2023-08-28 1331 views
今日同仔仔去左將軍澳踩單車晚餐又係海旁附近the pizza pig之前喺沙田食過 質素很不錯近黃昏時段到達餐廳 已坐有八成人 我倆被安排到架位位置餐廳坐位闊落 室內外都有坐位食物份量多 味道保持到水凖飯後 我倆仲去埋海旁散步添Slow-cooked bbq baby pork ribs慢煮醬燒豬筋骨、椰菜沙律、粟米、薯條 $298厚厚的豬筋骨 肉質非常腍滑 食落啖啖肉 配上BBQ醬 味道非常不錯 仲有甜粟米 沙律 脆薯條 非常夠飽Shredded Chicken Salad牛油果雞絲雜菜沙律、青瓜、紅洋蔥、芝麻醬 $142牛油果、沙律菜好新鮮 配上青瓜 蕃茄仔 紅洋蔥 好開胃Oreo Madness Oreo曲奇朱古力忌廉奶昔 $72朱古力好濃郁 奶昔好幼滑 仔仔大愛Cappuccino 泡沫咖啡 $45Cappuccino拉花好靚 咖啡味濃 亦好幼滑整體來說,環境優美,食物水準高,值得推介
今日同仔仔去左將軍澳踩單車

飯後 我倆仲去埋海旁散步添

慢煮醬燒豬筋骨、椰菜沙律、粟米、薯條 $298

Shredded Chicken Salad
牛油果雞絲雜菜沙律、青瓜、紅洋蔥、芝麻醬 $142
牛油果、沙律菜好新鮮 配上青瓜 蕃茄仔 紅洋蔥 好開胃

Oreo Madness
Oreo曲奇朱古力忌廉奶昔 $72
朱古力好濃郁 奶昔好幼滑 仔仔大愛

Cappuccino
泡沫咖啡 $45
Cappuccino拉花好靚 咖啡味濃 亦好幼滑

整體來說,環境優美,食物水準高,值得推介

2023-08-27
$300 (Dinner)
  • 慢煮醬燒豬肋骨
2023-08-26 172 views
周未同家人在海旁Hea下,到左搵食時間就入左呢間#The Pizza Pig,食個chile 正晚餐啦。吞拿魚他他,炸得脆口嘅蓮藕薄片做點綴,吞拿魚伴牛油果🥑同爽口青瓜🥒,加上墨西哥辣椒🌶️有點辣味,食得清新又開胃。慢煮醬燒牛肋骨配烤薯,連埋好長嘅骨上枱,肉質軟淋很輕易便可切開,牛筋位有彈性很有咀嚼感,牛肉有肉香,亦有牛肥膏,口感滿滿油脂香,邊食邊吹水很寫意啊!叫左凍奶茶🥤同凍檸茶,簡單又解渴。

叫左凍奶茶🥤同凍檸茶,簡單又解渴。
2023-08-26
2023-08-19 162 views
我們一家最喜歡吃pizza。平時經過這間餐廳都人頭湧湧,今天專程訂了枱去Pizza Pig 吃 pizza。我們當然點最出名15吋的招牌鬼馬豬意pizza。前菜是辣魷魚圈,之後還點了意大利飯和貓耳朵粉。酥脆辣魷魚圈配青檸蛋黃醬(Crispy Calamari):酥脆辣魷魚圈外層炸得金黃酥脆,內部保持著嫩滑的口感。搭配青檸蛋黃醬,增添了一份清新的酸澀風味。魷魚的辣味和醬汁的酸度相輔相成,令人回味無窮。15寸鬼馬豬意Pizza(Signature Piggie):這個15寸的鬼馬豬意Pizza真是名不虛傳。烤豬皮、手撕豬手、意大利香草肉腸、火腿、辣肉腸、烤燈籠椒和水牛芝士的組合充滿豐富的口感和層次感。烤豬皮的脆脆口感、手撕豬手的肉汁、肉腸的香氣,以及燈籠椒和水牛芝士的鮮美,讓我們吃得很開懷。海鮮意大利飯(Prime Sefood Risotto)內有青口、蝦、蜆。飯粒粒分明,吸收了所有海鮮的鮮味精華。海鮮的鮮味與米飯的香氣融合在一起,帶來濃郁的海鮮風味。香煎雞肉忌廉青醬貓耳朵粉(Chicken Florentine Orecchiette)香煎雞肉、忌廉青醬和貓耳朵粉互相配合。雞肉經過煎炒
之後還點了意大利飯和貓耳朵粉。

