Hiring
$17,500-$25,000
Monthly (Negotiable)
Salary negotiable
26 days ago
2024-11-02 5853 views
Cheesecake Factory 是海港城的一大亮點,他們的烤蒜雞肉芝士蝴蝶粉真是讓人無法抗拒。雞肉經過烤制,香氣四溢,與芝士蝴蝶粉的濃郁奶香結合,每一口都是享受。另可請侍應加上大量巴馬臣芝士於蝴蝶粉上增加味道。但雞肉肉質稍硬同鞋口。南瓜的香甜和合桃的脆感與濃郁的芝士完美融合,如南瓜味可再濃郁點更佳。南瓜合桃芝士蛋糕作為萬聖節限定甜品,尤其是在這樣的節日氛圍下,品嚐這款蛋糕不僅是味覺的享受,更是節日氣氛的一部分。

2024-10-27
Waiting Time
40 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
2024-10-29 6651 views
聞說這間餐廳的芝士蛋糕非常好味及精緻,於是昨天晚上就選擇和朋友到這裏聚餐,果然沒有令我們失望!先點了一份沙律和墨西哥脆片作為頭盤,配上牛油果他他、酸忌廉非常惹味。主食點了蕃茄肉丸意大利麵及雞肉蒜香檸檬忌廉意大利麵,份量十足,味道一流。最後甜品點了無敵紅絲絨芝士蛋糕和巴斯克芝士蛋糕,非常大件,幾個朋友一起分享就最好不過,味道上偏甜小小,但亦很美味,為豐富的晚餐畫上完美的句號。
2024-10-28
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)
2024-10-29 5514 views
仲記得第一次食Cheesecake Factory 喺係美國,當時已經一試難忘。佢係我心目中就同超大份量,超濃郁味道,超邪惡卡路里劃上等號。😋😋到香港開咗分店後,又因為餐廳嘅位置唔屬於自己經常去嘅地段,所有每次都只有等到「去開果頭」先有機會食。而佢嘅邪惡但令人滿足嘅味道,亦成為咗我個人最愛嘅comfort food 之一。近日去開海港城,亳不猶豫要去會下呢間餐廳先。今次同男朋友兩個人去,雖然明知佢d 野超大份,依然叫咗我最愛嘅蟹餅,達文西長通粉,四重芝士長通粉,oreo 奶昔同Godiva 朱古力芝士蛋糕🤭🤭(最後食唔曬當然要take away😝)蟹餅有三件,裡面係滿滿嘅蟹肉,非常足料,調味簡單反而食到蟹肉最原有嘅味。長通粉非常大份,足夠2~3人食,個人偏好達文西長通粉多d, 大量嘅磨菇同雞肉粒,個汁有洋蔥,瑪蒂拉甜酒同幾種唔多嘅芝士配合,甜甜酸酸咁唔會太膩。男朋友就偏愛有大量芝士嘅四重芝士長通粉,如果你係cheese lover 又唔怕膩,應該都會喜歡。🤭Oreo milkshake 係非常美式嘅一杯飲品,較為濃厚嘅質地,明顯有大量嘅奶,cream.最後嚟到朱古力芝士蛋糕,與其話係芝

近日去開海港城,亳不猶豫要去會下呢間餐廳先。

最後嚟到朱古力芝士蛋糕,與其話係芝士,個人覺得比較偏向朱古力蛋糕,Godiva 朱古力好香好濃好滑,無過甜但略為蓋過芝士味,同樣地係幾膩嘅一個甜品,我地兩個人share 都食唔曬。喜歡朱古力嘅話值得一試。

成餐飯其實食得幾開心,樣樣都好岩胃口😍
唯一係服務略為有改善空間,餐廳內外籍女待應態度尚算正常,可惜本地男經理態度冷淡,結帳時待應收咗我地張信用卡好耐都未返嚟,自問有禮貌地問多一句(無催促成份)男經理只點一點頭,無任何回應,態度愛理不理😕

