2023-10-20 103 views
同「牛魔王」朋友聚會緊係食和牛燒肉!今次食銅鑼灣「和牛燒肉一郎」,環境幾好,幾寬敞不過佐敦更大更寬敞,有幾款套餐可以選擇套餐A至C任食100分鐘,D至F任食120分鐘今次我食E餐,有12款和牛有牛肉刺身、牛肉壽司、日本豚肉、豚肉、雞肉、海鮮、野菜,仲有各式泡菜一黎先送上黑毛和牛盛合、海鮮盛合和牛盛合有和牛牛肋肉、和牛牛肋條、和牛肩胛肉、和牛肉眼、和牛牛肉角切、三角腹肉和牛牛肋肉煎到外脆內軟,和牛牛角肉好似一口牛粒咁!里脊肉一般較乾身,但這裡和牛里脊肉有雪花肉感十足,非常軟嫩,入口即溶!三角腹肉滿滿雪花,超軟熟,油脂感十足!和牛肉眼比較平衡,香軟嫩滑!最啱我心意!海鮮盛合有魷魚、青口、大虎蝦之後QR code落單,想食咩就點咩,上得好快!薄炙葱花牛舌爽滑、極上厚切牛舌、極上牛舌棒我喜歡極上牛舌棒,又厚又爽!海鮮仲有黑松露元貝、蠔等等!可以無限暢飲梅酒、清酒、啤酒!自助區域可以自製「一郎名物丼:牛郎丼」紫菜牛肉燥飯!仲有多款飲品、茶包、前菜、沙律、雪糕、甜品任揀!食埋雪條真係好滿足!
同「牛魔王」朋友聚會緊係食和牛燒肉!

今次食銅鑼灣「和牛燒肉一郎」,環境幾好,幾寬敞
不過佐敦更大更寬敞,有幾款套餐可以選擇
套餐A至C任食100分鐘,D至F任食120分鐘
今次我食E餐,有12款和牛

一黎先送上黑毛和牛盛合、海鮮盛合

和牛牛肋肉煎到外脆內軟,和牛牛角肉好似一口牛粒咁!
里脊肉一般較乾身,但這裡和牛里脊肉有雪花
肉感十足,非常軟嫩,入口即溶!
三角腹肉滿滿雪花,超軟熟,油脂感十足!
和牛肉眼比較平衡,香軟嫩滑!最啱我心意!

海鮮盛合有魷魚、青口、大虎蝦
之後QR code落單,想食咩就點咩,上得好快!

薄炙葱花牛舌爽滑、極上厚切牛舌、極上牛舌棒

我喜歡極上牛舌棒,又厚又爽!

海鮮仲有黑松露元貝、蠔等等!

可以無限暢飲梅酒、清酒、啤酒!

自助區域可以自製「一郎名物丼:牛郎丼」紫菜牛肉燥飯!

仲有多款飲品、茶包、前菜、沙律、雪糕、甜品任揀!

食埋雪條真係好滿足!
2023-10-10 90 views
好耐冇食燒肉,朋友話銅鑼灣有一間高質燒肉,今日就一齊去試吓🥩🤤~餐廳環境光亮乾淨闊落,坐位舒適,肉類、蔬菜、海鮮、小食、醬汁等都係用QR code自己落單,店員好快就會送到你張枱👍🏻我同朋友初初每款都點咗少少試吓,數數下原來食咗6款日本黑毛和牛🥰,和牛入口即化,牛味濃郁🐮,好食到停唔到口,之後我哋再追加咗幾次和牛肉眼同和牛牛肋肉😋🥩海鮮我哋都食咗唔少🤭,海蝦大隻肉質鮮甜,蒜蓉牛油帆立貝惹味又有鮮味~飲品、甜品等等係自助形式,仲有capsule 咖啡同燒綿花糖😍