海鮮意大利飯(Prime Sefood Risotto)

香煎雞肉、忌廉青醬和貓耳朵粉互相配合。雞肉經過煎炒,外層金黃酥脆,內部多汁嫩滑。忌廉青醬的奶香味與青醬的鮮味相融合,為整道菜增添了濃郁的口感。貓耳朵粉與雞肉和醬汁的結合非常出色。

已期望下一次再來吃pizza。
2023-08-18 105 views
將軍澳南海傍嘅一間唔伏餐廳講野食 講氣氛 講裝潢 呢間都中上家庭聚會又ok, 情侶浪漫都可以飲酒或者無酒精選擇都多加上佢地pizza有得揀size人多可以叫大份啲呢個係佢地個signature 豬皮薄餅兩個人食 結果叫多個小食就夠飽雞翼脆口 好食嘅兩個人食飯佢有幾張二人枱平排咁坐檯同檯中間都唔係好闊情侶私人空間唔係咁private我基本上全餐都聽到隔離檯嘅對話同埋佢張檯唔算大我地爭啲連杯野飲都放唔落如果餐廳可以執下嘅坐位安排會更好
將軍澳南海傍嘅一間唔伏餐廳
講野食 講氣氛 講裝潢
呢間都中上

家庭聚會又ok, 情侶浪漫都可以
飲酒或者無酒精選擇都多

同埋佢張檯唔算大
我地爭啲連杯野飲都放唔落
如果餐廳可以執下嘅坐位安排會更好
2023-08-17 101 views
#將軍澳#Thepizzapig今日放工同屋企人去試下將軍澳海濱附近嘅餐廳 經過見到有間The Pizza Pig 出面有high table 入面又幾寬敞 幾有格調就入左去試下1️⃣Special- Signature piggie🐷🍕🍕目測每枱都必叫 佢有分兩個size 15”或30” 見到隔離枱人多gathering 叫左30” 一上碟好震撼🫣真係有成張枱咁長 📏🤣打卡完勝🌟味道方面都好特別 💃🏼配料上有招牌手撕豬手🐷✋🏻豬手口感經烤焗後似豬肉紙既感覺 配埋其他配料辣肉腸、水牛芝士🧀️、意大利🇮🇹香草肉腸等 切到好細粒再鋪面 層次好豐富 而且連Pizza邊都係烤得好脆 推介‼️💛2️⃣Snack-Crispy wings 🐔 雞翼炸得好酥脆 表皮灑上類似七味粉 香辣可口 再配上芫荽醬又一番滋味體驗💗💗3️⃣Main-Prime seafood Risotto 濃郁嘅蕃茄醬配上不同海鮮🦞有蜆、蝦 🦐海鮮好新鮮 特別係青口👍🏻無沙之餘仲彈牙 🤍4️⃣main-Ribeyes 🥩 12oz medium 肉質經烤制後仍然好嫩滑 最驚喜係牛筋位都軟熟易切 啖啖肉汁配上薯條🍟 perfecto 🥳🥳🥳5️⃣dri
#將軍澳#Thepizzapig

目測每枱都必叫
佢有分兩個size 15”或30”

2️⃣Snack-Crispy wings 🐔

3️⃣Main-Prime seafood Risotto
濃郁嘅蕃茄醬配上不同海鮮🦞
有蜆、蝦 🦐海鮮好新鮮 特別係青口👍🏻無沙之餘仲彈牙 🤍

4️⃣main-Ribeyes 🥩
12oz medium 肉質經烤制後仍然好

5️⃣drinks- passion apple 🍎
熱情蘋果口感豐富 多種水果 有桃 士多啤梨🍓同蘋果fusion混合而成 幾fresh 冰涼透心 消暑🆙🆙🆙
如果聽日係weekend 而唔係workdays 實叫番杯酒精醒醒神😚