• 達文西長通粉
2024-10-09 6605 views
星期日係尖沙咀行街.. 突然見到CHHEESECAKE FACTORY唔係好多人排隊.......到底發生什麼事.. 平時排到傻豬豬即刻嗱嗱聲去試啦..因為聽人好評就聽得多..自己就真係未食過..所以係唔餓嘅情況下都要去試下拎左部機仔等咗5分鐘左右就有位啦坐低一陣就會有職員拎水同埋麵包嚟麵包有好香朱古力味..最緊要係佢仲暖暖地.. 明顯幫客人再焗一焗先配埋大大磚牛油.. 真心無得頂由於唔餓既關係.. 淨係叫左個MUSHROOM BURGER好細心將個包分返開嚟上枱唔洗食得太狼狽.. 味道方面都好出色.. 牛味好香芝士同蘑菇一向都係天作之合仲有配左番茄同生菜.. 減輕左油膩感
星期日係尖沙咀行街..
突然見到CHHEESECAKE FACTORY
唔係好多人排隊.......
到底發生什麼事.. 平時排到傻豬豬
即刻嗱嗱聲去試啦..
因為聽人好評就聽得多..
自己就真係未食過..
所以係唔餓嘅情況下都要去試下
拎左部機仔等咗5分鐘左右就有位啦
坐低一陣就會有職員拎水同埋麵包嚟
麵包有好香朱古力味..
最緊要係佢仲暖暖地.. 明顯幫客人再焗一焗先
配埋大大磚牛油.. 真心無得頂
好細心將個包分返開嚟上枱
唔洗食得太狼狽..
味道方面都好出色.. 牛味好香
芝士同蘑菇一向都係天作之合
仲有配左番茄同生菜.. 減輕左油膩感
2024-10-09 5227 views
大大份~芝樂坊餐廳長期都要排隊,午餐人均大概$200左右,啲野食超大份,基本上每次食都要打包,女士唔太大食可以兩個人 Share一份,但menu 寫得唔係好清楚,寫住檸檬雞扒但原來係檸檬雞扒意粉,今次仲叫左個Pizza,味道唔錯既,另外凱撒沙律好好食,咖啡都係大大杯幾好飲。環境好靚,有少少復古;值得一提,雖然佢叫The Cheesecake Factory,但佢啲Cheesecake對我黎講真係麻麻,係甜到核爆級,可能係外國正宗口味啦,唔係好識欣賞,店員大部份係外國人,都好有禮貌,有機會會再黎~🏠店名:芝樂坊餐廳 The Cheesecake Factory 🚘地址:尖沙咀廣東道25號海港城港威商場地下G102號舖
大大份~

🚘地址:尖沙咀廣東道25號海港城港威商場地下G102號舖
2024-10-07 4451 views
⭐️牛奶焦糖芝士蛋糕:呢個牛奶焦糖芝士蛋糕真係頂級,蛋糕口感滑溜,芝士味濃郁,而焦糖醬帶有淡淡嘅焦香,令整體味道既甜又香,每一啖都十分滿足,實在係甜品愛好者唔可以錯過嘅選擇。⭐️卡邦尼意大利麵:呢碗卡邦尼意大利麵真係令人驚喜!麵條煮得啱啱好,有嚼勁,配上濃郁嘅奶油,香氣四溢。再加埋香脆嘅煙肉,提升咗整體風味,絕對係一碗令人心滿意足嘅意粉。⭐️辣肉腸意式烤餅:呢個辣肉腸意式烤餅真係好有驚喜!餅皮烤得香脆,口感豐富。辣味適中,配搭啲芝士,令每一啖都係享受
⭐️牛奶焦糖芝士蛋糕:

⭐️卡邦尼意大利麵:

⭐️辣肉腸意式烤餅:
2024-10-06 3337 views
每次去親呢間餐廳,都係會食雞肉蝴蝶粉,因為蝴蝶粉出邊太少地方有,而且呢間餐廳整嘅雞肉蝴蝶粉都好好食,出邊食唔到,份量都大份,啱晒同朋友share仲可以嗌cheese cake同埋其他
2024-09-27 5121 views
其實都食過好多次,餐廳有啲吧枱可以坐喺度飲酒食小食,睇波 一件$8x幾蚊,次次我都係食Banana cream cheese cake早幾日接朋友收工係尖沙咀,又去開嗰邊啲人應該知嗰度有一個碼頭,喺cheese cake Factory出面就係。冇凳坐啊,企喺度食。。。同朋友吹水依舊食返Banana cream cheese cake香蕉真係好香,cake啲芝士味唔會好濃肉,好軟滑,好Soft件蛋糕,唯一就係可能天氣太熱啲cream攞到出去都溶。
其實都食過好多次,餐廳有啲吧枱可以坐喺度飲酒食小食,睇波

冇凳坐啊,企喺度食。。。同朋友吹水
依舊食返Banana cream cheese cake

2024-09-27 5302 views
今天和朋友慶生她說從來未去過cheesecake factory所以我們決定帶她去嘗嘗這間餐廳用膳時間只有1.5小時所以一定要齊人才進去這樣吃飯的時間就會比較充裕這間餐廳每款食物份量大所以點餐時會特別注意!!!朋友點了一個水牛城香辣雞翼雞翼/雞髀應該至少有八隻吧?雞翼雞髀炸得很香口伴碟的芝士醬也很濃郁炸魷魚份量也很多魷魚肉質也很爽口配上蕃茄醬和沙律醬唯一缺點就是魷魚都黏在一起分開他們又會令炸皮和魷魚分開另外點了一個卡邦尼意大利麵卡邦尼汁濃郁 配上的煙肉也很多加上青豆增添了顏色 不錯就算沒有點湯 每台也會有餐包餐包外脆內軟 配上牛油很好吃我們最後點了兩個蛋糕檸檬芝士清新好吃 不會膩但是朱古力就有點兒太甜了三個女生真的吃不下來這間餐廳建議多人比較好這樣就可以嘗試到不同的美食
今天和朋友慶生
她說從來未去過cheesecake factory
所以我們決定帶她去嘗嘗

