2022-03-01 35 views
食包Winner Burger地址: 太子太子道西139號地下C號舖食左成個月外賣飯盒食到悶, 今日一於轉下新花款先。手做BURGER 店, 入面好多用小磚拼成LOW PIXEL 卡通, 幾得意架, 我等外賣昤都忍唔住影左幾張於上網。另外可以$18升級做套餐,包埋小食同飲品, 叫左份WB豬牛薯堡同芝菠蘿雞堡WB豬牛薯堡好大個, 比一般厚身, 除左鮮生菜同蕃茄,有豬同牛漢堡扒各一。一個漢堡包食到雙重滋味。好足料, 大大個BURGER 食完好滿足, PATTY JUICY。芝菠蘿雞堡有PINAPPLE 同炸雞肉, 個MAYO醬甜甜酸酸, 同PINAPPLE 與炸雞好夾。升級做套餐, 要左雞翼同炸蕃薯條, 個蕃薯條好香脆帶自身甜味, 勁好食一吃便愛上.
食包Winner Burger
地址: 太子太子道西139號地下C號舖

2022-02-26 40 views
一間只路過的「食包」店,有巨型的手打牛王漢堡、手打豬柳漢堡、很正宗很夠辣味的水牛城雞翼、厚實的薯條!!!! 一定會再來!!朋友話食完已經想再食多個,因為手打的牛王、手打的豬柳、原味的甜薯薯條! 而我最喜愛的是他的水牛城雞翼,必試!!!推推推推推推推介!!!!
2022-02-06
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$70 (Lunch)
  • 水牛城雞翼
  • 手打牛王漢堡
  • 手打豬柳漢堡
  • 甜薯薯條
2022-02-24 20 views
晚上停堂食要買外賣返屋企食,黎到太子真係有太多選擇。店舖位置好易搵,太子站一出行一個街口就到,非常方便。黎到門口就聞到好香既burger味,可以揀嘅口味都好多😍🍔WB豬牛漢堡🍔入面好多層, 佢自制既醬汁調味好夾個burger食都唔會太膩。手打牛好juicy, 份量好大, 非常適合大食仔仔。🍔WB手打牛漢堡睇樣以為佢平平無其, 其實厚度好厚, 一口都好難食得到, 可想而知幾足料😍呢個塊牛漢堡扒都係超級juicy, 個味道都幾似但就無咁大個, 適合女仔嘅份量🍔另外加咗個餐($18)食埋佢嘅炸物同埋飲品,食埋洋蔥圈同埋薯餅,飲品就可以揀汽水同埋樽裝嘢飲,都幾多選擇㗎👏🏻
晚上停堂食要買外賣返屋企食,黎到太子真係有太多選擇。

🍔WB豬牛漢堡

🍔WB手打牛漢堡

另外加咗個餐($18)

2022-02-24 13 views
👍🏻黑松露煙肉牛堡 $88漢堡食到牛味,煎得香,帶少少筋咬落有肉汁唔乾身,厚薄正常調味鹹鹹地有啲黑椒味,幾好食😛煙肉味道正常有鹹香,唔會煎到乾哂硬哂用煎荷包蛋做餡,燶邊蛋味濃但輕輕一壓麵包就好易爆漿,要好小心食🤭牛肉配菜同麵包都會沾滿蛋漿所以主要都係食到濃濃蛋味!生菜大大塊,蕃茄無煎過,爽口鮮甜麵包無烘,但夠鬆軟厚身味道:7/10性價比:7/10-👍🏻WB手打牛王漢堡 $68同牛堡唔同嘅係無左煙肉同醬汁係千島醬一拎起影相就壓爆左隻蛋,蛋汁流到周圍都係😵‍💫食起上黎都幾論盡,建議可以嘅話就外賣返屋企食會方便啲🥴因為蛋漿滿滿嘅關係,整體蛋味較突出🤪味道:7/10性價比:7/10-👍🏻甜番薯條 $15番薯味重,甜甜地好食就算攤凍咗食都仲係脆卜卜😙味道:7/10性價比:7/10-👍🏻原味炸雞翼 $15/2隻Size正常但肉嫩又juicy🤪!炸到脆卜卜但炸粉唔會太厚本身有醃過,原味無灑任何調味料係面頭都好夠味😋味道:8/10性價比:6/10-📍#食包 @winnerburgerhk太子太子道西139號地下C號舖#hkfoodie #foodiehk #hkfood #foodhk #hkeat
👍🏻黑松露煙肉牛堡 $88
漢堡食到牛味,煎得香,帶少少筋
咬落有肉汁唔乾身,厚薄正常
調味鹹鹹地有啲黑椒味,幾好食😛
煙肉味道正常有鹹香,唔會煎到乾哂硬哂
用煎荷包蛋做餡,燶邊蛋味濃
但輕輕一壓麵包就好易爆漿,要好小心食🤭
牛肉配菜同麵包都會沾滿蛋漿
所以主要都係食到濃濃蛋味!
生菜大大塊,蕃茄無煎過,爽口鮮甜
麵包無烘,但夠鬆軟厚身