#tko#pizza#海濱#foodporn#foodphotography #instadaily#instafood#foodie#吃貨人生
:/📍The Pizza Pig 將軍澳將軍澳海旁西餐廳 主打豬肉菜式的專門店🐷環境寬敞闊落 更設有半露天位 Pet-friendly Restaurant🐕🐈餐廳以藍白色為主要風格 帶點歐陸度假風情~#kcneatingin將軍澳🕯️香芒牛油果鮮蝦沙律 (HKD$168)成碟沙律非常清新😗調味適中 酸酸甜甜😋惹味開胃蝦肉新鮮彈牙🦐 份量多😍🕯️SIGNATURE PIGGIE 招牌鬼馬豬意薄餅 (M - HKD$198// L - HKD$368)今餐主角---Pizza🍕 絕對是全部之中的焦點;(´∇`‘)餅皮即叫即製 批邊焗到好鬆脆餡料鋪滿成塊pizza 非常好豐富,值得回訪~材料大部分是豬肉🐖;大大舊手撕豬手、辣肉腸、火腿、烤燈籠椒、紅洋蔥、水牛芝士、蕃茄醬最特別有新意👉🏻加上烤至脆身的豬皮🐷,非常鬆脆惹味🤩🕯️Gnocchi & Stracciatella Cheese (HKD$128)Gnocchi係傳統意大利料理之一麵團以薯仔同木薯粉整成 馬鈴薯波波=主菜的Crab煮至口感煙韌軟糯 青醬嘅味道突出 味道濃郁之餘 配上水牛芝士跟榛子粒 味道正宗~🕯️PORK TOMAHAWK 烤
📍The Pizza Pig 將軍澳

將軍澳海旁西餐廳 主打豬肉菜式的專門店🐷
餐廳以藍白色為主要風格 帶點歐陸度假風情~

#kcneatingin將軍澳

🕯️香芒牛油果鮮蝦沙律 (HKD$168)
成碟沙律非常清新😗
調味適中 酸酸甜甜😋惹味開胃
蝦肉新鮮彈牙🦐 份量多😍

餅皮即叫即製 批邊焗到好鬆脆
餡料鋪滿成塊pizza 非常好豐富,值得回訪~
最特別有新意👉🏻加上烤至脆身的豬皮🐷,非常鬆脆惹味🤩

Gnocchi係傳統意大利料理之一
麵團以薯仔同木薯粉整成 馬鈴薯波波=主菜的Crab
煮至口感煙韌軟糯 青醬嘅味道突出
味道濃郁之餘 配上水牛芝士跟榛子粒 味道正宗~

🕯️PORK TOMAHAWK 烤斧頭豬扒 (500g) (HKD$298)
斧頭豬扒🥩 配辣肉腸醬、菠菜🥬、忌廉、蒜香蜜糖汁🍯
豬扒好香😙 肉質柔嫩juicy😍烤得剛剛好~
另外伴碟的辣肉腸醬 帶點辣味🌶️令到豬肉更加惹味!
忌廉菠菜都幾creamy😌 味道balance不錯~

總結:餐廳菜式多樣化,可算是高質又抵食的西餐廳🤩很適合一大班朋友聚餐☺️

🔓 The Pizza Pig 將軍澳

Address: 將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G10-11號舖
營業時間: 星期一至五 11:30 - 22:00
星期六至日 10:30 - 22:30
☎️booking: 26119791

