2024-04-24 11 views
去開SOGO,留意到這間主打「和牛Taco Sushi」的和牛波士概念店(*^‿^*) 食材採用高品質澳洲黑毛和牛,尊貴又有創意,值得一試!🎈壽喜燒和牛西冷Taco Sushi $98顏值一流的Taco sushi都是即叫即整紫菜Taco皮又香又薄,還脆卜卜♡︎內裡包住珍珠米、椰菜沙律、玉子🍳上面鋪上澳洲黑毛和牛西冷食起來口感好豐富、香而不膩壽喜燒汁讓西冷更顯鮮甜壽喜燒控必選✔︎✔︎✔︎🎈皇牌和牛丸(黑松露)配黃金蟹籽沙律 $38黑松露口味的和牛丸必試☻︎松露香但不會遮蓋和牛肉香味肉丸彈牙多汁很不錯!搭配黃金蟹籽沙律讓味雷保持清新不膩❣︎🎈鐵板M7和牛西冷便當+鹽味荔枝Vida Zero $158這便當專貴在於高質的鐵板M7和牛西冷澳洲黑毛和牛脂香肉嫩便當還配有黃金蟹籽沙律、玉子、和牛丸好豐富鹽味荔枝Vida Zero亦好飲

🎈壽喜燒和牛西冷Taco Sushi $98

顏值一流的Taco sushi都是即叫即整
紫菜Taco皮又香又薄,還脆卜卜♡︎
內裡包住珍珠米、椰菜沙律、玉子🍳
上面鋪上澳洲黑毛和牛西冷
食起來口感好豐富、香而不膩
壽喜燒汁讓西冷更顯鮮甜

很不錯!
搭配黃金蟹籽沙律讓味雷保持清新不膩❣︎

這便當專貴在於高質的鐵板M7和牛西冷
澳洲黑毛和牛脂香肉嫩
便當還配有黃金蟹籽沙律、玉子、和牛丸
好豐富
鹽味荔枝Vida Zero亦好飲
2024-04-24 12 views
--前幾日唸住係thankful weeks前,掃下有咩要準備買,行過超市時見到呢排好受好評既🐂和牛波士旗下「Wagyu Boss Concept」係香港竟然設立左首間澳洲和牛融合美食PoP up店😍店家主打澳洲黑毛和牛,味道一流👍-🌮壽喜燒和牛西冷Taco Sushi $98非常驚喜,用紫菜天婦羅做既Taco外皮好脆口,用上澳洲和牛,肉味超香濃,又吾會過份油膩,包上蟹籽沙律,完全吾會好膩😍🍡皇牌和牛牛丸(磨菇芝心) $38好邪惡,一啖咬落去中間既芝士就流哂出黎,牛丸彈牙無根,牛味超濃郁!🍱鐵板粒粒和牛舌芯便當 $128牛舌芯入口好嫩好軟,配上珍珠米飯,黃金蟹籽沙律,再配上和牛牛丸👍超掂🍏vida zero soda淡淡既青蘋果味,清爽又解膩@wagyuboss 和牛波士概念店 (銅鑼灣)📍銅鑼灣軒尼詩道555號崇光百貨B2樓14B號舖#和牛波士 #wagyuboss #和牛波士概念店 #和牛 #wagyubossconcept #tacosushi #taco #銅鑼灣美食 #sogo #牛舌芯
🌮壽喜燒和牛西冷Taco Sushi $98

