太安樓開左呢一間泰妹麵都一段時間 我亦都食過好多次 由一開始個份量偏小 去到勁大碗 湯底由正常變到濃郁 我相信佢係吸收左顧客既feedback 而去作出一定既改善 因為我本身住係西灣河 呢間泰妹麵就基本上成為左我收工既飯堂多時😋😋😋我屋企人見我成日食 搞到佢地都好想試 今次就一炮過買多幾碗順手寫埋個食評♡牛肉船麵(船湯)$40🐮牛肉船麵入面有肥牛片牛丸同牛腩 牛腩入味唔會韌 牛丸好重牛味♡海鮮船麵(船湯) $50🦐🦑內裡有墨魚丸、蝦、 魷魚圈、帶子 蝦肉一D都唔梅 金邊粉又夠掛湯♡豬肉船麵(船湯) $40🐷呢一個豬肉船麵真係推介 佢入面係有豬肉丸、豬潤、豬肉片用料簡單 豬肉片偏韌 豬潤好重味 濃濃既船湯 但就係咁先係真泰國風味 同我之前係泰國食既真係有九成似 每一次我都係叫呢一個♡雞肉船麵(冬陰功湯) $40🐥有雞絲同雞翼 冬陰功湯小小酸唔算好辣 相信係有小小就左香港人口味♡龍眼蜜(+$12)好清甜亦都唔小龍眼肉♡泰妹奶茶(+$12)泰式奶茶一向茶味較濃同甜 好有泰國風味

♡牛肉船麵(船湯)$40
🐮牛肉船麵入面有肥牛片牛丸同牛腩
牛腩入味唔會韌 牛丸好重牛味

♡海鮮船麵(船湯) $50
🦐🦑內裡有墨魚丸、蝦、 魷魚圈、帶子
蝦肉一D都唔梅 金邊粉又夠掛湯

♡豬肉船麵(船湯) $40
🐷呢一個豬肉船麵真係推介 佢入面係有豬肉丸、豬潤、豬肉片

♡雞肉船麵(冬陰功湯) $40

♡龍眼蜜(+$12)
好清甜亦都唔小龍眼肉

♡泰妹奶茶(+$12)
泰式奶茶一向茶味較濃同甜 好有泰國風味
TakeAway
上次去太安樓買章魚無雙,發覺附近開咗外賣泰式菜,最近過去買外賣,咁夜晚就唔洗煮喇海鮮船麵(冬蔭功湯底,金邊粉) $50 +泰妹奶茶 $12冬陰功湯底酸辣惹味,而且啲配料非常多✨除咗有蝦之外,仲有魚蛋、魷魚等,金邊粉因為加咗底真係超大份,一個人都食唔曬性價比甚高,泰奶味道唔錯,正宗口味雞肉船麵(船麵湯底,米粉) $40+龍眼冰 $12好耐之前曾經食過出面賣的船麵覺得唔啱胃口🥺但今次再次食船麵之後改變咗諗法!!雞肉幾入味,船麵湯底非常鮮甜,米粉幼身得黎又好索汁,好評❤️龍眼冰比較清爽,食完啲炸物飲返啖好舒服小食都係跟餐加嘅,咁樣計返會抵過單叫<一口生菜包> $40生菜包都幾辣,餡料非常之足,好似就嚟爆出嚟咁,一啖食落肚好滿足😙<炸雞卷> $12炸雞卷外脆內軟,同泰式甜辣醬好夾🥰<炸蝦餅> $12蝦餅煙韌彈牙,食到蝦肉既鮮味,必點

