Restaurant: Wall Is Eat
Terms & Details:
前排先同朋友講起以前有森林餐廳,最近就發現左呢間酒店內綠野主題餐廳!❣️入面綠野主題,好多動物公仔,幾特別。而且餐廳係serve 藍色嘅水(蝶豆花水),個mood唔錯❣️個人推介燒雞,仲要切好曬唔難handle▪️$698二人餐▪️🥗車厘茄柚子果凍無花果沙律配肉桂蜜糖黑醋汁- 超吸引大大碟,沙律菜好爽口清新,仲有好多無花果,感覺健康。無論乾同新鮮無花果都有~🍝蟹肉意粉- 賣相好特別,上面疊到滿滿蟹肉。特別鍾意意粉沾滿蒜香忌廉,啖啖滋味🐔墻城貳佰陸拾抈雞(原隻美式燒春雞配黑松露薯蓉)- 即叫即整,好食但唔難handle!因為已經切好。外皮燒到好脆,肉質juicy,連雞胸都滑身。旁邊黑松露薯蓉好香。🌠陪您去看流星雨- 甜品好精緻,外層係濃香可可粉脆,入面層層朱古力雪糕滑身得來唔會太甜呢到唔單止環境唔錯,食物精緻味道唔錯,可以bookmark再去

❣️個人推介燒雞,仲要切好曬唔難handle

▪️$698二人餐▪️

🥗車厘茄柚子果凍無花果沙律配肉桂蜜糖黑醋汁
車厘茄柚子果凍無花果沙律配肉桂蜜糖黑醋汁

🍝蟹肉意粉
蟹肉意粉

🐔墻城貳佰陸拾抈雞(原隻美式燒春雞配黑松露薯蓉)

🌠陪您去看流星雨

車厘茄柚子果凍無花果沙律配肉桂蜜糖黑醋汁
蟹肉意粉
2024-09-08 765 views
餐廳環境好靚,以綠林為主題,仲有好多可愛嘅毛公仔,係呢度用餐感覺好舒服😌叫咗個斑馬2️⃣人餐,兩個人都食唔晒🙈牆城小食拼盤配自家製蛋黃醬呢個好豐富😍,美式甜辣香脆雞翼外脆內juicy,德國腸唔會太鹹,脆炸薯條🍟食落脆口,甜蕃薯條好香甜,馬蘇里拉芝士條有拉絲效果,三角流心芝士🧀充滿芝士香味慢落豬加$20🈶慢煮西班牙冰花酸梅黑毛豬串燒配甜蕃薯條,份量十足,有3大串黑毛豬,配有三色椒,非常惹味,蕃薯條更加係又大條又香甜牛油果忌廉蟹肉扁意粉呢個份量好多,食落唔會太膩,配上牛油果🥑及蟹肉,十分美味陪您去看流星雨賣相好靚,雪糕好香滑,而且唔會太快溶,中間係菠蘿味雪糕,感覺幾特別士多啤梨接骨木花乳酸梳打飲落充滿士多啤梨🍓香氣,又唔會太甜,感覺好清新伯爵茶拿鐵有靚靚拉花,伯爵茶味濃郁
叫咗個斑馬2️⃣人餐,兩個人都食唔晒🙈