👍🏻WB手打牛王漢堡 $68
同牛堡唔同嘅係無左煙肉同醬汁係千島醬
一拎起影相就壓爆左隻蛋,蛋汁流到周圍都係😵‍💫
食起上黎都幾論盡,建議可以嘅話就外賣返屋企食會方便啲🥴
因為蛋漿滿滿嘅關係,整體蛋味較突出🤪

👍🏻甜番薯條 $15
番薯味重,甜甜地好食
就算攤凍咗食都仲係脆卜卜😙

👍🏻原味炸雞翼 $15/2隻
Size正常但肉嫩又juicy🤪!
炸到脆卜卜但炸粉唔會太厚
本身有醃過,原味無灑任何調味料係面頭都好夠味😋
味道:8/10
性價比:6/10

📍#食包 @winnerburgerhk
太子太子道西139號地下C號舖

#hkfoodie #foodiehk #hkfood #foodhk #hkeat #hkrestaurant #香港美食 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食地圖 #香港美食推介 #平食 #窮遊 #打卡 #香港打卡 #情侶好去處 #拍拖好去處 #週末好去處 #太子 #太子美食 #太子好去處 #深水埗 #深水埗美食 #深水埗好去處 #winnerburgerhk
2022-02-23 7 views
今日同朋友黎到太子呢間新開既食包(Winning Burger),點左兩個漢堡包餐試下,分別點左份WB豬牛薯堡同埋蝦肉漢堡,小食就配洋蔥圈同埋雞翼。佢主打既豬牛薯堡真係幾高質,塊牛同豬都好大份,肉質鮮嫩,果陣牛味同豬味都好濃郁,咬落口唔會覺得硬而係幾有肉汁,包既配料分別有蕃茄、薯餅、芝士片,仲有流心蛋!非常足料,大家食既時候要小心啲汁沿住張紙滴出黎!至於蝦肉漢堡就冇咩特別,建議主力試主打既豬牛薯堡,真係充滿驚喜,又唔太貴,100蚊。另外,小食方面,我覺得雞翼既味道都幾豐富同埋有層次感,酸中帶甜,亦有少許辣味,係一個唔錯既嘗試,幾新鮮;洋蔥圈脆得黎幾入味,可以呢排堂食唔係幾方便,要帶番屋企食,番到去已經冇咁脆。呢間會再幫襯,食物質素同埋服務態度都偏中上水平,真係唔錯!