海鮮船麵(冬蔭功湯底,金邊粉) $50 +泰妹奶茶 $12
性價比甚高,泰奶味道唔錯,正宗口味
海鮮船麵

雞肉船麵(船麵湯底,米粉) $40+龍眼冰 $12
雞肉船麵

小食都係跟餐加嘅,咁樣計返會抵過單叫
<一口生菜包> $40

<炸雞卷> $12
炸雞卷外脆內軟,同泰式甜辣醬好夾🥰

<炸蝦餅> $12
蝦餅煙韌彈牙,食到蝦肉既鮮味,必點
炸蝦餅
$100 (Dinner)
海鮮船麵
雞肉船麵
#chuchuinsaiwanho—𝗠𝗲𝗻𝘂 𝗼𝗳 𝘁𝗵𝗲 𝗱𝗮𝘆🍜🧋海鮮船麵 配 冬蔭公湯底一口生菜包鳳爪沙律炸物拼盤(蝦餅➕魚餅➕雞卷)泰妹奶茶龍眼冰—正宗泰國正妹🇹🇭開既泰妹麵🤓泰妹老闆娘好nice好cute😚.叫左招牌海鮮船麵🤤😋冬蔭公湯底配上爽爽地既金邊粉🤭麵底可揀公仔麵//米粉//粉絲//金邊粉//肥河粉🇹🇭海鮮料方面有蝦·大量魷魚圈·帶子·墨丸好足料😍😍😽$50黎講好抵食湯底唔係好濃 麵底索左湯之後好正🤤.一口生菜包🥬泰妹話係每朝新鮮包🤭🤭😽一咬好juicy配微辣😽😽配埋出邊層米紙解辣不過就嫌佢唔應該叫一口生菜包🤭at least一舊有三口😆.鳳爪沙律🌶偏辣🌶🌶🌶食得辣一定要叫.小食拼盤🍖其實menu無😚🤣係我問可唔可以$38包晒3款小食試試雞卷勁正😍外脆內唔識形容極推雞卷✨🍬🍬🍬蝦餅熱辣辣都好正🦐.泰式奶茶🧋茶味香濃 最欣賞佢唔會過甜🥹樽仔都好可愛🤤🤍龍眼冰好清 好多龍眼肉✨😋✨推薦係太安樓掃街/住附近黎試試✨真·泰妹 真·泰式 真·好食😋🍬—💰hkd $202 with no service charge (2ppls🍬)📍 Thai Mui Noodle Shop
#chuchuinsaiwanho

𝗠𝗲𝗻𝘂 𝗼𝗳 𝘁𝗵𝗲 𝗱𝗮𝘆🍜🧋
海鮮船麵 配 冬蔭公湯底
鳳爪沙律
炸物拼盤(蝦餅➕魚餅➕雞卷)
龍眼冰

龍眼冰好清 好多龍眼肉✨😋

推薦係太安樓掃街/住附近黎試試✨
真·泰妹 真·泰式 真·好食😋🍬

📍 Thai Mui Noodle
Shop A5, G/F, Tai On Building, 57-87 Shau Kei Wan Road, Sai Wan Ho
2022-10-15
TakeAway
$100 (Dinner)
  • 一口生菜包
  • 炸雞卷
  • 鳳爪沙律
  • 泰妹奶茶
  • 炸蝦餅
2022-10-16 111 views
上次去完太安樓掃街已經覺得好多野想食,星期日放假再戰太安樓掃街,見到呢間新開既船麵店泰妹麵,有多款配料既船麵,價錢非常親民,一於買多幾款試下先😋🌟牛肉船麵 (泰國米粉) 💰40牛肉船麵有肥牛片、牛丸同牛腩,船麵湯底會配炸豬皮,店家好貼心地炸豬皮分開上,另外湯都係另上,唔怕浸到淋哂,麵底就揀左泰國米粉,吸湯性超強,湯底都好濃郁,配料好多,肥牛片好好食,仲有牛腩都好入味,性價比高💯🌟海鮮船麵 (粉絲) 💰50海鮮船麵就有墨魚丸、蝦、魷魚同帶子做配料,墨魚丸好彈牙,蝦、魷魚同帶子等海鮮都好新鮮,今次就揀左粉絲做麵底,加埋海鮮既鮮味好吸引,另外要大讚佢地真係超多料,魷魚應該有一隻,而且煮到剛剛好唔會過韌,帶子同蝦各兩件,新鮮爽口又彈牙😆🌟珍寶船麵 💰80 金邊粉珍寶船麵就最豐富,有豬肉片、豬肉丸、肥牛片、牛丸、墨魚丸同蝦,仲有雞翼同雞件好豐富啱哂我呢啲選擇困難症既人,豬肉丸肉味香濃,配料多到滿瀉,湯底清甜無味精,推介😌🌟小食: 炸蝦餅 (套餐+ $12)惠顧船麵可以用優惠價加購小食,我就揀左炸蝦餅同春卷,炸蝦餅有兩件,即刻炸起熱辣辣,入面既蝦膠爽口彈牙😍😍🌟小食: 炸春卷 (套餐+ $12)另

