2019-06-29 137 views
During weekday lunch, it’s pretty easy to get a seat here Tortilla Pizza is having full of cheese which is so evil, the pizza layer is so thin and crispy, I love eating that crispy layer haaaCreamy corn and beef pizza having small pieces of beef on the top of the pizzaHam & Cheese Honey Mustard Toast is pretty nice and yumm having ham and cheese insides the toast box. I like the honey mustard sauce which is not so sweet but attractive haHam & Cheese Croissant is pretty good too with big ham piec

Tortilla Pizza
Creamy corn and beef pizza
Ham & Cheese Croissant is pretty good too with big ham piece,
I like the croissant as always haaa
Ham & Cheese Croissant
Red Bean Latte is really sweet with strong red bean taste, but less coffee flavor
, it’s like a milk more but I love the taste
Red Bean Latte
Overall, the taste is yumm and relaxing place too
$100 (Lunch)
Tortilla Pizza
Ham & Cheese Croissant
Red Bean Latte
2019-06-25 155 views
Tom N Toms Coffee行得累就想搵個地方休息下The one 依間韓式cafe,環境舒適而且寫意,地方大食物都不貴。蜜桃茶⭐️⭐️⭐️⭐️清新好飲👍🏻而且茶底都幾清朱古力咖啡⭐️⭐️⭐️⭐️朱古力味都幾濃又唔甜咖啡味幾香阿,唔錯裝修舒適,好好Hea推介推介⭐️⭐️⭐️⭐️———
Tom N Toms Coffee
行得累就想搵個地方休息下

蜜桃茶⭐️⭐️⭐️⭐️
清新好飲👍🏻而且茶底都幾清

朱古力咖啡⭐️⭐️⭐️⭐️
朱古力味都幾濃又唔甜
咖啡味幾香阿,唔錯

裝修舒適,好好Hea

推介推介⭐️⭐️⭐️⭐️

———
$40 (Tea)
2019-06-20 165 views
連連大雨交通擠塞經常令時間緊迫, 今日下車後即時走上TheOne, 記起之前曾幫襯過的Tom N Tom, 即時看看找到什麼填肚多了很多新選擇, 之前好像沒有這樣多熱盤選擇, 可惜今天趕時間, 不過都記在心中跟店員說好趕時間, 友善的他回覆會盡快替我準備, 不夠十分鐘便給我送來這個韓式芝士焗年糕及 Iced Coffee雖然不足十分鐘, 不過年糕保持熱辣辣, 差點燙了口; 有著韓式辣醬香味, 以及拉絲狀的芝士, 飢腸轆轆時更加好好味製作時間短, 但不馬夫, 韓式辣醬還不少
製作時間短, 但不馬夫, 韓式辣醬還不少
  • 韓式芝士焗年糕
2019-06-20 177 views
🔻//下午茶tea一tea篇//🔻餐廳深受韓國人愛戴,食下午茶嘅時間有一半人都係韓國人。而且餐廳會播Kpop,好似自己去咗韓國Cafe咁樣😂————————————————————1⃣蜂蜜蒜泥吐司 $50(4.5/5)未食之前會覺得好奇怪,因為蒜蓉同蜂蜜一鹹一甜。點知一食落去,多士外脆內軟,中間有芝士同埋蒜蓉,蒜蓉好濃味超級邪惡!外層加上蜂蜜令到味道好有層次,先先甜後鹹。因為👦🏻非常鍾意食蒜蓉,所以私心地俾好高分👍🏻2⃣黑松露野菌薄餅 $55 (4/5)薄餅係👦🏻最鍾意嘅薄批,非常脆👍🏻另外加上黑松露令到薄餅更加惹味。要彈嘅係雜菇嘅份量好少,Pizza亦都比較細份,兩個人嘅話要嗌大份先夠食啊😂
🔻//下午茶tea一tea篇//🔻

————————————————————
1⃣蜂蜜蒜泥吐司 $50(4.5/5)
未食之前會覺得好奇怪,因為蒜蓉同蜂蜜一鹹一甜。
點知一食落去,多士外脆內軟,中間有芝士同埋蒜蓉,
蒜蓉好濃味超級邪惡!
外層加上蜂蜜令到味道好有層次,先先甜後鹹。
因為👦🏻非常鍾意食蒜蓉,所以私心地俾好高分👍🏻

