台灣過江龍既黑糖珍珠飲料店,一直想飲好耐,今日同朋友行過見到,忍唔住買左杯飲。.焰遇幸福黑糖珍珠真鮮奶 $30一定要點佢招牌產品!係玻璃窗可以見到員工係度製作每杯飲品,我呢杯果然係用真·鮮奶,而且係杯加上炒到熱辣辣香噴噴既黑糖珍珠。.店員提醒飲之前要先攪勻,我一飲....嘩!好好味!有脆脆既焦糖粒,混有黑糖既鮮奶,加埋黑糖珍珠....唔怪得日日都咁多人排隊啦!.芒著蹦蹦跳 $40我朋友揀左呢杯好可愛既飲品。上面隻兔仔其實係乳酪凍,下面係芒果沙冰加上粉紅色既珍珠,好夏天既感覺而且好解渴。

焰遇幸福黑糖珍珠真鮮奶 $30

芒著蹦蹦跳 $40

2019-07-17
$35 (Tea)
2019-07-16 28 views
今次終於都試到大名鼎鼎嘅幸福堂,之前係台灣太長龍所以冇試,難得香港終於有一定要排排隊。果然佢真係唔係浪得虛名,飲完真心會想再飲多杯🤤🤤🤤🤤黑糖珍珠真鮮奶👍👍👍💯跟隔離嗰幾間真係好大分別,奶味無咁膩,飲晒成杯都冇咁濟。飲之前搖晃幾下,暖暖嘅黑糖跟鮮奶完全混合,口感順滑,有啖啖黑糖焦香味, 珍珠以黑糖手炒過,特別煙韌有嚼口!除咗黑糖鮮奶,另一款是草莓珍珠奶也是同樣出色,混埋完全唔係藥水味,而係好濃烈的士多啤梨果香,跟鮮奶混合一齊非常配合,粉紅色嘅珍珠,非常吸睛,打卡一流😍😍價錢一啲都唔貴👍👏🏽

黑糖珍珠真鮮奶👍👍👍💯

價錢一啲都唔貴👍👏🏽
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$30 (Tea)
  • 黑糖珍珠真鮮奶
  • 草莓珍珠鮮奶
2019-07-13 11 views
每次行街都好想飲的幸福堂,見到銅鑼灣新店經過就買黎飲啦😍😍見到中到即場炒黑糖珍珠,一大鍋熱辣辣晶瑩的黑珍珠,真的很吸引呢🥰草莓珍珠鮮奶帶陣陣清香的士多啤梨味,一點都唔甜味道很夏日,而且粒粒珍珠都是粉紅色的好靚,而且煙煙韌韌很有口感,美味可口😋😋😋黑糖珍珠真鮮奶從玻璃看現場製作,每一步都跟著步驟。店員說要攪拌之後先飲,甜度剛剛好,鮮奶的味道很濃,珍珠咬落很有口感,很煙韌食唔停口👍🏻👍🏻👍🏻
每次行街都好想飲的幸福堂,見到銅鑼灣新店經過就買黎飲啦😍😍

草莓珍珠鮮奶

黑糖珍珠真鮮奶
Type of Meal
Dinner
2019-07-11 35 views
口痕痕似返杯珍珠奶茶☕️幸福堂咁出名嚟到香港緊係要試下啦😀職員會同你講一定要搞18下,我就好聽話咁搞18下無多無少。其實心思思好想個多左下同少左幾下會點🙈🙈一開始職員會用黑糖珍珠幾個杯鋪到好靚先再加入奶茶,然後出嚟嘅效果就會係有班馬紋咁 🤩拎嚟打卡就一流👍🏻
口痕痕似返杯珍珠奶茶☕️幸福堂咁出名嚟到香港緊係要試下啦😀

2019-06-30
嗰日行過幸福堂,見到佢門口炒珍珠,心裏面諗,其實佢咪抽老虎堂新竹店老店,多年嘅經營模式...(反而老虎仔喺香港唔係咁)。後尾一轉彎見到個求簽筒,由於免費玩下啦。玩完就抽倒個上吉,做人人心肉做就去買咗杯珍珠奶茶!奶茶都係好飲啦,就係因為好飲,所以冇乜特別,咁可以講佢奶香,焦糖味有而不俗套!但係重點係原本我都唔想飲珍珠奶茶,都俾佢用溫情打擊我消費左3-$40,講真我信命運嘅,你抽完簽,唔去添香油,係會有災禍㗎!

2019-06-20 117 views
朋友講我知,有間幸福堂開咗,我話我知啦,開咗好耐改埋名啦,佢話唔係呀,係真嗰間呀!🙀🙀結果去到,原來又係係嗰條街🙈🙈去買嘅時候,係佢啱啱開張,有買一送一嘅時候,但係呢杯焰遇幸福(黑糖珍珠真鮮奶)就無得買一送一嘅。睇個樣就唔夠隔離個紋做得咁靚👍🏿👍🏿,飲落都唔錯喎,比起之前嗰間好飲好多,啲珍珠都幾好食,煩係煩在佢好多冰,幾啖就飲完,味道都ok 既。😉😉最搞笑係,佢又有得抽簽,啲語句好鬼搞笑。😂😂

結果去到,原來又係係嗰條街🙈🙈

最搞笑係,佢又有得抽簽,啲語句好鬼搞笑。😂😂