2022-05-20 673 views
呢排已經好耐冇食過漢堡包薯條,但又唔想食M記,所以就試咗呢間添福漢堡,呢間店鋪位於長沙灣工廠區,喺正郵局隔離,而佢哋只係會做外賣,好彩我早咗到,因為佢一到12:30人流就會開始湧現 !呢次我就試咗佢哋個經典芝牛堡,入面嘅材料好簡單有芝士蕃茄汁同埋佢哋自家製嘅牛肉漢堡,即使係咁我都覺得比起食M記其實係更加好食嘅~ 因為一個漢堡嘅靈魂在於佢返漢堡扒,而添福個經典芝牛堡咬落去係好有肉感同厚,唔似老麥咁薄同乾,當然呢個價位一定做唔到好多肉汁個種漢堡,但我覺得性價比已經合格!

2022-05-04 823 views
留意返佢係冇堂食嘅,呢間想試好耐🤧,平民價錢嘅burger冇咩幾多間,食嚟食去都係嘉寶咁,有日行路經過荔枝角,諗起佢就即刻去買😤🍔【添福漢堡 配餐有🍟薯條同🥤汽水】 $46 (8.3/10)入面有牛肉、蕃茄、菜同芝士,佢個牛肉漢堡扒咬落有筋嘅,但好食嘅,佢係用嘉頓包、包冇烘過,呢樣扣左少少分,整體嚟講,好食😉🔸薯條另加左$5轉黑松露醬😆,佢啲黑松露好濃啊,薯條鹽落得夠之餘,唔會好油,份量都好足🫣,我好鍾意🍔【經典芝士牛堡 配餐有🍟薯條同🥤汽水】 $42 (8.2/10)入面有洋蔥、茄汁同牛肉漢堡扒,唔知點解呢個食落牛肉濃味過上面嗰隻😂,可能因為冇蕃茄,🔸薯條配茄汁就唔洗加錢嘅,茄汁同平時食開嘅唔同,唔會咁酸😗,薯條脆口得嚟唔油#sorriso_荔枝角 #sorriso_深水埗 #sorriso_九龍-📍 添福漢堡深水埗長沙灣道80-82號文海樓地下A1舖荔枝角長沙灣道648號中國船舶大廈地舖🕑Mon to Sun 11:30~20:30 (荔枝角店)

📍 添福漢堡
深水埗長沙灣道80-82號文海樓地下A1舖
荔枝角長沙灣道648號中國船舶大廈地舖
TakeAway
天寒地凍嘅情況下,嚟到荔枝角,我對於荔枝角就一啲都唔熟悉,行咗好耐先至見到有呢一間漢堡包店,所以就二話不說咁樣入咗去揀兩個唔同嘅包。今次分別嗌咗一個炸魚柳漢堡,同埋一個牛肉漢堡。呢兩款漢堡比較起來,我比較喜歡食炸魚柳漢堡,今日佢係新鮮炸,而且佢個魚柳仲係好亂好滑,同埋佢有兩款醬汁,包括千島醬同埋沙律醬,所以對於鍾意醬汁嘅人士來講係好好味。而另外嗰款牛肉漢堡就比較普通咗啲,而且價錢亦唔算便宜。另外我哋發現咗原來唔同包轉套餐嘅價錢都有唔同🥶🥶今次我哋只係加咗一個包轉套餐,而收錢嘅時候收銀員就問我哋邊款包加做套餐,而我哋係冇乜留意價錢嘅情況底下就講咗牛肉漢堡加錢轉套餐。但係我哋後尾先發現原來,炸魚柳漢堡轉套餐只係加$15,但係牛肉漢堡轉套餐係要加$17🥶🥶 店員從來都冇提過我哋原來兩款包轉套餐係會有唔同價錢,呢樣嘢係我覺得比較做得差嘅。同埋其實套餐都只不過係有薯條同埋可樂,唔明點解兩款唔同嘅包要加唔同嘅價錢🥶🥶🥶🥶🥶🥶

