 入面仲有超多餡, 手打牛肉漢堡好厚, 牛味好突出, 加埋炒滑蛋好夾又好juicy😚 跟餐仲有南瓜湯同飲品🥤..『白桃貴妃烏龍茶』跟餐+HK$2就有呢杯咁出色嘅台式飲品! 係兩蚊咋喎! 宜家茶記凍飲都要加三蚊啦!..『意式濃縮』HK$26『焦糖香蕉窩夫』HK$68食完正餐整返杯咖啡同食個甜品, 好完滿一餐🌕個窩夫好香蛋味, 就算我已經好飽都

『凱撒沙律』HK$48
份量好大, 食材亦都非常新鮮, 健康又好味!
『凱撒沙律』

『凱婷早餐』HK$86
『凱婷早餐』

『紅柚寒天綠茶』HK$36
『芝士肉醬意粉』HK$58
好多好多肉醬, 我食完啲意粉都仲有淨肉醬🌝好足料💥
『芝士肉醬意粉』

『牛魔王』HK$69
『牛魔王』

『白桃貴妃烏龍茶』
『白桃貴妃烏龍茶』『紅柚寒天綠茶』

『意式濃縮』HK$26
『焦糖香蕉窩夫』HK$68
食完正餐整返杯咖啡同食個甜品, 好完滿一餐🌕個窩夫好香蛋味, 就算我已經好飽都忍唔住啪左半份...
『焦糖香蕉窩夫』

呢度嘅環境好舒適, 我見到另外兩檯都有帶小朋友黎👨‍👩‍👧‍👦咁受爸爸媽媽歡迎嘅餐廳一定係好坐嘅餐廳😂另外餐廳仲有啲好得意嘅掛畫, 最重要嘅係咩呀? 食物性價比極高!!!

🈹 【濕地公園限定】
「加HK$12即送焦糖珍珠窩夫」

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° 小茶角 @tea_and_corner
📍 天水圍濕地公園路1號Wetland Seasons Bay地下16號舖
📍 屯門湖翠路138號啟豐商場地下1A4號舖
#MrsLong #hk #hkmami #hkbloggermama #Longs #hkbaby #influencer #hkmom #mamablogger #香港美食 #餐廳推介 #hkeat #hkfoodie #親子好去處 #假日好去處 #hkfoodie #香港探店 #小茶角 #美食 #優惠
『凱撒沙律』
『凱婷早餐』
『芝士肉醬意粉』
『牛魔王』
『白桃貴妃烏龍茶』『紅柚寒天綠茶』
『焦糖香蕉窩夫』