厚福街H8開左呢間新串燒,環境企理整潔,成個感覺好舒服,而且食完之後唔會一身臭(好重要呀!) 而家仲要冇限時,我同朋友坐左2個幾鐘,完完全全係happy friday!食物類型都幾多,除左有好多種類串燒之外,佢仲有小食、熱食~另外仲會有爐烘熱住啲串燒,唔洗擔心串燒遲左食會凍~價錢係呢個位置黎講唔算貴整體黎講調味方面岩岩好,唔會太濃太鹹!推介黃金炸饅頭、炸燒買,份量好足,好出色! 麻辣花甲粉好多花甲,粉絲好彈牙粉条、豆腐皮都唔少,佢地用左辣椒、花椒和其他調味料来調味,好惹味~
價錢係呢個位置黎講唔算貴

整體黎講調味方面岩岩好,唔會太濃太鹹!
推介黃金炸饅頭、炸燒買,份量好足,好出色!

麻辣花甲粉
好多花甲,粉絲好彈牙
2023-05-03 83 views
厚福街一向美食多籮籮,普遍同友人係尖沙咀血拼完都會黎呢頭醫肚今次經過H8見到最近開既串燒,大樹燒烤好似充滿四川風味咁 一於試一試佢呢度係寫紙仔落單,大部分食物都有幅圖仔簡單易明野食款食都好多上至肉類下至甜品粒粒栗米串第一次食又幾過引喎,口感較煙販,帶有粟米甜味燒土豆片食到好淋既土豆再加上辣粉 正正正渣男五花肉必點之選燒到好脆口,香料味十足又保留到肉味而且香噴噴新疆羊肉串整得好入味,有多種香料整成,蒙古既感覺烤蒜心每次食串燒都會叫,一黎覺得叫蔬菜黎講,蒜心微甜有汁,加上辣粉好好食爆汁牛丸呢度既名物,食之前最好細細啖,熱辣辣之餘又爆哂汁大大大茄子勁多蒜蓉,又容易夾,唔經唔覺就食哂蒜蓉娃娃菜上枱後有細火爐燒住食,一路熱住食唔洗驚凍左

今次經過H8見到最近開既串燒,大樹燒烤
好似充滿四川風味咁 一於試一試佢

呢度係寫紙仔落單,大部分食物都有幅圖仔簡單易明
野食款食都好多上至肉類下至甜品

粒粒栗米串
第一次食又幾過引喎,口感較煙販,帶有粟米甜味

燒土豆片
食到好淋既土豆
再加上辣粉 正正正

渣男五花肉
必點之選
燒到好脆口,香料味十足又保留到肉味而且香噴噴

新疆羊肉串
整得好入味,有多種香料整成,蒙古既感覺

烤蒜心

爆汁牛丸
呢度既名物,食之前最好細細啖,熱辣辣之餘又爆哂汁

大大大茄子
勁多蒜蓉,又容易夾,唔經唔覺就食哂

蒜蓉娃娃菜
上枱後有細火爐燒住食,一路熱住食唔洗驚凍左
好耐冇去尖沙咀厚福街H8搵食,原來又換咗唔少餐廳,今次試咗呢間喺12樓新開嘅串燒店串燒種類有好多,呢度特別之處係有個鐵盤暖住啲串燒,唔會怕放耐咗變凍,而串燒唔會話好濃好辣,因為預你自己加孜然粉同辣椒粉,啱哂唔同人口味除咗串燒,仲有啲鍋鍋燒,我點咗個蒜蓉金針菇同埋麻辣鴨血粉絲,兩鍋份量都幾多,而且都係滾住咁食,好似打邊爐咁幾爽最後叫咗個紅糖爆漿糍粑,外皮炸得鬆脆,入口煙韌,內外都係紅糖,但唔會太甜,而入面嘅紅糖真係又熱又會湧出黎,所以要慢慢吹凍食飲品揀咗杯百香果冰,呢杯係將百香果攪碎整成沙冰,酸酸甜甜,幾有助消化呢間串燒唔算貴而又好味,下次會再黎