牆城小食拼盤配自家製蛋黃醬

牛油果忌廉蟹肉扁意粉
呢個份量好多,食落唔會太膩,配上牛油果🥑及蟹肉,十分美味

士多啤梨接骨木花乳酸梳打
飲落充滿士多啤梨🍓香氣,又唔會太甜,感覺好清新

伯爵茶拿鐵
有靚靚拉花,伯爵茶味濃郁
2024-09-07 709 views
位於油麻地M1酒店 1 樓的餐廳,位置方便。一出lift就見到入面裝修以森林為主題,擺放咗好多動物/ 卡通裝飾擺設,樓底夠高感覺好舒服,好多角落都可以打卡。喜歡呢度環境,食物又好味,服務又Nice 👍🏻我哋叫咗份💫斑馬🦓二人餐💫,前菜、主菜、意大利飯/意粉、甜品各選一項。呢度食物好大份好足料,真係3 個人share都夠食。🔶柚子果凍無花果沙律配蜜糖柚子醋🔶份量超級多,鋪滿新鮮沙律菜、車厘茄,仲有好多無花果,中間有柚子果凍好清新。🔶慢落豬🔶慢煮西班牙黑毛豬肉串成串燒,粒粒都份量十足,外面烤到焦香,裡面保持到肉質juicy,底下仲有甜蕃薯條好香脆。🔶明太子蟹肉扁意粉蟹肉成個球咁多🤩 加上蟹籽令意粉更鮮味,每條意粉都沾上明太子醬汁,夠creamy又好味。🔶陪你去看流星雨淨係見到甜品個名已經覺得好正,呢個甜品Display好靚,其實係朱古力雪糕,雪糕好滑,食埋呢個甜品真係好滿足。飲品:🔷士多啤梨接骨木花乳酸梳打🔷熱情果冰茶

🔶柚子果凍無花果沙律配蜜糖柚子醋🔶

2024-09-01
Lunch
  • 慢落豬
  • 陪您去看流星雨
𐐂斑馬二人餐𐐚。餐點。/前菜/❥ 白酒忌廉煮藍青口青口鮮甜彈牙,很掛汁🤤醬汁的濃稠度恰到好處,夠creamy但不會很膩,帶有三色椒獨特的味道以及淡淡的酒香,令整體的味道更昇華❣️/主菜/❥ 慢落豬 +$20賣相非常吸睛,是慢煮的西班牙黑毛豬串燒,表面沾滿了冰花酸梅醬,除了有肉香之外味道亦清甜帶酸,肉質實在,旁邊的甜蕃薯條香脆微甜,好好吃😋❥ 牛油果忌廉蟹肉扁意粉意粉上一大球蟹肉真的很吸引😍,底下還有牛油果切片、新鮮芝士片和菇菌,用料上誠意十足,啖啖蟹肉,鮮甜美味😙好有滿足感🫶🏻意粉的熟硬度也剛好,口感彈牙,掛汁,忌廉汁creamy不會太乾太油膩的感覺,整體上滿意,就是份量真的很多,結果吃不完🤣/甜品/❥ 陪您去看流星雨一看到這個名就想起童年時看的台劇《流星花園》(自爆年紀?🫣)一大球朱古力雪糕,表面灑滿了朱古力粉,朱古力粉的苦中和了雪糕的甜味,令整體上的朱克力味濃郁而不會過甜👍🏻碟上亦技巧地灑了金箔、星星糖片、糖粉和糖珠來凝造出「流星雨」的意境💕。飲品。(套餐包$58或以下飲品2杯)❥ 青瓜檸檬奇亞籽梳打友人點的,清爽解渴❥ 士多啤梨接骨木花乳酸梳打士多啤梨味🍓和接骨木花的清新香味很搭配
𐐂斑馬二人餐𐐚

。餐點。

/前菜/

❥ 白酒忌廉煮藍青口
青口鮮甜彈牙,很掛汁🤤

/主菜/

❥ 慢落豬 +$20

❥ 牛油果忌廉蟹肉扁意粉

/甜品/

❥ 陪您去看流星雨

。飲品。
(套餐包$58或以下飲品2杯)