🍡皇牌和牛牛丸(磨菇芝心) $38

🍱鐵板粒粒和牛舌芯便當 $128

🍏vida zero soda
淡淡既青蘋果味,清爽又解膩

@wagyuboss
和牛波士概念店 (銅鑼灣)
📍銅鑼灣軒尼詩道555號崇光百貨B2樓14B號舖

銅鑼灣Sogo B層一直都有好多嘢食,多元化又抵食😋 之前我同朋友行完街街就落咗去食啲嘢,靚女店員超nice又有心咁介紹佢哋嘅食品比我哋,所以我哋就每樣都試咗😆😆壽喜燒和牛西冷 和牛Taco Sushi 🌮呢個係一個Taco形狀嘅壽司,用咗Taco嘅包法,大件得嚟餡料超多!紫菜係炸天婦羅紫菜,香脆得嚟帶有少少鹹味😋 入面用嘅係日本米,加上玉子、少少菜,仲有壽喜燒和牛😍 和牛有兩大塊,鹹甜度適中,非常推薦比大家!鐵板M7和牛西冷便當 🍱除咗Taco,呢度亦都有大大份嘅便當,有飯或冇飯都有😋 我哋揀嘅呢款和牛西冷便當亦都係全部綵用澳洲M7和牛,入口即化,但又唔會覺得太肥膩,牛味都好濃厚!和牛牛丸 🍡我哋仲加碼叫多咗個和牛牛丸,成粒和丸都係用澳洲和牛,自家製作,肉汁豐富又香口🤤🤤Vida Sparkling Flavoured Drink Zero 🫧呢度仲有無糖嘅有氣飲品選擇💕

壽喜燒和牛西冷 和牛Taco Sushi 🌮

鐵板M7和牛西冷便當 🍱

和牛牛丸 🍡

呢度仲有無糖嘅有氣飲品選擇💕
🎀銅鑼灣。人氣創意高級和牛立食Taco Sushi🐮🎀🪄店名* #WagyuBoss🔮地址* 銅鑼灣軒尼詩道555號SOO崇光百貨B2層🔮🗾分店地區🗾 沒有分店💰價錢$269 (1人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_銅鑼灣剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_日本菜#pickyme_和牛#pickyme_便當➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵今日有時間去左銅鑼灣Sogo行下 打算落去最底一田睇下有咩買 經過熟食區 見到有一間新開專賣和牛製既小店 而且仲有得試食牛丸 試完覺得味道都幾唔錯 於是打算系度買午餐~餐廳系以立食做概念 擁澳洲和牛協會認證 台灣製造保持質素💕店員服務態度都好友善 大家經過都可以過黎試試!🍽️食物質素🍽️店鋪除左有各款定食便當外 仲有創新和牛Taco 系香港都未試過😍而且用料質素高質 又足料😆賣相都好精美 超適合打卡📷👀評分💖💖💖💖💖🪄日式和牛他他 $88今次試左呢款和牛他他Taco 價錢黎講都算中等 由於食物系需要即刻整 所以要等10分鐘左右 呢一款和牛他他系生牛肉 但係一啲腥味都無 所以平時好少食生牛肉我都覺得
🎀銅鑼灣。人氣創意高級和牛立食Taco Sushi🐮🎀

🪄店名* #WagyuBoss
🔮地址* 銅鑼灣軒尼詩道555號SOO崇光百貨B2層🔮
🗾分店地區🗾 沒有分店
💰價錢$269 (1人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐廳環境🎵

🍽️食物質素🍽️

🪄日式和牛他他 $88
今次試左呢款和牛他他Taco 價錢黎講都算中等 由於食物系需要即刻整 所以要等10分鐘左右 呢一款和牛他他系生牛肉 但係一啲腥味都無 所以平時好少食生牛肉我都覺得超好食😍紫菜再夾上一塊脆脆 食落好有口感!整體味道都好唔錯 贊👍

🪄蘑菇芝心和牛牛丸 配黃金蟹籽沙律 $38
另外再叫左一份和牛牛丸 佢地有唔同味道選擇 我當然揀左蘑菇芝心😍夠曬邪惡 牛丸份量雖然唔多 但味道同平時食既有好大分別!牛丸外皮好彈牙 一咬落去系會爆汁 超誇張~ 裡面芝士會流出黎 勁正😆蟹籽沙律十分鮮甜~

🪄 鐵板粒粒和牛舌芯便當 $128
呢款便當十分豐富精美 牛舌好有咬口 牛味濃郁 而且仲有配上牛丸 便當都夠飽腹感 呢個質素黎講性價比好高😍間唔中都可以黎享受下舌尖上的美味😎

