2022-07-26
⭐️泰式燒烤熱辣辣就會諗起泰國,又會諗起喺泰國市集食燒烤、串燒,再加杯啤酒或者椰青,諗起都開心💓今日揀左喺地鐵站隔離的泰式燒王, 本來佢哋只接受walk-in, 好彩朋友食開有得留位:) 佢地以小店經營,鋪位細細,裝修簡樸,7點坐低已經全部滿座😋❤︎•-----•❤︎ •-----•❤︎ •-----•❤︎ •-----•❤︎🐮泰式燒牛胸🐮泰式燒牛肉🦐泰式生蝦🥘泰式冬陰功湯🐚白灼螄蚶💚飛天通菜🐷肉碎生菜包🦐泰式炸蝦餅🐔泰式燒雞翼💛雞棗🐷炭燒豬頸肉🐟泰式鹽燒烏頭🐷🐮沙嗲串🦑炭燒魷魚🥥 椰青🍺 啤酒🥭 芒果沙冰🍉 西瓜沙冰😋其實樣樣都好好味,特別係燒牛肉,有牛肉味、嫩滑、脂肪比倒剛好🫶🏻仲有推介燒牛胸,其實就係脂肪,入口即化,可能外面燒到有點焦香,入口唔覺太肥膩,送啤酒一流🤪誠意推介泰式鹽燒烏頭,外層係厚厚的鹽巴包住,裡面魚肉鮮嫩,燒得剛剛好👍🏻仲有燒雞翼,其實都係燒烤蜜糖味,但就係好入味,講唔出的美味,下次會再encore 唔係好食得辣的我也對這泰式冬陰功湯🥘讚不絕口,足料之餘,酸辣度也剛好,值得再試❤︎•-----•❤︎ •-----•❤︎ •-----•❤︎ •-----•❤︎🍡 泰式燒王2 Thai B
🐮泰式燒牛胸
🍺 啤酒
🥭 芒果沙冰
🍉 西瓜沙冰
🍡 泰式燒王2 Thai BBQ 2
🏷 九龍城南角道17號地舖 (宋皇臺站B3出口)
📲 27186219