2023-10-10 72 views
友人升職請食飯,一於食豪d,但真的很豪,黑毛和牛啊🤤🤤下單D course ,120分鐘用餐時間任食,第一次覺得時間不夠用,第一次吃到這麼好吃有質素的牛肉🍽最值得推介的是🌟和牛牛肋肉,🌟和牛肉眼,和🌟牛里脊肉肉質柔嫩而肉味特濃,油花較多、密而平均,帶來入口即溶的口感🍽海鮮也有值得一試🌟肥肥厚厚多春魚🌟蒜蓉牛油海蝦 - 海蝦中間切開釀入蒜蓉牛油,必試啦,不難燒,好香,燒完又易剝殼🌟蒜蓉牛油帆立貝🌟黑松露牛油帆立貝燒帆立貝正到不得了,帶子勁肥美,蒜蓉黑松露更是錦上添花🍽素菜類 - 以下沒有不點的理由生菜(包肉用)錫紙牛油包野菌冬菇甜甜菠蘿泡菜盛合涼拌小食盛合枝豆飲品也有亮點,除了汽水任飲還有不同類型的沖泡茶包,因為我本人咳到飛起,所以主攻茶款,11款中,我整理了最好飲的款式竹蔗茅根雪梨茶桂圓紅棗茶檸檬山楂薄荷茶粉紅玫瑰紅茶

🍽最值得推介的是🌟和牛牛肋肉,🌟和牛肉眼,和🌟牛里脊肉
肉質柔嫩而肉味特濃,油花較多、密而平均,帶來入口即溶的口感

🍽海鮮也有值得一試
🌟肥肥厚厚多春魚
🌟蒜蓉牛油帆立貝
🌟黑松露牛油帆立貝
燒帆立貝正到不得了,帶子勁肥美,蒜蓉黑松露更是錦上添花

🍽素菜類 - 以下沒有不點的理由

桂圓紅棗茶
檸檬山楂薄荷茶
粉紅玫瑰紅茶
2023-10-08 69 views
銅鑼灣高質燒肉放題任食🤤🤤Course C 頭盤黑毛和牛2款 🫶🏻牛油脂💯💯牛肉非常淋 和牛好好食澳洲M9薄炙盛合🫶🏻🤤牛味濃厚 油脂香適中 大大塊 燒既時候牛香好正燒肉任食 超多款牛肉可以選擇👍🏻同幾個朋友去食 咩都叫左少少🤤特選US牛肋肉🫶🏻油脂最多 夠淋好好食特選US牛里脊肉🫶🏻油脂同肉平衡 牛味濃厚特選US薄炙牛里脊🫶🏻大大片 完全唔韌 好食特選US牛肉角切🫶🏻牛仔粒可以燒到外脆內軟 食落口 牛汁爆曬出黎牛舌🫶🏻質感好好食仲有豬同雞燒肉🫶🏻豚頸肉 燒肉真係一流 燒到勁甘香 勁脆🤤爽口彈牙海鮮任食海蝦🫶🏻新鮮 彈牙 夠大隻魷魚 🦑 彈牙多春魚🫶🏻🤣bbq 燒肉一定會燒多春魚 正青口🫶🏻👍🏻👍🏻而自助區仲有好多款式可以自助去拎包括左沙律區 同甜品區除此之外 仲有小食 伴菜 同生菜可以任叫最鐘意叫生雞蛋去點牛肉😍超出色
銅鑼灣高質燒肉放題任食🤤🤤

而自助區仲有好多款式可以自助去拎
包括左沙律區 同甜品
除此之外 仲有小食 伴菜 同生菜可以任叫
最鐘意叫生雞蛋去點牛肉😍超出色

成日都想去食燒肉🤤每個月總會想食同朋友去銅鑼灣行街又揾下有咩燒肉食🤣發現鬧市之中有E一間高質既燒肉放題🫶🏻出色出色同朋友揀左Course C (100 分鐘用餐時間)自助區✐沙律🥗沙律區有大量款式 ✐甜品🍮有雪條 自助軟雪糕 同埋甜品杯杯✐野飲🥤Course C 頭盤有黑毛和牛2款+澳洲M9薄炙盛合😍🤤個頭盤真係超正 和牛既牛肉同牛香超平衡 好好食而且有牛肉味 牛肉軟唔韌🫶🏻澳洲M9 牛味濃 大大塊食落口好出色👍🏻任食方面有大量牛肉 當中我最鐘意食特選US牛肋肉😍🤤牛肉味超濃 而且唔韌而牛外橫隔膜都係我其中一款最愛🤤係其他地方食過牛外橫隔膜都好韌 但E間餐廳完全無咁既問題 仲好有牛味😍😍岩曬我海鮮方面 有4款 包括海蝦 魷魚 多春魚 青口😍海蝦超正 超新鮮 非常彈牙好好食🤤
成日都想去食燒肉🤤每個月總會想食
同朋友去銅鑼灣行街又揾下有咩燒肉食🤣
發現鬧市之中有E一間高質既燒肉放題🫶🏻出色出色

