2015-02-28 1277 views
2月14日,沒有花,沒有禮物,也沒有浪漫的安排。有的,只有一個願意平凡的過我們第一個情人節的女朋友,還有一餐不過不失的情人節晚餐。代表餐廳歡迎我們的是一盒情人節小禮物,拆開後原來是牛奶朱古力及黑朱力,不過看來是買現貨的吧。情人節特飲,名字好像是叫香桃仙子。名符其實入口有香濃的桃味,但那綠色的啫喱有點格格不入。雖說頭盤有兩道菜,但廚師的擺碟巧妙地把它們融合了呢。煎法國鵝肝伴青蘋果清酒啫喱鵝肝份量適中,可惜煎得過於乾身,其中一件的羶味在口腔裡揮之不去,失敗。至於那心形的啫喱,吃得到打碎了的青蘋果肉,伴上輕輕的清酒味,挺開胃。香草牛油焗翡翠螺翡翠螺肉厚之餘充滿嚼勁,雖然牛油味香氣四溢,但無法彌補螺肉的鮮味不足。帶子南瓜濃湯濃稠的忌廉湯裡欠了點南瓜味,普通。帶子出乎意料的大粒,但跟翡翠螺一樣有鮮味不足的問題。至於三揀二的主菜,我們還是覺得啖啖肉比較划算。燒美國安格斯西冷牛扒伴松露荷蘭汁西冷肉質豐厚,看上去頗具份量,但切開時卻要與那些過多的筋位戰鬥一番!而且這客不合格的六成熟牛扒,肉味欠奉之餘也不夠軟嫩。香草烤焗澳洲羊架全晚最滿意的就是這個羊架。平時在西餐廳吃羊架大概只有兩件,但這晚的羊架竟然有
香桃仙子
雖說頭盤有兩道菜,但廚師的擺碟巧妙地把它們融合了呢。
煎法國鵝肝
青蘋果清酒啫喱
煎法國鵝肝伴青蘋果清酒啫喱
香草牛油焗翡翠螺
香草牛油焗翡翠螺
帶子南瓜濃湯

至於三揀二的主菜,我們還是覺得啖啖肉比較划算。
燒美國安格斯西冷牛扒伴松露荷蘭汁
燒美國安格斯西冷牛扒伴松露荷蘭汁
香草烤焗澳洲羊架
香草烤焗澳洲羊架
全晚最滿意的就是這個羊架。平時在西餐廳吃羊架大概只有兩件,但這晚的羊架竟然有五件之多!而羊架烤焗得恰到好處,吃來腍熟的同時也感受到薄薄的羊羶味~
焗金寶蘋果批伴雪糕及芒果忌廉班戟
是夜甜品焗金寶蘋果批伴雪糕芒果忌廉班戟。甫上枱的時候雪糕已溶得慘不忍睹,蘋果批的餅底香口,但蘋果味不明顯。至於那班戟,由於現在不是芒果的當造季節,異常地酸。
咖啡
最後,這夜的套餐以一杯咖啡作總結,但表現一般。其實在已有情人節特飲情況下,餐飲著實有點多了,眼看不少情侶也飲不下兩種飲品呢。
Other Info. : 食物的賣相及擺碟的美觀,對於一道菜是否值回票價往往有很大的影響。而這份情人節套餐不難發現碟邊及杯邊早已沾了汁醬或咖啡,這點餐廳真的要多加注意呢。
2015-02-14
$299 (Dinner)
Valentine's Day
2015-02-27 959 views
夜晚要去龍堡出席飲宴, 預錯時間, 早咗少少到佐敦,唔想週圍行, 要搵個好地方歇下腳…之前係附近食飯, 發現龍堡斜對面就有間Coffee Shop 裝修都幾雅致, 應該可以坐耐D都無問題…下午茶餐有青口食都幾有特色, 今晚應該好夜先開席, 食個意粉都唔過份吖…香辣烤雞蕃茄天使麵 $78--烤雞胸偏乾, 蕃茄仔酸酸的, 香辣汁係堅有辣味, 整體不是太夾, 又或者係我一向都唔太喜愛Tabasco式的辣味… 天使麵較為硬身, 再煮多1分鐘會更好 (我偏好軟身)…熱檸茶 (餐飲)-- 一杯普普通通的熱檸茶, 隨杯附上西式茶包1個…因為坐得太耐的關係, 熱檸茶一早飲完, 天使麵一早食完, 仲要坐多一段時間, 都係叫多1杯飲品先…自選香味朱古力 $33--熱朱古力+榛子, 甜上加甜, Topping走忌廉, 估不到朱古力也有拉花, 果然係心機小店…餐廳內的客人普遍係白領, 都幾斯文, 坐滿人都唔會太嘈吵, 歇得好舒服…坐咗個半鐘, 下午茶時段客人走晒, 影返張相先~呢度真係幾好坐, 我坐咗咁耐都無人趕我走, 如果想食埋o野唔係淨飲咖啡茶, 咁我都係會再揀返呢度…
香辣烤雞蕃茄天使麵 $78
熱檸茶 (餐飲)
-- 一杯普普通通的熱檸茶, 隨杯附上西式茶包1個…
自選香味朱古力 $33
坐咗個半鐘, 下午茶時段客人走晒, 影返張相先~