🪄 青蘋果無糖梳打 $15
呢個牌子第一次飲 幾消暑解渴 唔算太甜 好岩我口味😉

(5個💖為最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️

• 日式和牛他他
  • 蘑菇芝心和牛牛丸
  • 鐵板粒粒和牛舌芯便當
  • 青蘋果梳打
和牛波士係主打賣澳州和牛嘅網店,近排係Sogo開左實體概念外賣店<壽喜燒和牛西冷Taco Sushi > $98<鐵板粒粒和牛舌芯便當> $128<黑松露和牛牛丸> $38<VIDA ZERO無糖梳打> $15<壽喜燒和牛西冷Taco Sushi>Taco sushi外層係香脆天婦羅紫菜包米紙,內有壽司飯、澳洲黑毛和牛西冷、蔥花、青瓜絲、紫椰菜絲等沙律菜外層特別,薄脆香口;內嘅和牛西冷非常大塊,調味適中,牛味香濃;沙律菜又可平衡和牛的膩感,好食!😋😋😋成舊Taco Sushi都幾大,要一口食哂所有食材都唔容易😂<鐵板粒粒和牛舌芯便當> 便當份量幾豐富👍,有好多好多厚切澳洲和牛舌芯粒,配珍珠米、雞蛋卷、和牛牛丸和蟹籽沙律和牛舌芯粒煎至肉質微粉嫩,口感軟嫩又有稍稍爽勁,推介👍👍👍<黑松露和牛牛丸>和牛牛丸有好多味可選: 原味、蘑菇芝心、麻辣、壽喜燒、黑松露,每款都配有蟹籽沙律揀咗黑松露味,牛丸幾彈牙,肉汁飽滿、牛味濃郁,再加上香濃松露味,好食😌所有食物都好食,如果去開sogo掃街

<壽喜燒和牛西冷Taco Sushi > $98
<鐵板粒粒和牛舌芯便當> $128
<黑松露和牛牛丸> $38
<VIDA ZERO無糖梳打> $15

<壽喜燒和牛西冷Taco Sushi>

<鐵板粒粒和牛舌芯便當>

和牛舌芯粒煎至肉質微粉嫩,口感軟嫩又有稍稍爽勁,推介👍👍👍

<黑松露和牛牛丸>

所有食物都好食,如果去開sogo掃街可以試試!
$100 (Dinner)
香港首間澳洲和牛融合美食店位於崇光百貨, 主打選用高質澳洲和牛食材, 更創新和牛ᴛᴀᴄᴏ、和牛丸及人氣便當, 牛魔王必食推介😍我們點了鐵板ᴍ𝟽和牛西冷便當🍱是店內人氣鐵板牛之選ɴᴏ.𝟷, 西冷屬牛肉中最高級的部位, 肉質相當鮮嫩, 帶少少油脂, 牛肉鮮味特別濃郁, 口感軟嫩帶有嚼勁, 配上黃金蟹籽沙律、玉子及日本珍珠米, 非常有驚喜👍🏻日式和牛他他ᴛᴀᴄᴏ sᴜsʜɪ🌮賣相創新又特別, 外層脆脆的炸紫菜, 包住份量十足的生牛肉, 和牛他他超新鮮、入口即溶, 配上沙律菜層次更加爽口而不油膩, 十分香脆惹味, 必點之選😍壽喜燒牛丸🍢壽喜燒味道甘甜順口, 澳洲M9和牛牛丸, 有別一般牛丸, 彈力十足啖啖油香、肉味香濃富層次感全部即叫即製作、食物高水準, 用料上乘, 店家很用心, 不管是食材或包裝上都看得出滿滿細節位, 值得再回顧💕