❥ 青瓜檸檬奇亞籽梳打
友人點的,清爽解渴

❥ 士多啤梨接骨木花乳酸梳打
士多啤梨味🍓和接骨木花的清新香味很搭配,酸酸甜甜又清香,不會過甜,我很喜歡,好快就把它全喝完😋
Dinner
  • 牛油果忌廉蟹肉扁意粉
  • 陪您去看流星雨
2024-09-05 687 views
油麻地呢間人氣餐廳《慢理牆城》環境裝修得好靚,有啲似森林🌳每份食物都份量十足,而且賣相精緻❤️揀咗個🦓斑馬2人餐 $698豐富又好味🤤ღ柚子果凍無花果沙律配蜜糖柚子醋勁大碟😍 賣相好吸睛沙律菜新鮮爽口,柚子果凍好滑嫩仲有新鮮嘅無花果同煙韌嘅無花果乾再加上醬汁,清新又開胃ღ牆城貳佰陸拾捌蚊雞 係原隻美式燒春雞配黑松露薯蓉燒雞肉嫩多汁好juicy,皮燒得香脆美味🤤配上軟滑香濃嘅薯蓉,令人滋味無窮ღ明太子蟹肉扁意粉 Wow 🤩 意粉賣相都好吸引面頭一大堆嘅脆脆蟹籽下面放上一大球嘅蟹肉😍撈埋creamy嘅明太子意粉🍝好味到食唔停口😋ღ陪您去看流星雨係榛子朱古力味嘅雪糕,再用星星做點綴,好似流星雨,好靚又好味😋ღ菠蘿柚子話梅梳打 $58ღ士多啤梨接骨木花乳酸梳打 $58
油麻地呢間人氣餐廳《慢理牆城》
環境裝修得好靚,有啲似森林🌳

每份食物都份量十足,而且賣相精緻❤️

揀咗個🦓斑馬2人餐 $698
豐富又好味🤤

ღ柚子果凍無花果沙律配蜜糖柚子醋
勁大碟😍 賣相好吸睛
沙律菜新鮮爽口,柚子果凍好滑嫩
仲有新鮮嘅無花果同煙韌嘅無花果乾
再加上醬汁,清新又開胃

ღ牆城貳佰陸拾捌蚊雞
係原隻美式燒春雞配黑松露薯蓉

燒雞肉嫩多汁好juicy,皮燒得香脆美味🤤
配上軟滑香濃嘅薯蓉,令人滋味無窮

ღ明太子蟹肉扁意粉

ღ陪您去看流星雨

ღ菠蘿柚子話梅梳打 $58

ღ士多啤梨接骨木花乳酸梳打 $58
2024-09-05 598 views
朋友生日搵左間鬧市中既園林風餐廳食飯慶祝。呢間餐廳位置系油麻地,交通方便,室內放左好多綠色假植物同動物擺設,好似入左個迷你園林,感覺好舒服。班馬二人餐 $698套餐有前菜、主食同飯或意粉,另外仲有甜品同飲品,幾齊全既 set。個人覺得份量足夠2-3人食,如果細食既話3個人都無問題。柚子果凍無花果沙律配蜜蜂柚子醋份量勁大,個碟目測有20cm直徑,啲沙律菜鋪滿哂個碟,放左啲無花果乾、新鮮無花果同蕃茄仔,配蜜蜂柚子醋,略嫌佢落得太多醋,醋味過份濃,酸左啲。中間既柚子果凍夠fresh,好岩夏天食。牆城268蚊雞 (原隻美式燒春雞配黑松露薯蓉)燒春雞size細細隻,雞脾位置肉比較嫩滑、juicy。皮燒得夠脆,無咩脂肪,配黑松露薯蓉,薯蓉無落好多牛油,所以質地吾會好滑,但食到淡淡既黑松露味。南瓜帶子意大利飯南瓜汁味香甜,令整個意大利飯好入味,飯粒偏硬,夾雜左少少菇菌,另外上面放左3粒輕輕煎過既帶子同幾片芝士。陪你去看流星雨甜品名字同實際貌相好匹配,貌相好靚,而且朱古力色既物體系榛子雪糕,入面系雲尼拿雪糕,好有心思。西柚紅石榴乳酸梳打粉紅色既梳打飲品好靚,味道夠fresh,岩哂夏天飲。蜜桃冰茶冰涼口

班馬二人餐 $698

柚子果凍無花果沙律配蜜蜂柚子醋

牆城268蚊雞 (原隻美式燒春雞配黑松露薯蓉)

