2009-08-10 21 views
之前淨係食大判燒冇試過呢間今次終於要試買左最basic既紅豆因為見剛剛整起~~係咁熱既天氣下再拎住一個熱到燙手既野我想死入左商場先食~~個皮脆卜卜幾有奶味(?!)個皮都有甜味皮薄得交關紅豆爆多可能整個個新黎冇幫公司保障利益xd個餡夠熱所以唔膩同起晒沙紅豆粒粒都幾大睇d皮就知食完一個都幾fulll下下次試佢個吉世香蕉sin*
之前淨係食大判燒冇試過呢間
今次終於要試

買左最basic既紅豆因為見剛剛整起~~
係咁熱既天氣下再拎住一個熱到燙手既野我想死
入左商場先食~~
個皮脆卜卜幾有奶味(?!)
個皮都有甜味
食完一個都幾fulll下
下次試佢個吉世香蕉sin*
料多冇欺場
2009-08-04
$10 (Tea)
料多冇欺場
2009-08-09 5 views
煙肉蕃茄蘑菇: 本來想試甜的, 但見剛出爐又是限定品, 所以揀了這個味道的鯛魚燒, 熱辣辣的拿在手, 餅皮很香, 食落餡料夠又唔乾, 皮帶甜餡帶咸, 連在一起出奇地好味地舖環境, 客人多嘅時候排隊位置略亂, 加三元仲有飲品~

地舖環境, 客人多嘅時候排隊位置略亂, 加三元仲有飲品~
Bacon Tomato Mushroom
煙肉蕃茄蘑菇
煙肉蕃茄蘑菇
2009-08-08 19 views
行行行行行行行..不想用正餐便買了條魚食..果然貪平是不行的,買了個吞拿魚栗米魚料可以再多點,會好食點但料同魚魚好像有點不夾不過熱騰騰的, 脆脆的, 拿回不少分=]
行行行行行行行..
不想用正餐
便買了條魚食..

果然貪平是不行的,
買了個吞拿魚栗米魚

料可以再多點,會好食點
但料同魚魚好像有點不夾

不過熱騰騰的, 脆脆的, 拿回不少分=]
2009-08-03
2009-08-07 22 views
日式的鯛魚燒配合異國餡料是一個很有趣的組合這次我點的是印尼口味有咖喱, 芝士和脆皮腸店鋪務求將最新鮮的食品賣給顧客有一個現成的但仍叫我等所以我要等大約8分鐘雖然時間蠻長而且環境頗熱, 使我有丁點不耐煩但我欣賞這種堅持新鮮出爐的鯛魚燒有點燙但外層的確很脆內裡的餡料也很好吃味道一流但是吃後有少許口渴而我又沒有+$3要飲品很欣賞這種fusion小食下次要試試德國口味!
日式的鯛魚燒
配合異國餡料
是一個很有趣的組合

這次我點的是印尼口味
有咖喱, 芝士和脆皮腸

店鋪務求將最新鮮的食品賣給顧客
有一個現成的但仍叫我等
所以我要等大約8分鐘
雖然時間蠻長
而且環境頗熱, 使我有丁點不耐煩
但我欣賞這種堅持

新鮮出爐的鯛魚燒有點燙
但外層的確很脆
內裡的餡料也很好吃
味道一流
但是吃後有少許口渴
而我又沒有+$3要飲品

很欣賞這種fusion小食
下次要試試德國口味!
印尼口味鯛魚燒(咖喱, 芝士, 脆皮腸)
2009-08-07
$15 (Tea)
印尼口味鯛魚燒(咖喱, 芝士, 脆皮腸)
2009-08-07 1 views
見到$8一件既魚燒, 真係怕佢promotion後會冇左.原本想食蘋果味, 但趁佢有平野就買黎試下啦.要左個日本味, 之前日本味係紅豆, 依家變左吞拿魚粟米洋蒽講真哩個配搭唔新鮮, 跟本係早餐既三文治黎.今次哩條魚唔爭氣, 入面d 料麻麻地, 上次食o個個係滿晒, 今次哩個d 料唔夠滿味道已經冇驚喜, 所以都係要扣一扣分.但係條魚一拎上手就熱辣辣, 仲好脆! 真係好正!.朋友買左個bacon egg 睇落都唔錯, 但個配搭都係麻麻地, 不過通常哩d 燒餅配蛋都唔會差得去邊 (我諗)加多$3 有汽水! 食完條魚咁乾, 岩岩好!
見到$8一件既魚燒, 真係怕佢promotion後會冇左.
原本想食蘋果味, 但趁佢有平野就買黎試下啦.

要左個日本味, 之前日本味係紅豆, 依家變左吞拿魚粟米洋蒽
講真哩個配搭唔新鮮, 跟本係早餐既三文治黎.
味道已經冇驚喜, 所以都係要扣一扣分.
但係條魚一拎上手就熱辣辣, 仲好脆! 真係好正!.

加多$3 有汽水! 食完條魚咁乾, 岩岩好!

