Restaurant: Urawa Japanese Restaurant
Info:

2022-04-10 2019 views
因為疫情嘅關係而家浦和做埋外賣自取雖然款式唔算好多但係有牛有豬有魚又有刺身揀仲要有五折優惠 其實真係幾唔錯第一次試左三文魚親子定食係好食嘅!啲魚子好新鮮又大大粒第二次試咗鹽燒鯖魚定食就正正常常不過重點係佢跟餐個湯真係好!鹹!個湯都有啲海帶呀 魚肉絲呀咁嘅但鹹到我除咗覺得鹹之外都無乜其他評論😂😂希望佢個湯可以唔好再咁鹹 咁就perfect啦
因為疫情嘅關係而家浦和做埋外賣自取
雖然款式唔算好多
但係有牛有豬有魚又有刺身
仲要有五折優惠 其實真係幾唔錯

第一次試左三文魚親子定食係好食嘅!
啲魚子好新鮮又大大粒
第二次試咗鹽燒鯖魚定食就正正常常

不過重點係
佢跟餐個湯真係好!鹹!
個湯都有啲海帶呀 魚肉絲呀咁嘅
但鹹到我除咗覺得鹹之外都無乜其他評論😂😂
希望佢個湯可以唔好再咁鹹 咁就perfect啦
TakeAway
2022-03-31 1648 views
選擇左最貴果款放題,由1230入座等到1.44先食左3碟野,當中包括送既刺身.6舊壽司,一碟雞泡魚乾。係依個餐廳食嘢根本係浪費時間同生命。如果係under staff 或者唔好offer 放題?
2022-03-30 1513 views
開喺地下嘅一間餐廳,中午去食飯,人比較多,而且環境比較暗。中午設有午市套餐,而且款式都幾多,有前菜、主菜、甜品同飲品,叫左個烏冬套餐同埋雞扒飯套餐,其實分量都算幾大,食得都幾飽,味道方面就不過不失,甜品太細份了,就一粒小糯米糍。
2022-03-04 1485 views
浦和日本料理餐廳是一間食日式放題的餐廳, 她的美食款式很多, 魚生刺身,海膽都算新鮮. 是一間很抵食的餐廳. 在荃灣區內相當有名氣.去一坐低就點刺身先。好快就上枱,味道都唔錯,又唔會好薄切。跟住再點啲炸物都幾脆。燒物有啲就唔太好味。員工服務唔錯。總括黎講得閒可以再黎食。

2021-12-28
平時喺外賣平台叫野,正常嘅餐廳都會有正常嘅份量。價錢都公道,份量亦都正常。好可惜外賣平台冇得睇評分,如果唔係呢一間嘢肯定係一星。叫咗一個價值$200嘅壽司拼盤,總共有三舊卷物,同六舊壽司。仲要唔係啲乜嘢特別好嘅壽司,我相信係因為外賣冇得追究所以專登比得非常少。咁冇良心做生意嘅餐廳,希望大家都唔好支持, 外賣平台見到都唔好嗌。好想po相,但OpenRice 個app有bug。

好想po相,但OpenRice 個app有bug。
Delivery
2021-12-29 1289 views
與朋友相聚,揀咗嚟呢度食放題。質素都OK,個價錢唔算係好平。我哋揀咗$388 果款,食物款式都算多。較為特別嘅係可以打邊爐!有幾款湯底嘅選擇,我哋揀咗龍蝦湯!都唔錯!牛肉嘅質素都算ok, 我個人都幾喜歡蟹棒!梅酒都係任飲要扣分嘅就可能係海膽,味道不好。但係大牡丹蝦質素高!亦都夠新鮮!七味粉雞翼唔錯,天婦羅就普普通通芝士焗蠔唔算好大隻,味道都係普普通通燒菠蘿非常出色羊架唔錯!蟹粥如果熱啲會好啲!朋友仔好欣賞炸榴槤!不過唔啱我!焦糖布丁總括來講,呢度好近地鐵站,好方便。適合大班朋友一齊食,好熱鬧。食物質素係OK嘅,$388加一,如果大食嘅朋友,會覺得值回票價。女仔比較細食~ 無論如何都可以接受嘅。店員都好有禮貌,有一位叔叔好殷勤幫我哋加水,換碟。唔該晒
有幾款湯底嘅選擇,我哋揀咗龍蝦湯!都唔錯!

牛肉嘅質素都算ok, 我個人都幾喜歡蟹棒!

梅酒都係任飲

七味粉雞翼唔錯,天婦羅就普普通通

芝士焗蠔唔算好大隻,味道都係普普通通

燒菠蘿非常出色

羊架唔錯!

蟹粥如果熱啲會好啲!

朋友仔好欣賞炸榴槤!
不過唔啱我!