南瓜帶子意大利飯

陪你去看流星雨

西柚紅石榴乳酸梳打
粉紅色既梳打飲品好靚,味道夠fresh,岩哂夏天飲。

蜜桃冰茶
冰涼口感,甜甜地既蜜桃紅茶,再放左檸檬裝飾,成個感覺grand左。

2024-09-04 1255 views
再訪依間充滿森林氣息嘅🌟 慢理牆城🌟 餐廳裝修依舊綠油油一片,採用大量可愛動物和植物作點綴裝飾,感覺和諧又舒適❤️ 部份座位更設有大大隻動物公仔陪坐🥴 超級吸引😚 㨂咗超豐富嘅班馬2 人餐😋 內含一款前菜、一款主菜、一個飯或意粉、一客甜品以及餐飲兩杯😍 超級抵食🫶❤️ 前菜選了白酒忌廉煮藍青口❤️ 青口擺盤排得好靚👍 隻隻都肥美又飽滿🌟 食落爽滑彈牙,鮮美無比,用白酒忌廉汁煮,令青口嘅鮮甜更出眾❣️ 主菜㨂咗慢落豬🥴❤️ 即係慢煮西班牙冰花酸梅黑毛豬串燒👍 豬肉慢煮處理,肉質軟腍嫩滑,肉汁濃香,配搭酸甜開胃嘅冰花酸梅汁,清爽又不膩✅ 跟豬串還附有甜蕃薯條😋 焗得外脆內軟,甜甜地好好味😘 另選了經典又濃厚嘅黑松露野菌扁意粉🤩 意粉軟硬適中,彈牙有嚼感,每條都沾滿濃稠嘅黑松露醬汁🥰 與意粉頂端嘅芝士片攪勻一齊食,滋味馥郁令人難忘😘 甜品㨂咗🌟 陪您去看流星雨🌟 甜品裝飾得美侖美奐,猶如畫一般夢幻,完美表演出甜品名稱🥴❤️ 雪糕香滑冰涼,甜美可口,真係超級高質🥰 飲品㨂咗玫瑰咖啡同埋熱情果冰茶😋 咖啡上面嘅拉花好靚靚❤️ 飲落醇香嘅咖啡味中帶有淡淡嘅玫瑰幽香,令人回味不已🫶 熱情果冰茶清新又爽口,解膩消滯

黑松露野菌扁意粉

陪您去看流星雨

飲品㨂咗玫瑰咖啡同埋熱情果冰茶😋 咖啡上面嘅拉花好靚靚❤️ 飲落醇香嘅咖啡味中帶有淡淡嘅玫瑰幽香,令人回味不已🫶 熱情果冰茶清新又爽口,解膩消滯一流❣️
Lunch
黑松露野菌扁意粉
2024-09-03 557 views
假日想輕鬆一下,其實都唔洗周圍走,係油麻地地鐵站一出,行5min 就到達M1酒店,就有一間隱世的森林Cafe「慢理牆城」。Café樓底勁高,完全無壓逼感,就像城市中的綠洲,牆壁襯不規則嘅木箱,再有可愛動物公仔,精緻小擺設、綠色植物等,確有不少影相、打卡位。我便一嚐了他們的班馬二人餐,有前菜、主菜、意粉/飯、甜品、飲品…真係一次過滿足多個願望,性價比極高!班馬二人餐 (價值$698)焙茶咖啡/玫瑰咖啡焙茶咖啡口感順滑,帶有陣陣茶香,回甘豐富;玫瑰咖啡入口醇厚,柔和淡雅,餘韻悠長。白酒忌廉煮藍青口香氣四溢,藍青口肉質嫩滑,入口帶有陣陣酒香,滋味無窮。慢落豬(慢煮西班牙冰花梅黑毛豬串配甜番薯條)黑毛豬肉味香濃,入口鬆軟又不失咬口,肉汁豐盈,蜜味十足,甜番薯條外脆內軟綿,香甜可口。南瓜帶子意大利飯帶子厚身鮮嫩,意大利飯口感creamy,味道香甜開胃。陪您去看流星雨賣相甚有心思,製作出流星雨的構圖,以榛子朱古力包著雪糕,入口香甜冰涼,讓人愛上。每道菜式都份量十足,高質又美味,且價位親民,抵食性價比極高,絕對是聚餐的好選擇。