🌟牛肉船麵 (泰國米粉) 💰40

🌟海鮮船麵 (粉絲) 💰50

🌟珍寶船麵 💰80 金邊粉

🌟小食: 炸蝦餅 (套餐+ $12)

🌟小食: 炸春卷 (套餐+ $12)
另一款小食炸春卷就有三件,用黎點泰式甜酸汁就最正😌

🌟飲品: 泰茶 (套餐+ $12)
泰式奶茶賣相好吸引,用左星星造型既樽裝住,茶同奶既比例恰到好處,食完船麵飲返個凍既泰茶超正😎

🌟飲品: 龍眼冰 (套餐+ $12)
龍眼冰都好出色,甜度適中,底部仲有幾粒龍眼肉,消暑一流💯
太安樓不嬲都係我搵Comfort Food最好既地方💕呢間泰式小店價錢好抵CP值高💰仲要質素唔錯貼近泰國正宗口味🌶飛唔到去泰國食船麵試下呢度都唔錯✈️⭐️ 豬肉船麵 🐷⭐️ 牛肉船麵 🐮⭐️ 海鮮船麵 🦞三款船麵各有特色但係都好有泰國街頭既風味😛 特別鍾意豬肉片加上豬肉丸好爽口🥓 牛肉都唔會好韌🥩 船麵湯底香濃又清甜 仲有脆脆炸豬皮夠地道🔥 海鮮船麵就揀咗冬陰功湯底🥘 辣度可接受 反而口味偏酸同甜🍊個人覺得幾有特色⭐️ 鳳爪沙律 🥗沙律嘅調味偏清爽 酸辣感唔算太重 👍🏻符合香港人口味 鳳爪唔會太重雪藏感 🐔值得一讚⭐️ 泰國炸雞卷 🍗⭐️ 炸蝦餅 🦐小食炸得香口又爽脆😛勝在唔會太油膩⭐️ 泰妹奶茶 🥤⭐️ 龍眼冰 🍹兩款嘢飲都好地道好消暑☀️ 泰奶茶味香濃奶味都好香滑🥛 勝在唔會過甜🍭 龍眼冰既甜味都好清甜 仲有粒粒龍眼🧡