2⃣黑松露野菌薄餅 $55 (4/5)
2019-06-19 112 views
我很喜歡這個地方,因為可以遠眺九龍公園。 環境舒服,心曠神怡。 這裏的咖啡好合我心意,尤其是Flat White,奶重,非常合我口味。 松露醬雜菌薄餅,辣辣地好惹味, 薄餅好薄脆,一定襯熱吃。 蜜糖芥末火腿芝士吐司,好有心思,切到每一格都係啱啱好一口吃完,吐司好軟熟,估唔到蜜糖芥末同火腿芝士可以咁夾,有不同層次的味道,溶化了的芝士 非常美味。朋友嗰杯朱古力咖啡湯姆冰樂,朱古力味較重, 好適合夏天,飲咗簡直係透心凉。另外,我哋仲點咗三重巧克力流心鬆餅, 我好鍾意食朱古力, 好鍾意食muffin, 不過就係第一次食朱古力流心鬆餅,非常過癮。

松露醬雜菌薄餅,辣辣地好惹味, 薄餅好薄脆,一定襯熱吃。

2019-06-15 168 views
MY BOSS Ot 太攰了同佢黎到 Tom n Toms coffee食個輕食晚餐一人一個意粉 都幾抵食我就要左蒜香忌廉煙肉意粉 ($49)没有很濃厚的蒜香味 配合煙肉剛剛好而MY BOSS 就要左芝士番茄牛肉意粉 ($49)三樣材料混和在一起 有神奇的味道材料足夠 啲汁撈住彈牙嘅意粉 😋而我個人推薦墨西哥雞肉薄餅 ($50)餅底好脆 材料好豐富 我覺得好食👍🏻至於飲品方面可以跟餐叫我要左薄荷朱古力 薄荷味幾重 都好飲嘅而 MY BOSS 就要左鮮奶咖啡☕️_________________________裝修環境:✨✨✨✨✨服務態度:✨✨✨✨✨食物質素:✨✨✨✨(5個✨為滿分)________________________唔信我嘅可以自己去試試😂
MY BOSS Ot 太攰了
同佢黎到 Tom n Toms coffee食個輕食晚餐
一人一個意粉 都幾抵食
我就要左蒜香忌廉煙肉意粉 ($49)
没有很濃厚的蒜香味 配合煙肉剛剛好
而MY BOSS 就要左芝士番茄牛肉意粉 ($49)
三樣材料混和在一起 有神奇的味道
材料足夠 啲汁撈住彈牙嘅意粉 😋
而我個人推薦墨西哥雞肉薄餅 ($50)
餅底好脆 材料好豐富 我覺得好食👍🏻
至於飲品方面可以跟餐叫
我要左薄荷朱古力 薄荷味幾重 都好飲嘅
而 MY BOSS 就要左鮮奶咖啡☕️
_________________________
裝修環境:✨✨✨✨✨
服務態度:✨✨✨✨✨
食物質素:✨✨✨✨
(5個✨為滿分)
________________________
唔信我嘅可以自己去試試😂
drink
蒜香忌廉煙肉意粉
芝士番茄牛肉意粉
墨西哥雞肉薄餅
$75 (Dinner)
drink
蒜香忌廉煙肉意粉
芝士番茄牛肉意粉
墨西哥雞肉薄餅
2019-06-15 100 views
簡約外觀 內用風貌主色格調充滿書香氛圍更有活力,不論喜歡自然透光嘅景象位置或約埋三五知己前往半日閒或與閨蜜相聚絕對是自我放鬆或收工聊天時接受治療休閒之最 !依舊點餐供應款式頗多,不少(輕食/咖啡/甜品/蛋糕/或烤焗出不容效果,不得不錯過有著多層為最基底打成小塊( 蜂蜜芝士吐絲 $55 )粒粒有甜甜嚼勁富彈口感,半熟芝士內藏起來格外吸引軟淋純度蠻高烤脆吐司比例融合得剛好吃得價格合宜瞬間提升就讓整體來吃說是個平凡雅緻的光顧地 ( 蒜香忌廉煙肉意粉 $49 )置身咖啡館傭懶的我,來一口 順滑濃郁忌廉帶出意粉那份滋味份量一個人吃不過腻配搭實在趟品嚐美食之旅畫下的句點喔 !
簡約外觀[Tom N Toms Coffee]