班馬二人餐 (價值$698)

焙茶咖啡/玫瑰咖啡

白酒忌廉煮藍青口
香氣四溢,藍青口肉質嫩滑,入口帶有陣陣酒香,滋味無窮。

慢落豬(慢煮西班牙冰花梅黑毛豬串配甜番薯條)

南瓜帶子意大利飯
帶子厚身鮮嫩,意大利飯口感creamy,味道香甜開胃。

2024-09-02 446 views
位置隱蔽但極多人食嘅cafe!最近有個2人餐幾抵食,大啡菇同燒春雞都有驚喜😋。估唔到咁常規嘅嘢都可以整得特別好食。🌟斑馬2人餐 $698(原價$928)🔹水牛芝士焗菠菜大啡菇🔹牆城貳佰陸拾捌蚊雞(原隻美式燒春雞配黑松露薯蓉)🔹牛油果忌廉蟹肉扁意粉🔹西西里的檸檬向日葵🔹$58或以下飲品🥒青瓜檸檬奇亞籽梳打🍓士多啤梨接骨木花乳酸梳打由第一道菜已經有驚喜!大啡菇表面嘅芝士係焗到脆🤤,鹹鹹香香超好味。👩🏻平時好少食燒春雞🍗。呢度嘅春雞係成隻都好嫩,雞皮又香又脆,亦都唔會有雪味。牛油果忌廉蟹肉扁意粉賣相同想像中好唔同🫢。意粉本身寫得唔錯。撈勻食唔靚但味道幾好,估唔到牛油果🥑可以用嚟撈意粉😆。西西里的檸檬向日葵🍋🌻即係檸檬雪糕波配流心檸檬Limoncello。解膩能力超強。

🌟斑馬2人餐 $698(原價$928)

🔹水牛芝士焗菠菜大啡菇
🔹牆城貳佰陸拾捌蚊雞(原隻美式燒春雞配黑松露薯蓉)
🔹牛油果忌廉蟹肉扁意粉
🔹西西里的檸檬向日葵
🔹$58或以下飲品
🥒青瓜檸檬奇亞籽梳打
🍓士多啤梨接骨木花乳酸梳打

2024-08-31 397 views
朋友仔知道我就快生日🎂,就帶我去森林開餐!🫣😅以森林系為主題既Cafe「慢理牆城Wall is Eat」真係好多打卡位喎!🌳🍀🦓🦒一入到cafe就似森林!首先見到熊貓🐼同熊好🐻斑馬、長頸鹿公仔擺設在不同角落出現,好多女士們打咭!當然有唔少精緻的小擺設、綠色植物,感覺仿如清新舒服大自然!💓🌈斑馬2人餐🦓$698💫白汁忌廉煮藍青口好creamy 鮮味,不知不覺成碟食哂!😅💫牛油果忌廉蟹肉意大利飯🥑牛油果切花同勁濃忌廉味既飯,超高質蟹肉份量足,好鮮甜 !好味道到不可停口!☺️🪇💫慢落豬🐷是慢煮西班牙冰花酸梅黑毛豬串燒配甜薯薯條!變成串燒味道可口,中間夾了三色椒,而甜薯十分脆口!💓💫陪你去看流星雨🌠賣相吸引!是朱古力雪糕,外面有金箔!食得既彩色星星糖伴碟!💫青瓜檸檬奇亞籽梳打🍋清新青瓜味濃,入口甜甜酸酸,好醒神!🙌🏼💫桂花蘋果蜜🍎唔太甜!好潤喉!👍🏻

斑馬2人餐🦓$698
💫白汁忌廉煮藍青口
好creamy 鮮味,不知不覺成碟食哂!😅

💫牛油果忌廉蟹肉意大利飯🥑

💫慢落豬🐷
是慢煮西班牙冰花酸梅黑毛豬串燒配甜薯薯條!
變成串燒味道可口,中間夾了三色椒,而甜薯十分脆口!💓

💫陪你去看流星雨🌠
賣相吸引!是朱古力雪糕,外面有金箔!食得既彩色星星糖伴碟!