⭐️ 豬肉船麵 🐷

⭐️ 泰妹奶茶 🥤
⭐️ 龍眼冰 🍹
泰國炸雞卷
泰妹奶茶
泰妹麵 📍西灣河太安樓地下A5號舖🤤今日來左太安樓搵食試左間新開泰妹麵~買外賣做宵夜🫰🏻見佢個一大煲湯底🍲🤭勁香主打泰國船麵~同埋泰式小食湯底可選:冬蔭功湯底/船麵湯底麵底可選:公仔麵/泰國米粉/粉絲/泰國金邊粉/泰國肥河粉(加底+$8)我叫左兩碗麵🍜同小食❤️樣樣試下雞肉船麵 ~泰國米粉 ~船麵湯 $40除左有雞肉外,仲有一隻滷水雞翼米粉配埋船麵湯好正啊~湯底香濃~濃而不咸🤭一路食麵一路飲湯海鮮船麵 ~泰國金邊粉 ~冬蔭公湯 $50蝦 🦐魷魚🦑 墨魚丸仲有元貝~材料都幾豐富冬蔭湯酸味再帶少少辣~唔食得辣既人都👌🏻一口生茶包 $40一啖食哂🤣好滿足✨🫰🏻❤️酸酸辣辣,非常開胃~勁足料呢個好正🤤超方便唔使自己包買完返屋企即刻食得👌🏻小食每款加配+$12 炸蝦餅炸雞卷炸雞翼見到佢係即叫即炸跟餐飲品+$12 泰式奶茶🥤 & 龍眼冰🍹兩款都好好飲👍🏻個樽又得意😆店員好細心,粉麵分湯,仲要跟埋自家環保袋👍🏻
泰妹麵
📍西灣河太安樓地下A5號舖

🤤今日來左太安樓搵食
試左間新開泰妹麵~買外賣做宵夜🫰🏻

見佢個一大煲湯底🍲🤭勁香
主打泰國船麵~同埋泰式小食

湯底可選:冬蔭功湯底/船麵湯底
麵底可選:公仔麵/泰國米粉/粉絲/
泰國金邊粉/泰國肥河粉(加底+$8)

我叫左兩碗麵🍜同小食❤️樣樣試下

雞肉船麵 ~泰國米粉 ~船麵湯 $40
除左有雞肉外,仲有一隻滷水雞翼
米粉配埋船麵湯好正啊~
湯底香濃~濃而不咸🤭一路食麵一路飲湯

海鮮船麵 ~泰國金邊粉 ~冬蔭公湯 $50
蝦 🦐魷魚🦑
墨魚丸仲有元貝~材料都幾豐富
冬蔭湯酸味再帶少少辣~唔食得辣既人都👌🏻

一口生茶包 $40
一啖食哂🤣好滿足✨🫰🏻❤️
酸酸辣辣,非常開胃~勁足料
呢個好正🤤超方便唔使自己包

見到佢係即叫即炸

跟餐飲品+$12
泰式奶茶🥤 & 龍眼冰🍹
兩款都好好飲👍🏻個樽又得意😆

店員好細心,粉麵分湯,
仲要跟埋自家環保袋👍🏻
1K
2022-10-09 75 views
最近發現呢間外賣🥡泰國🇹🇭菜式小店,屬平靚正之選!食物質素中上,值得推介!👍👍小食方面,一口泰式生菜包 真心有驚喜,豐富脹卜卜,有層粉皮煙韌薄薄包著內滿滿的肉碎,新鮮豬肉碎咬下爆汁,加入生菜去油膩又爽口,我覺得必點的小食!另外小食都係即叫即炸,炸雞翼 炸墨魚丸,香口彈牙,點少少泰式醬一流!還有珍寶船麵都是十分足料,最後配上龍眼冰十分清甜可口!泰妹麵地址: 西灣河筲箕灣道57-87號太安樓地下A5號舖

還有珍寶船麵都是十分足料,最後配上龍眼冰十分清甜可口!

