Restaurant: YAKINIKU LIKE (Gala Place)
Info:

2021-11-30 366 views
已经很久没在港吃到这么满意的一餐饭!我是食量相当大的女性 点了150g套餐 加100g肉 吃到好饱!花费仅125蚊!怎么说呢就是感觉全方位的舒适!食材不错 牛舌 牛犍 牛五花 都可!纯自助流程一个人吃不尴尬!性价比高 250g肉去超市买都要五六十吧 更何况还配饭和小菜和汤!看到一些评价说服务不好 我没有遇到 因为其实只需要和门口的服务员说话领位进去而已 吃的过程中是不需要服务的(简直社恐天堂)还有个细节 烤时无烟 吃完衣服没味道无意中发现的店 没想到如此满意 以后肯定会常去!
已经很久没在港吃到这么满意的一餐饭!
还有个细节 烤时无烟 吃完衣服没味道
无意中发现的店 没想到如此满意 以后肯定会常去!
2021-11-30
$125 (Dinner)
  • Like套餐
2021-11-14 504 views
8:30pm前喺app攞飛,特登超遠走到旺角食呢間燒肉,8:50pm去到啱啱到我地張枱,然後職員話冇位,我地齊齊吓左聲,冇位俾人食嘢又俾人攞飛?個眼睛阿姐話:總之我而家話畀你知,我哋九點就截單!我哋見仲有10分鐘,就搏一搏等下,55分有人走就入得。我哋趕頭趕命落單,因為阿姐話九點正就截單,點知去到落單嗰下先知道要即刻手機畀埋錢,點支付款失敗,嗰陣已經8點59分,我男朋友好緊張咁問另一個職員係咪九點鐘就冇得落單,個職員答:咁又唔係嘅...我當堂o左嘴,之後仲有一對情侶喺我哋後面入座,嗰陣已經9:02pm,又話九點截單?截咗單仲畀人入座?即係擺明職員唔想畀你入,嚇你想你走,感覺非常差,服務非常差,味道好一般,絕對絕對唔會再來!
2021-11-03 485 views
新開嘅呢間燒肉我都係第一次黎食,全程都係自行電子下單,電子付費,佢有套餐或散叫,豬牛雞等等可以自行配搭想食嘅肉,單叫又或者拼成套餐,非常人性化,值得一讚今次我就揀左50g牛五花同埋50g豬五花,+$25泡菜套餐,同埋$8溫泉玉子,飯量我揀左200g 我諗一般女仔都係150g左右已經夠食,因為我都食唔曬泡菜夠酸不過就唔夠辣,個麵豉湯略油,不過幾夠味幾香,肉嘅品質唔差,符合期望,肉幾鮮甜油香醬汁方面佢都好多選擇,呢個係吸引嘅,不過個人認為最好味都係bbq醬同埋蒜香醬油呢個價錢黎講我覺得CP值都幾高,下次會一定再黎

呢個價錢黎講我覺得CP值都幾高
,下次會一定再黎
2021-11-03
$60 (Lunch)
2021-10-23 523 views
燒肉like出晒名抵食又好味😋,自從上次喺沙田食過之後就已經返唔到轉頭,見到旺角開咗,而且好少人等位,當然要入去食返轉🤣最抵食嘅就係呢個$48有100 gram嘅五花牛肉餐,我同囡囡兩個人食就叫300 gram。但可以選擇大中細,配菜可以揀泡菜或者沙律菜。跟餐仲有個湯送👍🏻仲有好多款醬汁可以選擇,我自己最鍾意嘅係蒜蓉醬,阿女最鍾意原味BBQ醬,淨係醬撈飯都食成碗😂五花牛肉薄身好易熟,阿女又可以自己燒,一人一個爐,非常方便!旺角呢度落單隨即俾埋錢,唔使再去櫃檯埋單,食完就可以走人,好方便!唔使+1服務費,又抵食,每個星期都想食一次😆😆

