2024-09-01
朋友之間最常講嘅一句開場白就係“喺度做乜”???🤔🤔🤔甘今日“喺度做乜”呢😎😎😎就係喺度慶祝🎊🎊🎊相識22周年囉🎈🎈🎈🎉🎉🎉我哋完全畀呢一個好廣東話好香港人🇭🇰feel嘅舖頭名吸引咗!😌📌爆谷🍿店員一安排好入座之後,就會畀一個免費爆谷做餐前小食等我哋一路食住睇餐牌,好驚喜😁📌是日餐湯: 甘筍湯+蒜蓉包🥕🍲🥖甘筍蓉濃郁滑順,同烘過外脆內軟嘅香濃蒜蓉包係暖胃嘅佳品📌鹹蛋黃香脆薯角🥚🥔薯角炸得外脆內軟,外面被鹹香嘅鹹蛋黃包圍住,食到最底仲有幾大粒鹹蛋黃,超特別,平時配黑松露食就多,配鹹蛋黃真係第一次,鹹蛋黃控最愛,好好味😍😍😍📌明太子軟殼蟹意大利粉🦀🍝大大隻嘅原隻軟殼蟹炸得好鬆脆,明太子味道濃郁,醬汁掛滿每條意粉,同朋友share都好飽肚😋📌開心果麻糬牛角窩夫🥐🧇係近排大熱🔥🔥🔥嘅開心果同牛角窩夫呀,平時食其他嘅味都食厭曬,一見到呢一個新口味,同朋友異口同聲都話要食開心果味,好有默契😛。窩夫上嘅軟糯麻糬同有層次感嘅牛角窩夫交織住,沾上雲呢拿味雪糕同香濃堅果味嘅開心果漿,帶來咗味蕾上高層次嘅享受☺️☺️☺️📌倫敦迷霧☕🍼係伯爵茶加奶泡打成嘅,非常之香嘅茶味,又唔會畀奶味搶咗,配合埋托盤同器皿🥤,好有
甘今日“喺度做乜”呢😎😎😎
就係喺度慶祝🎊🎊🎊相識22周年囉🎈🎈🎈🎉🎉🎉
📌爆谷🍿
📌是日餐湯: 甘筍湯+蒜蓉包🥕🍲🥖
甘筍蓉濃郁滑順,同烘過外脆內軟嘅香濃蒜蓉包係暖胃嘅佳品
📌鹹蛋黃香脆薯角🥚🥔
📌明太子軟殼蟹意大利粉🦀🍝
📌開心果麻糬牛角窩夫🥐🧇
📌倫敦迷霧☕🍼
係伯爵茶加奶泡打成嘅,非常之香嘅茶味,又唔會畀奶味搶咗,配合埋托盤同器皿🥤,好有意境😳
📌蜜瓜烏龍茶🍈🍵
清香嘅烏龍茶加上蜜瓜味都係第一次見,用埋綠色竹筒形狀嘅杯,即刻諗起大熊貓🐼盈盈最近生嘅一對嘅龍鳳胎bb🐼🐼,一樣咁可愛🤗
👄順帶一題,呢度環境舒服好chill,店員加水好勤力,埋單嘅時候仲會問下啲嘢食o唔ok,好關心客人嘅感受,值得一讚👍🏻
📍喺度做乜
尖沙咀山林道3號地舖