依舊點餐供應款式頗多,不少(輕食/咖啡/甜品/蛋糕/或烤焗出不容效果,不得不錯過[蜂蜜芝士吐絲]有著多層為最基底打成小塊

( 蜂蜜芝士吐絲 $55 )
烤脆吐司比例融合得剛好吃得價格合宜瞬間提升
就讓整體來吃說是個平凡雅緻的光顧地

( 蒜香忌廉煙肉意粉 $49 )
置身咖啡館傭懶的我,來一口[蒜香忌廉煙肉意粉] 順滑濃郁忌廉帶出意粉那份滋味
份量一個人吃不過腻配搭實在趟品嚐美食之旅畫下的句點喔 !
2019-06-13
$104 (Dinner)
  • 蜂蜜芝士吐絲
  • 蒜香忌廉煙肉意粉
The One 狹長形的設計,中間多是fashion 店,一向感覺餐廳唔多,啲餐廳都好貴下,想搵個地方休息下都要上百元。.但原來在L1層的盡頭,有間幾抵的韓式cafe,環境舒適寫意,地方大,食物都不貴。.食物好多選擇,想坐下休息買杯飲料又得,想食下甜品(多士、蛋糕)又得,想醫肚又有pizza/ 意粉/ 包食。.而且有創意,啲配搭都很特別過的。例如甜品櫃有「香芒辣椒brownie」(似芝士蛋糕),muffin 都是流心的。.不過我是來醫肚的,所以叫了2個pizza (中size $50,大size $70),加$15送凍飲呢。中size 都夠一個人食,而且$50在The One算叫平的價錢了。大Size 成個碟咁大。好多芝士,正!而且pizza 皮是薄脆的,除了當正餐,當小食也可。.另外,個肉醬意粉都只不過是$49,好抵食。.杯品叫了lemon ice tea 及蜜桃茶,清新好飲👍🏻.Cafe 是開揚光鮮的,談公事、歇息、朋友gather 都好合適。

牛肉粟米pizza

雞肉pizza

大Size 成個碟咁大。

另外,個肉醬意粉都只不過是$49,好抵食。
肉醬意粉

杯品叫了lemon ice tea 及蜜桃茶,清新好飲👍🏻

牛肉粟米pizza
肉醬意粉
2019-06-11 46 views
今晚約左人食大餐,所以中午決定食少啲。揀左黎呢間韓國咖啡連鎖店飲杯咖啡食少少野就算。呢度好有韓國特色,可以食到韓國年糕,仲有韓式pizza,唔少得呢度馳名既多士。呢度免加一,仲有送餐服務。<韓式芝士年糕> ($25)係即焗既,芝士可以拉絲,用韓式既辣醬。<韓式燒牛肉薄餅> ($75)近期推廣既新品。餅底係超薄嘅,最啱攞嚟食輕食。面頭都算多牛肉粒同埋芝士,都算係個幾新穎嘅薄餅。<朱古力忌廉多士> ($55)賣相好得,中間一大堆cream,多士外脆內軟,配上朱古力醬同cream,好正。<泡沫咖啡> (+$24)作為咖啡控,要左大杯裝,原價$39,跟食物就可以平$15。抵!好驚喜呢度咖啡係比星記同P記濃,真係真材實料,就算叫左脫脂奶都咁好飲。<紅豆鮮奶>(+$20)朋友唔鍾意飲咖啡,就叫左中杯裝紅豆鮮奶,原價$35,跟食物就可以平$15。呢度裝修幾靚,有室外座位。

<韓式芝士年糕> ($25)
係即焗既,芝士可以拉絲,用韓式既辣醬。

<韓式燒牛肉薄餅> ($75)

<朱古力忌廉多士> ($55)

<泡沫咖啡> (+$24)

<紅豆鮮奶>(+$20)