泰妹麵
地址: 西灣河筲箕灣道57-87號太安樓地下A5號舖

2022-10-08 593 views
太安樓新開左間泰國野,都係外賣店,之前成日見有人排隊,就擇左日,今日特登晚餐食佢🤣,店員好細心,怕我番屋企耐就幫我分湯,連啲包裝都好抌本,怕客人難拎/倒瀉,除左有膠袋,仲有自家環保袋🫶🏻🥺。🧡湯底可選:冬蔭功湯底/船麵湯底💛麵底可選:公仔麵/泰國米粉/粉絲/泰國金邊粉/泰國肥河粉(加底+$8)-💕 雞肉船麵 $40👅好味指數:6.9/10份量都唔細~我簡左船麵湯底+泰國米粉,湯頭比較甜,泰國米粉好幼細好掛湯☺️有咬口,比平時食開個隻好食。雞肉有雞翼同雞件幾件,雞肉肉質彈牙,仲會獨立分開比炸豬皮👍🏻- 💕 牛肉船麵 $40👅好味指數:6.9/10依個簡左泰國金邊粉,都係好掛湯,質感就好似河粉咁滑身,牛肉有牛腩牛丸肥牛,牛腩入味,牛丸夠爽彈,肥牛夠腍唔鞋口,都幾多料,幾抵食😆-💕 加配 每款$12👅好味指數:6/10泰國炸雞卷:口感同魚餅相似,但彈牙啲炸春卷:係素春卷,炸得香脆炸魚餅:有魚味,食落唔油膩-💕 加配 一口生菜包$40 👅好味指數:6.9/10超級辣🥵唔沾辣醬都大辣程度,但又好惹味🥹又愛又恨,外層用左米紙包住生菜同豬肉碎,豬肉碎豬味濃郁帶辣椒香,米紙又煙韌👍🏻-💕 2杯泰式奶茶$
🧡湯底可選:冬蔭功湯底/船麵湯底

💕 雞肉船麵 $40

💕 牛肉船麵 $40

💕 加配 每款$12
👅好味指數:6/10
泰國炸雞卷:口感同魚餅相似,但彈牙啲
炸春卷:係素春卷,炸得香脆
炸魚餅:有魚味,食落唔油膩

💕 加配 一口生菜包$40

💕 2杯泰式奶茶$12
👅好味指數:6/10
被佢相既星星造型吸引左,12蚊抵😆
牛肉船麵
2022-10-07
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$60 (Dinner)
牛肉船麵
2022-10-07 76 views
Respect 🫡🫡喺太安樓度等嘢食一陣已經滿頭大汗兩個女店員咁熱嘅環境煮湯麵真係辛苦晒行過已經聞到好香放工!肚餓到打鼓㗎🤭🤭啲人聞到都會停低睇吓究竟係咩新小食店😺啱啱先開幕嘅 好似係由泰國人主理嘅等我試吓先😛炸雞卷 💚💚 💚 💚 💚好似啲魚餅咁嘅口感細細粒幾好食生菜包 🥬💚💚 💚 💚 💚 💚呢個真係必點勁好食啲碎肉份量多個皮好煙韌 好似啲蝦餃皮咁係偏辣嘅好刺激🤟🏻🤟🏻龍眼冰💚💚 💚 💚 💚唔太甜龍眼都有好多粒㗎 啱晒少甜人士雞肉船麵 船麵湯底 金邊粉 💚💚 💚 💚 💚有一大隻雞翼、雞絲、雞肉、秀珍菇個金邊粉又係超級多船麵湯底好正宗豬肉船麵 冬陰功湯配粉絲 💚💚 💚 💚 豬肉都有幾款同埋配料份量都多個粉絲一大碗超實勁滿🫣個冬陰功湯同平時有少少唔同佢係偏甜嘅我鍾意偏辣嘅多啲鳳爪沙律 💚💚 💚 💚 份量多唔係太辣泰式奶茶🧋💚💚 💚 💚 💚茶膽香濃唔會死甜飲完就當去咗泰國啦🥲🥲老細仲超好禮貌有機會會再返轉頭試吓🫶🔅 泰妹麵📍地址: 西灣河太安樓地下A5舖📞電話: 5545 4311
Respect 🫡🫡