$11 (Tea)
好劲的台风阿~~好在吴影响到我尝试呢个crispy hot sandwich我都是看了某节目的介绍先稳到呢间店。。店面好简洁。。D服务态度都几好我兴致勃勃甘冲了过去点了5款:tuna, italian, cinnemon apple, chocolate banana, and redbean. 但我朋友马上提醒我话不如回头先PICKUP啦,吴系无甘好吃哦。。我心捻系播,然后叫个cashier帮我安排。。她好耐心甘解释左回头都需要等等的。。我话无问题,然后就去了time square... 翻去pickup 个阵,亲眼看住他地整d 新鲜的放入去哦 个合里面仲好清晰甘label好每款的位置。。真是好细心哦。。同埋一吴热就会take off from the rack, 放到后面一个箱里面。。他们保证我们买到的都是新鲜热辣的。。呢个是最值得赞。。。真是好脆哦。。里面的材料都好足。。不过味道就系甜的好D。。p.s. 我吃完有d喉咙痛,热气啊!!!同埋真是吴觉得似日式
好劲的台风阿~~

翻去pickup 个阵,亲眼看住他地整d 新鲜的放入去哦
真是好脆哦。。里面的材料都好足。。不过味道就系甜的好D。。

p.s. 我吃完有d喉咙痛,热气啊!!!
同埋真是吴觉得似日式
2009-08-04
  • italian
  • cinnemon apple
  • chocolate banana
2009-08-04 19 views
呢間位於銅鑼灣時代廣場既斜對面....雖然地方細小....但尚算唔錯....好多人排隊....我就揀左意大利風味魚仔餅....男友揀朱古力香蕉吉士魚仔餅....咬落去啖啖都脆卜卜....蕃茄醬好濃厚....同配料好夾....男友就話乎古力同香蕉味道好夾....唔會好甜....真係好想食多個....可惜好飽...哈哈.....每個15蚊....唔算貴....抵食~!
朱古力香蕉吉士魚仔餅
意大利風味魚仔餅 (芝士..腸仔..揚蔥...蕃茄醬)
2009-08-02
朱古力香蕉吉士魚仔餅
意大利風味魚仔餅 (芝士..腸仔..揚蔥...蕃茄醬)
  • 朱古力吉士魚仔餅....意大利風味魚仔餅
2009-07-30 8 views
七月廿九日(星期三)在我們英法之旅進入倒數之時,路經了Taiyaki,見到英法錭魚燒!老公喜歡吃beacon & egg的英國hot sandwich,而我就看中了法國的玉桂,custard & apple!我此終覺得要甜的比較好吃!果然不錯!香香的蘋果味,又蓋不著了玉桂的香味!老公的有egg & beacon加起來很match!希望到時在英法都有好野食呢!^^
七月廿九日(星期三)

老公的有egg & beacon加起來很match!

希望到時在英法都有好野食呢!^^
你是來自法國的嗎?
英國魚!?
2009-07-29
$10 (Last Night Supper)
你是來自法國的嗎?
英國魚!?
2009-07-30 8 views
在日本動畫中,常常能看到鯛魚燒這種小吃。在前段時間,還很迷【bleach】的時候,我比較喜愛的角色戀次也特別愛吃這東西。所以我一直對這個小吃很抱有憧憬。終於,在openrice看到香港有這個小吃店,去香港時,特意跑到這裡一嘗。雖說是日本小吃,但也改良不少了。鯛魚燒有許多味道,以不同國家為主題的味道。有意大利,德國,日本,法國等等……要說這東西很好吃,其實也不見得。但是可愛的外表,熱辣辣的口感,熱呼呼的手感,作為街邊小吃,滿足了人的各方面要求,其實也足矣。意大利魚的口味最豐富,有吞拿魚、芝士、洋蔥、腸仔、土豆。貌似很繁雜,但事實上味道都很相配。法國魚的口味是香甜的,卡士达酱+蘋果+肉桂。很經典的搭配,軟綿綿的甜蜜。德國魚是香腸+洋蔥+煙肉。口味重了些。日本魚則是最簡單最經典的紅豆陷。雖然味道不錯,單跟前面的比起來,還是有些單調呢。還有不知什麼國的香蕉朱古力味,是黑色魚。也是很可口的甜品。最近還新出了一些口味,有吞拿魚,番茄蘑菇魚等。選擇了吞拿魚,足料!正!15元一條的魚價錢不低,但一分錢一分貨,整條魚吃下來餡料都是足足的滿滿的,魚尾都還有一點餡料。總之吃起來很滿足!特別吃到最後魚尾脆卜卜

雖說是日本小吃,但也改良不少了。
鯛魚燒有許多味道,以不同國家為主題的味道。
有意大利,德國,日本,法國等等……

德國魚是香腸+洋蔥+煙肉。口味重了些。
還有不知什麼國的香蕉朱古力味,是黑色魚。也是很可口的甜品

最近還新出了一些口味,有吞拿魚,番茄蘑菇魚等。
選擇了吞拿魚,足料!正!