同朋友揀左Course C (100 分鐘用餐時間)
自助區

澳洲M9 牛味濃 大大塊食落口好出色👍🏻

而牛外橫隔膜都係我其中一款最愛🤤

2023-10-04
2023-10-03 104 views
之前食過呢間既放題,覺得不錯!lunchtime會有set,估唔到幾抵食🤭 除左有燒肉,仲有飯set!壺漬牛外横隔膜 & 2色蔥花牛舌(鹽味)$98份量好ok~ 個人較喜歡牛舌,食落幾彈牙☺️特選牛肋肉(原味)$138呢款牛肋肉都不錯,有牛味之餘都juicy😋+$20可享用沙律吧和飲品無限暢飲我同朋友都加左,有數款salad,岩哂配燒肉!食燒肉點可以唔飲汽水!加少少錢都幾抵😝Lunchtime食都唔錯,平平地過下想食燒肉既口癮😉

壺漬牛外横隔膜 & 2色蔥花牛舌(鹽味)$98
份量好ok~ 個人較喜歡牛舌,食落幾彈牙☺️

特選牛肋肉(原味)$138
呢款牛肋肉都不錯,有牛味之餘都juicy😋

+$20可享用沙律吧和飲品無限暢飲

Lunchtime食都唔錯,平平地過下想食燒肉既口癮😉
2023-09-29 166 views
見間嘢食評唔錯就唸住試下,因為成間野定價都好貴,就唸住平價d嘅set應該都OK,所以嗌左有牛嘅B餐,都唔平9折完都$276一人食完完全覺得係詐騙級數嘅難食,認真想知可唔可以去消委會投訴🙂1. d 肉勁碎,唔知係剪到爛曬定係唔知邊到執d邊邊角角卑人食,食到後面嗌d肉仲要係酸酸地2. 全部肉都勁薄⋯明明係放題小氣到⋯圖1係雞頸肉?完全圖文不符未見過咁嘅雞頸肉,仲要燒完乾曬完全食唔落口⋯肉質差到唔知邊到黎牛油菇得兩條⋯認真雖然係放題一份嘅份量會唔會有d問題3. 前面全部d 肉都極度worse,到last order先卑正常size嘅肉,認真香港咁多放題未試過咁差嘅放題,last order先卑正常肉點唸都係特登?4. set以外可以攞嘅嘢得沙律、飯、雪條and一部機出雪糕、lum左嘅爆谷,野飲得8款嘅鋁罐野飲,茶包,極少種類就算係嗌平course,我覺得都唔應該係依個質素,同埋佢平極都唔係好平😀攞錢買難受認真想知點解可以好意思攞d咁嘅質素嘅嘢卑人食⋯

2. 全部肉都勁薄⋯明明係放題小氣到⋯
牛油菇得兩條⋯認真雖然係放題一份嘅份量會唔會有d問題

攞錢買難受
認真想知點解可以好意思攞d咁嘅質素嘅嘢卑人食⋯
2023-09-25 70 views
呢間燒肉店餐廳環境舒適,有自助沙律區,凍飲專區,各式各樣嘅雪條,任食包括明治雪條 ,井川屋雪條等等另外仲有熱飲區域,有勁多款唔同嘅茶包,另外套餐燒和牛嘅款式都幾多樣化,包括:和牛里脊肉,和牛牛筋肉,牛肉眼,和牛牛肉角切。特別推介和牛里脊肉同和牛肉眼,牛味重啲肉質好正。仲可以叫唔同嘅醬汁黎點燒肉食,今次特別order左一款蔥味醬汁,呢款醬汁超香。而另外壽喜燒配和牛真係好夾。蔬菜類方面,菠蘿翠玉瓜同埋 香菇系列 都係首選推介呀海鮮類方面,海蝦都幾唔錯,而魷魚原條上。成個爐咁大隻去燒, 加啲黑椒同鹽落去燒非常之惹味可口。呢間舖頭都唔錯,油煙味唔會太重,而且用餐環境都大,侍應又幾Nice會教埋你點樣燒肉。牛肉款式勁多最好係有黑毛和牛款,性價比都唔錯,下次再約屋企人嚟食先。
呢間燒肉店餐廳環境舒適,