我們點了
鐵板ᴍ𝟽和牛西冷便當🍱

日式和牛他他ᴛᴀᴄᴏ sᴜsʜɪ🌮

壽喜燒牛丸🍢

• 日式和牛他他Taco  Sushi
  • 鐵板M7和牛西冷便當
唔行都唔知原來ꜱᴏɢᴏ開咗間和牛專賣店‼️以嗰度開嘅熟食小店嚟講,呢個都真係幾高質😍 牛魔王當然忍唔住手嗌咗幾款試試佢🤌🏻1️⃣ 鐵板和牛吞心ᴛᴀᴄᴏ ꜱᴜꜱʜɪ 🌮創意十足嘅ᴛᴀᴄᴏ ꜱᴜꜱʜɪ我諗真係少之又少🫣 呢度嘅ᴛᴀᴄᴏ係用紫菜同米紙做薄脆外層,所以咬落脆卜卜,好香紫菜味😚再夾住和牛舌心、雞蛋、同埋醬汁🥰 係一試難忘嘅口感😛2️⃣ 蘑菇芝心和牛牛丸🥢呢到有成五款唔同口味嘅牛丸可以揀🫣我揀呢個仲係蘑菇芝心餡,咬落好彈牙,熱辣辣嗰陣時食仲可以拉絲,勁邪惡😈仲有蟹籽沙律🥗3️⃣ 鐵板ᴍ7和牛西冷便當🥄食完覺得ᴍ7和牛果然係非同凡響😍呢到有成9片又嫩又滑嘅牛牛、ᴍ9和牛牛丸、蟹籽沙律同蛋蛋,配搭上粒粒圓潤飽滿嘅珍珠飯🍚 食完好滿足😌 難怪做到舖頭嘅人氣ɴᴏ.1👍🏻
唔行都唔知原來ꜱᴏɢᴏ開咗間和牛專賣店‼️

1️⃣ 鐵板和牛吞心ᴛᴀᴄᴏ ꜱᴜꜱʜɪ 🌮

鐵板和牛吞心Taco  Sushi

再夾住和牛舌心、雞蛋、同埋醬汁🥰 係一試難忘嘅口感😛

2️⃣ 蘑菇芝心和牛牛丸🥢

呢到有成五款唔同口味嘅牛丸可以揀🫣

仲有蟹籽沙律🥗

3️⃣ 鐵板ᴍ7和牛西冷便當🥄

食完覺得ᴍ7和牛果然係非同凡響😍

Type of Meal
Dinner
2024-04-20 25 views
專營頂級澳洲和牛「和牛波士」當中嘅牛丸街知巷聞.近來於銅鑼灣Sogo地底設和牛立食店.除不同口味牛丸外,仲有和牛便當及創新獨創Taco Sushi.牛肉控一定要來潮聖一番!!🔸壽喜燒和牛西冷Taco Sushi($118)外型非常吸睛!外層卜卜紫菜,包裹住和牛西冷.用100%澳洲優質黑毛和牛,嫩滑又帶牛香.配上紫菜天婦羅,沙律菜及飯,口感豐富🔸王牌和牛牛丸· 蘑菇芝心($38)牛丸有不同口味,有壽喜燒,麻辣,黑松露,每款會有兩粒旁邊會配上日式蟹籽沙律.蘑菇芝心牛丸爽口.用口一咬,芝士蘑菇醬爆出,味道香濃🔸 鐵板M7和牛西冷便當($158)賣相精緻,和牛粉嫩,一睇已知有質素!入口牛香,肥瘦均勻,份量不少.再配合皇牌M9牛丸,玉子及蟹籽沙律,豐富之餘,又得到平衡

🔸壽喜燒和牛西冷Taco Sushi($118)

🔸王牌和牛牛丸· 蘑菇芝心($38)

🔸 鐵板M7和牛西冷便當($158)

和牛波士 @wagyuboss 專營澳洲和牛最近係銅鑼灣SOGO開設左和牛立食店🥩有多款和牛便當、taco sushi~即刻試下🥩日式和牛他他taco sushi和牛肉質感好配上沾上炸醬嘅紫菜天婦羅作為外層加入芥末醬~微辣惹味🥩鐵板M7和牛西冷便當用上頂級澳洲M7和牛~厚薄適中~牛肉粉嫩~入口多汁更跟有和牛牛丸同沙律配菜🥩麻辣和牛牛丸一啖一口剛剛好~口感爽彈多汁和牛波士概念店📍銅鑼灣軒尼詩道555號崇光百貨B2樓14B號舖
和牛波士 @wagyuboss 專營澳洲和牛