而另外嗰款牛肉漢堡就比較普通咗啲,而且價錢亦唔算便宜。
另外我哋發現咗原來唔同包轉套餐嘅價錢都有唔同🥶🥶

2021-12-09 999 views
今次叫了店的推介,添福漢堡。說實話,感覺味覺很一般,沒什麽特色。首先,包是普通的漢堡包,由於醬汁的關係甚至變濕了,漢堡是不錯的,肉汁豐盛,牛肉味也突出。考慮到他的價錢,單點只需$24,是填飽肚的好選擇!
2021-11-09 1275 views
一向只知深水埗有一間係良心黃店,多次經過都有種種原因沒有幫襯,兩年內只食過兩次!覺得食物比平均好一些,但幫襯佢當支持良心小店!周末約了朋友下午茶,經過荔枝角,發現有添福分店,即使約了朋友,但還有時間就幫襯一下,叫了一個魚柳包,因之後會下午茶,不想食得太滯,就叫走汁走芝士,但在等侯中,發現除了沙律醬還有番茄醬亦只是放在一起,就向店員説可以加一點番茄醬得嗎?店員說落咗單就不能改,我就問一下點解,他只回答冇得改,要改就只能給我改回沙律醬!我當下就諗不能改是否因為他們要保持食物質素,不過如果係咁點解可以俾我走芝士走沙律醬!當下就諗會不會是因為他們要在收費系統作出商業分析,如果改了就不能反映真正市場需要,但奇怪的是為什麼他又願意改回沙律醬,那系統內的資料與實際情況亦不一樣!但最後見他們一班年青人週末也要在廚房工作辛苦得很,最後取下食物離開,但由於又不是那麼美味,就在附近的垃圾桶丟下了!我我也不知他們是什麼心態,好像要把自己放在高高在上似的,可能他嚐到了有人無條件支持所帶來的快感,心裏只有嘆一口氣!以上都是服務態度問題,至於食物,老實說他們的漢堡及不上紅磡另一間老牌快餐店!
2021-11-06
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$25 (Tea)
2021-11-02 1064 views
搭巴士經過荔枝角道,無意間見到添福漢堡原來由深水埗搬左黎荔枝角同長沙灣中間,於是於落車去買外賣試下,價錢比舊鋪好似貴左少少,或者可能係我幾年冇食過舊鋪啦,跟餐冇汽水,只跟薯條。本來我同朋友想買兩個餐,分別係招牌添福漢堡,至尊黑椒牛堡及一個單買香脆雞塊,但店員好似未係好熟手,落左兩次單,但最後都係錯左,比左3個餐我。10分鐘後,返到公司即刻拆黎食,雖然兩個漢堡包外觀墊偏左d,但肉質仍然好香,咬落有口感,包皮很脆,漢堡牛肉好鬆軟,黑椒果個唔算好辣,冇M記果種咁辣。香脆雞塊有d似麥樂雞,冇乜味,可能耐左,唔係好脆。而薯條夠粗,外脆內軟,仍然好食。飲品方面加左一杯蜂密柚子梳打同荔枝梳打,兩杯甜味剛剛好,好有果肉同椰果,有咬口,有台式飲品店的水準,值得再去。

2021-10-30
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$50 (Lunch)
  • 黑椒至尊牛堡
2021-10-11 1105 views
開了已經一段日子,但因為閂得早,通常經過時都已經閂左舖, 今晚早咗經過所以未閂舖, 決定一試, 有試過深水埗嗰間本店, 水準不錯。選擇沒有深水埗店的多, 可能專注做漢堡👀由於所有漢堡都是即叫即煎,所以去到時, 有不少人在排隊等候, 在我前面起碼有3 個柯打,但也不用等很久, 已經取到漢堡。由落單到取漢堡, 10分鐘內完成✅雖然都算繁忙,但店員也保持衛生,起碼包住漢堡的包裝紙乾淨企理。打開一看,漢堡也算厚身吃了一口,漢堡保持濕潤,有肉汁,茄汁比例剛好。但是漢堡扒較細件,而包也不是特別香脆也不鬆軟,還有點兒乾。茄汁也沒有特別,甜酸適中場內裝飾
選擇沒有深水埗店的多, 可能專注做漢堡👀
由落單到取漢堡, 10分鐘內完成✅
經典大芝士牛肉堡