呢間會再幫襯,食物質素同埋服務態度都偏中上水平,真係唔錯!
今日去到太子呢間叫做「食包」既新開張手工漢堡專門店,呢間鋪頭以外賣為主,設有4個座位,由於最近疫情較嚴重,都係選擇外賣自取拎番屋企食。我同朋友各自叫左份WB豬牛薯堡,加18蚊分別配以甜蕃薯條同埋洋蔥圈同埋飲品,我覺得整體黎講都幾高質。首先佢個豬牛薯堡餡料非常豐富同大份,我把口自問都算大都係一口咬唔到成個包!有豬肉漢堡扒同牛肉漢堡扒,肉質好鮮嫩,層次豐富,口感非常好,醬汁酸中帶甜又唔會過於喧賓奪主,驚喜係仲會有我最喜愛既流心蛋,正呀!另外,甜蕃薯條都值得一讚,熱辣辣得黎又好甜,呢幾樣配飲可樂真係一流!
今日去到太子呢間叫做「食包」既新開張手工漢堡專門店,

2022-02-20
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
現時晚餐主要都是買外賣,最近發現位於太子區有間新開的🍔漢堡包店,外牆有點像Gameboy的圖案很特別,而且也很光猛💡之後查看餐牌,就點了以下:🐷🐮🍔WB豬牛薯堡 $92一個吃完大滿足的漢堡包,有多重味道,餡料包括蕃茄🍅、煎流心蛋🍳,芝士片🧀、生菜🥬、薯餅、牛肉🐮漢堡扒、豬肉🐷漢堡扒配W B經典醬,絕對是多重口感!肉類很juicy惹味,而生菜🥬、蕃茄🍅就可以中和油膩感!當中最畫龍點睛之處是煎流心蛋🍳,相當有蛋香。🇰🇷🍤🍔韓式辣醬蝦堡 $88看到餐牌是期間限定系列,所以必然一戰!韓式辣醬蝦堡餡料有菠蘿🍍片、芝士🧀、手打炸蝦餅🍤、生菜🥬、配韓式芝士辣醬,手打炸蝦餅炸得恰到好處,很也彈牙,而菠蘿🍍也中和了膩滯感,加上辣醬🌶,實在超惹味呢!🧅洋蔥圈 $15洋蔥圈份量挺多的,而且也炸得很香口,洋也滲出甜味,絕對是惹味之選!🍟薯條 $15至於薯條方面,也有些海苔味,而且也炸得恰到好處,配上蕃茄醬就perfect! 總的來說,餐廳鄰近地鐵站,位置方便,而漢堡包也很美味,難怪超多人排隊了😉!

之後查看餐牌,就點了以下:

🐷🐮🍔WB豬牛薯堡 $92

🇰🇷🍤🍔韓式辣醬蝦堡 $88

🧅洋蔥圈 $15

🍟薯條 $15

• 韓式辣醬蝦堡
2022-02-16 15 views
今日行完山勁肚餓,行過聞到勁香,係依間burger店傳出黎!除左香味吸引,佢門面設計仲幾得意添。半開放式格局,即叫即整唔怪得咁香啦!入面仲有少量bar枱位供堂食。burger款式多, 仲有d特色款好似四川麻辣雞堡依d都好吸引, 但今日真係好肚餓, 揀個勁野先!WB豬牛薯堡 $92集豬漢堡扒同牛漢堡扒於一身既burger, 只能夠話食肉獸必點! 啖啖肉好juicy, 仲有個亮點就係仲夾埋塊薯餅, 勁邪惡又香口! 一啖咬落去勁滿足! 除左依3樣野之外, 仲有流心蛋係入面, 咬落去爆蛋汁, 食得狼狽但又好滋味, 一啖咬落去食到咁多層次同味道都咪話唔滿足!黑松露煙肉牛堡 $88黑松露味好突出, 黑松露fans一定中意, Classic Burger既元素配上流心蛋同,煎得香脆既煙肉, 令成個burger更香口惹味, 正!加$18可轉套餐, 有小食同野飲, 食burger無理由唔配薯條, 轉餐要左薯條同洋蔥圈! 薯條表面沾左味粉更香口, 洋蔥圈有驚喜, 佢層炸粉唔厚之餘就算外賣凍左都仲係脆口, 推介!食完勁滿足, 覺得依間店有誠意有用心做👍🏻