呢度裝修幾靚,有室外座位。

2019-06-11
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
2019-06-09 88 views
係尖沙咀晏就周圍都齊晒長龍 想搵個地方坐下都好難 行過the one 見到間咖啡店唔係好多人 還境又舒服 又有熱食所以就即刻入左去坐-🥪抹茶紅豆吐司 $55呢間coffee shop受歡迎的食物好像是吐司 我係抹茶既fans又勁中意紅豆呢個配搭 就揀左呢款 個抹茶cream唔會好膩 個吐司好香口好鬆軟 包著紅豆呢個配搭無得輸👍👍- 墨西哥雞肉薄餅(中)$50薄餅餅低好薄身 餅邊好脆 有番茄醬打低 再加上芝士栗米同雞肉 番茄同芝士都好開胃 好香 雞肉就比較小 薄餅中size 好適合一個人食或者同人share食 唔會太多太小-而飲品方面點了Coffee 買野食就可以加$15半價買一杯野飲 ☕️Coffee latte 奶味濃郁 咖啡唔會太苦同太酸 唔洗落糖都好好飲☕️朱古力咖啡Cafe Mocha 好香咖啡味 沒有一點苦澀味 唔中意飲咖啡既我都覺得不錯👍👍

🥪抹茶紅豆吐司 $55

墨西哥雞肉薄餅(中)$50

2019-06-06 536 views
假期前夕又約咗朋友去the one睇戲, 趁有少少空檔,周圍搵下輕食. 商場超級市場的 food court 又唔啱心水, 加上座位唔舒服,所以決定放棄.OpenRice 搜尋商場有咩 cafe或者coffee shop。 竟然發現,之前係韓國幫襯過的Tom n Tom Coffee。 真係超級開心呀 !!! 呢間coffee shop喺韓國人氣鼎盛 ,我們立即秒速飛奔去一樓。Tom & Tom coffee最出名就係厚多士。仲有唔同季節期間限定嘅特飲。柚子梳打& 水蜜桃冰茶🍑蜜糖芥末火腿芝士吐司厚多士烤得外脆內軟, 內裏配著香濃嘅車打芝士和 煙燻火腿。最重要係蜜糖芥末醬,微微的香辛味,和吐司簡直是絕配。韓式芝士年糕即叫即焗,薄切年糕片+韓式辣椒醬。香香辣辣十分惹味, 加上大量嘅芝士製造完美嘅拉絲效果韓式燒牛肉薄餅最新推出嘅薄餅, 批皮十分香脆。白色紅乾果蛋糕香甜嘅蛋糕 , 配上酸酸甜甜的紅色乾果🍓🍒, 顏色嘅女孩子的最愛。而家喺呢到 買指定嘅食物就可以加15蚊配一杯三十蚊以下嘅飲品真是十分優惠。本來想試下最新推出嘅紅豆抹茶吐司, 但太受歡迎, 已經售罄 下次一定要早點來, 試試這個期

Tom & Tom coffee最出名就係厚多士。
仲有唔同季節期間限定嘅特飲。

柚子梳打
& 水蜜桃冰茶🍑

蜜糖芥末火腿芝士吐司

厚多士烤得外脆內軟, 內裏配著香濃嘅車打芝士和 煙燻火腿。
最重要係蜜糖芥末醬,微微的香辛味,和吐司簡直是絕配。

韓式芝士年糕
即叫即焗

韓式燒牛肉薄餅
最新推出嘅薄餅, 批皮十分香脆。

白色紅乾果蛋糕

真是十分優惠。

本來想試下最新推出嘅紅豆抹茶吐司, 但太受歡迎, 已經售罄
下次一定要早點來, 試試這個期間限定的吐司。

• 柚子梳打
  • 蜜糖芥末火腿芝士吐司
  • 韓式芝士年糕
2019-05-24 245 views
Tomntoms都係我其中一間中意既coffee shop, 有時候等人又或者想搵個地方同fd傾又或者係自己一個做野,我都中意黎呢度,買番杯野飲,坐足幾個鐘。環境方面,我覺得尖沙咀呢間好舒服,又有自然光,中意坐露天都有設露天坐位。確實係坐係飲咖啡既不二之選。今日我就揀左 焦糖湯姆冰樂(iced) Large $45 平時好少飲冰樂既我,見今日天氣熱熱地,就嗌左杯飲。 味道好唔錯,咖啡既香味濃郁,而焦糖既份量適中,唔會令成杯野感覺太甜。 下次再黎加埋cream飲先