特別推介和牛里脊肉同和牛肉眼,牛味重啲肉質好正。

蔬菜類方面,菠蘿翠玉瓜同埋 香菇系列 都係首選推介呀

Type of Meal
Dinner
2023-09-25 54 views
銅鑼灣依間「和牛燒肉一郎」主打和牛放題,即使唔Order和牛Course,都有D親民價D嘅Course,不得不說,一入到嚟餐廳就俾佢嘅飲品區吸引住,因為有幾款自家製特飲都幾有特色。*此餐廳收取加一服務費。120分鐘B Course(一人$448);舟•盛合,一坐低無耐之後就上咗個舟•盛合作為基本盤,有齊唔同款式嘅牛肉、豚肉、雞肉、海鮮、野菜,可以食完舟•盛合之後覺得邊款好食再Encore;包括有牛肋肉、牛里脊肉、牛肋條、豚肋肉、日本雞腿肉、帆立貝、海蝦、南瓜、香菇、意大利青瓜。大判壽喜燒牛里脊肉配雞蛋(跟餐$0),牛里脊肉配以壽喜燒汁、雞蛋食用,肉質更加嫩滑,味道鹹甜。特選薄炙牛肋肉(跟餐$0),牛味濃厚。咖喱醬特選牛里脊肉(跟餐$0),咖喱醬味道偏甜微辣。特選薄炙牛里脊肉(跟餐$0)。秘製味噌牛肉角切一口牛(跟餐$0)。熟成壼漬牛外橫膈膜(跟餐$0)。BBQ風味牛肉角切一口牛(跟餐$0)。蒜蓉牛油帆立貝(跟餐$0),食落有鮮味,略嫌肉質偏瘦。蒜蓉牛油海蝦(跟餐$0),好大隻,肉質爽口,味道鮮甜。廣島蠔肉(跟餐$0),肉質肥美。烤和牛卷(跟餐$0),和牛食落油脂味濃,內有Cream C