跟餐仲有個湯送👍🏻

唔使+1服務費,又抵食,每個星期都想食一次😆😆
2021-09-27
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$60 (Dinner)
2021-10-22 2369 views
☕️ 食物:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5💰 CP值:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5🤵🏻 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5🛋 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5最近有一間火熱的燒肉店「燒肉Like」,聞說CP值頗高,但經常性排長龍,曾試過下午五時已派籌完畢,實在有點令人卻步 🙄 星期日中午剛巧有事要到旺角一趟,才發現家樂坊地庫原來有一間燒肉Like店,可能知道的人不多,又或者位置有點隔涉,那天喜出望外地完全不用排隊,就來感受一下CP值是否如傳聞一樣高吧!☺️店舖採取客人電話落單,只有一小時用餐時間,基本上所有套餐已包括肉類、白飯(可揀選小150g/中200g/大250g)、泡菜或沙律及麵豉湯,客人只需要挑選吃哪種肉類和分量大小即可,完全是簡易版tailor-made套餐模式 📲💋 Like套餐 150g ($95)No.1受歡迎套餐包括牛五花、橫隔膜肉及牛舌;牛五花半肥胖瘦,就像我們平常打邊爐用的牛肉片,牛味不錯;橫膈膜肉則比較有口感,肉味更濃;薄薄的牛舌配上檸檬汁同吃,算是正宗的做法,非常軟腍可口,連平常不吃牛舌的人都一定會喜歡 👍🏻💋 三部合奏套餐 150g ($75)喜歡吃多款肉類的朋友,可選擇這款有牛五
☕️ 食物:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5
💰 CP值:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5
🤵🏻 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5
🛋 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5

💋 Like套餐 150g ($95)

💋 三部合奏套餐 150g ($75)
喜歡吃多款肉類的朋友,可選擇這款有牛五花、豬頸肉和雞腿肉的組合;牛五花半肥胖瘦,牛味不錯;豬頸肉非常爽口;雞肉正常發揮,燒烤後肉質仍然嫩滑 👍🏻

💋 壽喜燒牛五花套餐 100g ($60)
壽喜燒套餐可揀選生雞蛋,是非常傳統的日式味道;牛肉已事先用特製醬汁醃製過,肉燒好後再沾上蛋汁來吃,肉質滑溜、味道香濃,真的很有水準 👍🏻

💋 極上Like套餐 150g ($160)
特別點了一款高級版宮崎和牛套餐,除了有宮崎和牛前胸肉,還有橫膈膜肉和牛舌。九州和牛出名高質,肉質軟腍,肉味香濃,牛肉有入口即溶的口感,油花滿溢,真心高質啊 👍🏻

✨ 整體:方便、快捷、CP值高之選!✨
✅ 肉類組合選擇多,質素不錯,可因個人食量來點選不同份量
✅ 各款汁醬尤其出色
✅ 地方企理,電子點餐系統簡單易明
❎ 經常排長龍,用餐時間只有一小時
Like套餐 150g
壽喜燒牛五花套餐 100g
極上Like套餐 150g
三部合奏套餐 150g
各式醬汁
2021-10-17
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
Like套餐 150g
壽喜燒牛五花套餐 100g
極上Like套餐 150g
三部合奏套餐 150g
各式醬汁
  • 壽喜燒牛五花套餐
  • 極上Like套餐  宮崎和牛
2021-10-18 377 views
跟沙田、葵芳分店相比,旺角分店服務及食物非常差。~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~牛五花肉、豬頸肉大部份是脂肪,跟餐牌圖片相差甚遠!和風湯太油。只有牛小排才算合格。職員會企係你後面傾計十多分鐘,都算滋擾。到訪兩次,餐後職員沒有提供洗手間鎖匙,建議我們在外找公廁。大家要留意,家樂坊所有廁所都鎖起,如果你人有三急,都幾麻煩。~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
跟沙田、葵芳分店相比,旺角分店服務及食物非常差。

