2017-08-27 530 views
我同屋企人平時都鍾意食泰國菜,聽朋友話上次食過呢間【泰發】幾好味,叫我一定要去食下,我心諗泰國菜黎黎去去都係食果d嘢架啦,而且好多間都整得幾好味架啦,呢間有咩咁特別呢?🤔🤔尋晚星期六,7:30,冇book位,唔駛等位,4大1小即刻有位。不過坐低咗越食就越多人,開始有客等位。估唔到。。。菜式同平時嘅有dd唔同,feel到佢地幾有誠意,服務都幾好,好friendly,落單快,嘢食都出得幾快,仲味味都幾正!😍😍係必定再食嘅餐廳之一
係必定再食嘅餐廳之一

唔記得叫咩名,有芥蘭同牛肉
鹽燒魚
拼盤
2017-07-16 492 views
同屋企人食飯點都唔可以太頹佢地鐘情於泰國菜,咁就帶佢地去試一間係屋企附近既泰菜啦。睇下個餐牌啲價錢都算幾平民😂我地第一樣野order就一定係炒金邊粉,呢間炒得適中又唔會太油,味道認真唔錯,鍋氣好夠用料都幾足。最鐘意既係有多啲花生碎一齊撈😍肚餓既話我諗我可以食兩碟🤤之後就試下佢呢到啲咖哩睇下得唔得,一碗入面都有幾多雞件。我唔太食得辣,呢個接近唔辣,嚐辣既人我諗可以叫佢調辣啲?!對我呢講呢個認真一流。
同屋企人食飯點都唔可以太頹

之後就試下佢呢到啲咖哩睇下得唔得,一碗入面都有幾多雞件[現實mode]。我唔太食得辣,呢個接近唔辣,嚐辣既人我諗可以叫佢調辣啲?!對我呢講呢個認真一流。

• 炒金邊粉
2017-06-30 1103 views
炎炎夏日成日都冇咩胃口, 諗起泰國菜應該會開胃D, 梗係即刻約幾個中學同學一齊去開餐啦!平時見泰發開埋枱係出面, 應該都幾多人幫襯, 唔會係伏掛,我地就走左入去啦泰式雞腳雞腳數量都算唔少, 食落去酸酸辣辣帶點甜味, 幾開胃, 令我地準備同黎緊既食物談一場胃之戀! 生菜包肉碎都算幾香, 但都係唔夠辣, 咸就有少少過咸, 而且生菜唔係幾夠新鮮, 有點失望馬拉盞炒通菜個通菜都幾爽, 但唔夠馬拉盞味, 同埋都係一樣唔夠辣度泰式炒河算幾有鑊氣, 河粉, 配菜既比較合適, 但係食落D間鋪頭既老毛病都係存在, 唔夠味同唔夠辣蟹肉炒飯D碟應該係全晚最好食的, 蟹肉算幾多, 而且都仲保全到蟹肉既鮮味, 值得一讚, 而且終於冇唔夠味D個問題出現了, 鑊氣又夠, 好味泰式炒金邊粉今次D個既茄汁味就過左火, 茄汁味搶過晒其他材料既味道, 三個炒粉同飯中最差D個, 個個都邊到你推我讓咁比人食蒜蓉法包乾到吸晒我D口水, 又硬, 蒜蓉味又唔夠, 又黎多次你推我讓後都無人食而比我捕捉到D塊蒜蓉法包既孤獨身影總結味道一般, 但算幾平, 每人食左120到, 但如果想食泰菜下次會食第二間
炎炎夏日成日都冇咩胃口
, 諗起泰國菜應該會開胃D,

梗係即刻約幾個中學同學一齊去開餐啦!