打開一看,漢堡也算厚身
經典大芝士牛肉堡

吃了一口,漢堡保持濕潤,有肉汁,茄汁比例剛好。
經典大芝士牛肉堡
但是漢堡扒較細件,而包也不是特別香脆也不鬆軟,還有點兒乾。
茄汁也沒有特別,甜酸適中

場內裝飾
2021-10-10
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
2021-10-04 559 views
《添福》呢間小食店的漢堡包久仰大名,出了名性價比高,價錢唔貴但又食到手打牛肉,一直都好想試試。不過當時得深水埗一間總店,一直都未有機會試到。有日放工經過發現以前的cafe原來轉了手,小店門面大大隻字寫住「添福漢堡」,實在驚喜!招牌用天藍色做主色,加上閘門貼滿超可愛的插畫,勁吸睛!搭巴士經過都一定見到🤣我同同事都急不及待黎個happy friday! 因為荔枝角平日lunch time都好多人食飯,所以我當日都預早落去買,12點鐘order,等了15分鐘就有了,即叫即煎來說,時間都可以接受。等既時候,人龍已經變得好長了,所以如果附近番工既朋友記得早少少落黎買喇😎**留意這間分店沒有堂食喔,暫時也沒有電話落單服務,只有外賣自取,睇過官方FB有機會遲d就可以用電話落單**我地今次叫了|添福漢堡 配薯條 $46||黑椒至尊牛堡 配薯條 $48||香脆雞塊 單點 $20|攞走的時候,已經隔住個袋聞到好香。番到公司拎出黎熱辣辣,香味成間公司都聞到,即叫即煎果然係唔同d!添福漢堡(Rate:7.5/10)        ⁃       嘉頓麵包做包底、夾上芝士、手打牛肉、蕃茄、生菜,再配上自家制的沙

我地今次叫了

|添福漢堡 配薯條 $46|
|黑椒至尊牛堡 配薯條 $48|
|香脆雞塊 單點 $20|

添福漢堡(Rate:7.5/10)
        ⁃       嘉頓麵包做包底、夾上芝士、手打牛肉、蕃茄、生菜,再配上自家制的沙律醬。
        ⁃       一啖咬落去,口感好豐富,整體好軟熟,唔會話太高身咬唔到
        ⁃       塊漢堡扒好厚實,但一d都唔韌,好juicy
        ⁃       因為個包熱辣辣,芝士溶得剛好
        ⁃       用嘉頓麵包做包底就略嫌普通,不過有加牛油烘過,都算香。
        ⁃       整體味道中上,自家制的沙律醬味道類似千島醬,味道不會太搶,好味

黑椒至尊牛堡(同事order) (Rate:6/10)
        ⁃       同樣係嘉頓麵包做包底、夾上芝士、手打牛肉、蕃茄、生菜,再配上黑椒汁。
        ⁃       同事覺得黑椒味道唔算出,但好在牛肉夠juicy,肉味夠濃,唔會話冇味
        ⁃       整體略為普通,始終此為店內招牌包,所以我同事都有點失望

薯條 (Rate: 8.5/10)
        ⁃       薯條真係要大讚!極推介!唔係一般快餐點既幼薯條,每條都有一定既粗度,食到你有薯仔肉!唔係空心薯條!
        ⁃       即叫即炸,熱辣辣,超新鮮
        ⁃       份量又夠多,我地3個人都爭d食唔哂3杯薯條(因為太好食了 我幾飽都食哂佢🤪)

香脆雞塊 (即係麥樂雞🤪)(Rate:8/10)
        ⁃       同一般快餐店的不同,呢個麥樂雞皮夠脆之外,肉質真係好嫩,好好食
        ⁃       份量都唔少架!好似有8-9粒,$20我覺得都算抵食

飲品方面,可能新開張的關係,我當日冇太多選擇,得汽水同少量特式飲品,未有咖啡奶茶等等,我諗遲d就會有更多選擇供應。

總括黎講,呢間我一定會再食,試埋其他包🍔!我都好期待佢會好似總店咁會出更多既小食呀!
Other Info. : **留意這間分店沒有堂食喔,暫時也沒有電話落單服務,只有外賣自取,睇過官方FB有機會遲d就可以用電話落單**
2021-09-03
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$45 (Lunch)
  • 添福漢堡,薯條,雞塊
2021-09-28 602 views
前址是咖啡店,沒想到隔一抽排就開了漢堡包店,而且是深水埗手打漢堡的分店,添褔漢堡 終於食咗啦。入面格局同之前差唔多但冇咗啲吧桌位,現在只限外賣最後買咗 至尊黑椒牛堡 $30。買咗等不用10分鐘就可取,即叫即整都幾快手。一打開牛肉都幾香,咬落去牛肉味濃而且幾惹味,入面配菜有芝士蕃茄同菜都新鮮,不過黑椒汁偏少但黑椒辣味十足,份量輕食都可以。因要坐車回家20分鐘所以不敢買餐驚凍晒,如可以坐下或企嚟食都想試吓粗薯條同汽水$48。