半開放式格局,即叫即整唔怪得咁香啦!入
面仲有少量bar枱位供堂食。

WB豬牛薯堡 $92

黑松露煙肉牛堡 $88

食完勁滿足, 覺得依間店有誠意有用心做👍🏻

2022-02-16 20 views
最近都疫情嚴重,為咗避免出街食飯,到咗叫外賣返屋企,經過呢間店舖裝修幾特別嘅burger鋪,決定試一試WB手打王漢堡($68)漢堡包非常足料,入面嘅蔬菜都非常新鮮,生菜咬落去有好爽脆嘅感覺,麵包都有微微煎過,食過佢脆脆地同埋食到好香嘅牛油味!不得不讚嘅係佢嘅雞蛋真係有流心,咬落去嘅時候啲蛋汁流出來,滴落去牛肉嗰度同牛肉一齊咬,混合埋牛肉嘅肉汁,食落去非常好味!黑松露煙肉牛堡($88)鍾意食重口味嘅朋友一定要試呢個,煙肉嘅鹹香令到成個包成落去非常惹味!再加埋個包配嘅黑松露醬同埋流心雞蛋,食落去係多重嘅享受!配菜方面我哋叫咗原味雞翼同埋薯條,佢嘅薯條算係我食過咁多間漢堡包入邊最好食嘅薯條,厚度同埋大細都適中,而且薯條佢都整得好有心思,上面落咗一啲調味粉,就算唔落茄汁食都好夠味!極度推介薯條。雞翼就炸得好香口,外層嘅炸粉唔會太厚👍🏻另外不得不提嘅係佢哋嘅衛生環境非常好,開放式嘅廚房望落去地下好乾淨,所有配料都放喺一個密封嘅大櫃入面。另外,佢哋都好貼心咁俾咗兩對手套我哋,食嘅時候就唔驚整污糟隻手👍🏻

WB手打王漢堡($68)

黑松露煙肉牛堡($88)

2022-02-16 14 views
經過太子見到呢間新開張既burger店內裏既design全部以復古mario風格design超級可愛就比佢吸引左!店內充滿強烈鮮明既色彩對比又簡潔.期間限定-韓式辣醬蝦堡內裏豐富既配料包括菠蘿片,芝士,手打炸蝦餅及生菜再配以韓式芝士辣醬.炸得香脆金黃既手打炸蝦餅好有驚喜!炸得酥脆得黎又唔會油淋淋而且入口質感外脆內彈牙.蝦餅內充滿吙啖啖爽口鮮香既蝦肉,蝦餅又厚身得黎唔會入口好實,蝦餅內唔會混合太多麵粉,口感肉彈鮮香.特色既韓式辣醬味道甜甜地帶點微辛香令蝦餅更惹味香口,同蝦堡味道好match.最後加埋鮮甜多汁既原塊菠蘿片令整個配搭更juicy又多汁.黑椒芝士牛堡以蕃茄,芝士片,生菜,牛肉漢堡扒配黑椒醬製成黑椒芝士牛堡,味道同樣滋味之夠黑胡椒香.漢堡包厚身得黎充滿牛油香,質感鬆軟濕潤又唔會過乾.牛漢堡扒juicy,重牛香又厚身!入口帶啖啖滿足既肉感.配上自家黑椒汁,黑椒汁濃香重椒香.帶黑胡椒強烈辣勁又唔會過嗆,食到黑胡椒味既同時亦食到其他配料味道.新鮮充滿水份既脆身生菜同蕃茄亦令肉膩感降低,食完都唔會有好膩同好滯既感覺.水牛城雞翼外層紅色醬汁充滿辣勁之餘亦帶得出水牛城雞翼獨特醋酸香.薯條外賣

期間限定-韓式辣醬蝦堡
最後加埋鮮甜多汁既原塊菠蘿片令整個配搭更juicy又多汁.

黑椒芝士牛堡
漢堡包厚身得黎充滿牛油香,質感鬆軟濕潤又唔會過乾.
牛漢堡扒juicy,重牛香又厚身!入口帶啖啖滿足既肉感.

水牛城雞翼
外層紅色醬汁充滿辣勁之餘亦帶得出水牛城雞翼獨特醋酸香.