這間餐廳用膳時間只有1.5小時
所以一定要齊人才進去
這樣吃飯的時間就會比較充裕

這間餐廳每款食物份量大
所以點餐時會特別注意!!!
朋友點了一個水牛城香辣雞翼
雞翼/雞髀應該至少有八隻吧?
雞翼雞髀炸得很香口

三個女生真的吃不下

來這間餐廳建議多人比較好
這樣就可以嘗試到不同的美食
2024-09-23
$300 (Dinner)
Celebration
Birthday
2024-09-22 5863 views
諗起當年cheese cake Factory啱啱嚟香港嘅時候真係排隊排到天荒地老都未食到🤣 幾年時間過去,依家終於冇咁瘋狂。呢一日係中秋翌日,我地大概下午1點到達,唔洗等位的,入座率大概是 70%。一坐低職員就送上餐包同水,由於只有兩個人食,食物份量又好大,所以我哋只係叫咗兩個dishes。個pasta係有少少酸,好多好多芝士🧀,好濃郁嘅,又冇想像中咁滯,兩個人share都幾開心🥳水牛城雞翼數過好像有成12舊咁多,炸得有點兒太硬,個醬會問你想一齊上定分開上,我諗係因為都有啲辣,好貼心😆 本身仲想叫多件蛋糕,但係淨係呢兩碟已經食唔晒🤣 唯有下次再去食蛋糕影俾大家睇啦🤭見到好多家庭客帶埋小朋友去,啲小朋友都食得好開心😆
見到好多家庭客帶埋小朋友去,啲小朋友都食得好開心😆
Buffalo  wings
Four  cheesecake  pasta  with  chicken
2024-09-18
$250 (Lunch)
Buffalo  wings
2024-09-19 4756 views
慶祝奶奶生日,一家人嚟到芝樂坊食飯,這間餐廳的蟹餅外脆內嫩,蟹肉鮮甜,搭配的醬汁增添了風味。雞肉沙律清爽可口,雞肉多汁,配菜新鮮,讓人胃口大開。牛扒熟度恰到好處,肉質鮮嫩,口感極佳。最後,朱古力蛋糕濃郁香滑,甜而不膩,是完美的結尾。整體來說,這是一個值得推薦的美食體驗。
2024-09-09 4554 views
呢間好出名既美式連鎖快餐店一空以來都要排長龍咁好彩今日有朋友預早左成個鐘去拎位先有幸食到咁入到去環境都有舒服 卡位好闊落之後我地4人叫左三個main 1個漢堡1個意粉同一個沙律 佢啲份量多到誇張 連平時大食既朋友都食到頂到上心口然後意粉味濃 漢堡肉牛味好重最後雖然都好飽架啦但我地都係叫多個青檸芝士蛋糕又係一大件4人分 佢既青檸味夠酸 芝士味又夠重超正超滿足
呢間好出名既美式連鎖快餐店一空以來都要排長龍
又係一大件4人分 佢既青檸味夠酸
芝士味又夠重
超正超滿足
2024-09-06 3639 views
最近我去了尖沙咀的The Cheesecake Factory,品嚐了他們的Luau Salad和Barbeque Ranch Chicken Salad,整體體驗非常愉快。Luau Salad 是一道充滿熱帶風情的沙拉,內含新鮮的綠葉蔬菜、烤雞肉、芒果、菠蘿、紅椒和脆脆的炸麵條,配上甜美的芝麻醬。這道沙拉色彩繽紛,口感豐富,每一口都能感受到水果的清甜和雞肉的鮮嫩,非常適合夏天享用。Barbeque Ranch Chicken Salad 則是一道充滿美式風味的沙拉,內含烤雞肉、玉米、黑豆、番茄、墨西哥薄脆片和豐富的芝士,配上濃郁的燒烤牧場醬。這道沙拉份量十足,味道濃郁,燒烤醬的香甜和牧場醬的濃郁完美結合,讓人一試難忘

