2020-11-12
今日黎到西環一間算係少少隱蔽嘅工業風餐廳。因為哩間餐廳唔喺大街果邊,要兜去較少人行嘅方向先搵到佢,所以覺得有啲隱蔽 😝哩間充滿工業風嘅餐廳,室內、室外除咗有一般嘅餐枱,室內亦設有階梯嘅座位,咁啱今次階梯座位後面嘅位置,似係有人開緊workshop,所以唔可以上去 😗 今次order咗:⭐️Avocado Open Toast食材好新鮮之餘,toast比想像中脆,好有口感😋⭐️ French Fries黑松露醬好好味,但薯條比較乾身,食完會好想飲多啲水⭐️ Bowl with Pork Chop Cutlet哩個飯竟然有驚喜,飯同pork chop 比想像中好味!⭐️ Pancakes with BlueberriesPancakes 除咗好吸晴之外,佢配埋哩個蛋白同藍莓,意外地覺得好夾好好味 😋 ⭐️ Lemon Cold Brew比起一般嘅lemon cold brew, 只係飲到檸檬嘅酸味,飲唔到咖啡果重苦味 😗 似飲tonic water多啲⭐️ Ice White味道正常 😝 不過不失如果大家想喺繁忙嘅鬧市入面,享受一下寧靜慢活嘅感覺,又或者想同朋友食下嘢傾下計,冇限時嘅侷促感,哩間餐廳將
今次order咗:
⭐️Avocado Open Toast
食材好新鮮之餘,toast比想像中脆,好有口感😋
⭐️ French Fries
黑松露醬好好味,但薯條比較乾身,食完會好想飲多啲水
⭐️ Bowl with Pork Chop Cutlet
哩個飯竟然有驚喜,飯同pork chop 比想像中好味!
⭐️ Pancakes with Blueberries
⭐️ Lemon Cold Brew
⭐️ Ice White
味道正常 😝 不過不失
如果大家想喺繁忙嘅鬧市入面,享受一下寧靜慢活嘅感覺,又或者想同朋友食下嘢傾下計,冇限時嘅侷促感,哩間餐廳將會好適合你 👍🏻