見佢個名幾得意所以就試吓 嘢食都算幾好食不過呢度服務員比較亂 幾張枱單就係咁搞錯晒 我叫咗一隻雞小辣但係嚟咗半隻雞中辣 不過勝在服務態度好好隔離枱等得耐 個老闆又送啤酒又送小食比佢哋 而且我呢個芫荽控都完全滿足到不停幫我加芫荽🤟🏻雞味好重有少少甜甜地 所以全部嘢食都尚算OK
見佢個名幾得意所以就試吓 嘢食都算幾好食
2021-09-04
$250 (Dinner)
2021-07-18 631 views
食過返尋味,今次來試試椰子雞鍋,廚師一再強調所有湯底沒有味精用雞骨及豬骨熬湯,椰子雞鍋再加上新鮮椰青水,全隻清遠雞,湯味清甜,雞肉嫩滑,服務員加湯時是椰青水和清水一齊加,👍一開始我們點了原條鱆紅魚刺身,魚非常新鮮及甜,即劏即吃,大約三斤重 才$480,加多$60仲可以兩吃加多一味「椒鹽魚骨」,好抵呀!今次試埋牛肉刺身$160,用美國牛小排的。火鍋除了雞外,還點了本地手切肥牛,自製的韭菜餃及雲吞,墨魚滑。材料非常新鮮好好味😋!這店有非常多的清酒及葡萄酒選擇,而且價錢和外邊店舖零售價是一樣,非常少見。下次不用自己帶酒來。

今次試埋牛肉刺身$160,用美國牛小排的。

2021-07-15
Type of Meal
Dinner
點了一條鱆紅魚剌身Sashimi, ,非常鮮味!  湯底點了沙嗲及日本酒粕兩款,  店長說日本酒粕火鍋湯底在香港暫時只有他們有, 味道好好, 配肥牛一流氓!    食物點了本地手切肥牛,  黃金芝士餃, 韭菜餃,  自制響鈴等.  我極力推薦. 另外 我試飲了兩款湯底, 好味!   沒有味精,.
點了一條鱆紅魚剌身Sashimi, ,非常鮮味!
鱆紅魚剌身 (原條)
本地手切牛肉 (大)
象拔蚌刺身
芝士黃金餃, 西班牙豬腩
2021-06-19
$300 (Dinner)
鱆紅魚剌身 (原條)
本地手切牛肉 (大)
象拔蚌刺身
芝士黃金餃, 西班牙豬腩
  • 本地手切肥牛
  • 黃金芝士餃
  • 韭菜餃
  • 自制響鈴.
  • 日本酒粕火鍋湯底
呢間火煱店岩岩六月開張湯底有好幾個選擇,大同小宜,重口味的有四川麻辣湯底,自家製沙嗲湯底怕辣的可以選擇蕃茄牛尾湯底,莞茜皮蛋湯.比較少見的是有日本酒粕昆布湯,另外仲有兩款養生湯底.小食同配料選擇正正常常刺身方面叫了牛肉和象拔蚌刺身,擺盤唔錯,賣相好岩打卡.味道不錯, 象拔蚌爽口彈牙.飲品呢度特別一點,除汽水之外,酒精飲品種類較多,有啤酒,日本酒,紅白酒,氣泡酒.鍾意一度打邊爐一度飲酒既朋友,值得一黎.
呢間火煱店岩岩六月開張
小食同配料選擇正正常常
鍾意一度打邊爐一度飲酒既朋友,值得一黎.
2021-06-23 353 views
不算完美,但物超所值。無論牛肉煱料,或是刺生都鮮甜可口,一試難忘。點了手切本地牛肉,喜出望外。吃了原條章紅刺身,足三斤重,回味無窮。魚頭,魚骨及魚尾,以椒鹽上碟,一魚兩吃!沙爹煱底,用心製作。點了豬皮,沙爹豬皮,是兒時回憶,味道非街邊小販店可以比美。椰子雞煲,用鮮椰青水。可惜椰青水有點兒甜度不足!值得介紹炸鬼馬墨魚條,彈牙香口。紅,白,清酒都以接近成本价出售,市面難的一見:聽聞老板之一,從事酒業,其代理的紅,白酒在店內以推廣价出售!收費合理,不會令人感到名大於實!今次4人光顧,連兩支紅酒及一支白酒,不到2000 元。4.5星(5星為滿分)美食,5星價錢 !❤️👍
不算完美,但物超所值。
椰子雞煲,用鮮椰青水。可惜椰青水有點兒甜度不足!
值得介紹炸鬼馬墨魚條,彈牙香口。
收費合理,不會令人感到名大於實!
今次4人光顧,連兩支紅酒及一支白酒,不到2000 元。
4.5星(5星為滿分)美食,5星價錢 !
❤️👍
2021-06-22
$400 (Dinner)
  • 原條 章紅 刺身  ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
  • 手切本地牛:貨真價實
平時都唔會寫食評,但係呢間火鍋店真係值得寫一寫! 因為用心經營,食材新鮮,湯底特別,每一樣野都超好食😋嗰日同幾個朋友, 叫了一條左口魚刺身, 琵琶蝦刺身,無得輸, 肉質鮮甜彈牙,配上師傅特制酸汁,好味到不得了!🤗🤗之後叫了個沙嗲湯底,未試過沙嗲湯底可以用清黎形容,一上台好香,一啲都唔油,原來師傅話湯底是自己炒料製作😲⋯⋯火鍋料我哋叫咗:* 手切牛,試咗兩款,唔記得乜嘢部位,但好得👍🏻* 聖子皇,新鮮好大隻,洗得好乾凈👍🏻* 即炸響玲-全世界最好味, 必叫👍🏻* 自家制芝士蛋黃餃子, 必試, 好特別,我未係外面試過🤗* 韭菜餃, 食得出新鮮制, 我最愛🥰真心讚🥰,物有所值,會再幫襯! 👍🏻
平時都唔會寫食評,但係呢間火鍋店真係值得寫一寫!
因為用心經營,食材新鮮,湯底特別,每一樣野都超好食😋
火鍋料我哋叫咗:
* 手切牛,試咗兩款,唔記得乜嘢部位,但好得👍🏻
* 聖子皇,新鮮好大隻,洗得好乾凈👍🏻
* 即炸響玲-全世界最好味, 必叫👍🏻
* 自家制芝士蛋黃餃子, 必試, 好特別,我未係外面試過🤗
* 韭菜餃, 食得出新鮮制, 我最愛🥰

真心讚🥰,物有所值,會再幫襯! 👍🏻
  • 炸響鈴
  • 自家製芝士蛋黃餃子