蒜蓉金針菇

麻辣鴨血粉絲

百香果冰

呢間串燒唔算貴而又好味,下次會再黎
2023-04-29
Type of Meal
Dinner
蒜蓉金針菇
麻辣鴨血粉絲
百香果冰
2023-05-02 38 views
尖沙咀係多嘢食,但係要搵間好食嘅燒烤店都唔易😂近期見到厚福街開咗新嘅串燒店就入咗去試下😋值得推介環境:8/10環境寬敞舒適,唔講以為係食西餐,一啲油煙味都冇,讚👍🏻食物:8/10串燒種類好多,仲有唔少特色嘢食,花甲粉絲,炸燒賣,黃金饅頭等等,仲有個暖爐仔為串燒保溫好貼心🫶🏻我自己就最鍾意食佢個避風塘魷魚鬚,鬆脆得來又魷魚鬚彈牙,仲可以因應自己口味加辣椒同孜然粉😋食串燒梗係要飲啤酒🍢🍻呢度仲有好多款就任君選擇🥰性價比 : 8.5/10($250/人) 尖沙咀來講性價比極高嘅燒烤店👍🏻識咗超過20款食物人均都係$250,仲飲埋酒,啱晒三五知己chill住食😆

環境:8/10
環境寬敞舒適,唔講以為係食西餐,一啲油煙味都冇,讚👍🏻

食物:8/10
食串燒梗係要飲啤酒🍢🍻呢度仲有好多款就任君選擇🥰

性價比 : 8.5/10
2023-04-28
$250 (Dinner)
2023-05-02 40 views
厚福街嘢食都係人都知,原來而家重新開左一間燒烤店~叫大樹燒烤!😎呢間燒烤店嘅嘢食選擇豐富,品種應有盡有。最鍾意嘅燒烤嘢食當然唔少得係燒茄子,呢度嘅茄子好大碌,再加上好多蒜蓉,令到個茄子燒得勁香。特別抵讚嘅喺呢度仲會喺枱上面擺放額外嘅孜然粉同埋辣椒粉,俾大家再到調味到最啱自己嘅口味! 😆另外佢呢度嘅肉類,燒得都好唔錯。我基本上咩都叫咗小小嘅試吓,有豬有牛有魷魚雞皮。食得出呢度嘅食物都幾新鮮吓,而且調味啱啱好,唔會太鹹,又燒得幾香!當中,我最鍾意就係魷魚,佢係非常之彈牙,辣味十足。而佢嘅雞皮都蒸得非常之香口,油脂味好濃!😋估佢唔到嘅喺呢度仲有鴨血粉絲食,鴨血冇腥味,幾彈牙好唔錯!佢嘅蒜蓉金菇仲有鍋烘熱,嗒嗒都食到香辣嘅味道~整體嚟講呢間燒烤店嘢食都幾出色,而且食物質素幾好又抵食!

整體嚟講呢間燒烤店嘢食都幾出色,而且食物質素幾好又抵食!

2023-04-27 81 views
係附近做完物理治療,都8點半,快速搵野食!見涼涼地,就決定去食啲辣嘢!一入座,待應就準備左一個暖爐。我同男朋友兩個叫左雞腎,牛肉,雞肉,魷魚,韮菜,麻辣花甲粉,炒米粉!再黎杯啤酒啤啤佢!雞腎同魷魚好爽口!牛肉,雞肉好鮮嫩!正四川串燒是一種熱門的中國小吃,以其獨特的辣味和豐富的口感而聞名。四川串燒的最大賣點是它的麻辣口感。喱隻味道来源于四川特有的辣椒和花椒。另外,麻辣花甲粉也是四川的一種傳統食物。由花甲、粉条、豆腐皮制成,然后配以辣椒、花椒和其他調味料来調味。喱種味道同四川串燒的味道非常相似。麻辣花甲粉的粉c非常有口感,而且吸收了濃郁湯汁,味道非常好,好紫一辣食者!花甲的味道都非常鲜美,肉質鲜嫩,口感豐富。值得一试。最後炒米粉好多配料,有蝦米,魷魚鬚,火腿,雞蛋,香蔥!亦都好夠味!
係附近做完物理治療,都8點半,快速搵野食!
見涼涼地,就決定去食啲辣嘢!