15元一條的魚價錢不低,但一分錢一分貨,整條魚吃下來餡料都是足足的滿滿的,魚尾都還有一點餡料。總之吃起來很滿足!特別吃到最後魚尾脆卜卜的。

唯一不足就是有些魚邊會燒焦,吃的時候最好要剔除這些,會致癌的哈。
2009-07-28 11 views
之前睇某飲食節目講呢間野當時食緊飯既我見到都留口水(可想言之我幾想試)今日終於去食佢D 口味都幾奇怪有意大利, 又有德國....之後我揀左個德國口味泥試因為有芝士講真日本風味我就感受唔到似西式食品多D不過好好味芝士愛好這一定鐘意15蚊一件我覺得底食既~~
之前睇某飲食節目講呢間野
當時食緊飯
既我見到都留口水
(可想言之我幾想試)

今日終於去食
佢D 口味都幾奇怪

有意大利, 又有德國....

之後我揀左個德國口味泥試
因為有芝士
講真日本風味我就感受唔到
似西式食品多D
不過好好味
芝士愛好這一定鐘意
15蚊一件
我覺得底食既~~
德國口味鯛魚燒
2009-07-28
$15 (Other)
德國口味鯛魚燒
兩個人食左2條魚一條德國魚,一條芝士煙肉魚我只可以話一分$一分貨.....貴D 果條真係多料好多,又好食D...... 相反8蚊果條,真係不吃也可.......行開都可以試下,可以佢賣返10蚊左右O既話就更好,E+貴左小小
兩個人食左2條魚
一條德國魚,一條芝士煙肉魚
2009-07-25 13 views
好少同男朋友去銅鑼灣,今日有機會就試下前排電視介紹過既這間吃吃「魚」我地兩個叫左意大利(芝士腸,粟米粒....) $15吉士蘋果玉桂 $15第一個好多料,好味。但材料有少少港式。中上..第二個,男朋友本身好鍾意食蘋果批,所以好喜歡,其實好似蘋果批加左吉士但新奇既係,吉士冷熱都咁好味。不足點第一條「魚」,好焦好邊邊位好黑,比其他既黑得多。都係少食為妙第一條「魚」,唔知係個製作人員已經開始覺得咦份工好悶定點,做野好唔小心,把生麵漿整左落條「魚」到,男朋友叫佢換,佢個樣一黑已經知道佢唔多想換服務有待改善ps.我地去果時得5-8個人,無理由咁都咁大意?!

我地兩個叫左
意大利(芝士腸,粟米粒....) $15
吉士蘋果玉桂 $15

第一個好多料,好味。但材料有少少港式。中上..
但新奇既係,吉士冷熱都咁好味。

不足點

服務有待改善
ps.我地去果時得5-8個人,無理由咁都咁大意?!
意大利「魚」
蘋果玉桂「魚」
有蘋果肉.同好多吉士醬
蘋果玉桂「魚」
有蘋果肉.同好多吉士醬
  • 吉士蘋果玉桂
2009-07-24 8 views
經過魚燒餅屋, 好奇心的驅使之下, 買o左件意式魚餅食入面的餡有芝士腸, 洋蔥, 粟米, 用茄汁做調味, 味道還可以吧, 不過其實餡的份量唔多, 主要都係食麵粉而已! 廚師用電熱版把粉漿烘熟, 感覺比炸的好, 因為油比較少, 係這個燒餅最可取的地方!不過十幾蚊一件, 覺得有少少唔抵
經過魚燒餅屋, 好奇心的驅使之下, 買o左件意式魚餅食

不過十幾蚊一件, 覺得有少少唔抵
2009-07-22 17 views
因為今晚既晚餐不是太飽,所以我就帶友友試鯛魚燒因為上次同男友食過,星期日電視又介紹,所以帶友人來trytry今次叫咗個紅豆味, 甜味, 當飯後甜品呀~$10一個, 有很多紅豆,味道很好, 而且剛剛出爐, 非常脆口呀~ 正呀~我同朋友一人一半, 大家都讚不絶口呀~大家真係要試試呀
因為今晚既晚餐不是太飽,所以我就帶友友試鯛魚燒

今次叫咗個紅豆味, 甜味, 當飯後甜品呀~

我同朋友一人一半, 大家都讚不絶口呀~

大家真係要試試呀
$5 (Last Night Supper)
2009-07-20 21 views
掛了3號風球的晚上,行行下街突然覺得肚仔餓行到timesquare 附近, 見到鯛魚燒~ 發現平咗呀由$8-15, 好抵咁, 就買咗個$8元既吞拿魚試下~因為冇貨要等5分鐘才有新鮮既~ 當然等下啦~ 出爐時, 第一啖放入口, 熱辣辣,好好味, 佢不單止係吞拿魚饀咁簡單, 仲有洋葱粒加粟米粒, $8 都有咁既味道, 真係值得加分呀~
掛了3號風球的晚上,行行下街突然覺得肚仔餓
行到timesquare 附近, 見到鯛魚燒~ 發現平咗呀
由$8-15, 好抵咁, 就買咗個$8元既吞拿魚試下~
因為冇貨要等5分鐘才有新鮮既~
當然等下啦~
$8 都有咁既味道, 真係值得加分呀~
$8 (Tea)
  • 吞拿魚鯛魚燒