薯條
外賣拎到返去仍然保持住到外層香脆口感而且保係好乾身唔會出晒油!薯香味味濃再加上少少調味粉好香.
Type of Meal
Dinner
  • 韓式辣醬蝦堡
  • 黑椒芝士牛堡
2022-02-15 7 views
超鍾意食burger😍朋友之前介紹呢間好食,出開太子買野特登行過去食🤣WB牛王漢堡|漢堡包鬆軟帶牛油香👍🏻塊漢堡好軟腍同juicy,仲有牛味,超好味😋WB經典醬有啲似千島醬,再加埋流心蛋既蛋汁一齊食,味道好豐富😍韓式辣醬蝦堡|蝦餅彈牙,炸得好酥脆,再厚身啲就好喇😛因為蝦餅係炸既關係,加入菠蘿令成件事好fresh,食落無咁熱氣👍🏻辣醬係另一個重點,辣辣地好惹味!蕃薯條|而家食burger如果有得揀我都會要蕃薯條,鍾意佢甜甜地🤣呢個夠熱夠脆就一定好味!雞翼(原味)|炸雞翼黎講好出色🤩炸衣好薄又脆口,一咬仲好有肉汁🤤非常滿意😋

WB牛王漢堡|

韓式辣醬蝦堡|

蕃薯條|

雞翼(原味)|

炸雞翼黎講好出色🤩炸衣好薄又脆口,一咬仲好有肉汁🤤

非常滿意😋
  • WB牛王漢堡
2022-02-15 6 views
-食包🍽- 🍴黑松露煙肉牛堡 $88 (+$18升級套餐)Burger🍔即叫即整新鮮熱辣👨‍🍳個包勁大個好足料🤣黑松露味雖然唔算好濃但個人覺得岩岩好唔會蓋過個肉味👍重點係佢中間加左隻流心蛋🍳一咬爆哂出黎😋-🍴芝菠蘿雞堡 $68平時食漢堡通常都食牛但見佢有菠蘿雞就試下😍塊炸雞勁大塊食哂個包都仲有1/3塊🤣菠蘿同炸雞好夾酸酸甜甜所以食哂個包都唔覺膩👍推介!-🍴洋蔥圈轉套餐有小食同飲品食Burger必備啦😉洋蔥圈炸粉唔會過厚👍-🍴原味雞翼雞翼有沾過炸粉所以勁脆卜卜😌但得2隻唔夠喉🤣-🌟評分:🏅🏅🏅🏅🏅📍地址: 太子太子道西139號地下C號舖-#foodieluveat#foodisluveat_hk#foodieluveat_太子#foodieluveat_美國菜#hkfoodie #foodiehk #foodiehkig #hkfoodblogger #hkfoods #hkfoodlover #foodiegraphy #hkfoodblog #hkfoodbloggers #香港美食 #食在香港 #相機食先 #吃貨 #食好西 #burger #漢堡 #美國漢堡 #漢堡包 #🍔 #太子
食包🍽

🍴黑松露煙肉牛堡 $88 (+$18升級套餐)

🍴芝菠蘿雞堡 $68

#foodieluveat
#foodisluveat_hk
#foodieluveat_太子
#foodieluveat_美國菜
#hkfoodie #foodiehk #foodiehkig #hkfoodblogger #hkfoods #hkfoodlover #foodiegraphy #hkfoodblog #hkfoodbloggers #香港美食 #食在香港 #相機食先 #吃貨 #食好西 #burger #漢堡 #美國漢堡 #漢堡包 #🍔 #太子burger #太子 #食包
2022-02-12
  • 芝菠蘿雞堡
2022-02-15 7 views
離遠見到新開BURGER店, 顏色好搶眼玩味十足, 行近一望MENU都好吸引, 順便食晏啦!我叫左第一推介既手打牛漢堡, 加18蚊可轉SET, SET除左可以揀薯條, 仲可以揀蕃薯條/洋蔥圈/雞翼!因為好耐無食洋蔥圈, 我同朋友就叫左黎SHARE~佢就叫左新出既韓式辣醬蝦堡~跟BUFFALO WINGS~野飲方面都幾多選擇, 除左汽水仲有果味茶/津路!!!ORDER完就即刻整, 可以透過大玻璃睇到佢地整包過程, 好得意!手打牛BURGER好JUICY, 入面仲有流心蛋, 所以食果陣要小心, 流心蛋增加左蛋香同幼滑感, 個包又有牛油香, 成個組合都好夾, 醬汁唔會太多, 所有野都岩岩好!!朋友既韓式辣醬蝦堡都好香, 辣醬唔會太辣, 配埋蝦餅好夾!! BUFFALO WINGS 怕辣既朋友要小心, 因為真係好辣好惹味, 洋蔥圈好脆好香好好食, 都值得一食!