最近係銅鑼灣SOGO開設左和牛立食店🥩
有多款和牛便當、taco sushi~即刻試下

🥩日式和牛他他taco sushi

和牛肉質感好配上
沾上炸醬嘅紫菜天婦羅作為外層
加入芥末醬~微辣惹味

🥩鐵板M7和牛西冷便當

用上頂級澳洲M7和牛~
厚薄適中~牛肉粉嫩~入口多汁
更跟有和牛牛丸同沙律配菜

🥩麻辣和牛牛丸

一啖一口剛剛好~口感爽彈多汁

和牛波士概念店
📍銅鑼灣軒尼詩道555號崇光百貨B2樓14B號舖
2024-04-19 19 views
最近經過銅鑼灣SOGO被濃郁的牛肉香味🐮所吸引,原來新開一間立食店☺️,我就一次過買了幾款食物試試😋這間和牛波士於香港設立首間「和牛創意融合美食概念店」,採用100%優質澳洲黑毛和牛🐄,主打一系列以和牛為主題的菜式❤️,包括和牛便當🍱及和牛丸🍢,亦首度推出和牛TACO SUSHI🌮- 壽喜燒和牛西冷TACO SUSHI🌮 $118以香脆紫菜天婦羅作外層 ,加入日本煙韌珍珠米🍚、和牛西冷🐮、輕盈沙律菜🥗、木魚花及蔥花,和牛西冷肉質柔軟,牛脂豐沛🥰,配搭甜甜壽喜燒汁調味,層次豐富‼️- 鐵板M7和牛西冷便當🍱 $158粉嫩和牛片份量頗多,肉質軟腍,牛味香濃☺️,入口即溶,配搭雞蛋卷🍳、爽彈和牛牛丸及清爽蟹籽沙律🥗,飽腹感很強🤣- 黑松露和牛牛丸🍢 $38和牛丸質地爽彈,肉汁豐富,充滿濃郁黑松露香味😗,另配上蟹籽沙律🥗- VIDA ZERO無糖青蘋果梳打🥤 (跟便當附送)大家經過SOGO不妨一試‼️📍 和牛波士概念店 - 銅鑼灣銅鑼灣軒尼詩道 555號崇光百貨 B2樓14B號舖

- 壽喜燒和牛西冷TACO SUSHI🌮 $118

- 鐵板M7和牛西冷便當🍱 $158

- 黑松露和牛牛丸🍢 $38

- VIDA ZERO無糖青蘋果梳打🥤 (跟便當附送)

大家經過SOGO不妨一試‼️

📍 和牛波士概念店 - 銅鑼灣
銅鑼灣軒尼詩道 555號崇光百貨 B2樓14B號舖
用上優質澳洲和牛做食材,味道一流!🤤👍🏻🌮鐵板和牛舌芯Taco Sushi $88牛舌芯非常爽口彈牙,外層係紫菜天婦羅,非常香脆,入面有沙律菜、日本珍珠米,口感豐富可口,好好食😋。而且賣相吸引,好啱打卡。🍢皇牌和牛牛丸 (黑松露味) $38好香濃牛肉味!牛丸彈牙,保留咗肉汁,加上黑松露香氣恰到好處,同牛肉香互相襯托👍🏻🍱鐵板M7和牛西冷便當 $158用上優質澳洲和牛口感同味道果然係唔同啲。牛排牛肉味濃郁,脂香肉嫩,每一啖都係享受。沙律菜好新鮮清新。整體係味道好出色嘅便堂!🤤💖🍸無糖梳打 (鹽味荔枝) $15荔枝味好香濃,少許鹽味更帶出荔枝清甜,加上無糖無卡路里,好飲又無負擔。
用上優質澳洲和牛做食材,味道一流!🤤👍🏻