平時見泰發開埋枱係出面, 應該都幾多人幫襯, 唔會係伏掛,
我地就走左入去啦

泰式雞腳

生菜包

馬拉盞炒通菜
個通菜都幾爽, 但唔夠馬拉盞味, 同埋都係一樣唔夠辣度

泰式炒河

蟹肉炒飯

泰式炒金邊粉

蒜蓉法包

2017-06-29
$120 (Dinner)
2017-06-18 343 views
又係一個Happy Friday,要對自己好d 既時間喇~ 🙈🙈🙈🙈一直鐘情泰發(平時會山長水遠出九龍城食)而家屋企附近都有心情好滾動呀🎌.例牌要叫泰式酸辣鳳爪呀(My飛佛呀)要酸有酸要辣有辣 唔係講笑 我覺得非常正 好爽口又開胃~ 完全將我個胃門打開😆.仲叫左串燒 兩豬兩牛不論牛定豬都好 肉質皆嫩配搭埋個沙嗲醬真係一流👍🏻.馬拉盞炒通菜都係泰菜必食之一超有鑊氣呀 香口又爽口!有小小微辣 .泰式炒金邊粉濕度岩岩好唔會好乾 由相可見十分足料呀!蕃茄味好濃,酸甜夾雜 齒頰留香呀😋.但其實我最鐘意都係Thai milk tea自從係泰國飲過地道泰式奶茶後一直對佢念念不忘 個陣味真係令我好難以忘懷而我終於可以係香港搵番個味道仲要係屋企附近我極度推薦 呀📢📢📢📢📢📢📢📢
例牌要叫泰式酸辣鳳爪呀(My飛佛呀)

仲叫左串燒 兩豬兩牛

不論牛定豬都好 肉質皆嫩
配搭埋個沙嗲醬真係一流👍🏻
馬拉盞炒通菜都係泰菜必食之一
超有鑊氣呀 香口又爽口!有小小微辣

泰式炒金邊粉濕度岩岩好
唔會好乾 由相可見十分足料呀!
蕃茄味好濃,酸甜夾雜 齒頰留香呀😋

但其實我最鐘意都係Thai milk tea
2017-06-16
Type of Meal
Dinner
2017-06-04 207 views
收工返到屯門,友人話食泰菜,就近近地系附近間泰發食算,廢事去到咁遠。餐廳空間不大,坐位算是舒適唔太迫。室外亦有數張枱(不過可能有蚊) 。檸檬燒牛肉推推。。在半生熟牛肉上加上酸辣汁好鬼野味,肉質好有咬口完全唔靭無渣,仲有菜菜子墊底添!超再加個泰式炒飯 份量夠晒均衡下次試下隻咖喱蟹先~~~

推推。。

再加個泰式炒飯 份量夠晒均衡

下次試下隻咖喱蟹先~~~
2017-06-02
2017-05-11 999 views
發現好泰菜,水哥及蜜糖豆推介。每道菜都令我十分滿意,就連定春哥都識欣賞,全家都食得飽飽又滿足!坐露天座位定春大少就唔洗困係布袋入面,可以出黎一齊坐一齊食,悶悶地仲可以落地跑兩個圈添。不幸地突然殺出檯地盤佬坐正係隔離鬼殺咁嘈兼無禮貌,對姐姐、妹妺、嬸嬸侍應粗聲粗氣。而且不停煲煙,二手煙吹晒過黎,勁討厭 ﹗大煞風景,即時變得品流複雜,環境惡劣!坐大圓檯真舒服又寬敞,叫多幾道菜都唔洗怕迫迫夾夾,爽呀 ﹗已查詢過多次螄蚶,今晚同樣無得供應,侍應哥仔話從來未見過呢。發現有位美女著住裙仔走來走去喎,原來職員來的。其實美女只係樓面幫手,寫下單、傳下菜。有著美麗笑容及聲線,皮膚白白淨,留著長直黑頭髮,感覺斯斯文文,衣著大方得體又吸引,必定客似雲來啦。定春最愛食蝦食魚,聞到燒盲曹即刻企上張檯望實條魚眼都唔斬呢。定春一早坐停停等食喇,似乎記得每次到泰發都有靚魚食呢。Singha,經過一日辛勞工作,來口冰凍啤酒舒緩舒緩,吐出悶氣,嘆到爆啊 ﹗食韓燒飲真露、食越南河飲 333、食泰菜當然飲泰啤啦。泰式生蝦,新鮮度非常滿意,做定不是即劏的生蝦從雪櫃取出冷冰冰,肉質爽彈微黏,但個心太冰凍,凍到打冷震呢,影響味道。

泰式生蝦,新鮮度非常滿意,做定不是即劏的生蝦從雪櫃取出冷冰冰,肉質爽彈微黏,但個心太冰凍,凍到打冷震呢,影響味道。淡水蝦有點淡,沾上酸辣泰汁夾埋蒜片好好味啊 ﹗如果有片苦瓜齊齊食就更加開心啦。何解炸蝦頭唔翻炸一下呢?專登做冷盤的嗎?凍冰冰的炸蝦頭又油膩又出水,so bad ﹗