一入座,待應就準備左一個暖爐。
雞腎同魷魚好爽口!牛肉,雞肉好鮮嫩!正

2023-04-22 127 views
weekend又約朋友行尖沙嘴 行到攰 去左美食林立ge厚福街 試左間樓試串燒店 食物好多選擇 新疆羊肉串$19好香ge羊味 一d都唔騷 燒得好juicy 絕味蒜頭$15原來燒出黎ge蒜頭係咁好食 甜甜地 正 有驚喜 多春魚$38 (3串)好香 好多春 粒粒粟米串$28(10串)好巧功夫 抵讚 一串一串第粟米真係第一次 好食 燒韮菜$26(2串)串燒必點韮菜 好香好juicy 千張金菇卷$18又係蔬菜類 感覺都健康d 烤秋葵$26另一健康之選 仲要好好食 即開即燒大生蠔$35(隻)重頭戲 同朋友一人食兩隻 大大隻ge生蠔 燒得勁香又鮮味 大大大茄子$38燒烤必必必點ge 一定係燒茄子 好香 燒得岩岩好 加埋d蒜蓉配料 very正 紅糖冰粉$28再食埋甜品 滿意 銀菊露$161664 $28好chill chill 呢度食住串燒飲住啤酒同朋友傾計 一流 大推

食物好多選擇

新疆羊肉串$19

好香ge羊味 一d都唔騷 燒得好juicy

絕味蒜頭$15
原來燒出黎ge蒜頭係咁好食 甜甜地 正 有驚喜

多春魚$38 (3串)

好香 好多春

粒粒粟米串$28(10串)
好巧功夫 抵讚 一串一串第粟米真係第一次 好食

燒韮菜$26(2串)

串燒必點韮菜 好香好juicy

千張金菇卷$18

又係蔬菜類 感覺都健康d

烤秋葵$26

另一健康之選 仲要好好食

即開即燒大生蠔$35(隻)

重頭戲 同朋友一人食兩隻 大大隻ge生蠔 燒得勁香又鮮味

大大大茄子$38

紅糖冰粉$28

再食埋甜品 滿意

銀菊露$16
1664 $28

2023-04-22 118 views
今晚Happy Friday同朋友係附近行完街, 睇OpenRice 知道厚福街H8開左呢間新串燒,咁岩又想同朋友食串燒, 又入左呢間試下! 串燒好多種類 價錢都唔算貴~~ 所以都隨便叫左啲想食既野🍢✨呢間特別在有個爐heat住啲串燒 咁就唔驚啲串燒會凍晒😆印象最深係燒粟米串🌽🌽 一上菜都幾震驚, 因為師傅逐粒逐粒 花左好多精神時間去將粟米串埋一齊燒, 而且燒得金黃香脆, 食落去一口食晒佢, 味道更為特別! 調味方面, 師傅亦唔會覺得太濃太鹹, 影響左粟米既鮮味另外 緊係叫左份串燒必叫燒雞全翼🐥size好大隻, 師傅燒得金黃香脆, 皮脆外軟, 食落去肉質鮮嫩, 口感亦唔會粗糙, 雞翼尖稍微燒到燒焦效果, 食落去香脆可口! 😋😋食完串燒覺得未夠喉,叫左份好地道既炒路邊米粉🥘 好惹味, 蝦乾好大粒, 鮮味十足, 食落去好有嚼勁但辣度稍為辣左少少, 食唔到辣既朋友一定要留意一下, 因為本人都幾食得辣🌶️, 但我食到都滿頭大汗, 完全刺激到既味蕾呀! 食串燒緊係要配酒飲啦 嗌左枝Apple Cider配嚟食! 🍺🍢🍢🍢🍢最後, 中意食串燒既朋友, 不妨試下呢間啦! 同朋友一齊傾計談心絕對係不二之