💫青瓜檸檬奇亞籽梳打🍋
清新青瓜味濃,入口甜甜酸酸,好醒神!🙌🏼

💫桂花蘋果蜜🍎
唔太甜!好潤喉!👍🏻

2024-08-30 379 views
這間位於油麻地的【慢理牆城】,裝修以園林風格為主,在繁忙都市中尋找一點綠洲,很多的公仔佈置,適合一家大細進餐。餐廳主打西餐,除了有單點外,還有套餐供應,包了前菜、扒類、意粉或飯、甜品及飲品,十分豐富。牆城小食拼盤配自家製蛋黃醬甜辣脆雞翼、德國腸、薯條、番薯條、馬蘇里拉芝士條及三角流心芝士,炸物即叫即炸,新鮮熱辣。原隻美式燒春雞配黑松露薯蓉原隻燒春雞烤至表皮金黃,保留了雞肉肉汁,十分嫩滑,還配上香滑薯蓉。菠菜煙三文魚意大利飯意大利飯加了菠菜汁,顏色特別,意大利飯煙韌有咬口。西西里的檸檬向日葵甜品絕對是打卡一流,酸甜檸檬香味更可以解膩。青瓜奇亞籽梳打&菠蘿話梅梳打青瓜味道清新,菠蘿話梅解渴,最適合夏天飲。

牆城小食拼盤配自家製蛋黃醬

原隻美式燒春雞配黑松露薯蓉

菠菜煙三文魚意大利飯
意大利飯加了菠菜汁,顏色特別,意大利飯煙韌有咬口。

西西里的檸檬向日葵
甜品絕對是打卡一流,酸甜檸檬香味更可以解膩。

青瓜奇亞籽梳打&菠蘿話梅梳打
青瓜味道清新,菠蘿話梅解渴,最適合夏天飲。
2024-08-27 483 views
🎶在森~林和原野~~是多麼~~的逍遙~~🎶無諗到油麻地呢個舊老區都會有咁高質嘅打卡餐廳,餐廳位於M1酒店1樓。職員同我地講 ~ 除左酒店早排完成裝修外,餐廳亦同時有內部升級裝修。呢度嘅森林系主題好啱小朋友嚟📸打卡,周圍擺滿有好多卡通人物同各動物擺設,每一個角落都係影相位📸。坐低一陣職員就比左杯蝶豆花檸檬水我地, 紫紫藍藍嘅液體真係好吸睛👀大家都知 【“蝶豆花” 內含豐富青花素,據抗氧化的功能,可以幫助膠原蛋白的合成,讓膚質減少皺紋產生 】 👈🏻湊仔湊到殘晒 知道有咁多功效又咁正梗係要飲多幾杯啦。我地3人叫左 “斑馬二人餐”前菜: ⭕️牆城小食拼盤配自家製蛋黃醬(小)(美式甜辣香脆雞翼、德國腸、脆炸薯條、甜蕃薯條、馬蘇里拉芝士條、三角流心芝士)呢個拼盤不得了好大碟,勁多薯條同蕃薯條喺底。樣樣食物都勁香口,最特別係個芝士條可以拉絲,同小朋友一齊玩拉絲遊戲, 親子關係即時增加萬倍。甜蕃薯條又脆又甜,無論係大人定小朋友都停唔到口。主菜: ⭕️慢落豬(慢煮西班牙凍冰花酸梅黑毛豬串燒配甜蕃薯條)黑毛豬粒串成串燒3條,份量十足,肉質超級嫩滑,外面烤到蕉焦香內裡勁多肉汁,最緊要嘅係佢粒粒都巧厚肉。⭕️牛油果