2014-06-24
$110 (Tea)
2015-02-11 1250 views
每一年, 一係佢生日, 一係我生日, 一係週年記念, 都會揾一次黎合一食, 因為堅覺得佢既野食係好好味, 好有心機整, 好有水準.今年簡左我生日黎依到食, Openrice 有online reserve 枱, 10% off , 又可以儲分, 梗係一早book 定啦 !意式併盤炭燒安格斯牛柳烤帶子墨魚汁意大利飯意式併盤 $96 (水牛芝士, 巴馬火腿, 煙三文魚)Parma ham 巴馬火腿- 夾着蜜瓜來吃, 巴馬火腿好厚, 而蜜瓜好甜!!煙三文魚- 有3大塊, 都係入貨野, 唔需要加工~水牛芝士 –唔滿意水牛芝士好細位, 分量好少, 反而蕃茄仔好多~ 但係好鐘意個sauce , 有少少garlic 同好香既herbs 又酸酸地, 十分開胃.炭燒安格斯牛柳 $208 (全場最貴)本身有點失望, 因為以為係全件牛排上, 原來係一牛柳塊, 比想像中細碟, 但食完又夠飽.牛柳要medium rare,真係做到, 唔會太熟, 但係唔係好食到炭燒味..配菜, 薯蓉好好味, 真係有薯粒, 口感重d .烤帶子墨魚汁意大利飯 $118黑色一粒粒飯, 好得意,除左飯味, 唔係好覺有咩味道. 烤帶子生熟
烤帶子墨魚汁意大利飯

意式併盤 $96 (水牛芝士, 巴馬火腿, 煙三文魚)
意式併盤
煙三文魚- 有3大塊, 都係入貨野, 唔需要加工~

炭燒安格斯牛柳 $208 (全場最貴)
炭燒安格斯牛柳
配菜, 薯蓉好好味, 真係有薯粒, 口感重d .

烤帶子墨魚汁意大利飯 $118
烤帶子墨魚汁意大利飯
黑色一粒粒飯, 好得意,除左飯味, 唔係好覺有咩味道. 烤帶子生熟程度岩岩好.