*此餐廳收取加一服務費。

特選薄炙牛肋肉(跟餐$0),牛味濃厚。

咖喱醬特選牛里脊肉(跟餐$0),咖喱醬味道偏甜微辣。

特選薄炙牛里脊肉(跟餐$0)。

秘製味噌牛肉角切一口牛(跟餐$0)。

熟成壼漬牛外橫膈膜(跟餐$0)。

BBQ風味牛肉角切一口牛(跟餐$0)。

蒜蓉牛油帆立貝(跟餐$0),食落有鮮味,略嫌肉質偏瘦。

蒜蓉牛油海蝦(跟餐$0),好大隻,肉質爽口,味道鮮甜。

廣島蠔肉(跟餐$0),肉質肥美。

烤和牛卷(跟餐$0),和牛食落油脂味濃,內有Cream Cheese。

韓式和牛壽喜燒卷(跟餐$0),類似韓式牛肉飯卷,內有菠菜、紅蘿蔔、雞蛋。

福岡明太子卷(跟餐$0),明太子味道辛辣。

宮崎南蠻炸雞卷(跟餐$0),

吉列炸蠔(跟餐$0)。

男爵牛肉薯餅(跟餐$0),口感酥脆,類似可樂餅,配以美乃滋食用,味道更佳。

鹿兒島薩摩雜菜魚餅(跟餐$0)。

涼拌小食盛合(跟餐$0),涼拌豆芽、涼拌菠菜、涼拌紅蘿蔔,帶有芝麻、麻油味道。

泡菜盛合(跟餐$0),包括有辣白菜泡菜、白蘿蔔泡菜、青瓜泡菜,口感爽脆,味道正宗。

蔥味醬(跟餐$0),蔥油食落略嫌唔夠香。

洋蔥醬(跟餐$0)。

• 舟盛合
  • 沙律
  • 牛舌
  • 雪糕
同朋友去開銅鑼灣搵中午餐食,就去咗呢間好近地鐵站嘅日式燒肉店,雖然我哋只係兩個人,但係店員俾咗非常寬敞嘅位置俾我哋坐,超讚!特選燒肉拼盤(特選牛里脊•豚肋肉,雞腿肉)(各100g)$138.0午市套餐本身仲有泡菜、麵豉湯同埋跟一個飯。同埋佢本身啲肉都係醃製左,所以咩都唔使落已經好好味!份量多到基本上我係食到飯😝特選牛 壽喜燒 $128呢個係朋友叫嘅,但我覺得呢款好好食呀!一來佢係有着過火,所以成部食物都係keep住熱辣辣,另一方面佢有好多菜!有南瓜、金針菇,仲有芋絲等等嘅配料,豐富好多!另外,佢只係加$20就可以享用沙律吧同飲品,覺得好抵呀!又有即棄圍裙,咁着住條裙去燒都唔怕整到污糟晒啦~

特選牛 壽喜燒 $128

2023-09-25 39 views
食開燒肉就唔好停 Keep住食今次要為大家介既係 - 和牛燒肉一郎今次到訪係銅鑼灣店地址係銅鑼灣波斯富街24-30號寶漢大廈2樓餐廳絕對係高質既日式燒肉放題店而且佢地用左和牛識別番號咁每隻和牛來源同背景一目了然個人大愛佢既係特選薄炙牛里脊肉佢勁大塊 而且食落係入口嫩滑同埋個牛肉味好濃郁 ❤️@wagyuyakinikuichiro Location: Causeway BayPrice : $500-$600/p.pEnvironment (10 is chill): 7/10Yummy (10 is delicious): 7/10
食開燒肉就唔好停 Keep住食

@wagyuyakinikuichiro
Location: Causeway Bay
Price : $500-$600/p.p
Yummy (10 is delicious): 7/10
喺銅鑼灣人來人往嘅鬧市去咗呢一間喺地鐵站口好方便一出就搵到嘅和牛燒肉一郎食燒肉,今晚試咗佢嗰D餐黒毛和牛4款+海鮮3款+是日黒毛和牛精選,仲有其他唔同特選牛肉部位揀一開始會先上三碟黑毛和牛,超靚擺盤。黑毛和牛肉質好腍,而且牛味都濃。另外仲可以order唔同嘅醬汁黎點,我就叫咗壽喜燒蛋汁,甜甜地咁點牛肉食好味。黑毛和牛特別好食。特選牛肋肉唔錯。另外仲試咗佢個燒帶子同埋燒菇,燒菇有錫紙兜裝住有牛油香勁正。燒海鮮方面特別推介燒魷魚。原條魷魚上勁誇張,慢慢燒燒完魷魚剪開食,惹味值得一讚嘅係場內仲有唔同嘅飲品,汽水去到唔同嘅花茶都有。雪條款式都好特別,全部都係日本款式雪條,食多幾條都得。

一開始會先上三碟黑毛和牛,超靚擺盤。
黑毛和牛肉質好腍,而且牛味都濃。

值得一讚嘅係場內仲有唔同嘅飲品,汽水去到唔同嘅花茶都有。
雪條款式都好特別,全部都係日本款式雪條,食多幾條都得。
Celebration
Birthday
  • 極上花盛合
  • 牛舌
  • 飲品
今日一早去咗將軍澳工業區見個客,估唔到呢度有個咁大規模嘅數據中心,又長知識啦。一朝早開會搞到中午三點鐘~ 最後終於簽到張大單,成個部門高興非常,遲下可以搞餐慶功宴,不過今日點都要自己獎勵下自己先,所以一放工就同另一半建議食餐好少少嘅。返到去港島區銅鑼灣廣場附近後諗緊食啲咩嘢好,最緊要邊間餐廳唔駛咁多人逼、好食又坐得舒服嘅,最後俾我地發現之前幾個月前食過嘅燒肉店,原來銅鑼灣都有分店,咁根據上一次經驗都不約而同想再幫襯多次呢間「和牛燒肉一郎」!!!上到去鋪頭門面裝修同設計都同佐敦店差不多, 不過由於銅鑼灣寸金尺土,入到去地方明顯比較佐敦店細,陳設雖然差不多,但係少咗列子彈火車送餐,係玩味嗰方面就有少少遜色。睇佢個餐牌都同佐敦店差不多,由於今日晏晝冇咩點食過嘢,所以最後兩個都決定叫返上次食嗰個D餐,個餐有塊A4和牛牛扒,加上有四款黑毛和牛同埋三款海鮮,最緊要係所有酒類都係任飲。等咗大約五分鐘第一道菜上枱啦~~~ 依然係最靚嘅A4和牛牛扒,其後四款黑毛和牛同埋海鮮都不約而同到場,係打緊卡嘅時候職員都有主動上前問我哋需唔需要幫手燒肉,由職員燒始終知道咩嘢時間同火喉係最佳嘅,見職員燒緊牛扒嘅手勢非
上到去鋪頭門面裝修同設計都同佐敦店差不多,