無骨酸辣鳳爪,吃不出辣味來,無辣不歡的我當然會失望。表面的鳳爪微微酸微微甜,爽脆略彈,入口清涼蠻滿意啊 ﹗沉底的鳳爪強酸霸道,幸好我還頂得住。如果多點鮮茄又多點芹菜的話,我地便更開心啦 ﹗

碳燒豬頸肉,穩陣之選,助酒良伴。半肥瘦肉質鬆化彈牙,不油不膩。散發焦香及微溫,豬肉味香濃滲著肉汁,原味可口宜人,沾上蒜辣汁更是惹味開胃,高質食唔停口呢。

燒雞全翼,慢工出細貨,終於出場喇。外脆內滑雞汁微滲,燒藝到加有質素,內外醃味得宜又可口,剛剛好不過咸又不會淡茂茂,連個泰式雞醬都慳返。香噴噴,好味道 ﹗

沙嗲串燒雞,雞肉嫩滑水潤多汁,時間剛剛好。沙嗲串燒豬,肉質鬆化微彈不乾硬。雞豬同樣輕醃,燒得香噴噴又熱辣辣,沾上甜而香口而不辣的沙嗲汁,食得津津有味。

泰式炸蝦餅,好得喎,必食 ﹗炸得金黃鬆脆,不硬不刮口,咬到索索聲添呢 ﹗鮮蝦味非凡突出,蝦汁微滲,蝦膠充滿生命力,跳彈活潑。味道咸香帶鮮不過火,有料到。

豬肉生菜包,咁細碟既?乾爭爭的肉鬆,肉少而紫洋蔥青蔥就大量,味道強酸,魚露味濃烈霸道,整體味道單調,香料欠奉又不香口惹味,完全不辣。色香味都麻麻地,無下次。

冬陰功湯,加入大量蝦仔,雖然無蝦味。湯底夠晒辣,好刺激。勁多指天椒及青辣椒,夠酸夠濃。要快快趁熱飲,凍左有點咸。

鹽燒盲曹,神乎奇技無得頂喎 ﹗侍應妹妹話 20 分鐘先煮好,但不到 10 分鐘就送到。起初我摸落魚皮係凍架喎,心諗唔會係一早燒定再求其焗焗就上檯掛?誰知一打開魚皮,白煙輕飄,熱燙燙的呢 ﹗真奇怪啊。

滿分無得彈無得輸,熱騰騰香噴噴,肥美嫩滑,肉汁豐富立立令,泛著淺淺的香茅香葉南薑香料味道,清爽不過份,啖啖肉勁滿足。原汁原味極可口,佔上泰式酸辣汁勁添風味。

冬陰功湯明爐烏頭,難得火力超猛呀 ﹗湯汁只需幾分鐘已經滾起,不停將熱熱湯汁倒在烏頭之上,希望魚肉受熱均勻又入味,熱先好食麻 ﹗

魚肉雖然滑滑啖啖肉,但淡水魚帶點泥味,隱弱散發著腥味呢,免強能夠吞下肚乍,麻麻地。要下點功夫除除腥、除除嗅呢,其實用粗鹽可以幫到手。

青檸明爐盲鰽,清蒸、鹽燒、鹽焗就食得多,搞搞新意思。沒有泰式酸菜肉鬆,試試青檸清湯啦。清湯真係幾清下喎,有點水汪汪,味道單調。明爐湯浸跟鹽燒質感完全唔同,十分嫩滑,十分鬆軟,魚肉散散地,有一刻我還以為比錯魚啊,麻麻地。

蒜蓉牛油燒大頭蝦,轉眼已消滅了道菜,不過仍然沒有飽[的感覺,要再下兩成補補飛。大頭蝦新鮮出爐,熱騰騰輕煙飄飄。新鮮度不能置疑,蝦氣芳香,入口勁爽彈勁嫩滑,時間剛好無 overcook。

淡水蝦味淡,配上清淡的牛油味,整體真的偏淡喎,原汁原味,食其原始鮮味。牛油芡再濃一點、再杰一點會加好,現在淋上魚露蒜辣汁也可點綴一下,效果不錯。

魚露蒸雞,一心想試海南雞飯架,侍應哥仔話只在午市供應,陰功無口福,欲哭無淚。大力推介魚露雞,稱跟海南雞差不多,我相信您。嘩,驚喜萬分,那有差不多呀,根本比海南雞更加好食呢,超好味靚雞呀 ﹗