焦糖布丁

2021-12-09 978 views
超好味,抵食,服務好,服務周到,送餐快,招呼一流,同客人有互動,食物好食抵食大件又好味,食過返尋味,服務員殷勤快捷,買單速度又快,落單速度又快,值得推介,我會無限次再來
2021-12-03 1108 views
今次要介紹既係位於#上環 嘅日本料理餐廳 (貴貴地🙈但好食既😋),我其實已經食過幾次,但食過都返尋味。所以今次要寫返個食評黎紀錄下。疫情關係,大食妹之前已經比呀媽係屋企#禁室陪食 多日🥺,心中念念不忘呢間嘅#壽喜燒牛肩肉雜菜鍋 🥺所以終於忍唔住,同呀媽講 #今日有LUNCH會議呀 #我唔帶飯返公司食啦🙅🏻‍♀️一到Lunch Time, 我二話不說就狗衝去!但一衝入門口,店員就即將截住我😨,叫我出返黎。。。下?咩事呀?🤥原來係指示我去量返掌心體溫先,嚇死人咩!🥺跟住再老點你行落多層,入面嘅裝潢走暗黑格調路線 紙醉沉迷 #有少少浪漫咁🙈 #但今次係同同事黎食😟 入面都好大,坐得幾舒服☺️一心係黎食 #壽喜燒 所以梗係叫返 #壽喜燒。價錢盛惠HKD178🤭,午市免加一呢個套餐包左6樣野, 所以覺得都OK😚1. 前菜-XX沙律 (今次係蟹柳沙律,有時係栗米,有時其他)2. 大大份雜菜鍋😍3. 牛肩肉😍4. 3塊肥美三文魚😍5. 迷你雪糕糯米滋6. 一杯野飲- 叫左杯#熱柚子蜜 呢間仲有好多唔同類型嘅午市定食,放題,食材新鮮,份量夠大,唔會怕食唔飽,嘻嘻🤭係就係貴左啲,但一星期一次,對自己好啲唔好

一心係黎食 #壽喜燒 所以梗係叫返 #壽喜燒。
價錢盛惠HKD178🤭,午市免加一

呢個套餐包左6樣野, 所以覺得都OK😚
2. 大大份雜菜鍋😍
3. 牛肩肉😍
4. 3塊肥美三文魚😍
5. 迷你雪糕糯米滋
6. 一杯野飲- 叫左杯#熱柚子蜜

呢間仲有好多唔同類型嘅午市定食,放題,食材新鮮,份量夠大,唔會怕食唔飽,嘻嘻🤭係就係貴左啲,但一星期一次,對自己好啲唔好咩?🤪
2021-12-01
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
  • 壽喜燒
2021-11-13 1259 views
上環的浦和日本料理提供午市定食,其中一項便是「壽喜燒牛肩肉🐂雜菜鍋配御飯及三文魚三片」,雖然不是正宗的壽喜燒,可是吃起來依然覺得很幸福💕前菜有沙律菜🥗和麻醬豆腐,接著是三文魚🐟刺身,很新鮮,口感柔嫩。再來便是主角雜菜鍋和牛肩肉,肉切得很薄很薄,放入鍋內涮幾下,沾上蛋汁🥚和醬油放入口,那種滿足不是單用語言能形容呀🤤能在工作日的午膳時間吃到如此豐盛的壽喜燒,大滿足!

能在工作日的午膳時間吃到如此豐盛的壽喜燒,大滿足!
2021-11-01 1124 views
今日lunch去咗浦和食,門口服務員都正常有禮貌嘅,落到去安排咗五人位俾我哋。坐低後又冇俾水我哋,落單時個服務員態度已經好差,黑口黑面,我同事打算一次過所有人落單,點知店員無語氣地話: 逐個自己講。咁好啦,咪自己落囉,又冇問我哋飲咩,又冇俾茶我哋,態度好差。咁之後都明佢哋係想分返邊個人叫邊個餐,所以先叫我哋自己講返,但我覺得態度可以好啲囉。之後到啲食物嚟,食物都正正常常。最後因為一直未落嘢飲,所以我就問店員,佢黑口黑面咁落單,到之後最簡單嘅嘢飲都要催多次,催佢又黑我面,下次唔會再幫襯!