但係少咗列子彈火車送餐,係玩味嗰方面就有少少遜色。
見職員燒緊牛扒嘅手勢非常熟手,每面燒咗半分鐘基本上就已經可以上碟,
幫我哋剪開一塊塊後就急不及待開餐啦。
由於係A4和牛,所以佢嘅油脂分佈都非常均勻,未入口已經聞到好甘香嘅牛脂,入口時滿滿嘅牛脂香味充斥住成個口腔,非常非常之惹味而且賣相真係好吸引。享受完之後到其他黑毛和牛,佢四款好特別有牛肉角切、牛肋肉、肉眼同埋里脊肉,
四款口感同味道都唔同,牛肋肉就牛味均勻,味香之餘亦油脂豐富,里脊肉就非常鮮嫩,肉眼入口甘香,油脂豐富,牛肉角切有香濃牛味,呢輪牛肉都已經值回票價。仲有三款海鮮份量都非常滿足,有大過前臂原隻鮮魷魚、有大蝦同埋青口,
放隻魷魚上去個烤爐個下已經聞到香噴噴,
食落口時非常彈牙爽口,極具口感。
食完咗第一輪正嘢之後,跟手其他野都可以任點任食,根據返之前選擇嘅套餐,可以用手機點選自己鍾意嘅嘢,佢選擇種類多之餘亦都有其他質素嘅和牛,所以前前後後我地都點咗好多,例如肉類有牛五花、
豬五花、蔥花牛舌、
碎牛肉月見,
另外不得不提呢款特選和牛里脊肉,
燒好之後再點佢呢一個嘅壽喜燒汁同半生熟蛋,個味道好夾,本身都已經肉嫩,加上醬汁甜甜地非常正。海鮮方面有燒生蠔同埋元貝,
仲要無限量供應。除此之外仲有啲係熟食,例如有炸蝦
同埋雞泡魚乾,
雞泡魚乾係烤爐上一烤魚香四溢,再點少少蛋黃醬食,入口好甘香佐酒一流。 食完咁多肉類同海鮮當然仲有好多蔬菜可以點選啦,點選咗個雜菌食,
呢度嘅菜蔬都好新鮮清甜,食完一輪熱食休息一陣,唔少得到甜品環節,佢嘅凍櫃都有好多款來自日本嘅雪糕同雪條,係大部份嘅放題餐廳都少見到嘅,
食完支雪條都美中不足,
點都要試埋佢個軟雪糕,佢部雪糕機即制即食,
雪糕質感香甜軟滑,
食完個甜品飲埋杯茶已經十分飽。
好彩我哋早到,因為到差不多埋單嘅時候開始座無虛席,喺適當嘅時間同適合嘅人享受適合嘅晚餐,又係人生一大樂事,埋單加埋一每位都係大約六百五十蚊,我就覺得性價比好合理,間中享受下、慶祝下、歡聚下,呢度完全可以滿足到你,呢餐我好滿意。
2023-08-09
$650 (Dinner)
  • A4和牛牛扒
  • 黑毛和牛四品
  • 特選和牛里脊肉
2023-09-21 44 views
之前食過「和牛燒肉一郎」嘅和牛好好食🤭今次我揀咗Course B😬.舟盛合及桶盛合⛵️🛢️有牛肋條、牛肋肉🐄牛里脊肉、豚肉🐖雞肉🐓扇貝、海蝦🦐同野菜🍄🎃好豐富😍.肉類🥩有特選薄炙牛里脊肉🐂大判壽喜燒牛里脊肉🐮特選牛里脊肉、特選薄灸牛肋肉、秘製味噌牛肉角切、熟成壺漬牛外橫膈膜🧉BBO風味牛肉角切🔥特選薄炙牛里脊肉口感滑嫩😋蛋配上溫泉蛋汁🥚口感更滑溜,亦更突出濃郁肉味👍🏻大判壽喜燒牛里脊肉係勁大塊😱肉質食落有咬口😆.海鮮🌊有帆立貝、廣島蠔肉🦪蒜蓉牛油海蝦🧄🧈蒜蓉牛油帆立貝🐚海蝦同帆立貝鮮甜🤤.