2003-07-04 20 views
今晚品嘗了這裡的Mango Buffet, 整體算是不錯, 特別推介"芒果綠茶慕絲", "芒果紅梅慕絲", "芒果朱古力慕絲" 和"芒果芝士蛋糕",tiramisu也不錯, 其他的就ok la, 但那個"芒果糖絲西米布甸"太淡, "燕窩燉蛋"太重薑味, "迷你蘇皮旦撻"的皮太多油及不夠蛋.價錢方面算ok la, 因環境也算不錯, 招呼方面都不錯, 若帶位時可替客人拉椅會更好.
其實你講緊果間係碧翠臺The Balcony。雖然小妹o黎食mango buffet已經係上年o既事;但絕對同意,呢度個mango buffet真係唔係咁抵食。選擇少之餘,芒果又唔多(其實依家D芒果好平之o麻);而且甜品比較鬼佬口味,食幾件已經好「漏」,好難回到本~~^_^雖然小妹有張今年mango buffet o既85折coupon(有效期到7月31日),但都冇興趣再去lu~~
其實你講緊果間係碧翠臺The Balcony。
2003-05-28 4 views
雖然地方細細, 但係坐得好舒服, 而且好靜添!! <br />我上次黎呢度係食芒果buffet, 好正, 唔貴. 又多選擇, 真係花多眼亂. 最緊要係有我個至愛tiramisu!!! 其他芒果甜品都做得好好.
(Non-member)
$120/位(已加一).無迷你壽司,沙律款又小,熱盤款不多,比較好得炸蝦,班戟,自選三文治(三文魚,雜菜醬,蘑菇等幾種),甜品款又比宵夜buffet小,係得tiramisu同芒果蛋糕ok.整體都係宵夜buffet多o野食d,都係$140/位(已加一).
2002-03-13 3 views
星期日黎食甜品自助餐. 呢度環境好有氣氛, 地方細細, 佈置得好靚.張梳化好舒服, 配合埋柔和的燈光, 真係好正!甜品有好多款式, 賣相全部都好靚.我至愛~Tiramisu, 法式墩蛋, 小朱古力撻, 拿破崙餅.士多啤梨雖然好大粒, 但吾夠甜.另外仲有好多"新奇"的芝士蛋糕. 例如:話梅, 杏脯...但太古怪, 吾係好敢試. 我都係鍾意傳佢的芝士蛋糕.本來我好享受呢一個下午嫁, 但發生左一件事~事緣...我見到甜品檯上有一杯杯朱古力毛士好靚, 擺左一杯放在碟上.之後即刻有位高級的女侍應走來一手搶左我隻碟.頗大聲又好吾禮貌咁話:"呢D係末焗的梳乎里, 個度入面焗緊呀,但未食得." 當時我知道自己攪錯後, 真係好尷尬.但比個侍應咁大聲喝完後, 真係勁瘀呀!因為o個度好細, 我估差吾多人人都聽到.之後佢見我呆左又兩手空空(因佢搶左我隻碟),佢就"質"個雪糕杯比我, 叫我食雪糕拉, 仲打開埋個雪糕柜.其實我真係冇諗住食雪糕, 但當時吾食更加吾知點好.所以食左小小忙果雪糕...食而不知其味.我都承認自己大懵. 但都係吾明...點解末焗的梳乎里會放出黎, 仲放在雪糕隔離,前面仲有一大堆果仁, 朱
星期日黎食甜品自助餐.
呢度環境好有氣氛, 地方細細, 佈置得好靚.
張梳化好舒服, 配合埋柔和的燈光, 真係好正!
甜品有好多款式, 賣相全部都好靚.
士多啤梨雖然好大粒, 但吾夠甜.
另外仲有好多"新奇"的芝士蛋糕. 例如:話梅, 杏脯...
但太古怪, 吾係好敢試. 我都係鍾意傳佢的芝士蛋糕.
本來我好享受呢一個下午嫁, 但發生左一件事~事緣...
我見到甜品檯上有一杯杯朱古力毛士好靚, 擺左一杯放在碟上.
之後即刻有位高級的女侍應走來一手搶左我隻碟.
但未食得." 當時我知道自己攪錯後, 真係好尷尬.
但比個侍應咁大聲喝完後, 真係勁瘀呀!
因為o個度好細, 我估差吾多人人都聽到.
之後佢見我呆左又兩手空空(因佢搶左我隻碟),
其實我真係冇諗住食雪糕, 但當時吾食更加吾知點好.
所以食左小小忙果雪糕...食而不知其味.
我都承認自己大懵. 但都係吾明...
點解末焗的梳乎里會放出黎, 仲放在雪糕隔離,
前面仲有一大堆果仁, 朱古力碎?好易令人攪錯嘛.
點解洒店入面D侍應會咁冇禮貌?
順帶一提, 那位高級的女侍應對D外國人勁好笑容嫁!
(Non-member)
我係食Tea Buffet 的, 其中Tiramisu 同班戟( 記住加雪糕) 簡直係極品!! 唯一美中不足的就係時間短促( 得兩個鐘).
唯一美中不足的就係時間短促( 得兩個鐘).
各位食家網友訂位沒有,此廳是不錯的選擇,有浪漫燭光晚和精緻菜式,在浪漫氣氛與你的愛人慢慢享用美酒佳餚,是人生樂也!