2021-09-26 399 views
💛添福漢堡💛黑椒芝士牛堡 $28呢間漢堡包店主打即叫即整,所以所有成品都係熱辣辣,夠哂新鮮。但等嘅時間唔會好耐,冇耐性嘅小編都接受到。一食落口黑椒味好香,都幾重黑椒味。牛肉都幾大舊,牛肉味濃,惹味,juicy,冇烤到好乾,唔會食落乾爭爭。配料都好足,正常,而家可以增加整體濕潤度,令漢堡唔會乾。麵包質地正常,鬆軟,唔係屬於要飲水先吞到個包嘅質地。因為今次小編路程有啲遠,所以冇叫餐,但下次會想試下佢哋嘅薯條。

💛添福漢堡💛
黑椒芝士牛堡 $28

黑椒芝士牛堡
2021-09-23 283 views
#添福漢堡#荔枝角長沙灣道648號中國船舶大廈地舖#深水埗長沙灣道80號文海樓地下A1舖撐下個76朋友畫嘅畫😆 又真係幾靚作為朋友嘅你接到單嘢我又走去影相 你咪要請我食飯呢😆如果你睇唔到我都會再sd俾你睇呀 朋友🤣*炸魚柳漢堡 $25足料 完塊豬屎😍再加生菜 佢個沙律醬係溝左酸瓜 佢個魚柳唔係金拱門果批急凍 佢係鯰魚塊再上生粉炸 唔係太大火所以唔會炸乾 咬落仲有汁😆但真係好熱🤣勁熱氣
#添福漢堡
#荔枝角長沙灣道648號中國船舶大廈地舖
#深水埗長沙灣道80號文海樓地下A1舖
撐下個76朋友畫嘅畫😆 又真係幾靚
*炸魚柳漢堡 $25
足料 完塊豬屎😍再加生菜
但真係好熱🤣勁熱氣
2021-09-20 325 views
公司附近最近新開左添福漢堡,其實本身佢開個陣經過幾次都冇特別留意,早兩日終於停低望一望先發現係佢,襯住星期一就開心一下。雖然長沙灣同荔枝角附近都好多漢堡選擇,不過價錢相比起,添福真係親民好多,$4x已經有一個set, 有漢堡,薯條,汽水。仲可以加$2轉飲茶/特飲-$5,都真系算抵食!雖然選擇唔算好多,但一般豬,牛,雞都有今次試左添福漢堡,入面有牛,兩款芝士,生菜,蕃茄,再加上一個佢地自家制嘅醬,甜甜地咁好搭,牛肉仲好juicy吾會煎到好乾。薯條分量好多,而且係即炸,拎到反公司食個個同事都大讚!另外比左$5 加左佢個黑松露醬同檸檬塔塔醬,黑松露醬味道都唔錯,不過佢會有小小酸味,應該係沙律醬本身系偏酸嘅,相比起我覺得塔塔醬味道比較出色,酸酸甜甜咁。下次會再去試埋佢其他口味嘅漢堡💛

添福漢堡
薯條(黑松露醬/檸檬塔塔醬)

添福漢堡
薯條(黑松露醬/檸檬塔塔醬)
2021-08-26 791 views
一直想試但深水埗店唔多就腳最近荔枝角新店開咗終於試到💛黑糖鮮奶(跟餐$17)一向多人推薦 好飲👍🏼配埋仙草都好夾薯條份量好多👍🏼揀咗普通牛堡 味道ok的 如果加埋蛋感覺會更好味價錢方面就無特別平 一個餐$4-50蚊 跟餐野飲平$5 如果跟餐野飲可以有更多優惠會好啲
一直想試但深水埗店唔多就腳
最近荔枝角新店開咗終於試到💛