2017-09-09
星期五諗住商場邊間有位就食,點知間間都好多人等位,好在今日8點幾先食飯,等位都快d~去到上水中心行到尾,橫掂邊度都要排~就試下茶木喇~~無錯~我第一次食茶木。平時無乜特別想去食,但今日見到d特飲就好想飲,見到吐司就好想食,真系大鄉里,我知呢間野開左好耐。我地又想一人叫一碗麵,食飽再食吐司。或者叫個餸再叫麵。或者叫幾個小食同麵⋯⋯總知隔離檯食緊既(吐司)草莓磚塊,我地一陣食飽就要食!真系勁香呀!我系咁偷望偷聞人地個草莓磚塊!冷靜d,我覺得我地今次真系簡左好耐又餓!叫杯沙冰特飲~蝶戀花草莓蘆薈$36上層士多啤梨果蓉沙冰,每啖都充滿士多啤梨味,甜度岩岩好,仲好多蘆薈粒粒~~下層蝶豆花加糖水重手左,飲哂沙冰後好甜要自己加水,本身沒什麼味道的它本來是藍色的,但當遇上酸鹼度,顏色就會改變,如加入鹼性既檸檬汁就會變成紫色,而呢種咁特別既顏色系天然食用色素,含豐富花青素等好處~但都有食用禁忌如孕婦不宜食用等~~!香辣牛肉麵$73,Q彈既麵條與齒頰留香的辣湯真是辣得過癮,5舊肥美大牛肉~比例完美的半筋半肉,一點也不柴口,非常Juicy~紅蘿蔔,白蘿蔔大舊又入味仲好甜~酥炸雞排麵$67(麵條可轉新竹米粉)
冷靜d,我覺得我地今次真系簡左好耐又餓!
叫杯沙冰特飲~蝶戀花草莓蘆薈$36
蝶戀花草莓蘆薈
蝶戀花草莓蘆薈
香辣牛肉麵
香辣牛肉麵
酥炸雞排麵$67(麵條可轉新竹米粉),陣陣羊肉味湯底,喝下去又沒什麼好濃既味道,湯底不錯,雞排好入味,嫩滑多汁,炸得很鬆脆有好多塊,食到咁飽,食唔到甜品丫~~~👿👿下次再來!!!!
酥炸雞排麵
酥炸雞排麵