#thepizzapig #pizza #tseungkwano #hkfoodie #hkfood #hkfoodlover #hkfoodblogger #hkfoodblog #hkcafe #hkrestaurant #將軍澳美食 #將軍澳 #香港美食 #香港好去處
2023-08-13
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
2023-08-11 114 views
將南呢間The Pizza Pig人氣高企,每到夜晚都幾乎座無虛席。星期三晚上我同朋友book咗6點30左右,不到7點,餐廳差唔多已經坐滿晒人,唔通真係咁好食?🤔嚟得The Pizza Pig當然要試佢嘅15吋或30吋長嘅pizza。佢嘅pizza係即場由師傅烤的,所以食落去炭烤味十足,餅底非常脆身,我哋叫嘅辣肉腸汁味道仲好juicy,但如果再多啲辣肉腸就會更加好!而餐廳其他食物質素同樣出色,尤其係佢嘅辣豬皮脆片配牛油果醬!豬皮非常脆身可口,辣粉嘅味道配上牛油果醬,非常夾!送酒飲一流👍🏾我哋仲叫咗白松露意大利飯,佢嘅芝士味非常重,飯嘅質地,亦唔會太林或太硬,相當唔錯!至於杯sangria嘅水果味都幾出,好易入口。成班friend嚟The Pizza Pig食吓pizza,飲下酒,係一個非常之適合嘅地方!

2023-08-07 69 views
成日去將軍澳藍行出去海邊都會見到呢一間Pizza舖見到裝修幾靚,不過環境相俾出邊嗰啲有海景嘅餐廳就差少少,不過都係屬於靚嘅餐廳,咁入到去服務都算唔錯!佢叫做Pizza Pig咁梗係叫佢嘅Pizza 真係幾好食嘅,不過我覺得唔及另一間咁好食,可能近期食得太多Pizza覺得有其他更好食,不過整體嚟講佢都算唔錯
假日晚餐時間好彩walkin有位,被安排在高枱,其實都唔錯呀。不過就未必岩有小朋友坐啦。餐廳易找,大大隻招牌,唔洗驚搵唔到🤭裏面空間感足夠 岩哂一大班人聚會SIGNATURE PIGGIE P15 $19815寸薄餅幾煙靭,唔難咬。手撕豬手、辣肉腸、火腿同焙燈能椒配搭都幾好,唔會濟。Calamari 魷魚圈 $138辣魷魚圈 配⻘檸蛋黃醬 少少脆同辣好開胃,前菜必點!Beef Short Ribs 牛肋骨 $308牛肋骨都幾大條,算多肉,肉質都幾嫩口,唔錯👍薯仔烤得剛剛好,外皮少燶和脆,菠菜減膩 飲品就點左兩杯,正常操作,沒特別Passion Apple $68Minty Grape $62

餐廳易找,大大隻招牌,唔洗驚搵唔到🤭
裏面空間感足夠 岩哂一大班人聚會

SIGNATURE PIGGIE P15 $198

Calamari 魷魚圈

Calamari 魷魚圈 $138
辣魷魚圈 配⻘檸蛋黃醬 少少脆同辣好開胃,前菜必點!

Beef Short Ribs 牛肋骨 $308
牛肋骨都幾大條,算多肉,肉質都幾嫩口,唔錯👍
薯仔烤得剛剛好,外皮少燶和脆,菠菜減膩

飲品就點左兩杯,正常操作,沒特別
Passion Apple $68
Minty Grape $62
2023-07-23
$280 (Dinner)
Calamari 魷魚圈
  • Beef Short Ribs
2023-07-23 481 views
同朋友聚一聚去左將軍澳MONTEREY Place 食pizza朋友想叫30吋長pizza我地阻止話4個人食唔晒🤣🤣叫左8樣食物。食到飽飽咁走🤤🤤Signature Piggie Pizza叫左15吋既招牌鬼馬豬意薄餅🍕️最特別係有烤豬皮🐷係Pizza面,而批邊焗到好鬆脆,好味道。愛吃Pizza的朋友一定要試。Fries Seafood Bites入面有白飯魚, 大蝦, 青口, 八爪魚同軟殼蟹🦀配有香辣菠蘿醬。咁多樣食物呢款最唔好食😮‍💨Ahi Tuna Tartare牛油果🥑同吞拿魚🐟入口都帶軟滑及油香,醬汁夠檸檬酸讓人開胃,係好清新既一道前菜。Steamed Clams正正常常的白酒煮蜆。份量都幾多。Baked Camembert芝士好食,配上酸麵包好match👍🏻食完唔會覺得好利,素食朋友都岩食🫡MainsCrispy Pork Knuckle豬手份量好足,話就話2人食,但其實可以4人食都得.d 皮好脆。🥩好腍。每人食左一件都覺得好飽。好足料。SidesCreamed Spinach忌廉菠菜。很邪惡的食物😈😈但真係好好味🤣Tiramisu招牌甜品。就算幾飽都要食的甜品😎另外叫左2杯
朋友想叫30吋長pizza
我地阻止話4個人食唔晒🤣🤣
叫左8樣食物。食到飽飽咁走🤤🤤