🌮鐵板和牛舌芯Taco Sushi $88

🍢皇牌和牛牛丸 (黑松露味) $38

🍱鐵板M7和牛西冷便當 $158

🍸無糖梳打 (鹽味荔枝) $15

2024-04-17 11 views
銅鑼灣SOGO B2原來有好多野食,行行下見到有間賣和牛Taco Sushi,好吸引~食材用左澳洲黑毛和牛,感覺物有所值😻睇睇下原來係和牛波士,佢嘅急凍和牛丸一直好出名,而家做埋概念店有熱食,即刻買左個Taco sushi、牛丸同便當同友人share😎✨鐵板和牛舌芯Taco Sushi - 好創新,第一次見呢個菜式,外面嗰層超級脆,裡面有沙律,面頭舖滿左牛舌芯條,又香又爽口😋✨鐵板M7和牛西冷便當 - 個容器好有心思,仲有一刻以為係鐵兜😂和牛西冷好易咬嫩口,牛油脂夠香夠惹味🤩✨蘑菇芝心和牛牛丸 - 一咬爆芝冇得輸,滋味彈牙🧀✨無糖青蘋果梳打 - 好fresh,仲要零罪惡感🍏

✨蘑菇芝心和牛牛丸 - 一咬爆芝冇得輸,滋味彈牙🧀

✨無糖青蘋果梳打 - 好fresh,仲要零罪惡感🍏

呢日行間銅鑼灣SOGO超市發現咗呢間專賣澳洲黑毛和牛料理嘅專門店😍 除咗有平時見得多嘅和牛便當之外 仲有和牛Taco Sushi同和牛牛丸👀 所以決定㨂咗佢嚟醫肚仔😛-🌮日式和牛他他Taco Sushi $88叫得做Taco Sushi 當然有齊Taco同壽司兩個元素 佢係以紫菜天婦羅整成嘅脆皮外殼🌮 中間放咗日本米煮成嘅壽司飯🍣 再加上唔同toppings而成😎 我地㨂咗和牛他他 肉味濃而且好嫩滑 帶有油香😍炸紫菜脆得嚟亦都唔會油膩 成個配搭有脆有嫩 好有層次😛-🐮黑松露皇牌和牛牛丸 $38另外小食仲有用和牛整成嘅牛丸 食落比起平時嘅爽口彈牙啲 牛丸肉味再重啲 而且仲有少少肉汁 好啱過下口癮😎 另外仲會配埋黃金蟹籽沙律 甜甜酸酸好解膩😋-🐄鐵板M7和牛西冷便當 $158除咗小食 佢地仲有便當🤓 呢款M7和牛西冷用咗鐵板燒嘅方式烹調 所以煎到外層有少少焦脆 而中間仍然保留住粉紅色嘅嫩滑肉質🤩 肉味同樣走濃郁路線 帶有油香但唔油膩👍🏻 仲要西冷扒嘅份量都幾多 加上煎蛋 牛丸同沙律菜做配菜 好豐富呀🥳-📍和牛波士概念店 (銅鑼灣)銅鑼灣軒尼詩道555號崇光百貨B2樓14B號舖

