2018-11-11 616 views
工作關係黎到美孚, 同同事又想食好d. 唔想頹食, 見佢openrice評分ok又幾decent就衝住佢而來。入到去我地都大讚! 覺得喺工作之中都可以感受到小清新, 好正好relax, 可能因為有大玻璃 對住出面的公園! 同埋應該係平日的關係, 所以間舖雖然細但唔係好多人, weekend黎的話, 一定無左呢種港女的悠閒生活lol兩個同事揀左burger + 薯格, share左少少黎食!很不錯!塊包烘到啱啱好, 加埋大大舊肉, 係食得麻煩左d, 不過無儀態ge我地無所謂la~我就on居左. 自選all day breakfast配料, 揀左兩個都係蛋, 一個松露蛋, 一個芝士蛋炒蛋好滑, 松露聞落香,但食落味道唔太出, 芝士蛋就普通左d. 而炒磨菇同多士都有牛油香!不過下次我會揀得好d lol同埋我覺得可以畀大塊少少多士, 依家個份量只係剛好。另外就係cafe必需的咖啡, 不會令你失望! 後記: 之後黎多左次, 點左意粉... um... 我諗我會揀返all day breakfast/ burger! 不過環境真係💯

同埋我覺得可以畀大塊少少多士, 依家個份量只係剛好。

另外就係cafe必需的咖啡, 不會令你失望!

$90 (Lunch)
2018-11-10 461 views
I wouldn’t recommend you to come, if you’re here for a good coffee. 早就在OpenRice 上留意過食評,好評跟壞評都相當極端的,但普遍都覺得這裡的食物是ok的。星期六的早上,顧客比較多,我來到的時候剛好有人離開,順利的入坐。店面空間很小,但都不是甚麼大問題。這次點了黑松露炒蛋多士,soya latte,日式燒雞扒意大利包及一杯peppermint tea。食物的味道一般般,沒有驚喜的感覺,也不如食評形容的一樣,唯讀是炒蛋做得比較好。至於咖啡,真的是出符預料,latte沒有咖啡味,沒有豆奶味,淡得像喝水一樣完全不知道為何還能夠拉花的,可能是我對咖啡認識未深,但從沒喝過這樣的soya latte Omg! 真的沒辦法給好評

2018-10-28 692 views
秋高氣爽,最好行山。今日同老公仲有呀豬媽征服左獅子山嘅山頭後,坐車落美孚,突然老公提議黎個tea,就喺openrice搵左呢間wolf den cafe。喺美孚新邨入面,都花左少少時間搵。餐廳空間不大,枱貼枱,門口仲要放多2張,一左一右遮住個門口,真係唔係好知點入去。迫還迫,但餐廳入面嘅佈置又幾有心機嘅,真係以狼做題材,四周都係關於佢嘅裝飾品。我地叫左個特大烤菇牛肉漢堡,wolf den all day 同炸魚薯格。另外叫左杯rose tea同豬子最想要嘅 green tea latte。上網睇係熊bear bear 拉花圖案,滿心期待,點知只係♥️,失望到呢~唉~抹茶味幾香濃,甜度適中(仍然處於失望mode😔)呀豬媽嘅rose tea,味道甘甜,散發著淡淡玫瑰幽香。特大烤菇牛肉漢堡,麵包鬆軟,外層烤到脆脆地,但又唔會刮傷個嘴。漢堡包要擘大個口連埋個涵一齊咬先最正,但有d食店烤到個包嘅外層硬得濟,試過整損個嘴,所以豬覺得呢個包真係加左分。而牛肉漢堡入口充滿肉汁,一㩒落去啲肉汁就慢慢咇出黎。配埋新鮮嘅番茄生菜,非常之夾。仲有嗰塊大芝士加入大蘑菇,陣陣嘅大蘑菇香味,口感豐富起黎之餘,味道嘅層

Green tea latte

呀豬媽嘅rose tea,味道甘甜,散發著淡淡玫瑰幽香。

🌹Rose tea

特大烤菇牛肉漢堡,麵包鬆軟,外層烤到脆脆地,但又唔會刮傷個嘴。漢堡包要擘大個口連埋個涵一齊咬先最正,但有d食店烤到個包嘅外層硬得濟,試過整損個嘴,所以豬覺得呢個包真係加左分。而牛肉漢堡入口充滿肉汁,一㩒落去啲肉汁就慢慢咇出黎。配埋新鮮嘅番茄生菜,非常之夾。仲有嗰塊大芝士加入大蘑菇,陣陣嘅大蘑菇香味,口感豐富起黎之餘,味道嘅層次亦有所提升,美味無窮。仲有薯格,豬比較鍾意食,感覺冇咁漏。呢個薯格鹽唔會太多,食落唔會話太鹹,亦唔需要點茄汁,都覺得好好食。而且炸到脆卜卜,但又保存到薯格內裏嘅軟度,好好食。