Fries Seafood Bites

Steamed Clams
正正常常的白酒煮蜆。份量都幾多。

Mains
Crispy Pork Knuckle
豬手份量好足,話就話2人食,但其實可以4人食都得.
d 皮好脆。🥩好腍。每人食左一件都覺得好飽。好足料。

Sides
Creamed Spinach
忌廉菠菜。很邪惡的食物😈😈但真係好好味🤣

Tiramisu
招牌甜品。就算幾飽都要食的甜品😎

另外叫左2杯飲品不過唔記得影相😢
Fries Seafood Bites
2023-07-02
  • Baked  Camembert
2023-07-11 1558 views
好耐之前係荔枝角試過姊妹店 “ᴛʜᴇ sᴀʟᴛᴇᴅ ᴘɪɢ”,今次黎試試依間美式意大利家庭餐廳。門口企滿等位嘅客人之餘 ᴏᴜᴛᴅᴏᴏʀ 位置都爆滿,好彩預先 ʙᴏᴏᴋ 左位。店子空間相當大,室內有兩張圓形梳化餐枱,藍白色主調+古典風扇嘅裝修,加上天然採光,充滿悠閒氣息。○ 𝐒𝐢𝐠𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐞 𝐏𝐢𝐠𝐠𝐢𝐞 招 牌 鬼 馬 豬 意 薄 餅 // M $198 L $368依度 ᴘɪᴢᴢᴀ 就係主角~除左傳統意大利口味仲有多款餐廳 sɪɢɴᴀᴛᴜʀᴇ。有 15/30 寸長選擇,適合 4-12 人分享。ғᴜʟʟ sɪᴢᴇ ᴘɪᴢᴢᴀ 真係超級震撼,同張枱一樣咁長,店員首先攞兩個筒放喺枱面,再成塊木板晾住 ᴘɪᴢᴢᴀ 。餐廳採用薄餅底,批邊有少許焦脆,批心鬆軟,趁熱食超正 ♡⸝⸝餡料豐富鋪滿成塊 ᴘɪᴢᴢᴀ,絕對抵食;(´∇`‘)全部材料都係豬,有大大舊手撕豬手、意大利香草肉腸、辣肉腸、火腿、烤燈籠椒、紅洋蔥、水牛芝士、蕃茄醬,最正就係脆卜卜豬皮,香口鬆脆。配料都切到好細粒,加上開胃微辣蕃茄醬,整體味道融和。○ 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐞 𝐒𝐞𝐚𝐟𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐢𝐬𝐨𝐭𝐭𝐨 // $198超濃郁蕃茄味,配上各種海

依度 ᴘɪᴢᴢᴀ 就係主角~
除左傳統意大利口味仲有多款餐廳 sɪɢɴᴀᴛᴜʀᴇ。
有 15/30 寸長選擇,適合 4-12 人分享。
店員首先攞兩個筒放喺枱面,再成塊木板晾住 ᴘɪᴢᴢᴀ 。
餐廳採用薄餅底,批邊有少許焦脆,
批心鬆軟,趁熱食超正 ♡⸝⸝
餡料豐富鋪滿成塊 ᴘɪᴢᴢᴀ,絕對抵食;(´∇`‘)
全部材料都係豬,有大大舊手撕豬手、意大利香草肉腸、
辣肉腸、火腿、烤燈籠椒、紅洋蔥、水牛芝士、蕃茄醬,
最正就係脆卜卜豬皮,香口鬆脆。
配料都切到好細粒,加上開胃微辣蕃茄醬,整體味道融和。