又到出差食好嘢系列,終於嚟到一直都好想嚟食嘅《The Cheesecake Factory 》,再一次感激同行的兩位好同事😍,有佢哋一齊先有機會食到呢間驚為天人的份量、甜品超邪惡👿嘅美式餐廳🩷🩷🩷決定幫襯之前,小妹有預先做定功課,得知《芝樂坊》係一間大份餐點餐廳嚟嘅,所以小妹三人行只叫了兩份午餐及兩件蛋糕,食完兩件蛋糕已經好後悔😂😂應該只叫一件便足矣~每份午餐都附餐飲或餐湯或沙律,為咗方便share plate,決定一份餐湯🥣及一份沙律🥗,落單前先送上一小籃餐包,只係單單兩件餐包已覺得香脆美味😋係好嘅開始😍;再來餐湯是蘑菇濃湯,餐湯香濃,菇粒又大又厚肉,超正🤩;一份套餐沙律份量足夠分俾小妹三人,酸酸甜甜、夠晒開胃🤤!主菜方面,選擇了最基本的《番茄肉圓意大利麵》及Chicken special的《羅馬諾芝士脆皮雞扒》。肉圓意粉🍝,桌球🎱咁大粒肉圓、意粉彈牙、意粉醬清甜;最意想不到的是羅馬諾🫢,睇少兩句英文就嚇親😂一直以為係雞扒既肉食料理,點知上枱後係雞扒意粉,重點重點係呢碟野非常好食囉😍😍😍,超薄的炸雞胸肉,咬一啖有芝士味架,意粉醬亦非常出色,味道比肉圓意粉更香濃,估唔到呢個係意外驚喜🥰

甜品方面,餐牌選擇非常豐富,嚟到Cheesecake Factory 又點可以唔叫芝士蛋糕食呢🤭貪心嘅三人,為咗食唔同款式,所以揀咗兩件蛋糕🍰《菠蘿反轉芝士蛋糕》及《Godiva朱古力芝士蛋糕》!

🍫Godiva 朱古力芝士蛋糕:高品質朱古力甜品,同事大讚中間的朱古力慕絲勁滑勁厚,簡直係十級邪惡👿
🍍菠蘿反轉芝士蛋糕:似美心西餅舊時的菠蘿蛋糕,第一啖偏甜,第二啖有菠蘿肉,第三啖開始覺得唔錯~不過食一次就夠了
餐湯
餐沙律
番茄肉圓意大利麵
羅馬諾芝士脆皮雞扒
《菠蘿反轉芝士蛋糕》及《Godiva朱古力芝士蛋糕》
2024-08-22
$197 (Lunch)
餐湯
  • 意式肉圓意粉
  • 菠蘿反轉芝士蛋糕
  • Godiva朱古力芝士蛋糕
  • 蘑菇濃湯
好耐冇去 The Cheesecake Factory 啦,今次嘅用餐感受都好滿意👍🏼🎉。🌮 餐前麵包有三款,我最鍾意嘅系黑糖麵包🧉,因佢表面有燕麥🥣,咬一啖,黑糖嘅甜同燕麥嘅香融合得啱啱好😋,即刻好想再食吓一啖💥。🥗 前菜系燒烤風味雞肉凱撒沙拉🥗,燒烤味嘅雞肉配埋經典嘅凱撒醬汁,生菜清脆,口感唔錯而且開胃😃。🍗 水牛城香辣雞翼係我最鍾意嘅小食👍!可以選擇辣醬分開上,呢點好貼心👏。雞翼香且辣,外酥內嫩😜。🧀 層層煙肉芝士漢堡🍔都好出色😲!層層嘅煙肉同濃郁嘅芝士相融合,配搭嘅蔬菜同醬料都啱啱好,每一口都要有啲滿足感😜!🍄 釀蘑菇都算可以,蘑菇入面填滿美味嘅餡料,一啖落去,汁水流出嚟💦。🍰 甜品選擇繁多,超過 30 款。我哋嗌咗Godiva 朱古力芝士蛋糕同肉桂卷芝士蛋糕味道都 OK😋。🍫Godiva 朱古力芝士蛋糕嘅朱古力味同芝士味搭配得宜,口感細膩。肉桂卷芝士蛋糕嘅肉桂香氣獨特,同芝士味相得益彰,能帶嚟一啲幸福感🥰。由於呢度嘅食物份量都好大碟,所以我哋三個人都全部嗌咗小食。雖則系小食,但亦都令我哋覺得好滿足😜。🥰環境溫馨,柔和嘅燈光同舒緩嘅音樂,營造出唔錯嘅用餐氛圍🎶。👩‍🍳服務周到,

👩‍🍳服務周到,令人舒心,上菜速度都好快,體驗感佳,係一個聚會必選的地方👍。

水牛城香辣雞翼
2024-07-12
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
水牛城香辣雞翼