唔太甜
龍眼都有好多粒㗎 啱晒少甜人士

雞肉船麵 船麵湯底 金邊粉
💚💚 💚 💚 💚
有一大隻雞翼、雞絲、雞肉、秀珍菇
個金邊粉又係超級多船麵湯底好正宗

有機會會再返轉頭試吓🫶

🔅 泰妹麵
📍地址: 西灣河太安樓地下A5舖
📞電話: 5545 4311

🛶船麵有咩咁特別?如果話係泰妹鍾意食嘅船麵呢?哈哈,攀談間聽到其中一位老闆咁樣嘅餐廳自介,呢個形容唔係玩幽默而係事實!事關小店有幾位合伙人,其中一位正正係「泰妹」,而泰妹麵賣嘅船麵就係「泰妹」闆娘用家鄉武里南府嘅味道反覆試驗,再得出自己最like嘅口味版本,講明先,絕對係非正宗船麵,唔好搞錯。咁姐係點?口味嘅嘢好個人,用我嘅口味作準,我會話 #船麵湯 係偏濃而甘甜,入口都幾清香唔會油膩。至於 #冬蔭功湯 係我鍾意嘅酸度,留意返個辣感都幾強(講門我唔食辣,但好嗜酸,所以我都覺酸就真係幾酸),唔食辣嘅飲多兩啖就睇路嘞 lol!小食方面,招牌嘅 #一口泰式生菜包 好有驚喜!賣相好飽滿脹卜卜,有啲似越式蒸粉包,粉皮煙韌薄皮食得出超新鮮,🐷豬肉碎好juicy仲有啲爆汁,中間再包多層生菜去油膩。另外兩款隨餐加配嘅小食都係即叫即炸,兩款炸物都好色!同樣係炸得香口但又唔會食到成口油,火候控制得宜。至於飲品就貫徹泰式飲料嘅嗜甜本色,科科!總括而言,價錢經濟,食物質素中上,值得推介,不過就只做外賣,大家想試可以學我咁 #野餐mode 拎去後邊個公園度開餐!題外話,小店其實係由銅鑼灣搬舖轉戰太安樓,希望呢個

總括而言,價錢經濟,食物質素中上,值得推介,不過就只做外賣,大家想試可以學我咁 #野餐mode 拎去後邊個公園度開餐!題外話,小店其實係由銅鑼灣搬舖轉戰太安樓,希望呢個 「#泰妹鍾意食嘅版本」船麵可以繼續發熱發亮啦!

P.s. 太安樓真係個揾食褔地,住附近嘅朋友仔真係太幸運,葡萄!
2022-10-04 76 views
要捐窿捐罅搵好野食又點少得要黎到太安樓去覓食泰國癮起🇹🇭就黎到呢間泰妹麵食喇🧡以正宗泰妹做COOKING MAMA👩🏾‍🍳將泰國家鄉風味原汁原味帶到去船麵食物當中 款款都睇得出好用心去做賣相亦好吸引 黎到真係要一試🔥•海鮮船麵🍜賣相好吸引 海鮮船麵當中材料亦好豐富 有墨魚丸 蝦 魷魚 帶子 好味🫶🏻以冬陰功作湯底 濃濃既冬陰公味岩哂鍾意食辣既你🧡•豬肉船麵🍜濃濃既船麵湯底 完全食到泰國家鄉既風味當中仲有豬肉丸 豬潤 豬肉片味道亦相當唔錯 因為有豬肉丸同豬潤 本人就最鍾意呢碗🧡•鳳爪沙律食泰國野又點少得食埋小食鳳爪整得好出色 好入味仲好惹味 喜歡食辣既你就岩哂•一口生菜包呢款生菜包賣相好精緻有別完一路食開既生菜包包到靚靚仔仔 務求令你方便食又唔會食到周圍都係 一口就食到完全感受到廚師果份用心同心意🧡強烈推薦要必食•泰妹奶茶以泰國飲品又點少得泰TEA🧋香滑既奶茶底以星星樽身包裝好可愛•龍眼冰養生之道又點少得要飲龍眼冰飲落好清甜潤喉 龍眼味好出最鍾意呢個🧡🧡掛住家鄉既味道 不妨黎試下🫶🏻