🎶在森~林和原野~~是多麼~~的逍遙~~🎶

我地3人叫左 “斑馬二人餐”

前菜:
⭕️牆城小食拼盤配自家製蛋黃醬(小)

主菜:
⭕️慢落豬
(慢煮西班牙凍冰花酸梅黑毛豬串燒配甜蕃薯條)

⭕️牛油果忌廉蟹肉扁意粉
呢碟意粉上枱時大家都嘩左聲,因為個蟹肉波波球大過我個拳頭,超香濃嘅忌廉配牛油果、雜菌、意粉一啖塞晒落口,好creamy味道好豐富。

甜品:
⭕️西西里的檸檬向日葵
呢個甜品成幅畫咁睇到唔捨得食,檸檬雪芭 – 好啱食完炸野食佢,好清新、甜中帶微酸,去晒D油膩感。

飲品:
⭕️菠蘿柚子話梅梳打
第一啖入口有好清香菠蘿同淡淡柚子味,完全無話梅味。但用餐去到一半再飲…..咦~~D話梅味開始滲出來……越浸越好味,呢杯飲品令人有意外驚喜。

⭕️士多啤梨接骨木花乳酸梳打
淡淡接骨木花味可以帶出士多啤梨香,老少咸宜。

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
慢理牆城 @walliseat
📍 油麻地砵蘭街28號M1酒店1樓

#MrsLong #hk #hkbloggermama #Longs #mamablogger #香港美食 #餐廳推介 #hkfoodie #親子好去處 #假日好去處 #香港探店 #foodieshk #hkigfood #tasteofhk #hkfoodlovers
今日朋友慶祝生日嚟到一間環境好靚的西餐廳,入面的擺設好有特色,好彩的話仲有熊貓和大灰熊公仔同你一齊坐,幾搞笑🥰⭐墙城小食拼盤配蛋黃醬我想講份量真係好大,而且味道一流,炸雞翼外脆內軟多汁,有德國腸、炸薯條、炸番薯條、炸芝士條和三角流心芝士。⭐原隻美式燒春雞配黑松露薯蓉有成隻燒春雞燒得剛剛好,而且肉質嫩滑,調味一粒,配搭黑松露薯蓉口感豐富。⭐牛油果忌廉蟹肉意粉意粉的擺設好靚,有成一大球蟹肉,撈埋牛油果和意粉一齊食creamy口感味道豐富。⭐西西里的檸檬向日葵擺設好靚好靚的檸檬向日葵雪糕,慶祝適合生日。被盜酸酸甜甜好解膩。⭐士多啤卑梨接骨木花乳酸梳打⭐竹炭炭燒榛子咖啡

