2017-05-06 234 views
官塘東廣場有很多小食肆, 尼間舖頭小小, 但坐落都很服務, 店員態度真切, 晚餐來計唔貴餐上價錢已包餐湯和飲品, 味道可以, 蟹肉意粉味道淡一點, 鴨胸可以, 雞扒香脆配牛肝菌汁好味, 晚餐可以再試, 人均消費50幾蚊都算抵食.
餐湯
蟹籽蟹肉白汁意粉
雞扒配牛肝菌汁飯
鴨胸意粉
2017-04-22
夜晚晚九點鐘天氣凍本來想打過邊爐點知壞消息居然賣哂即時有冷風吹過覓食之地又去東廣場先點兩個意粉誰不知連餐湯都賣哂只好要沙律鴨胸蒜香意粉($55)鴨胸正正常常無咩問題意粉就出事超級乾之外仲無咩蒜味仲要有啲黑色疑似炒燶既鍋焦係度蟹籽白汁蟹肉意粉($58)蟹肉超級多差唔多每一啖都有不過意粉又出事個底啲汁好水成Pat野咁真係出哂事另外成日都落錯單叫意粉俾左飯見有另一枱都有同樣情況發生店名:The Recipe地址: 觀塘成業街7號東廣場地下G57號舖KJFOODLIFE飲食玩樂地圖
夜晚晚九點鐘天氣凍本來想打過邊爐

誰不知連餐湯都賣哂

只好要沙律
鴨胸蒜香意粉
鴨胸蒜香意粉
鴨胸蒜香意粉($55)

鴨胸正正常常無咩問題

意粉就出事

超級乾之外仲無咩蒜味

仲要有啲黑色疑似炒燶既鍋焦係度
蟹籽白汁蟹肉意粉
蟹籽白汁蟹肉意粉
蟹籽白汁蟹肉意粉($58)

蟹肉超級多差唔多每一啖都有

店名:The Recipe

地址: 觀塘成業街7號東廣場地下G57號舖
KJFOODLIFE飲食玩樂地圖
2017-03-02
$60 (Dinner)
2016-11-04 753 views
野食質素幾好, 坐得幾舒服以呢個價錢算係唔錯食左個黑松露意粉, 汁夠濃唔會太水意粉夠咬口有梳化坐幾舒服不過賣相差少少, 有待改善非繁忙時段黎一流, 唔噪坐得幾舒服會番黎再食其他款
野食質素幾好, 坐得幾舒服
以呢個價錢算係唔錯
食左個黑松露意粉, 汁夠濃唔會太水
意粉夠咬口
有梳化坐幾舒服
不過賣相差少少, 有待改善
非繁忙時段黎一流, 唔噪坐得幾舒服
會番黎再食其他款

2016-11-04
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$50 (Tea)
2016-10-23 661 views
這餐廳座約有30個,第一吸引我咀巴的是那道蟹肉意粉,端出來熱騰騰的,據大廚所說每碟意粉都是有落單時才煑的,故碟碟保証新鮮。我嘗第一口時覺得意粉有咬口,肯定是即做的,蟹肉和白汁替意粉錦上添花,果然是用心之作。我友人點了一客雞扒飯,來時是紅米飯,對於我們城市人吃慣了白飯又是一個意外的驚喜,那塊煎得外表金黄的雞扒,咬下去是肉嫩多汁,比同區其他餐廳慣賣的扒餐,滋味不知好了多少倍,簡直有意外收獲。還有,那杯隨餐附送的奶茶,口感幼滑,亦非一般茶餐廳之作。這一頓午餐,除了果腹之外,還有舌尖的感受,多賺了。
2016-10-19
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
$58 (Lunch)
2016-10-18 360 views
意粉上碟但碟size太細,花多點心思在餐具上會配合得體一些。食物雖則份量夠,可惜麵條煮得過捻。。咖啡味道唔似即磨亦唔似港式,有點怪異!!!收費與品質不成正比,希望在質素上再有改善
收費與品質不成正比,希望在質素上再有改善