Other Info. : 個人認為散叫先食到功架, set 既通常只包意粉~ 意粉唔係好值咁貴~
2015-02-05
$220 (Dinner)
Birthday
2015-01-21 1651 views
大食會前約埋同事傾偈,呢區好多咖啡店,揀咗呢間因為未試過!門面幾大!地方都易搵,入裡面坐低,西式木傢俬好簡潔,燈光偏暗,可能等氣氛適合傾偈!坐低店員就放低餐牌比我哋,但之後要食飯,我哋都唔想叫咁飽,所以只單點一杯飲品,見枱面介紹杯特色Latte系列好靚叫杯「草莓Latte」可惜店員話今日無 就改叫杯香芋Latte(比個粉紫色拉花吸引!)香芋latte:點知上枱杯咖啡無咗個粉紫色拉花,只係得一團白色忌廉,即刻覺得受騙,問店員點解無了拉花,佢好無辜望一望我就走咗去! 我將團忌廉攪落個杯灰色嘅飲品度(相片係淡紫色)飲一啖,味道好好好甜 有芋頭味但假!如果你無信心整杯正常特飲比我,不如話無,我覺得自己浪費了配額去飲呢杯嘢! 焦糖歐法加杜(少甜):即焦糖咖啡沙冰,朋友話冰碎滑,唔太甜!咖啡味唔澀易入口,好味!(好後悔無跟隨叫咖啡 )環境好適合傾偈,廁所設備齊全,而且乾淨!幾好!店員明顯遊魂!又唔答問題!都係專心做咖啡好喇!
就改叫杯香芋Latte(比個粉紫色拉花吸引!)
香芋latte
焦糖歐法加杜

都係專心做咖啡好喇!

2015-01-20
$28 (Tea)
New Year's Eve
焦糖歐法加杜
2015-01-04 2112 views
19/12/2014 FRIDAY我地呢個5人組合,不經不覺已經識左8年,仲keep到一年一聚 第一次黎到位於佐敦廟街嘅合一,location都唔算難搵。當晚又凍又落雨,食物一上檯掛住食,好多冇影相店員推介我地食套餐,但我地prefer散叫 !凱撒沙律菜夠新鮮,醬汁都好味~黑松露奶油香菇闊條麵 $78黑松露香味令人食指大動寬條麵軟硬剛好,夠彈牙唯份量比預期中小抺茶鮮奶 (熱) $32唔係我心目中綿滑、味濃既抹茶味道淡淡的,不過不失~總結,環境舒適,啱一班人食飯傾計。店員服務都好
19/12/2014 FRIDAY

第一次黎到位於佐敦廟街嘅合一,location都唔算難搵。

當晚又凍又落雨,食物一上檯掛住食,好多冇影相

店員推介我地食套餐,但我地prefer散叫 !
凱撒沙律
菜夠新鮮,醬汁都好味~
黑松露奶油香菇闊條麵 $78

黑松露香味令人食指大動

寬條麵軟硬剛好,夠彈牙

唯份量比預期中小
抺茶鮮奶 (熱) $32
唔係我心目中綿滑、味濃既抹茶

味道淡淡的,不過不失~

總結,環境舒適,啱一班人食飯傾計。店員服務都好
$150 (Dinner)
2014-11-26 2957 views
今次吃的這間在公司的附近,之前在午餐的時間已經想吃的了 (但人好多w晚上走過時看到人不多就決定要吃看囉不過其實這間有設網上訂座的,下次可以先預約看看 ^^這是一間由天主教和基督教教徒合辦的餐廳在不同的角落都會見到少許的宗教裝飾 (像牆上的掛畫就有聖經的節錄w)(๑>◡<๑) 有2人餐 - (湯+沙律+主菜 x2 +飲品)精選餐湯有兩種~南瓜忌廉湯 & 羅宋湯 (=ˇωˇ=)南瓜湯好好味!!如果再香濃一點會更惹味啊~濃度稍微覺得不夠。沙律選了 - 扒雞胸凱撒沙律 (原價$72)沙律比我想像中的大碟 ლ(・ ิω・ิლ) 還以為因為變了套餐後會縮細雞胸肉沒有像外貌那樣乾乾的,口感和味道也不錯主菜一是自選意大利粉 - 芝士焗香草肉醬千層麵 (原價$88)滿滿的芝士~不過我覺得這款芝士不夠香 〒△〒 而且麵的層數再多少少就更好了喜歡那個香草肉醬~番茄味道不會太酸,但整體味道又不會不夠另外一款主菜是自選意大利薄餅 (細批) - 煙三文魚(原價$78)這個批有三文魚、洋蔥、粟米 .. 同很多餐廳一樣批底因為薄的關係都焗燶了 Ⓘฺ口Ⓘฺ除了這個問題外,Pizza料頗豐富,也很滋味 ❝ฺω❝ฺ)飲
晚上走過時看到人不多就決定要吃看囉
不過其實這間有設網上訂座的,下次可以先預約看看 ^^