香氣芬芳飄飄,聞得到的美味。皮肉嫩滑軟棉,不乾不鞋。嫩雞身材又好,半肥瘦無肥膏,皮薄黏黏。原味已非常美味,點汁不點汁都無緊要,連骨都損得乾乾淨淨,正到痺 ﹗

泰式炒通菜,見到不是我最愛的水通已即時面色一沉,但居然出乎意料的爽甜,難得旱通都可以如此鮮嫩,不乾不硬不韌又無渣。魚露不嗆不過咸,香而不濁,味濃多汁,好好食有鑊氣,大注大注不停地搶先夠豪氣。

馬拉盞炒椰菜苗,暫時食過最好食的炒椰菜苗啊 ﹗不苦不澀不厚不粗糙,爽爽脆脆,天然菜甜味加上微辣馬拉盞,炒得熱烘烘直送入口,趙得津津有味。

馬拉盞炒通菜,出乎意料旱通能如此爽甜充滿水份,不乾硬、不草青 ﹗鑊氣迫人熱燙燙到來,香噴噴使到口水流。調味濃郁,微辣中散發咸香︳惹味可口爽甜,不油不澀不乾不韌,非常高質 ﹗馬拉盞炒雜菜,跟炒通菜天淵之別,試一次便夠。秀珍菇、椰菜苗、芥蘭,碎濕濕,味道不太好。

泰式菠蘿炒飯,何解有洋蔥粒同炒呢,好驚喎 ﹗唯有慢慢細心地續粒續粒挑走,才能安心大大啖食呢。揀死我啦,好睏啊。炒得香噴噴,乾爽香口,雞蛋味濃,真材實料。撈上菠蘿、雜豆、豬肉鬆齊齊食,味道豐富,真的不錯。最後撈必殺黃咖哩蟹汁食,味道夾到不得了呀 ﹗

泰式乾炒豬肉河,炒功了得高層次有鑊氣,顏色均勻富光澤,調味可口甜美。生抽老抽用上黃金比例,香中帶甜、甜中帶咸,還夾雜著清新香氣。河粉黏黏完整彈彈,不油不膩,口感一流。

神乎其技,居然有塊肉片係凍冰冰架喎,而且勁嗅,吐都吐唔切,不會是朝早放到夜晚吧?其他肉片味道正常,帶著微溫。泰式乾炒雞絲河,炒河真心堅好味,食到無停口。不幸地雞肉無醃過,無肉味無鮮味,只有雪藏味。

蒜蓉法包,過份乾硬又韌又刮口,彷似隔夜麵包,一啖再見。泰式黃咖哩肉蟹,不辣咖哩可口宜人,甜味不過火、奶味不過重。蟹肉非常新鮮,彈彈滑滑,每口都釋放蟹汁。

大頭蝦粉絲煲,發現有肥豬肉及乾草頭做料頭,惹味香濃 ﹗大量完整粉絲啊,見到都開心。粉絲好好食,完全吸收蝦汁、香料及配菜味道,香甜濃郁。彈牙爽爽嚥韌,無過腍無過濕,高質無比。粉絲比大頭蝦更好食囉。細細隻淡水大頭蝦賣相低格,蝦味極淡,蝦肉又霉又腍,甩頭甩骨好肉酸。