呢間特別在有個爐heat住啲串燒 咁就唔驚啲串燒會凍晒😆

最後, 中意食串燒既朋友, 不妨試下呢間啦! 同朋友一齊傾計談心絕對係不二之選既餐廳!
2023-04-22 417 views
厚福街向來美食多, 同友人放工之後就黎左呢間新開既燒烤店, 一入去裝修都幾新~而且本身有個爐發熱, 可以令食物保持相對熱既溫度! 菜單選擇的確好多, 想特別點評幾款串燒推薦俾大家!燒韮菜: 份量都幾多, 師傅完全唔會吝啬, 食落去有少量孜然粉既味道, 令韮菜既鮮味更為提升一個層次, 而且亦都唔會覺得太鹹, 味道恰到好處!青椒釀蝦滑: 蝦滑彈牙鮮甜, 出面包左層青椒, 食落去仲可以中和返之前既飽膩感! 燒金菇牛肉卷: 食落去唔會太油膩, 亦都唔會滿口都係油脂, 牛肉熟成程度岩岩好! 而金菇既size岩岩好, 方便好難咀嚼, 一口牛肉卷絕對無問題!手打鴨屎香: 飲落去充滿水果既鮮味, 係呢個夏天飲落去充滿冰涼既感覺, 尤其解渴!最後, 呢間餐廳除左食串燒之外, 仲可以玩骰盅等等聯誼遊戲! 中意呢類氣氛既網友一定要試下!

2023-04-21
$700 (Dinner)
2023-04-20 61 views
繼上次係發掘完間開到凌晨嘅串燒店之後,今晚10點半都係尖沙咀搵到間樓上新開串燒店,又係開到凌晨,而且位置好闊落,食物上餐都好快!不過店員個度比較少人手,眼見得2個店員,要等一陣先會過黎—————————————————————📍 大樹燒烤地址: 尖沙咀厚福街8號H8 12樓✍🏻/食評/◍ 開心花甲粉 $68花甲嘅鮮味好突出,調味啱啱好,粉絲好彈牙份量都多🌟好味指數:8/10◍黃金炸饅頭 $32炸饅頭配上甜甜嘅煉奶,外脆內軟又即炸熱辣辣😎$32有5舊都幾平~🌟好味指數:8/10◍ 香辣酒花螺 $68辣度應該係小辣,每粒花螺都偏大,而且好入味唔難咬!🌟好味指數:7.5/10◍ 新鮮魷魚鬚 $38好細心,燒完會放係個爐到烘熱,就算放係度一陣都冇變凍, 魷魚鬚好有咬口,不過比較難推出黎🌟好味指數:6/10◍ 韓式芝士年糕 $22超 級 好 味!熱辣辣得黎入面仲有韓式流心芝士,口感好creamy好軟淋淋🌟好味指數:9/10
—————————————————————
📍 大樹燒烤
地址: 尖沙咀厚福街8號H8 12樓
✍🏻/食評/