超濃郁蕃茄味,配上各種海鮮例如蜆、青口、蝦,非常鮮味。

○ 𝐓𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮 // $88
ᴍᴇɴᴜ 寫住「ʙᴇsᴛ ɪɴ ᴛᴏᴡɴ」所以點黎試試。
底層手指餅滲透香醇咖啡酒,濕潤程度剛剛好。
ᴍᴀsᴄᴀʀᴘᴏɴᴇ ᴄʜᴇᴇsᴇ、雞蛋同埋砂糖份量比例剛好,
口感軟滑 ᴄʀᴇᴀᴍʏ,加上可可粉 ʙᴀʟᴀɴᴄᴇ 返唔會太甜膩。
整體層次分明,作為飯後甜品岩嗮 ˊᵕˋ♡

○ 𝐁𝐚𝐧𝐚𝐧𝐚 𝐍𝐮𝐭𝐞𝐥𝐥𝐚 𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚 // $88
好彩甜品有第二個胃 (°∀°) 再試埋第二款甜品
呢款餅底比主菜薄餅做得更薄,配埋雪糕冰火交融。
餡料有雜莓、香蕉、ɴᴜᴛᴇʟʟᴀ 醬加上粗糖粒,口感豐富。

○ 𝐂𝐫𝐢𝐬𝐩𝐲 𝐂𝐚𝐥𝐚𝐦𝐚𝐫𝐢 // $135
大大塊魷魚比平時出面嘅炸魷魚圈厚身,好有咬口,
炸粉超薄,外脆內爽。本身有 ᴄᴀᴊᴜɴ 調味,
點埋他他醬,非常惹味。

○ 𝐏𝐨𝐫𝐤 𝐊𝐧𝐮𝐜𝐤𝐥𝐞 // $308
份量足夠 4-5人 sʜᴀʀᴇ,豬皮烤得超香脆,
配酸菜 + 芥末醬食可以中和膩感。
肉質嫩滑,帶有少少脂肪,
外皮好脆而豬肉亦都好滑,

將軍澳海傍既浪漫氣氛好適合情侶黎拍拖食飯飲酒 chill下 ♡ʾʾ
Menu 超多食物選擇,有各類小食 / 頭盤 / pizza / 意粉 / 扒類,加上份量夠大碟,人均消費適中,加上室外用餐區係pet friendly,適合一家大細或者朋友聚會,一定食得飽,食完仲可以行下附近 Donki。

PS. 圖 10 附上薯仔日常「影完未啊~」打卡相

FOLLOW IG @ FISWEET FOR MORE.

• Banana Nutella Pizza
  • Prime Seafood Risotto
  • CRISPY CALAMARI
同屋企人經常去將軍澳呢間the pizza pig食晚飯 去過不下十次 總之就係份量十足 味道中上 價錢合理 想出街食又諗唔到食咩去呢間就實冇死!個人最推介佢地嘅炸魷魚圈同牛肋骨🫶🏻• 慢煮醬燒牛肋骨、烤薯、菠菜 $288 🐂 4.6/5主菜必叫之一 份量超大嘅牛肋骨!已經預先起咗成條肉出黎 肥瘦均勻 用56度慢煮嘅牛肉肉質好軟腍 油香滿滿 加上醬汁酸酸地 中和返油膩感 啖啖肉食落好滿足!盤碟嘅薯仔同菠菜都唔會hea 調味適中 次次都可以清曬~• 香脆德國鹹豬手、酸菜、烤雜菜、芥末子忌廉汁 $308 🐖 4.5/5話曬店名都有個pig字 佢地嘅鹹豬手水準都有返咁上下!做到皮脆肉嫩嘅效味 調味一流 好驚出邊食鹹豬手成日好重鹹 呢到嘅就冇呢個問題~ 厚肉又嫩 加埋脆皮同豬手個層肥 香到爆!正!• 呑拿魚他他、墨西哥辣椒、牛油果、蓮藕脆片 $148 🐟 3.9/5個次4個人叫咗2樣肉類主菜 所以就冇叫到calamari 試下呢個呑拿魚他他 除咗辣椒之外仲有洋蔥碎 青瓜等等嘅配料 微辣加少少檸檬嘅酸 係個好清新嘅前菜