泰式乾炒海鮮河,真材實料多籮籮,魷魚、青口、蝦仁、蛋花、芥蘭,雖則雪藏海鮮全無味道又無鮮味,幸好用河粉捲著吃還不錯啊。配料中最好食係芥蘭,爽甜脆卜卜又無渣。

食完幾注濃味粉絲後,河粉變得嚐不出味道呢,變得淡而無味,所以真的要由淡食到濃。情急智生,索性河粉撈粉絲,感覺也不錯,又幾好食喎。
Singha
泰式生蝦
無骨酸辣鳳爪
碳燒豬頸肉
燒雞全翼
沙嗲串燒雞、沙嗲串燒豬
泰式炸蝦餅
泰式黃咖哩肉蟹
泰式乾炒海鮮河
大頭蝦粉絲煲
2017-04-26
$300 (Dinner)
泰式炸蝦餅
魚露蒸雞
馬拉盞炒椰菜苗
  • 碳燒豬頸肉
  • 沙嗲串燒雞
  • 沙嗲串燒豬
  • 燒雞全翼
2017-01-19 542 views
今日經過盈豐見有新食店,剛轉手做泰國菜,因這位置只有一間泰菜所以好興奮,誰不知中伏了,難食到一個點......首先點了明爐烏頭,賣相一般不算十分多料,湯底淡而無味,食一啖烏頭魚,好腥!同行友人異口同聲說「好腥」「淡貿貿無魚味無鮮味」。這道菜只是很一般的泰菜,竟然煮到這個質素,實在令人失望,$148送俾我都唔再食。這時第二道菜「蟹肉芒果炒飯」剛好上菜,芒果粒算多,但味酸,而且食完整碟飯都吃不到一絲蟹肉,收你$58真好賺。本來等兩道菜上菜後才繼續order, 但一行幾個朋友都寧願快快埋單走人,去第二間再食好過!

2017-01-09
2016-12-05 584 views
泰發餐廳室內座位唔多,原來晚市可以喺外面加枱。今次帶朋友來試下海南雞,餐牌只見到炸雞,問左侍應姐姐,原來海南雞製作需時,晚市只供應炸雞脆肉炒椰菜苖椰菜苗幼嫰,鮮甜,脆肉其實喺燒肉,有5-6 片(厚厚地)少少咸,都幾香鹽燒盲鰽上枱時真喺有喲意外,好大條,肉質雪白,好滑,新鮮,雖然魚味偏淡,但廚師喺魚肚位加入香茅,而香芧喺碎粒,唔喺條狀,所以特別出味餐廳唔需要加一,只收現金
泰發餐廳室內座位唔多,原來晚市可以喺外面加枱。
椰菜苗幼嫰,鮮甜,脆肉其實喺燒肉,有5-6
片(厚厚地)少少咸,都幾香
炒金邊粉
鹽燒盲鰽

餐廳唔需要加一,只收現金
2016-11-14 552 views
讚美主賞賜豐富的晚餐舌尖上的美食感謝泰文「水晶晶」,D.D介紹預訂殿堂級巨型海蝦,泰魚露雞,泰式鳳爪,配紅酒。感恩,啊門。我和朋友相當滿意,蝦膏咁香,肉質翠嫩彈牙一食上引。
讚美主
賞賜豐富的晚餐
舌尖上的美食

感恩,啊門。
我和朋友相當滿意,蝦膏咁香,肉質翠嫩彈牙
一食上引。
2016-11-14
Waiting Time
26 Minutes (Dine In)
$654 (Dinner)
  • 預訂巨海蝦
2016-11-03 717 views
岩岩冇聊去行下盈豐,估唔到呢度已經同往日唔同,最大發現係既係九龍城既泰發泰國餐廳 居然會係屯門開😱試下呢度既水準同九龍城有冇乜差別。正當大家都食咖哩,金邊粉同海南雞既時候,我就食豬肉炒河粉,呢度炒河粉唔係用幼果款,不過都好滑身。同港式炒河唔同既係泰式有菜心,蘿蔔炒,菜心清甜度一般,所用豉油則為甜豉油,炒河粉唔太鹹之餘而且香氣十足。豬肉都幾嫩,宜多調味一番會更好。加5蚊就有龍眼冰,甜度適中,龍眼份量頗多。
加5蚊就有龍眼冰,甜度適中,龍眼份量頗多。
$45 (Lunch)
晚餐泰國菜預訂燒烤巨蝦皇+泰式抄金邊粉正呀!泰北秘技燒烤巨型海鮮蝦皇,蝦膏,蝦肉,絕對頂級。一試忘不了的味道,加埋秘制醬汁,令人回味無窮。泰式金邊炒粉,酸辣味道,材料海鮮加上雞蛋的甘香,鑊氣十足。椰青很清甜一個是不夠喝的,還柯打多一支啤酒才成。值得一讚再讚發揚人類幾千年飲食文化使命。還有很多的「泰語」「水晶晶」樓面服務員人生享受,舌尖上的美食。讚美神的恩賜。
泰國菜
預訂燒烤巨蝦皇+泰式抄金邊粉[色]正呀!
泰式金邊炒粉,酸辣味道,材料海鮮加上雞蛋的甘香,鑊氣十足。
椰青很清甜一個是不夠喝的,還柯打多一支啤酒才成。
值得一讚再讚發揚人類幾千年飲食文化使命。
還有很多的「泰語」「水晶晶」樓面服務員