◍ 開心花甲粉 $68
花甲嘅鮮味好突出,調味啱啱好,粉絲好彈牙份量都多
🌟好味指數:8/10

◍黃金炸饅頭 $32
🌟好味指數:8/10

◍ 香辣酒花螺 $68
辣度應該係小辣,每粒花螺都偏大,而且好入味唔難咬!
🌟好味指數:7.5/10

◍ 新鮮魷魚鬚 $38
🌟好味指數:6/10

◍ 韓式芝士年糕 $22
🌟好味指數:9/10

2023-04-18 103 views
好耐無食過串燒,以前成日同朋友返大陸食,但近排返大陸有啲麻煩,就搵下香港有無啲靚串燒店過下口癮今日黎到尖沙咀呢間「大樹燒烤」環境都唔錯坐得好舒服menu一目了然全部都圖文並茂,勁有心機!黎到唔好講咁多,即刻叫返兩支酒chill下先,慢慢吹下水等串燒到即叫即燒大生蠔,真係無呃秤勁大隻,平時去食個啲串燒,燒完一定縮晒水,呢到勁大隻,仲要重蒜重醬汁,食落口勁濃味超滿足!真係必食!其他串燒都好出色,啲肉唔會燒到好硬,最緊要係調味得岩岩好,咸味適中又唔會太辣,淨係睇見都食指大動!除左串燒仲有其他小食,呢個避風塘炸燒賣亦好出色,咬落口脆卜卜有聲炸饅頭,好耐無食過,又係亦叫即炸熱辣辣,配下煉奶食真係無得輸!

今日黎到尖沙咀呢間「大樹燒烤」環境都唔錯坐得好舒服

menu一目了然全部都圖文並茂,勁有心機!

真係必食!

2023-04-17 50 views
GF話尖沙咀新開一間串燒店,串燒瘋狂愛好者梗係唔好錯過,拉拉聲book位上去食。環境都幾唔錯,有酒有音樂,都幾hea。食物方面,強推五花腩,烤到bobo脆,juice~特別推介燒生蠔and扇貝,非常新鮮惹味,好大隻驚喜係有烤苕皮,之前聽好多人講過,但係一路都未試過,口感脆脆糯糯,好神奇的口感!其他串燒都幾dim,可以食得出係新鮮野。唔錯👍🏻烤蔬菜方面都幾豐富,order一份鍋鍋燒,都很新鮮,價錢方面都唔貴。烤玉米串我唔係幾ok,口感唔啱我,其他ok~
環境都幾唔錯,有酒有音樂,都幾hea。
食物方面,強推五花腩,烤到bobo脆,juice~
特別推介燒生蠔and扇貝,非常新鮮惹味,好大隻
其他串燒都幾dim,可以食得出係新鮮野。唔錯👍🏻
烤生蠔
烤苕皮
2023-04-16
$247 (Dinner)
烤生蠔
烤苕皮
2023-04-14 86 views
厚福街新開張的串烤店,位置夠大,裝修得很有feel餐廳很好,烤好的串燒會放在加熱的爐子上,不怕被冷氣吹凍了。有各式各樣的飲品,還有酒精類,冰凍啤酒配串燒一流。和朋友選擇了果味的飲品,一點點的果香更能把串燒帶到另一個層次。來自福洲的烤蠔,特別與眾不同,肉質夠多,又有蠔的鮮味,配上辣椒和蒜蓉,必須吃的!串燒都十分高質,不是只靠調味粉,肉質嫩滑,入口咸香,豬頸肉,肥牛,五花腩,金菇串,都是必須點的,而且和其他店舖的真的沒法比,必須一試。避風塘炸燒賣 都是必須推介的,燒賣應該是陳記的,入口是魚肉和炸蒜味,不是麵粉味,送酒一流!炸饅頭配上鮮奶,脆脆的外層,配上煉奶,是完美的配搭。飯後來一個甜品,紅糖冰粉和大量的山渣,紅棗,解辣一流,又甜又酸,畫上一個完美的句號。
厚福街新開張的串烤店,位置夠大,裝修得很有feel
餐廳很好,烤好的串燒會放在加熱的爐子上,不怕被冷氣吹凍了。
有各式各樣的飲品,還有酒精類,冰凍啤酒配串燒一流。