要捐窿捐罅搵好野食

飲落好清甜潤喉 龍眼味好出
最鍾意呢個🧡🧡

掛住家鄉既味道 不妨黎試下🫶🏻

2022-08-30 250 views
本身鍾意食泰國船麵,見太安樓開左呢間新店,以為有好嘢食,即刻試一試,點知中晒伏!!!首先,明明就無生意,靜過鬼,諗住好快會有嘢食啦,點知等左勁耐,成間舖幾個職員,但好似發緊夢咁,等到出晒汗先有得食。好食的話,條氣都順d,但唔好意思,係難食、唔抵食!價錢唔平,但份量超少,d麵生生地,個湯底勁淡,係有味嘅滾水! 再睇下所謂嘅炸豬皮,嘩~~~得果兩粒,真係矜貴,唔知係咪西班牙黑毛豬呢?呢間嘢,食一次都嫌多!

首先,明明就無生意,靜過鬼,
諗住好快會有嘢食啦,
點知等左勁耐,成間舖幾個職員,但好似發緊夢咁,
等到出晒汗先有得食。

好食的話,條氣都順d,
但唔好意思,係難食、唔抵食!
價錢唔平,但份量超少,
d麵生生地,
個湯底勁淡,係有味嘅滾水!

再睇下所謂嘅炸豬皮,
嘩~~~得果兩粒,真係矜貴,唔知係咪西班牙黑毛豬呢?

呢間嘢,食一次都嫌多!

2022-08-25 144 views
本身想食海南雞 但賣曬見到有新開泰國船面一於試試叫了個外賣 豬肉船面 轉冬陰功湯底本身心懷期望 但個湯底實太水 完全無冬陰功味 一D都唔辣 豬肉同豬潤都不太新鮮 豬肉丸還可以….棄左整碗😔 應該唔會有下一次 除非湯底有改善但值得推薦他的炸雞捲!
本身想食海南雞 但賣曬
見到有新開泰國船面
一於試試
叫了個外賣 豬肉船面 轉冬陰功湯底
棄左整碗😔 應該唔會有下一次 除非湯底有改善

但值得推薦他的炸雞捲!
2022-08-12 236 views
琴日去太安樓到買外賣返屋企食,發現有間新開嘅泰式船麵外賣店。本人都好鍾意食船麵所以毫無猶豫即刻落單。我買咗個船麵轉冬陰功湯再加左$24買兩個小食。等待嘅時候我去咗第二度買嘢食拎埋再返嚟佢哋仲未整好🤡 我發覺有啲比我更早嚟落單嘅人都仲等緊,但望入舖頭入邊,店員毫無壓力,慢慢傾計再問有咩單要整。總之結論就係等咗好耐,終於拎到個外賣返到屋企,打開碗麵諗住食,發現佢遺左麵,真係人都癲。佢有個WhatsApp聯絡電話,我有投訴,無人理。唉,我都知你試業,實會做錯,但俾少少責任感啦。

佢有個WhatsApp聯絡電話,我有投訴,無人理。

唉,我都知你試業,實會做錯,但俾少少責任感啦。
2022-08-12 141 views
太安樓竟然有間地就泰國船麵~岩岩新開張就一於試下佢,船麵味香濃成碗飲曬都唔渴喉~用料一啲都唔孤寒,平平地超多牛!仲要係乾 濕 分離可以做到咁都幾細心既其實!炸蝦餅爽彈唔油膩,十分滿分一定有七至八分!必定回頭添呀🥰🥰🥰
太安樓竟然有間地就泰國船麵~

岩岩新開張就一於試下佢,船麵味香濃成碗飲曬都唔渴喉~

用料一啲都唔孤寒,平平地超多牛!

仲要係乾 濕 分離可以做到咁都幾細心既其實!

炸蝦餅爽彈唔油膩,十分滿分一定有七至八分!

必定回頭添呀🥰🥰🥰