人生享受,舌尖上的美食。
讚美神的恩賜。
2016-10-30
Waiting Time
26 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
  • 預訂殿堂巨型海蝦
2016-10-27 465 views
行過盈豐商場發現左一間新既泰國餐廳,原來係泰發係屯門既分店。係屯門既泰國菜少之又少,所以覺得新奇就就去試下。 一入去見到牆身痴住好多食物相,第一時間叫左個黃咖哩肉蟹(4.5/5),好吸引!隻蟹都幾大隻,4個人食都夠!連蟹有3塊蒜容包,略嫌太少!咖哩味好濃,但唔夠辣,配一碗白飯應該好正!價錢差唔多要300蚊,貴定平自己定奪😂之後仲叫左菠蘿炒飯(4/5)及炒金邊粉(3.5/5),炒飯好足料,有肉鬆係面,有少少海鮮,幾好味。金邊粉都唔錯,正正常常,都好多配料,酸酸地好開胃,但細碟左少少!之後仲叫左個馬拉盞通菜(2.5/5),可能唔係通菜既季節,所以食落有渣要扣分💀。不過佢炒得好入味,落埋咸魚落去炒,好有趣,好少見馬拉盞通菜有咸魚,都幾惹味!不得不提,環境方面就有啲污穢,好多蚊,兩隻腳都俾蚊釘左好多粒!建議去果陣要著長褲!
黃咖哩肉蟹
菠蘿炒飯
黃咖哩肉蟹
菠蘿炒飯
2016-10-26 203 views
這間泰國餐廳小店是新易手,前身為中餐店內裝修簡單,座位不多叫左個泰式海南雞飯,海南雞好多,而飯好似一個小山,只需45 元s重包飲品海南雞好嫩滑、有雞味,不用蘸汁,已經夠味
這間泰國餐廳小店是新易手,前身為中餐
店內裝修簡單,座位不多

海南雞好嫩滑、有雞味,不用蘸汁,已經夠味
泰式海南雞飯
泰式海南雞飯
2016-10-23 237 views
以往多數去平常吃開的另一間,因已結業,所以轉到此新開的餐館,知道這間是九龍城泰國菜分店,心想也正宗,而經廚房見都是用泰文的,就更肯定,今晚與家人共6人,6時半入坐,不用等位就有得食:泰式金邊粉見人推介,便跟著叫,甜甜酸酸,好味泰國串燒(豬,雞)肉質鮮嫩,夠熱,醬汁不過不失。泰式燒豬頸肉加埋隻泰式辣汁,正,不過個邊有些過熟。冬蔭公有細中大,建議我們要中,見中和大的價錢只是$108 & $120之差,便叫了大,有火慶住,夠酸辣,料又足,有好幾隻大蝦,蝦肉又爽。明爐魚吃開烏頭魚卻沒有,改叫盲鰽,骨不算多,熱住上;汁料有酸辣味,肉質嫩滑波蘿炒飯 & 海鮮炒飯正常,就是普通炒飯

泰式金邊粉

見人推介,便跟著叫,甜甜酸酸,好味

泰國串燒(豬,雞)

肉質鮮嫩,夠熱,醬汁不過不失。

泰式燒豬頸肉

加埋隻泰式辣汁,正,不過個邊有些過熟。

明爐魚

波蘿炒飯 & 海鮮炒飯

正常,就是普通炒飯
2016-10-23
$90 (Dinner)
2016-10-23 349 views
第一次吃了青咖哩雞飯及蝦餅覺得不錯,今次第二次來吃泰式海南雞飯不錯,醬汁惹味,雞滑,如果可以走翼會更好。椰汁海鮮飯,椰汁過杰,可以說是椰漿,杰到有點難入口。海鮮只有一隻青口,兩條魷魚及兩隻冷藏蝦,其餘都是椰子…嗯…下次還是吃青咖哩雞飯或者海南雞飯算
第一次吃了青咖哩雞飯及蝦餅覺得不錯,今次第二次來吃
泰式海南雞飯不錯,醬汁惹味,雞滑,如果可以走翼會更好。

嗯…下次還是吃青咖哩雞飯或者海南雞飯算
2016-10-16
$70 (Lunch)
  • 青咖哩雞飯