2021-10-23 1415 views
我們今天是3個人,選的是最平宜的價錢$188,好超值,要吃的基本上都有,刺身,壽司,火煱,天婦羅,拉麵,熱食,甜品都有晒。雖然每样品種,選擇不是好多,但吃完餐牌上的,已經飽了。最欣賞係上餐好快,好有效率。剛落單,就上菜了。我係1. 30pm到,餐廳係3. 00pm中場休息,時間剛夠。其實,餐廳嘅放提係11. 30am已經開始了,如果下次早的話,可以早啲去。賣單係$620, 每人連加一係$200多少少,今天真係好滿足。
我們今天是3個人,選的是最平宜的價錢$188,好超值,要吃的基本上都有,刺身壽司,火煱,天婦羅,拉麵,熱食,甜品都有晒。雖然每样品種,選擇不是好多,但吃完餐牌上的,已經飽了。最欣賞係上餐好快,好有效率。剛落單,就上菜了。我係1. 30pm到,餐廳係3. 00pm中場休息,時間剛夠。其實,餐廳嘅放提係11. 30am已經開始了,如果下次早的話,可以早啲去。賣單係$620, 每人連加一係$200多少少,今天真係好滿足

2021-10-23
2021-10-18 958 views
上網見食評唔錯收工就行去食一人放題,叫咗$338呢個價位。選擇比起外面放題算少,但一心諗住味道取勝。前後叫咗兩次刺身(甜蝦、油甘魚、榮螺之類)、天婦羅、燒多春魚、牛舌心(好咸)同埋壽喜燒火鍋。冇驚喜,冇樣嘢記得佢個味,同我去食大x屋差唔多,人地仲多嘢揀。諗住食得飽都算啦,食到7:20左右,離開唔夠15分鐘即刻攪肚痛,返到屋企7:45屙到宜家仲痛緊大家自己諗下仲去唔去試,或者啲腸胃好啲嘅人可以挑戰一下
上網見食評唔錯收工就行去食一人放題,叫咗$338呢個價位。
大家自己諗下仲去唔去試,或者啲腸胃好啲嘅人可以挑戰一下
2021-10-16 842 views
今日同屋企人慶祝生日,book左上環呢間放題,平時係附近返工經過見到lunch set都唔平,但夜晚放題又ok。佢有幾個價錢既,我地一行9個人揀左中間價錢$4xx,因為預計我地總消費額過$3500,所以店家比左間房我地,坐得舒服講野大聲啲都唔怕😂每人都會送啲頭盤,其實即係刺身,因為我地人多所以超。大。盤。 除左一般三文魚同帶子之類既刺身之一,仲有鮑魚,海膽,生蠔🤤 不過好似係季節性,下次來未必係食呢啲。之後都係一般放題既野,都幾高質,甜品都多種類,有蛋糕,雪糕,啫喱,雪條,雪米糍etc。另外就係好難得放題會有焦糖布甸,我叫左一個,都唔錯。overall 啲野都唔錯,係唔知點解個燒茄子由第一round order 到最後一round都未到,唔知係賣曬定點,冇人通知。總括來說,下次多人聚會既時候我會再去。

總括來說,下次多人聚會既時候我會再去。
2021-10-14 578 views
經外賣平臺叫咗嗰「雜錦魚生粒粒壽司飯」($125)。佢係午市定食套餐嚟,隨餐仲有嗰沙律、甜品同嘢飲。 首先講嗰沙律。沙律冇乜特別,有沙律菜、粟米粒同蘆薈。但係甜品都擺埋係入面,就有啲奇怪,因為啲麻醬會掂到份甜品,搞到一甜一鹹咁。 跟住係嗰魚生飯。啲魚生份量其實唔少,而且都算好大碗飯。但係魚生普遍都係偏腥,隻蝦仲有少少梅,唔係太新鮮咁話。跟住啲飯明顯落得太多水,會癡埋一舊舊,好似食粥咁。 整體而言,呢個質素嘅魚生,比較似係日式街頭小店嘅水平,基本上可以話唔值$125,都幾失望下。

跟餐沙律

跟住係嗰魚生飯。啲魚生份量其實唔少,而且都算好大碗飯。

雜錦魚生粒粒壽司飯

但係魚生普遍都係偏腥,隻蝦仲有少少梅,唔係太新鮮咁話。

雜錦魚生粒粒壽司飯

跟住啲飯明顯落得太多水,會癡埋一舊舊,好似食粥咁。

Delivery
2021-10-08 752 views
已經係第二次食浦和嘅放題, 感覺幾好有保持到質數. 放題分4個級數, 上次食過第2級(升級). 今次食第3級(極上), 各方面刺身熟食火煱配料飲品都各多幾類選擇, 食物新鮮都多選擇. 飲品有指定清酒梅酒啤酒紅白餐酒任飲(非常正抖). 選擇咗由17:30 ~ 22:00無限時任飲食, 所人HKD468+10%, 有長者優惠HKD388+10%. 服務總括幾好, 餐樓服務同事非常肯幫忙. 不過忙嘅時候出餐都要等得耐, 但可以接受, 如果升級為電子QR code落單就更好更方便. 交通都方便, 地鐵站隔離. 會再幫襯推薦比朋友.
極上放題套餐所送嘅刺身拼盤, 幾新鮮

極上放題套餐, 指定清酒梅酒啤酒紅白餐酒任飲

2021-10-05
$450 (Dinner)
Celebration
Birthday