炸饅頭配上鮮奶,脆脆的外層,配上煉奶,是完美的配搭。
2023-04-14 142 views
忙完一個禮拜,又到星期五,放咗工最適合去食吓串燒飲吓酒,約咗朋友去尖沙咀新開嘅餐廳-大樹串燒餐廳位於喺厚福街嘅H8商業大廈內,呢度係出名既美食街,一於試試佢入到去店員好快咁安排好座位,好彩我哋早嚟,由於係星期五,我哋走嗰陣到差唔多滿晒位。花甲粉,花甲粉調味適中,而且花甲唔會過老,粉絲更加吸收咗花甲嘅鮮甜。燒白鱔,外脆內軟,而且有把白鱔鮮甜味帶出來。而且有大量嘅孜然粉食起上嚟更加香。燒豬腰,豬內臟最怕係有腥味,但係佢洗得非常乾淨,高分之作。燒扇貝,即叫即開,而且清洗得非常乾淨,上面放咗一邊係蒜蓉,一邊係辣椒,食起上嚟非常惹味!新疆羊肉串,肥瘦均勻,唔會咬到一大舊肥肉,而且係少數嘅羊肉串有羊有羊味。大大大燒茄子十分多蒜蓉放係上面,脆口焦蒜加上油香令人食慾大開炒米粉,雖然Menu上面淨係寫住炒米粉,但係其實材料非常豐富,有魷魚,火腿,蛋同埋菜等。而且鑊氣同份量十足,男士的話唔怕會食唔飽!每一張枱都有一塊鐵板,下面放蠟燭幫串燒保暖,可以睇得出店家嘅用心,同埋佢對食物嘅要求。呢啲高質串燒一定要大力支持下!

開心花甲粉絲

鮮烤白蟮

燒豬腰,豬內臟最怕係有腥味,但係佢洗得非常乾淨,高分之作。
烤腰片

鮮烤白蟮
烤腰片
即開即燒大扇貝
路邊攤炒米粉
之前为了吃烧烤会专门跑去旺角这次我们在尖沙咀发现了一家宝藏烧烤店!价格非常友好 餐厅环境满分 味道也超级棒我愿称之为尖沙咀聚会秘密基地㊙️推荐菜单:1⃣️酱烧鸭舌老板说这个是先腌制后烤的 真的好吃到舔盘 整个鸭舌都是酥脆的 美味到我连骨头都吃下去了😂2⃣️烤菠萝这个我还是第一次吃 菠萝好大一块 烤过以后酸酸甜甜的 特别惊艳 非常解辣3⃣️即开即烧大生蚝非常新鲜 各个饱满多汁 酱料的味道刚刚好我是不爱吃蒜的 但这个配料的蒜香很香 完全可以接受 不会有油腻辛辣的感觉4⃣️即开即烧大扇贝我们人多 出了扇贝又点了生蚝 肉质紧实的 但如果人少的话只点生蚝🦪也可以的!5⃣️粒粒粟米串本人很爱吃玉米 烧烤店必点哈哈哈6⃣️红糖冰粉烧烤的最佳伴侣 没人不爱吧!7⃣️避风塘鱿鱼须酥脆的鱿鱼须配上香浓的金蒜 非常不错子 要趁热吃!8⃣️大树烤活虾活的🦐被现烤的真的整条红红的 肉质很鲜嫩…吃饱了很撑 还有好多种类没吃 下次我要继续探索!额外夸一夸这家的环境和歌单都很不错不光适合聚会 也适合约会
之前为了吃烧烤会专门跑去旺角
这次我们在尖沙咀发现了一家宝藏烧烤店!
价格非常友好 餐厅环境满分 味道也超级棒
4⃣️即开即烧大扇贝
5⃣️粒粒粟米串
本人很爱吃玉米 烧烤店必点哈哈哈
6⃣️红糖冰粉
烧烤的最佳伴侣 没人不爱吧!
7⃣️避风塘鱿鱼须
酥脆的鱿鱼须配上香浓的金蒜 非常不错子 要趁热吃!
8⃣️大树烤活虾
活的🦐被现烤的真的整条红红的 肉质很鲜嫩
…吃饱了很撑 还有好多种类没吃 下次我要继续探索!
额外夸一夸这家的环境和歌单都很不错
不光适合聚会 也适合约会