⭐墙城小食拼盤配蛋黃醬

我想講份量真係好大,而且味道一流,炸雞翼外脆內軟多汁,

有德國腸、炸薯條、炸番薯條、炸芝士條和三角流心芝士。

⭐原隻美式燒春雞配黑松露薯蓉

有成隻燒春雞燒得剛剛好,而且肉質嫩滑,調味一粒,
配搭黑松露薯蓉口感豐富。

⭐牛油果忌廉蟹肉意粉
意粉的擺設好靚,有成一大球蟹肉

,撈埋牛油果和意粉一齊食creamy口感味道豐富。

⭐西西里的檸檬向日葵

⭐士多啤卑梨接骨木花乳酸梳打

⭐竹炭炭燒榛子咖啡

早排我同friend去咗間好chill嘅森林系Cafe,真係好正呀!一入到去就見到滿眼嘅綠色植物,成個人覺得relax晒,仲有一大堆「動物」喺度陪你,簡直係都市叢林嘅綠洲。🤣** 墻城小食拼盤配蛋黃醬(小)**呢個Combo真係好抵食!有美國嘅香辣炸雞翼,德國香腸,美國薯條,台灣嘅蜜糖薯條,芝士條同埋日本嘅芝士粒。每一款都好好味,而且份量都好多,真係食starter都飽晒!☺️** 牛油果忌廉蟹肉意大利飯**個牛油果忌廉好滑,仲有陣陣香濃嘅蟹肉味,真係好creamy!意大利飯煮得啱啱好,唔會太硬又唔會太軟,每一啖都充滿驚喜!🥑** 墻城貳佰陸拾捌蚊雞**呢個係美國式嘅烤雞配黑松露薯蓉。烤雞皮脆肉嫩,好香口,而且仲有陣陣黑松露嘅香味,真係好好味好Juicy!🐥** 陪你去看流星雨**呢個係意大利嘅經典甜品,真係好正!雪糕好滑,而且仲有陣陣咖啡嘅香味,真係好滿足!🌠**青瓜檸檬奇亞籽梳打****西柚紅石榴乳酸梳打**飲品方面,我哋試咗青瓜檸檬奇亞籽梳打同西柚紅石榴乳酸梳打。青瓜檸檬梳打好清新解渴,奇亞籽仲可以補充纖維,真係好健康呀!西柚紅石榴乳酸梳打就酸酸甜甜,好開胃,仲有粒粒紅石榴,紅卜卜

** 墻城小食拼盤配蛋黃醬(小)**

** 牛油果忌廉蟹肉意大利飯**

** 墻城貳佰陸拾捌蚊雞**

** 陪你去看流星雨**

**青瓜檸檬奇亞籽梳打**
**西柚紅石榴乳酸梳打**
飲品方面,我哋試咗青瓜檸檬奇亞籽梳打同西柚紅石榴乳酸梳打。青瓜檸檬梳打好清新解渴,奇亞籽仲可以補充纖維,真係好健康呀!西柚紅石榴乳酸梳打就酸酸甜甜,好開胃,仲有粒粒紅石榴,紅卜卜咁樣嘅。🥰
2024-08-22 652 views
Booked the 4 course set dinner menu and prepaid $698 excluding service charge. First time to visit since it closed for renovation works a few months ago. No major changes, but removed a wall to open up the restaurant and update the wall decorations. First course of the set menu is selecting the appetiser. We chose the signature Wall is Eat snacks platter with homemade mayo. The platter contains sweet potato fries, french fries, German sausage, buffalo chicken wings, mozzarella cheese sticks a

The platter contains sweet potato fries, french fries, German sausage, buffalo chicken wings, mozzarella cheese sticks and a brie cheese nugget. The snack is perfectly fried and extra crispy. However, this time they didn’t strain the oil properly after deep frying which left a greasy pond of oil at the bottom of the plate and this was sloppy quality control.

For the second dish, which was the main for sharing, we chose the roasted spring chicken with truffle mashed potatoes.

The chicken skin was super crispy and the meat was juicy. The mash potato was creamy and fluffy, the truffle was not too strong which is good as it doesn’t overpower the mash potato.

The third course was a choice of risotto or pasta, we chose the linguine with 🦀crab meat in avocado cream sauce. Major issue was this dish was brought out at about the same time as the roast chicken, so by the time we ate this dish it was warm (we had to eat the crispy chicken first). This dish is one of their signature dishes and has good flavour, with excellent presentation, but not so good eaten almost cold.

The fourth course was dessert. We chose the Lemon in Sunflower 🌻 made with Limoncello. The presentation was spectacular and it was not too sweet as other lemon desserts tend to be. This dessert was a good balanced dish to finish the set dinner menu.

The set dinner menu includes 2 x drinks up to the value of $58. You can choose to upgrade and pay the difference which we did. I always order the avocado, apple and kiwi smoothie when I come here, this drink is super ice cold and cost $78. It was awesome and I love the brain 🧠 freeze you can get from it.

The service is good, they constantly top up your drinking water and clear your plates. The setting of the restaurant is vibrant and has an interesting forrest theme which draws a younger crowd.
2024-07-21
Dinner