特大烤菇牛肉漢堡

呢個Wolf Den All Day 入面有黑松露炒蛋、煙肉火腿、法蘭克福腸、茄汁豆、薯格、烤蕃茄、炒雜菌、牛油多士,唔算係好大份嘅全日早餐,不過份量都足夠兩個人食。多士、薯格放左一陣之後都仍然保持脆身。黑松露炒蛋好香滑,食到好香嘅黑松露味,味道幾好,整份早餐都唔錯。

wolf den all day

即叫即炸嘅炸魚,所以都要d時間等一等,魚好厚肉,冇雪藏味。而個炸粉調較得唔錯,都唔會太厚身。炸得夠香脆,都唔太油膩,再配合他他醬,幾好食,不過豬覺得有少少鹹,但老公話唔太覺,唔通豬熱氣?哈哈🤣🤣

炸魚配薯格

其實d野食都唔錯,所以都好多人黎食,不過真係麻麻地好坐,有d迫🙄
Green tea latte
🌹Rose tea
炸魚配薯格
2018-10-17 476 views
今日我地一家5口去到呢間餐廳既門口,就比一名男店員好大力地係我地面前"bang"一聲關埋對門,我地好surprise 地唔識反應,個個呆哂企左係佢餐廳門口,佢仲要回頭望一望我地,面口麻麻地,就冇理我地啦,我望入去係有位既,我地當然係走啦,但我地真係唔敢相信我地特登坐車過黎試下呢間餐廳,會得到如此對待我唔知道呢位男店員係因咩事心情咁差,如果佢係打工仔,我希望老闆盡快知道同埋正視問題,如果佢係老闆,咁我都無話可說

2018-10-17
Type of Meal
Lunch
2018-10-08 427 views
今日係附近做完野,見時間尚早,想揾個地方同同事傾下計,休息下。甘岩呢間cafe出現係我地前方,就入黎試試!我地都五係好肚餓,於是就叫左個特大烤菇牛肉漢堡share!果然,漢堡十分大份!值得一提是烤菇好juicy ,咬下去,d汁咇哂出黎!牛肉都幾厚身,煎得幾香口,牛肉保留肉汁,一d都五乾!另外,漢堡配上我最愛的薯格,開心同事叫了一杯冰搖蜜桃茶,聞落好香蜜桃味!但飲落就不濃烈。我叫了杯Rose Americano!

同事叫了一杯冰搖蜜桃茶,聞落好香蜜桃味!但飲落就不濃烈。

我叫了杯Rose Americano!

去朋友屋企玩。。附近買Lunch上去食。。真心嬲。。首先D餐已經唔係平。。全部85以上。。凍飲仲要加9蚊。。幾度呀宜家仲熱飲。。都唔緊要外賣等左30分鐘。。不過間舖入邊一個人都冇。。眼見4個人係廚房hehehaha。。都唔緊要。。用紙袋戴凍飲外賣。。有冇病??係人都知會爛啦個紙袋。。都唔緊要知唔知佢。冇比餐具。。用手食?最嬲係打電話去同佢講。仲要比佢串。你唔出聲咪冇。。真心好笑。。外賣係咪正常要餐具。。要唔要都係你問。。唔係我自己要求啦下話環境枱又短又細服務:完全冇0食飯:金寶忌廉湯,全部意粉一樣味配唔同料當幾個餐,檸檬茶咪茶囉你想有咩特別分數唔洗比啦。。都冇負分比
去朋友屋企玩。。附近買Lunch上去食。。
真心嬲。。首先D餐已經唔係平。。
全部85以上。。凍飲仲要加9蚊。。
幾度呀宜家仲熱飲。。都唔緊要
都唔緊要。。用紙袋戴凍飲外賣。。有冇病??
係人都知會爛啦個紙袋。。都唔緊要
枱又短又細
服務:完全冇0
分數唔洗比啦。。都冇負分比
TakeAway
🐺wolf den signature beef burger $68野食叫左無耐就有,呢個🍔睇落樣衰少少,舊包扁哂,d涵又飛哂出黎不過食落又ok喎!舊牛🥩厚厚的但又唔會韌,兩片🍅令個🍔好juicy😋💦薯格份量有眼睇,好脆唔油唔鹹👍🏿WolfDen crisp box breakfast 🍳 $100將平時 all day breakfast 既食物放入 酥皮盒 睇起黎好似一個小花園咁8個酥皮盒都好鬆脆!個人最中意🍅,微微烤過 皮會脆,加左黑椒好香!菇都整得唔錯,用牛油炒過🍳雞蛋滑但黑松露只係放係表面,唔夠入味🤔煙肉同火腿都卷做玫瑰🌹形,十分精美食完8個盒仔,中間有沙律中和下🤣野飲包咖啡/茶揀左 greentea latte (要加$10)但拉花拉得好靚😍😍🐻餐廳小小一間 環境狹窄,只要15個位倒,水、餐具都要自己攞,但餐具洗得好唔乾淨😔換左三枝先有枝好少少😭好多芝士漬睇得出有用心整食物,但衛生同樣重要
Wolf  den  signature  burger