這是一間由天主教和基督教教徒合辦的餐廳
精選餐湯有兩種~南瓜忌廉湯 & 羅宋湯 (=ˇωˇ=)
沙律選了 - 扒雞胸凱撒沙律 (原價$72)
雞胸肉沒有像外貌那樣乾乾的,口感和味道也不錯
喜歡那個香草肉醬~番茄味道不會太酸,但整體味道又不會不夠
除了這個問題外,Pizza料頗豐富,也很滋味 ❝ฺω❝ฺ)
飲品是配咖啡 / 茶,但可以加$12轉其他的飲品 d(ゝω◕✿ฺ)
焦糖抹茶鮮奶 (原價$34) & 香橙朱古力 (原價$36)
抹茶加了焦糖後有點過甜~抹茶味道變弱了;朱古力有點蓋過香橙的味道
Other Info. : (・´ω`・) 吃完這些已經很飽了..已經沒有位置可以再吃甜品
2014-11-21
$135 (Dinner)
Dining Offer
Credit Card Offers
2014-11-24 2471 views
每當有朋友知道我在佐敦上班,十個有八個都羨慕午餐不愁沒有著落。但相信只要在附近活動過一段時間,就會知道好吃的午餐並不如想像中容易吃得到。這次說的合一咖啡屋,午市在門口經過不下十數次,但每次都敵不過那等位的人群。最後決定晚餐來吃吧,差不多7點去到,見到很多枱面都放著留座的牌,幸好還有門口旁的二人枱。我們點的是2人餐,有沙律、餐湯、意大利粉、薄餅及餐茶。除了餐湯外,其他都是在主餐牌裡挑選的。首先是扒雞胸凱撒沙律。擺碟不是很吸引(可以說是亂嗎?,但要讚讚那雞胸肉煮得很軟嫩,沒有像吃柴皮的感覺。餐湯分別點了南瓜湯及雜菜湯,這個味道不過不失,不過沒有味精已算不錯。因為女朋友喜歡吃千層麵,於是便試試芝士焗香草肉醬千層麵。論食物賣相,這家店子真的很普通,而肉醬千層麵也是街外隨便吃得到的味道,但對於我這個芝士怪來說,表面厚厚的芝士絕對是加分位。至於煙三文魚薄餅,是最令我失望的一項,香脆薄餅不脆都算,但也不能是硬的吧?!最後飲品是分別加$12轉配的焦糖抹茶鮮奶及香橙朱古力鮮奶咖啡。抹茶鮮奶滲出淡淡的抹茶味,香橙朱古力喝進口裡只是普通的Latte,要待吞下去時才感受到微微的橙香。