小食🍽️有炸雜菜魚餅🐟吉列炸蠔同牛肉可樂餅.壽司🍣有烤和牛卷、韓式和牛壽喜燒卷🍘福岡明太子卷🍙宮崎南蠻炸雞卷🍗.小菜🥢有涼拌小食盛合🥬泡菜盛合🌶️.沙律吧🥗有超多款唔同蔬菜😉特別啲嘅有紅芯蘿蔔同溫室青瓜🥕🥒.甜品🍮有爆谷🍿️檸檬忌廉杯、石板街、牛奶布丁🥛丼村屋同明治嘅雪條🍦.飲品🥤有汽水🫧檸檬茶🍋自家製飲料👨🏻‍🍳比較推介柑桔美人水🍊菠蘿青瓜美人水🍍粉紅檸檬梳打🩷
小食🍽️有炸雜菜魚餅🐟吉列炸蠔同牛肉可樂餅
小菜🥢有涼拌小食盛合🥬泡菜盛合🌶️
沙律吧🥗有超多款唔同蔬菜😉特別啲嘅有紅芯蘿蔔同溫室青瓜🥕🥒
  • 桶盛合
  • 舟盛合
  • 沙律
2023-09-20 39 views
之前同朋友食過後念念不忘, 決定二訪呢間連鎖燒肉店🏃‍♀️我今次叫左course d,但係原來冇左我最想食嘅大判壽喜燒牛里脊肉,有啲可惜😮‍💨隨餐包左一個海鮮三款盛合有巨型魷魚筒、青口、蝦全部海鮮都好新鮮好食,不過大肚腩今日想食牛牛多啲🙈🐃黑毛和牛四款 一客(和牛牛肋肉、和牛肉眼、和牛里脊肉、和牛牛肉角切)餐廳幾貼心會跟埋一舊牛油比無開爐用,啲牛就會無咁痴網👍大肚腩大推首選一定係和牛牛肋肉,油花分布均勻,2邊輕輕咁燒上十秒,即刻食得滿口都係和牛既油香味,令人回味無窮😋如果鍾意食肉味香濃既朋友仔 可以試下和牛里脊肉,肉味就更香濃,油脂比較會小啲絕對可以放心食多幾舊啊🥳另外放題方面就係QR code落單,可以任食到你食唔落😂👅薄切上等牛舌芯師傅將每一塊牛舌芯都切到好薄好薄..所以基本上輕輕燒幾下就可以食,非常好食一啲都唔會靭🐂牛肋肉\牛里脊除咗和牛可以選擇之外仲可以揀美國或者澳洲嘅牛,雖然就冇和牛咁好食。但其實味道一啲都唔輸蝕,只不過相對上油脂成份會比和牛略低,怕好容易會食到濟嘅朋友,亦都可以食下最後仲有一啲自助形式嘅種類包括:自製一郎飯、沙律、甜品、棉花糖、飲品等等…但係大肚腩掛住食冇影到
之前同朋友食過後念念不忘, 決定二訪呢間連鎖燒肉店🏃‍♀️
隨餐包左一個海鮮三款盛合
有巨型魷魚筒、青口、蝦
全部海鮮都好新鮮好食,不過大肚腩今日想食牛牛多啲🙈

餐廳幾貼心會跟埋一舊牛油比無開爐用,啲牛就會無咁痴網👍
滿口都係和牛既油香味,令人回味無窮😋
絕對可以放心食多幾舊啊🥳

另外放題方面就係QR code落單,可以任食到你食唔落😂

👅薄切上等牛舌芯

🐂牛肋肉\牛里脊

最後仲有一啲自助形式嘅種類包括:自製一郎飯、沙律、甜品、棉花糖、飲品等等…但係大肚腩掛住食冇影到相🙈

總括嚟講,和牛燒肉一郎係一間性價比好高嘅燒肉放題,絕對對得住個價錢😋
約埋三五知己一齊食燒肉就最開心啦

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
大肚腩指數: 🌕🌕🌕🌗🌑