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

只有牛小排才算合格。

職員會企係你後面傾計十多分鐘,都算滋擾。

到訪兩次,餐後職員沒有提供洗手間鎖匙,建議我們在外找公廁。

2021-10-18
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$120 (Lunch)
2021-10-15 416 views
假日去人超多,重陽果日中午想去結果排隊人太多,後來先知可以提前網上用gulu 摞飛。跟住第二天工作日下午去都唔少人。牛肉好好食,價格唔太高!最低40幾蚊都有套餐食。試左新既和牛極上like套餐,frd叫左牛五花橫膈膜套餐,好飽。唔夠可以再另外單點,我地又加左牛壽喜燒五花同橫膈膜同芝士咖喱。飲品叫左asahi。感覺飲品選項唔係好多,如果可以再加D其他啤酒就更加好,總之想試下日式烤肉既話呢間係十分推薦。
2021-10-15
10 Minutes (Dine In)
$443 (Tea)
  • 極上like 套餐
  • 牛五花
  • 牛橫膈膜
2021-10-05 798 views
🍭呢間「燒肉LIKE」源自日本東京,主打「美味,快捷,超值」嘅一人燒肉體驗!採用無煙烤爐,讓顧客無懼油煙,時刻享受正宗的日式「一人前」燒肉體驗基本有8種套餐,有牛肉,豬肉及雞肉供選擇,套餐已經包含湯,沙律或泡菜及米飯🤗除咗套餐,都有散叫的,餐具都係自助形式手機掃code落單付款,完成後店員就會送餐座位旁邊有多款調味料供選擇牛小排及牛板鍵套餐 200g $128牛肉質素唔錯,有牛味,一d都唔韌,牛小排油脂多少少,一路燒一路食,食到唔停口,兩款都幾好味極上LIKE套餐 250g $198有宮崎和牛前胸肉,牛舌,橫關膜肉,個宮崎牛最好食,油脂充足,好香牛味一人一個爐好爽呀,都幾好玩,同埋味道都幾好,抵食,但唔好坐咁埋個爐,好似有少少熱

手機掃code落單付款,完成後店員就會送餐
座位旁邊有多款調味料供選擇
牛小排及牛板鍵套餐 200g $128

極上LIKE套餐 250g $198

2021-08-28
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$163 (Lunch)
  • 牛小排及牛板鍵套餐 200g
2021-09-26 710 views
每次經過葵芳店,未夠晚上七點就已經名額已滿,今次經過旺角新店,竟然有位,一於幫襯試下質素。以QR code 落單並以先結賬後享用方式控制人流,(限制用餐時間100分鐘內)。以每一台一人一爐方式,店鋪都乾淨衛生。二話不說,點選近期佢有宮崎和牛餐、牛小排牛板腱套餐、另單點牛五花。宮崎和牛絕對係咁多款既好味CP最高之選,稱得上有和牛味同埋油脂豐富,套餐盛惠$198/250g 。一人量都夠食,主要係和牛既油脂豐富,好快飽肚。牛小排牛板腱套餐 $128/200g 亦都係經濟實惠之選,當然無和牛質素出色豐富嘅牛香味,但以牛質黎講已經好對版同埋算高質素。牛五花 $30/100g 其實就係食開既肥牛,當然佢既牛五花因為預先醃製過,燒出黎既味道都香甜,可以唔需要加其他豉油陪襯。哩個價錢比其他地方食絕對是經濟之選。
以每一台一人一爐方式,店鋪都乾淨衛生。