扒雞胸凱撒沙律
南瓜湯
芝士焗香草肉醬千層麵
煙三文魚薄餅
焦糖抹茶鮮奶
香橙朱古力鮮奶咖啡
Other Info. : 面對我的問長問短,店員仍然很有禮貌,抵讚! 另外,citibank信用卡有9折
2014-11-21
$240 (Dinner)
扒雞胸凱撒沙律
香橙朱古力鮮奶咖啡
2014-11-19 2669 views
在尖沙咀逛到晚飯時間,友人忽然提議去佐敦搵食。我們在佐敦那幾條"食街"來來回回穿插,最終選擇了由教會合辦的合一咖啡屋餐廳。雖說有三間分店,但我一直都沒有去過呢~我們在門口看餐牌的同時,男店員隨即前來介紹。入店後,男店員便帶我們入座,因為二人枱數量不多,我們便坐在收銀機旁邊,也是水吧隔離。地鋪面積不大,食到半路才知道一樓都是餐廳地方,不過人多才會安排上去一樓。男店員推介我們吃二人餐$248,其實我們本身都決定吃此餐呢,因為套餐真的真的好鬼抵食﹗特別是...如果每款食物都選擇最貴那款的話~XD點餐後不久就有湯飲,我們都要了雜菜湯,所用的雜菜竟然如此的多及豐富,紅蘿蔔﹑西芹﹑椰菜﹑豆角及薯仔,湯用了大量蕃茄去煲,味道充滿著蕃茄的甜酸,加上香草帶出的香味及薯仔已溶化於湯汁之中,令美味加倍提昇~﹗因我喜歡多菜就點選了田園素菜沙律(原價$56)...哇,份量原來是這麼多的嗎﹖(尖叫)車里茄﹑白蘑菇﹑粟米﹑蘆筍﹑青瓜﹑紅椒﹑黃椒﹑火箭菜﹑生菜,有部份材料本身的價錢都不是便宜呢,看來店方在入貨方面都幾慷慨。每樣材料都好新鮮,加上配合了黑醋和芝士碎,清新得來又夠開胃。跟餐有兩杯飲品,如果不想飲檸茶檸水,
在尖沙咀逛到晚飯時間,友人忽然提議去佐敦搵食。

點餐後不久就有湯飲,我們都要了雜菜湯,所用的雜菜竟然如此的多及豐富,紅蘿蔔﹑西芹﹑椰菜﹑豆角薯仔,湯用了大量蕃茄去煲,味道充滿著蕃茄的甜酸,加上香草帶出的香味及薯仔已溶化於湯汁之中,令美味加倍提昇~﹗
田園素菜沙律
跟餐有兩杯飲品,如果不想飲檸茶檸水,可以額外用$13轉飲餐牌內的其他特飲。我飲的是凍抹茶鮮奶(少甜),而友人飲凍咖啡(唔記得原名),兩杯賣相都好精緻。

我杯抹茶鮮奶的味道實在好正,抹茶夠濃又夠香,鮮奶加忌廉可增添飲品的幼滑度,也帶來奶香,真的好好喝﹗
凍抹茶鮮奶(少甜)
主菜有兩個,首先是蜜桃虎蝦香脆薄餅(原價$78),雖然是細批不過都不算細件頭呢﹗
蜜桃虎蝦香脆薄餅
批底用了薄脆底,鬆脆,完全不油膩,每片薄餅都附有蜜桃﹑大蝦﹑蘑菇片芝士,配以蕃茄醬,味道以酸甜為主,而且不太濃膩,是幾好吃的。
另一款是蕃茄醬蟹肉蘑菇意大利粉(原價$78),賣相又是好靚呢﹗
蕃茄醬蟹肉蘑菇意大利粉
醬汁用了海量車里茄去煮,絕對是茄迷至愛,味道由外而內都是茄到爆~~實在好正﹗另外有三色椒蘑菇,豐富非常,面對爆茄的意粉,頓時之間令蟹肉都變了次等了,其實蟹肉都有不少,淨食會吃出少少腥味,如果撈埋在意粉裡就不太覺有了。意粉富有嚼勁,廚師在煮麵時間拿捏得剛好。
店內幾位員工都是年青人,他們態度有禮,做事勤快,我絕對感受到他們是好用心工作。