薯格份量有眼睇,好脆唔油唔鹹👍🏿

Wolf  den  crisp  box  breakfast

睇起黎好似一個小花園咁

8個酥皮盒都好鬆脆!
個人最中意🍅,微微烤過 皮會脆,加左黑椒好香!
菇都整得唔錯,用牛油炒過
🍳雞蛋滑但黑松露只係放係表面,唔夠入味🤔
煙肉同火腿都卷做玫瑰🌹形,十分精美
食完8個盒仔,中間有沙律中和下🤣
野飲包咖啡/茶
揀左 greentea latte (要加$10)
Green  tea  latte

但拉花拉得好靚😍😍🐻
睇得出有用心整食物,但衛生同樣重要
Wolf  den  signature  burger
Green  tea  latte
2018-06-14 814 views
搬左黎美乎半年有多,之後BOOKMARK左好耐既CAFE,終於有幸一試.唔熟路既我都花左少少時間去搵.點幾去到差不多坐滿.店入面既位置唔多,大概有9張細既圓枱,櫈都排得密密麻麻呢度係自助既,點餐,拎餐具同水都係自己黎既.LUNCH SET係意粉為主 眼見都算大碟,仲有餐湯同法包跟埋我今日好想食BURGER,所以係點散嗌 HKD74  無得加配飲品 都係要散嗌等左大約十分鐘就有,食薯格先是常識吧!不過勁乾身,而且係無味既,快餐店既薯格正D渦咁.....就算點埋茄汁都係無味開頭見個包面烘得有D乾都好擔心會唔會乾爭爭,好彩肉汁搭夠,不過芝士就融合唔到.環境都比相像中無咩特色,只見好多雜物,坐都唔係特別舒服..叫做試過就算...
唔熟路既我都花左少少時間去搵.點幾去到差不多坐滿.
店入面既位置唔多,大概有9張細既圓枱,櫈都排得密密麻麻

呢度係自助既,點餐,拎餐具同水都係自己黎既.

等左大約十分鐘就有,食薯格先是常識吧!

環境都比相像中無咩特色,只見好多雜物,坐都唔係特別舒服..
叫做試過就算...
2018-06-14
$80 (Lunch)
2018-05-19 755 views
放假經過美孚求其地方食午飯,估唔到有咁好食的cafe,小小店舖坐落在街市旁邊,坐滿了人,心想這間是甚麼餐廳,居然要排隊食,就抱著好奇的心態入去,見隔離枱食all day breakfast已經感到非常吸引,但我選擇了明太子带子飯,簡直令我喜出望外,少少辣,卻令我極度開謂,同行朋友就選擇了菠菜忌廉汁意粉,我試咗一D,都係好食到爆,重要係個汁一D都唔漏,食完再叫咗一杯精心調製的latte ,令我享受了一個悠閒的下午,值得再次光顧的食肆,留意:坐位不是太多,店舖不大,員工不是太多,所以可能繁忙時間等耐D,不過服務好好
2018-05-01
Type of Meal
Lunch
2018-05-05 576 views
週未經過想試好耐嘅cafe 自己嗌左 fish burger 同 americano大概$100fish burger 個包外脆內軟okay魚柳似平時大家樂魚柳早餐嘅魚柳...不過不失啦另附薯格 味道ok 不過有幾塊特別硬😂 應該係overcook 不過去其他餐廳 $74 就有更好嘅fish burger 選擇整體黎講,不過不失,正正常常。唔會特別再黎,但又唔會black list 係美孚想搵個地方坐下都唔錯嘅。------------------------------朋友食左意粉...冇影相味道都係正常野
週未經過想試好耐嘅cafe
自己嗌左 fish burger 同 americano
大概$100

