今日lunch嚟到觀塘揾食😝😝 突然想食肉骨茶 於是同事就推介呢間星馬小店 lunchset每款都係50蚊咋 我見好多人都叫左肉骨茶同喇沙 因為好耐無食肉骨茶 於是就叫左第一個set🤪肉骨茶藥味吾係好濃 好易入口 排骨有四大舊 燜得好淋 好有肉味🥰🥰🥰 而且仲有菜 豆卜 金菇 分量都好多 仲有油條飯配嚟食 成個餐好豐富😚Lunchtime時間雖然好多人 但staff態度都好好 下次嚟會試下招牌喇沙😍😍😍推薦:⭐️⭐️⭐️⭐️

推薦:⭐️⭐️⭐️⭐️
2019-04-03 323 views
同事想食肉骨茶,所以lunch 同佢一齊黎左uptown 食番個肉骨茶lunch ,好多人等左一陣先有位,我地叫左2個老街肉骨茶配油條及飯$50,再加$6 馬拉青桔酸梅水,肉骨茶味較淡,所以佢有個醬汁比你加重個味道,肉骨就好腍身,有冬菇,金針菇同生菜,仲有豆卜索晒d 肉骨茶都幾好食,仲有油條同飯撈埋一齊食都唔錯!再飲埋杯酸梅水酸酸地好解喝,個飯好大碗都食唔晒。呢個價錢係觀塘食個lunch 都好親民,抵食!😋👍✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨如果大家喜愛我寫既食評📝,麻煩幫幫手比個愛的鼓勵❤,我會寫更多豐富既食評比大家!🤤✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
2019-03-30 207 views
呢度連D醬都係自己抄嘅. 推介肉骨茶, 藥材味香但唔會太重, 慢煮嘅排骨爽滑彈牙. 想清D嘅可以食馬來啦啦粉(蜆肉粉), 蜆湯清甜. 2種湯我都會飲晒, 太好味喇. 鐘意食辣嘅可以試吓咖喱牛肋條, 風味十足又唔會太辣. 蝦麵同喇沙D湯底都落足料, 非常濃郁. 仲有香港非常少有嘅馬來班蘭拉茶, 茶味香濃幼滑, 同班蘭香味好match.
2019-02-27 265 views
我同老公已經黎過呢間餐廳食過幾次,呢到老闆同伙計都好好傾,好好人,試過幾款,喇沙,蝦湯麵,肉骨茶和森巴撈米粉,都好好食。我老公最愛佢地嘅蝦湯麵同肉骨茶,肉質煮到剛剛好,一d都唔un, 好軟身,湯味道不算好濃,入口適中,有小小藥材味道,但又唔會太過火,好足料,有豆卜,冬菇,小小菜同金菇。 而我就最鐘意食喇沙,湯底唔算好濃好杰身個款,味道都有小小椰香味,另外飲過佢地嘅拉茶同桂圓羅漢果,都好正,羅漢果味好足,以呢個價錢食到呢個質數,算是不錯,希望可以保持水準,繼續支持,加油!