吃到肚皮都撐破了,我們都覺得3人食2人餐都OK,因其份量實在實在是太足夠了。最後給我發現消費滿$200或以上,用指定信用卡就有9折優惠,即是免了加一,今餐每人就節省到十幾元了啊﹗(好興奮)
Other Info. : 店內附設洗手間,清潔度是100分~!!!非常乾淨~~
2014-11-08
$136 (Dinner)
田園素菜沙律
凍抹茶鮮奶(少甜)
蜜桃虎蝦香脆薄餅
蕃茄醬蟹肉蘑菇意大利粉
2014-10-16 3367 views
上一次用tablemap book合一有不愉快經驗(已早2日用tablemap訂位,但到當日下午3:00才電話通知我,廟街店full booking, 叫我到吳松街分店, 我問meun是否一樣, 職員答我是一樣, 但我自己上openrice睇, 發現有點不同,價錢都不同) 今次再試用tablemap, 都有點擔心又有問題~還好,今次是無問題的 今次點了一個2人餐$249餐湯x2 - 無咩特別煙三文魚沙律 - 很多煙三文魚牛肝菌蝦天使麵 - 菌類好咸,可能咁o岩師傅落多了鹽 但都好好味風乾火腿pizza - 餅低好脆, 有4大片風乾火腿呢個2人餐,2個女仔食非常足夠另值得一讚是店舖經理, 非常友善, 每食克一道菜, 清潔檯面非常快,而且不用叫已常來加清水
還好,今次是無問題的

今次點了一個2人餐$249
餐湯x2 - 無咩特別

煙三文魚沙律 - 很多煙三文魚
牛肝菌蝦天使麵 - 菌類好咸,可能咁o岩師傅落多了鹽
但都好好味
風乾火腿pizza - 餅低好脆, 有4大片風乾火腿

呢個2人餐,2個女仔食非常足夠
$130 (Dinner)
Birthday
一向愛食日本菜的我今次來到比較少吃的意大利菜感謝朋友們悉心安排來到佐敦的合一咖啡屋是價格相宜, 食品賣相很讚的咖啡屋,樓上樓下都有座位, 雖然像一般咖啡屋一樣2 人座位多,但今次我們十幾人的情況,竟為我們湊合了圍圈的大桌子出來, 很貼心★我們點了三個4 人餐,由小食, 前菜, 主菜到飲品等等,花多眼亂, 選擇很多!! 我也無法一一拍照和介紹!!!!因為一看到就好想開始嚕沙津, 依然是我的最愛♡ 不慚是草食性女生~ 哈哈聽說深綠色蔬菜能釋出大量葉酸,葉酸有抗壓和讓人快樂起來的作用!!! 所以請大家也多多吃菜!!咖啡屋的飲品當然是重點!!!我點了焦糖牛奶抺茶非常好味!!! 不過我猜熱飲應該會更好!!!
一向愛食日本菜的我今次來到比較少吃的意大利菜
感謝朋友們悉心安排來到佐敦的合一咖啡屋
是價格相宜, 食品賣相很讚的咖啡屋,
樓上樓下都有座位, 雖然像一般咖啡屋一樣2 人座位多,
但今次我們十幾人的情況,
竟為我們湊合了圍圈的大桌子出來, 很貼心★
我們點了三個4 人餐,
由小食, 前菜, 主菜到飲品等等,
花多眼亂, 選擇很多!! 我也無法一一拍照和介紹!!!!
因為一看到就好想開始嚕
沙津, 依然是我的最愛♡ 不慚是草食性女生~ 哈哈
聽說深綠色蔬菜能釋出大量葉酸,
咖啡屋的飲品當然是重點!!!
2014-08-28 3675 views
知道呢間餐廳是由天主教徒及基督徒合作開的, good。 一直好想來試下。星期二同hubby 黎開佐敦, 即刻諗起要來試下, 7點前仍有很多枱, 沒有book 位, 安排我地坐近門口位。一坐底就見到牆上掛有2幅相及有聖誕金句的, 有意思。唔想諗 , 我們叫了2 人餐, 沙律/薄餅/意粉, 是自選的- 一紅一白湯- 煙三文魚凱撒沙律 : 用煙三文魚砌了玫瑰花出來, 見到都開心。- 意國風情薄餅 : Parma Ham可以再切薄一點, 口感更好- 蒜片辣椒蘑菇天使面 : 辣度適合我地, 略嫌只有一只蝦,                                 這個是2 人餐嘛- 飲品 : 基本咖啡/茶, 不用加錢. 其他好像要加$10-15            我們要了Hot Latte / Hot Orange Latte     又有驚喜, 平時Orange Latt响出面飲都是偏甜, 但這裡不是很甜,    好有咖啡味呵
一坐底就見到牆上掛有2幅相及有聖誕金句的, 有意思。
唔想諗
, 我們叫了2 人餐, 沙律/薄餅/意粉, 是自選的
- 一紅一白湯
                                這個是2 人餐嘛
   好有咖啡味呵
Hot Orange Latte
Other Info. : 整體來講, 呢間係一間有誠意的餐廳. 每一道菜是有心機去整的,希望一直維持下去
2014-08-19
$140 (Dinner)
Hot Orange Latte
  • 煙三文魚凱撒沙律
2014-08-14 3772 views
sunday同honey去佐敦,tea time想自由自在又有位坐,兼環境寧静及乾淨地嘆咖啡,便即時想起去合一。我地order飲品如下:香芋latte - 淡淡奶紫色的一杯格外高雅,淡香既芋頭味再加上香濃奶味,其實已幾乎變成一杯香芋牛奶。如咖啡味再出番多啲便更好。洋菊花茶 - 照例一包花茶包,沒有什麼驚喜,但不停叫waiter哥哥斟滿熱水包花茶都不會太淡,配上寧静環境及柔和燈光一路飲一路plan旅行schedule心情倍感暢快.total埋單盛惠$68.
我地order飲品如下:

total埋單盛惠$68.
2014-08-10
$34 (Tea)
2014-07-18 5356 views
店名:合一咖啡屋餐廳 United Café Bistro地點:佐敦廟街268號地下(1) 芝士煙肉意粉;(2) 黑松露菌忌廉湯;(3) 朱古力芝士蛋(餐加$20);(4) 黑松露雜箘意大利飯,共116元左右(持教友福傳信用卡者,可享八五折優惠)。食物的色香味如何:朱古力芝士蛋糕,香甜有餘,而芝士味不足環境:很有情調,個別桌面放上絲花。其餘的食品非常可口,而且富有香草味道,汁液味濃,回味無窮。服務:良好,因為:(1) 細心,多次給客人倒水;(2) 禮貌殷勤,落order和招呼很積極。衛生:佳。抵食:屬中上價。
店名:合一咖啡屋餐廳 United Café Bistro
;(3) 朱古力芝士蛋
朱古力芝士蛋糕
(餐加$20);(4) 黑松露雜箘意大利飯
黑松露雜箘意大利飯
,共116元左右(持教友福傳信用卡者,可享八五折優惠)
衛生:佳。
抵食:屬中上價。
2014-07-10
$58 (Lunch)
Dining Offer
Credit Card Offers
芝士煙肉意粉
黑松露菌忌廉湯
黑松露雜箘意大利飯
2014-07-10 4371 views
與朋友聚舊,來到這餐廳,可舒適閒坐暢談。點了海鮮焗薯皮、雞肉沙律和蕃茄海鮮薄餅。薯皮餡料豐富、熱騰騰亦香口;雞肉沙律新鮮、清淡、健康;蕃茄海鮮薄餅香脆料足微酸惹味。是令人滿足的一頓晚餐。
2014-04-20
$100 (Dinner)
2014-07-07 3560 views
想飲餐湯, 所以BOOK左呢間同朋友一齊試食, 無諗到, D野食比想像中好呀! 我地揀左個2人餐, 首先係個餐湯, 香濃南瓜味! 叫左個煙三文魚沙律, 好新鮮呀! 牛油味勁重架蘑菇扁意粉, 好滑口! 仲叫個意國PIZZA, 脆脆卜卜好好食呀! 最後野飲可以加12蚊另叫D特別架~ 總體來講價錢都好合理呀! 下次可以約一班朋友一齊係到食飯同吹水啦!
2014-07-04
$140 (Dinner)