• 慢煮醬燒牛肋骨、烤薯、菠菜 $288 🐂 4.6/5

• Tiramisu
  • CRISPY CALAMARI
  • Crispy Pork Knuckle
  • 慢煮醬燒豬肋骨
2023-06-30 141 views
呢度距離將軍澳地鐵站唔算好遠,不過果一日落大雨就行得好辛苦不過食到呢度既Pizza 已經好開心一個中size嘅Pizza兩個人黎講都好多,係長方形分成八件,每件都有手掌咁大我覺得三四個人食一個都差唔多另外,佢哋意粉都好味😇😎🫶🏼意粉硬道合口感,唔係頹整仲有小食拼盤炸野香口
呢度距離將軍澳地鐵站唔算好遠,不過果一日落大雨就行得好辛苦

不過食到呢度既Pizza 已經好開心
我覺得三四個人食一個都差唔多

另外,佢哋意粉都好味😇😎🫶🏼
意粉硬道合口感,唔係頹整

仲有小食拼盤
炸野香口
  • 招牌鬼馬「豬」意薄餅
2023-06-26 121 views
放假同朋友出去食餐勁既,見到餐廳主打呢個巨量pizza, 又有情調,好適合兩個女人仔傾下計𝑆𝑖𝑔𝑛𝑎𝑡𝑢𝑟𝑒 𝑃𝑖𝑔𝑔𝑒 (𝑀)第一次黎,當然要試下店舖既招牌菜,招牌鬼馬”豬”意薄餅,叫左 m size, 已經好夠份量,有成15吋。 配料非常豐富,有招牌手撕豬手、意大利香草肉腸、辣肉腸、火腿、烤燈籠椒、紅洋蔥、水牛芝士、蕃茄醬,仲有烤到好香脆既豬皮,啖啖肉得黎又脆卜卜,個pizza底都做到好薄好脆,超滿足🥰一個pizza 都已經食到勁飽,呢間既pizza真心好食!

𝑆𝑖𝑔𝑛𝑎𝑡𝑢𝑟𝑒 𝑃𝑖𝑔𝑔𝑒 (𝑀)

一個pizza 都已經食到勁飽,呢間既pizza真心好食!
2023-06-20 210 views
The Pizza Pig 是一家位於將軍澳海邊的連鎖店。當我們抵達餐廳時,先點了 Refreshing Splash,這是一種清新的柚子茶,加入了蘋果、香草、士多啤梨和薑汁汽水,開胃又爽口,是一個很好的開始😁接著,我們品嚐了 Deluxe Mushroom Pizza,薄餅上面鋪滿了各式各樣的蘑菇、芝士和烤松子仁。這個薄餅的材料全是我喜愛的,好味道👍Ahi Tuna Tartare 是我這晚上最喜歡的一道菜。新鮮的吞拿魚他他搭配牛油果、蓮藕脆片和墨西哥辣椒。這組合非常棒,有少許微辣令我食慾大增😋最後,我品嚐了 Pork & Green Pea Risotto,這是一道意大利飯,加入了烤豬腩、青豆和西洋菜蓉。烤豬腩做得非常香口,青豆為這道菜增添了一份甜味,飯煮得剛好有嚼勁,而西洋菜蓉也為這道菜增添了一份清新的氣息。總體來說,The Pizza Pig 菜品多樣化、美味可口。Ahi Tuna Tartare 絕對是這個晚上的亮點,我強烈推薦大家來品嚐。