fish burger
個包外脆內軟okay
魚柳似平時大家樂魚柳早餐嘅魚柳...
不過不失啦

另附薯格 味道ok
不過有幾塊特別硬😂 應該係overcook

整體黎講,不過不失,正正常常。
唔會特別再黎,但又唔會black list
係美孚想搵個地方坐下都唔錯嘅。

朋友食左意粉...冇影相
味道都係正常野
魚柳漢堡
2018-05-04 475 views
同朋友係美孚新邨附近做完嘢,就去附近是但搵間食下野醫下肚,一直都知美孚新邨附近好多好嘢食, 但要即時即興去諗又諗唔起,好彩記得之前去過呢間咖啡店,成個美孚,只有佢地有 All Day Breakfast星期六下晝一點幾去到門口, 由於成場爆滿同工作人員得三個人, 佢地執枱嘅時間都冇, 我同朋友索性直接行入鋪頭坐低左先, 叫咗兩個ALL DAY BREAKFAST 餐同埋 SIGNATURE BURGER 餐, 加埋兩杯CAPPUCCINO 咖啡,咖啡水準依舊一流, 香氣四溢, 牛奶泡細棉密; 佢個漢堡包好大個, 漢堡扒依然有肉汁同香道, 個全餐食完係超飽, 奉住個肚走人

2018-04-19 355 views
今日經美孚轉車番屋企,趁機會睇下呢個住宅區有無咩好嘢食。最後幫襯咗呢西式小店。煙肉芝士牛肉漢堡普普通通!煙肉唔夠香脆。牛肉係好食,但份量太小,估計得6oz.左右。芝士好厚,可惜未完全熔化。伴碟薯格即叫即炸,脆卜卜。珍寶熱狗幾好食!芝麻熱狗包好香。熱狗腸做到脆皮效果。沙律醬、茄汁、芥辣,份量適中。Overall 尚可

煙肉芝士牛肉漢堡

珍寶熱狗

Overall 尚可
2018-04-19
$70 (Dinner)
2018-04-13 369 views
知道美孚有呢間🐕好耐,但一直未有機會試,一係到食飯時間就忘記左佢,一係有次黎到包左場!今日放半日假,返左美孚郵局取件先就記得佢喇!入到去都幾多人嫁,得返兩張枱,證明生意好囉午餐主食配是日餐湯同埋蒜蓉包,我就揀左牛肝菌雜菌意粉,其他餐牌上既野都好吸引嫁,不過算啦,得一人食都食唔晒!湯已賣晒,比左沙律🥗,一般般啦,配日式醋。蒜蓉包就好好味喇!仲配熱檸茶!主菜要來了,都好大份,特登轉轉個碟影到佢有好多配料,又多汁啦!整體黎講都幾好食!一定會再黎,下次要飲咖啡☕️!有我鍾意既rose latte!!

今日放半日假,返左美孚郵局取件先就記得佢喇!

入到去都幾多人嫁,得返兩張枱,證明生意好囉

午餐主食配是日餐湯同埋蒜蓉包,我就揀左牛肝菌雜菌意粉,

其他餐牌上既野都好吸引嫁,不過算啦,得一人食都食唔晒!

仲配熱檸茶!

主菜要來了,都好大份,

2018-04-13
$88 (Lunch)
2018-04-13 181 views
今次係我第一次去美孚,其實原本一心諗住去美孚既公園影下相,影之前就隨便係附近搵野食,一路行都見到有幾間茶餐廳,茶記食到悶悶地咁就open rice search下附近有冇cafe,發現好似咁岩得一千零一間,就跟住跟線去搵下,去到門口,都幾驚喜因爲見佢既環境幾特別,設有露天坐位可以坐出出面,鍾意影食既我就因為呢個原因就決定食呢間,溫馨提示 ,由於當時係中午時間,所以太陽都幾猛烈,如果怕曬既無可能選擇坐番入面室內會比較好,因為我坐左1個鍾既時間都已經曬黑左一小度。另外佢地都有設有Tea set同散叫,我覺得佢地既價錢偏貴,2個set加埋都要二百幾蚊,比一般下午茶餐貴。食物既味道都算過得去但以呢個價錢黎講吾算吸引。
2018-04-05 211 views
今次係第三次嚟呢間cafe,感覺都係唔錯!食物質素尚可,食物都新鮮,今次試左素食早餐,雖然未有好大驚喜,但食物擺設同裝食物嘅器皿都見心思。另外,杯熱mocha 都唔錯,係朱古力偏重同比較甜,係我鍾意嘅味道!之前試過凍嘅,味道都幾好呢!最鍾意嘅係呢度嘅環境,感覺好舒服,雖然間嘢好細,但坐落感覺唔侷促,可以慢慢品嚐食物嘅味道!晏晝四五點仲可以坐出面,對面就係荔枝角公園,感覺好寫意!係週末輕鬆食下下午茶嘅好選擇!