今日我就揀左 焦糖湯姆冰樂(iced) Large $45
清新炎夏配凉浸浸水蜜桃茶Weekday黎呢度坐下,傾下生意,吹下水,八掛下,談下心,其實真係一個好唔錯既選擇。呢度有outdoor area,不過落雨天就出唔到去坐,而室內設計非常舒適,有sofa位,亦有高枱,啱晒唔同座上客既需求。另外好多人都關心既梗係有無插蘇插座,呢度係有架,所以我就帶埋電腦黎上下網,歎下人生。This is Life!# 水蜜桃冰茶 # $32 Large size韓國直送架! 大大杯都係32蚊,好好飲,炎熱既夏天令我更想念桃味,水蜜桃同炎夏係最夾架。叫左少甜,甜度非常適中。冰既份量都適中,夠多keep到杯冰茶一路凍,而又唔會多到溝淡杯茶,呢杯真係我杯茶呀!誠意推介!
清新炎夏配凉浸浸水蜜桃茶

This is Life!

水蜜桃冰茶

# 水蜜桃冰茶 # $32 Large size

誠意推介!

水蜜桃冰茶
2019-05-23 105 views
Tom N TomKay Gor 行開尖沙咀累啦又係飲杯野啦依間韓式咖啡環境十分寬敞又舒適仲有室外座位可以一邊食野一邊睇尖咀街景要鬆一鬆一定岩今次點左鮮奶綠茶🍵⭐️⭐️綠茶都幾重阿,奶味又香滑好MATCH 阿唔想飲咖啡既朋友就岩飲啦又唔會太甜太肥😍😍😍如果要同朋友傾下計依度係一個好既選擇啦起碼唔洗次次去星星克下之要試下綠茶吐司先好吸晴,岩我地依D綠茶控阿👍🏻👍🏻#kayGorfoodie #foodie #hkblogger#food #foodporn #yum #instafood #yummy #amazing #instagood #photooftheday #sweet #dinner #lunch #breakfast #fresh #tasty #foodie #delish #delicious #eating #foodpic #foodpics #eat #hungry #foodgasm #hot #foods #MakeYouSmileStyle #HypeLife#hkfood #hkfoodie #foodie #hongkongfoodie #instafo
Tom N Tom
Kay Gor 行開尖沙咀累啦又係飲杯野啦
依間韓式咖啡環境十分寬敞又舒適
仲有室外座位可以一邊食野一邊睇尖咀街景
要鬆一鬆一定岩

今次點左鮮奶綠茶🍵⭐️⭐️
綠茶都幾重阿,奶味又香滑
好MATCH 阿
唔想飲咖啡既朋友就岩飲啦
又唔會太甜太肥😍😍😍

如果要同朋友傾下計
依度係一個好既選擇啦起碼唔洗次次去星星克

下之要試下綠茶吐司先
好吸晴,岩我地依D綠茶控阿👍🏻👍🏻

#food #foodporn #yum #instafood #yummy #amazing #instagood #photooftheday #sweet #dinner #lunch #breakfast #fresh #tasty #foodie #delish #delicious #eating #foodpic #foodpics #eat #hungry #foodgasm #hot #foods #MakeYouSmileStyle #HypeLife#hkfood #hkfoodie #foodie #hongkongfoodie #instafood #hkig #hkigfood #hkeat #eat #hongkongfood #hkfoodblog #yummy #hkiger #food #hk #foodblogger #foodshare #hkfoodlover #hkfoodstagram #tasty #香港美食 #香港 #美食 #相機食先 #吃貨 #食好西 #食評
  • 鮮奶綠茶
2019-04-29 333 views
今日本來約咗個朋友,但係佢遲到成個鐘,太肚餓既我決定搵間coffee shop坐低,最後黎左呢間韓式cafe。要左佢地signature既蜜糖蒜蓉吐司,麵包好脆,蒜蓉味夠但唔嗆口,加埋好香既蜜糖,估唔到咁夾!