🌮日式和牛他他Taco Sushi $88
日式和牛他他Taco Sushi

🐮黑松露皇牌和牛牛丸 $38
黑松露皇牌和牛牛丸

🐄鐵板M7和牛西冷便當 $158
鐵板M7和牛西冷便當

📍和牛波士概念店 (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼詩道555號崇光百貨B2樓14B號舖
日式和牛他他Taco Sushi
鐵板M7和牛西冷便當
-最近銅鑼灣sogo新開這間和牛立食 美食店🫶🏻有和牛便當,taco sushi和不同口味和牛牛丸🤩-日式和牛他他Taco sushi($88)賣相真係好靚,第一次食日式和牛他他Taco sushi好特別❤️❤️最外層係紫菜包住米紙,再有飯,和牛,蔥花,青瓜絲,紫椰菜絲等等,味道好好食🥳口感豐富,米紙脆口配和牛肉粒,不錯👍-鐵板M7和牛西冷便當🍱($158)這個和牛便當 係店舖人氣No1,便當份量幾豐富🥰有8片肉質嫩滑和牛😋牛味香濃,肉質呈嫩嫩的粉紅色,好吸引🫶🏻旁邊有雞蛋卷,和牛牛丸和黃金蟹籽沙律,沙律都好好食,材料係有黃金蟹籽,青瓜絲🥒紫椰菜,蟹柳等,口感豐富🥗-皇牌和牛牛丸 (蘑菇芝心)🍄🧀($38)有2粒蘑菇芝心和牛牛丸,味道好香,一咬開,中間芝士流曬出嚟😗邪惡但好好食😋牛丸好彈牙,牛味濃郁!而黃金蟹籽沙律都係好好食😋-VIDA ZERO無糖梳打($15)今次揀左柑橘🍊味道清新,不錯👍-Name🏠:和牛波士概念店 Wagyu Boss ConceptLocation📌:銅鑼灣軒尼詩道555號崇光百貨B2樓14B號舖價錢💰:日式和牛他他Taco sushi($88),鐵板M7和牛西冷

最近銅鑼灣sogo新開這間和牛立食 美食店🫶🏻
有和牛便當,taco sushi和不同口味和牛牛丸🤩

日式和牛他他Taco sushi($88)
賣相真係好靚,第一次食日式和牛他他Taco sushi

鐵板M7和牛西冷便當🍱($158)
牛味香濃,肉質呈嫩嫩的粉紅色,好吸引🫶🏻

皇牌和牛牛丸 (蘑菇芝心)🍄🧀($38)

VIDA ZERO無糖梳打($15)
今次揀左柑橘🍊味道清新,不錯👍
價錢💰:日式和牛他他Taco sushi($88),鐵板M7和牛西冷便當($158),皇牌和牛牛丸 (蘑菇芝心)($38),VIDA ZERO無糖梳打($15)

專營頂級澳洲和牛的「和牛波士」最近在銅鑼灣ꜱᴏɢᴏ設有pop up店👏🏻👏🏻 得知此消息後便帶著身為和牛控的朋友前來朝聖一番🥳✂︎❥$𝟴𝟴 和牛ᴛᴀᴄᴏ ꜱᴜꜱʜɪ🌮ᴛᴀᴄᴏ吃得多,第一次品嚐這種日系ᴛᴀᴄᴏ,聽著已覺得很特別😻 在眾多口味中選了壽喜燒ᴛᴀᴄᴏ ꜱᴜꜱʜɪ🫦 香脆可口的紫菜天婦羅底部是米飯,再鋪上肉嫩幼滑的和牛西冷,一脆一嫩的配搭整體口感相當豐富💛✂︎❥$𝟭𝟯𝟴 鐵板M7和牛西冷🥩選用澳洲黑毛和牛,粉嫩的M7和牛西冷整齊的擺放在盒中,賣相先聲奪人👍🏻✨ 和牛的肉汁滲透入白米飯,令米飯都充滿著油脂香,很邪惡同時又讓人慾罷不能🤤 伴碟有和牛牛丸和蟹籽沙律,清新的沙律正好可以平衡和牛的膩感🥗🫶🏻✂︎❥$𝟯𝟴 和牛牛丸🍢還未放入口中一股和牛香味便撲鼻而來😲 肉汁飽滿的牛丸一口咬下爆汁感十足,滿滿的幸福感😻 除了原味外,還有另外四款口味可以選擇:黑松露、蘑菇芝心、麻辣、壽喜燒👅✂︎❥$𝟭𝟬 青蘋果ꜱᴏᴅᴀ🍏清新帶著淡淡的蘋果香,清爽又解膩🧊
❥$𝟴𝟴 和牛ᴛᴀᴄᴏ ꜱᴜꜱʜɪ🌮

❥$𝟭𝟯𝟴 鐵板M7和牛西冷🥩

❥$𝟯𝟴 和牛牛丸🍢

❥$𝟭𝟬 青蘋果ꜱᴏᴅᴀ🍏
清新帶著淡淡的蘋果香,清爽又解膩🧊