星馬菜
2019-02-27
$56 (Lunch)
星馬菜
超驚喜,無唸過在觀塘會遇到甘正的美食,又從未飲過甘好味的肉骨茶,堅有誠意,價錢又抵,又多豬肉,又多湯,又大碗,又有濃濃的香味,服務又一流及友善,值得繼續再光顧。撐!!
2019-01-29
  • 喇沙都係正抖之選☺
2019-01-26 267 views
星期六中午來觀塘上yoga. 口淡淡,想食d潤嘅野。無意間行上一樓搵到呢間東南亞餐廳,地方舒服。有2枱客,感覺悠閒。叫咗肉骨茶飯餐$50,+$6有餐飲。算抵食!個肉骨有4大舊,味道偏淡,有藥材味。個人覺得味道剛剛好,因為可以點鼓油辣汁提提味。仲有d菇,豆卜同生菜。好似幾健康,而且份量都唔少,好飽。食晒d嘢,慢慢想飲個湯。我覺得無咩味精的!(其實唔係好識分。。。哈哈。)老闆好細心話我個湯凍咗,俾個熱湯我飲。唔想浪費,婉拒咗。個紅棗杞子茶好好飲!老闆見我好似入緊wifi, 又專登俾個私人wifi code. 話會快d...人太好啦,要寫篇文讚下!無食招牌喇沙,但見隔離枱食,都好正。下次來試下。
叫咗肉骨茶飯餐$50,+$6有餐飲。算抵食!
2019-01-26
  • 肉骨茶
2018-12-06 633 views
今日又試新嘢,觀塘區午餐時段其實點都需要等下位,等左大約5分鐘左右時間合理,餐牌食物選擇唔多,唔多就啱我啦,可以快d決定到食咩嘢。叫左個瑪沙曼牛肋條(薄餅及飯)連拉茶$53,都幾抵食。瑪沙曼咖哩味道濃郁,夠辣又惹味,牛肋條軟腍,水準不錯,撈飯或配薄餅都好味。另外拉茶飲落又有d似咖啡,可能比錯或我味覺有些少問題,但兩樣我都飲嘅所以無深究,哈哈!服務員態度親切有求必應,不過可能新,出餐上可能有些少混亂,但問題不算大。希望保持水準,遲下試埋其他嘢食
餐牌食物選擇唔多,唔多就啱我啦,可以快d決定到食咩嘢。
叫左個瑪沙曼牛肋條(薄餅及飯)連拉茶$53,都幾抵食。
瑪沙曼牛肋條(薄餅及飯)

希望保持水準,遲下試埋其他嘢食
瑪沙曼牛肋條(薄餅及飯)
2018-12-02 329 views
D一區好少D种嘢食,上次同朋友去食,真係好好吃,D嘢食全部都勁足料,超好食,例如我叫咗個肉骨茶,好香好食,D餸好送钣,好食过之前食個D餐廳,而且價錢合理,雖然等得有D內,但都值得
又到左happy Friday!梗係出去lunch 啦!見到公司附近有間新開既餐廳!食東南亞既食物,唔錯咁,去到就有位坐,始終新開餐廳,唔算太多人,叫左個星加坡喇沙另加$5有杯野飲,就叫左杯凍既馬拉青桔酸梅水!嘩,個喇沙賣相好吸引,有豆卜,魚片,芽菜,雞肉同2隻大蝦🍤,黎到就梗係飲左一啖湯先,好香椰奶香味,飲多幾啖d 辣味開始攻緊上黎😅,豆卜索晒d 湯底入晒味,大蝦都好爽口彈牙,再配埋馬拉青桔酸梅水解下辣味一流,咸咸酸酸咁好解喝!整體上味道品質都唔錯,尚算抵食!😋👍+++++++++++++++如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️鼓勵一下我,我會寫更多更好既食評比大家!😊

+++++++++++++++
星加坡喇沙
星加坡喇沙
2018-11-17 254 views
前日約朋友去食午飯,佢帶我去成業街工厦食飯,去到都幾多人,見到人食肉骨茶好似幾好食,想叫但話賣晒,失望,最後叫左個星喇沙,第一啖覺得吾錯,好食,跟住店員比左個醬我加落麵度,(類似辣椒醬),真係估吾到有意想不到既效果,正正正。下次試下我朋友點果個蝦湯麵,佢話超正。
2018-11-17 210 views
上星期 收到傳單 ..知道有間新餐廳開張..就同埋同事一共3人去食啦..我叫左個啦沙..同事就叫肉骨茶同埋蝦麵 ~估唔到啦沙咁好食 同出面好唔同..好好食 個肉骨茶 勁多料 蝦麵就有d辣 就好香口 又足料 價錢又合理下次會再去食 可惜只做lunch
下次會再去食 可惜只做lunch