因為好耐無食洋蔥圈, 我同朋友就叫左黎SHARE~
佢就叫左新出既韓式辣醬蝦堡~跟BUFFALO WINGS~
野飲方面都幾多選擇, 除左汽水仲有果味茶/津路!!!
2022-02-15 7 views
📍 食包 Winner Burger🌍 太子太子道西139號地下C號舖Shop C, G/F, 139 Prince Edward Road West, Prince Edward📝 整體評分:8/10期間限定 🥢 韓式辣醬蝦堡 🥢 $88韓式辣醬好似帶芝士香味同口感,有少少creamy,爆哂醬會覺得有少少鹹,不過有香甜多汁既菠蘿中和返,蝦堡都幾厚又彈牙。🥢 04 黑椒芝士牛堡 🥢 $62個黑椒汁好重黑椒味,係有粒粒口感,牛肉漢堡仲好多肉汁!升級自選套餐 +$18 有小食及飲品(瓶裝就要另+$3)🥢甜蕃薯條🥢2份都係加左蕃薯條,拎左返去凍左都好好食!
📍 食包 Winner Burger
🌍 太子太子道西139號地下C號舖

📝 整體評分:8/10

期間限定 🥢 韓式辣醬蝦堡 🥢 $88

🥢 04 黑椒芝士牛堡 🥢 $62
個黑椒汁好重黑椒味,係有粒粒口感,牛肉漢堡仲好多肉汁!

升級自選套餐 +$18 有小食及飲品(瓶裝就要另+$3)

🥢甜蕃薯條🥢
2份都係加左蕃薯條,拎左返去凍左都好好食!

2022-02-14 9 views
食包 (太子)去開太子見到呢間漢堡有姜B🥰🥰就入去買外賣返屋企食😆😆韓式辣醬漢堡$88 期間限定手打炸蝦餅、芝士、菠蘿片、韓式辣醬,份量十足🥰🥰好吸引🤩🤩手打炸蝦餅好厚,啖啖蝦肉, 再加埋韓式辣醬好惹味必食👍👍WB手打豬柳漢堡$62豬柳漢堡、蕃茄、生菜、芝士、蛋😉😉我最愛食豬柳漢堡😍😍入面d料好多,全部都好好食👍👍薯條🍟$15薯條係粗薯條,上面會放啲調味粉,好香脆🥰🥰食漢堡包配薯條正👍👍雞翼$15雞翼上面有啲辣醬醃料,好惹味☺️☺️即叫即炸,一定香脆😋😋樽裝飲品$12我叫咗烏龍茶同蜜桃紅茶,解渴🥰🥰地址:太子太子道西139號地下C號舖整體評分:5/5味道:5/5抵食:5/5環境:4/5
食包 (太子)

去開太子見到呢間漢堡有姜B🥰🥰就入去買外賣返屋企食😆😆

韓式辣醬漢堡$88 期間限定

WB手打豬柳漢堡$62

薯條🍟$15

雞翼$15
雞翼上面有啲辣醬醃料,好惹味☺️☺️即叫即炸,一定香脆😋😋

樽裝飲品$12
我叫咗烏龍茶同蜜桃紅茶,解渴🥰🥰

地址:太子太子道西139號地下C號舖

整體評分:5/5