2021-09-26
Waiting Time
50 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
  • 宮崎和牛極上Like套餐
  • 牛小排&牛板腱套餐
2021-09-20 436 views
無心插柳誤打誤撞唔洗等就入左去試一人燒有質素分量自己定實岩大食既你又岩細細食既佢無限時夠飽@好味😁4款汁2個醬2個粉調味圖片..$300/2人去食放題唔同既…2人世界我推薦尼類形一大班既咁都係去放題好d
2021-09-19 310 views
男朋友之前已經食過一次(都係朋友介紹去食既)佢覺得呢間d燒肉好食又抵食所以就帶我去試食首先每人都叫咗一個餐佢係叫普通嘅牛我就叫兩溝老實講句真係飽架啦而且質素都有返咁上下都新鮮都嫰滑不過由於男朋友食第一次既時候話啲肉係再新鮮d同埋無咁肥嘅所以第二次食呢間就會有所比較So Far 我個人覺得2個人食餐晚飯仲要係食燒肉 200元有找 真係幾抵👍🏻呢間推薦係平靚正👍🏻超級抵食中意食燒肉嘅朋友都可以去試下不過大家要留意就係用App拎飛先過左7點就超多人排隊等位
男朋友之前已經食過一次(都係朋友介紹去食既)

佢覺得呢間d燒肉好食又抵食

不過大家要留意就係用App拎飛先
過左7點就超多人排隊等位
2021-08-19
10 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
2021-09-15 298 views
今日出去旺角買野,都諗緊食吾食佢好,如果要等位就吾會食,落到去門口冇人等即刻衝入去😝😝,之後職員同我講自己落單,我就話我有折扣,就即刻落單,其實一早已經諗定要食宮崎和牛,原來個餐係有宮崎和牛、橫膈膜同牛舌😊😊,甘就吾需要追加了,個和牛都幾好食,不過係肥的部分比較多,牛舌呢間又吾係甘硬都幾好味,不過一定要叫野飲,食完都幾口渴,其實佢哋有好多醬汁比人選擇,試左幾款都係蒜香醬油係最好味😋😋,嚟緊又會去葵芳買野,試埋葵方果間先!😜😜
2021-09-14
$175 (Dinner)
2021-09-09 346 views
臨時約食飯行開家樂, B個層有新開既食肆有的趕時間,又見唔使點排隊決定入去試下食lunch 既話佢性價比係高過食牛角餐牌其實都多野揀同唔算貴可以揀份量, 最平既一個餐HKD48(唔計野飲) 最貴既餐都係HKD200蚊左右 我比個"壽喜燒牛五花"吸引住,好快已經決定左燒個陣時都知多油, 都燒到好大火下, 但係油脂好香好好食我另外加左隻蛋, 真係差紙菜就變左牛角飯呢set 先係HKD 82 其實好抵食容許我提一提個飯, 珍珠米, 好好食飯量有3個選擇, 我簡左中間既份量, 如果下次有機會食我會揀大飯份量, 因為加溫泉蛋同加燒肉汁真係好好食另外一個set 叫左個"宮崎和牛" 有唔同牛既部位牛前胸肉, 橫隔膜肉, 同牛舌另外加左生菜 同另外再加左牛舌牛前胸肉 屬於筋肉較粗,油脂少的一個部份, 口感結實而有咬口, 包住生菜再加泡菜, 真係好好食不過其實我食自己個set 都飽另外叫餐係用QRcode 用電話落, 即刻比埋錢等埋野食黎都係10分鐘內, 唔怪得知甘快可以等到位
臨時約食飯
行開家樂, B個層有新開既食肆
有的趕時間,又見唔使點排隊決定入去試下
食lunch 既話佢性價比係高過食牛角
餐牌其實都多野揀同唔算貴
可以揀份量, 最平既一個餐HKD48(唔計野飲)
最貴既餐都係HKD200蚊左右
我比個"壽喜燒牛五花"吸引住,好快已經決定左
燒個陣時都知多油, 都燒到好大火下, 但係油脂好香好好食
我另外加左隻蛋, 真係差紙菜就變左牛角飯

呢set 先係HKD 82 其實好抵食

容許我提一提個飯, 珍珠米, 好好食

飯量有3個選擇, 我簡左中間既份量, 如果下次有機會食
我會揀大飯份量, 因為加溫泉蛋同加燒肉汁真係好好食

另外一個set 叫左個"宮崎和牛"
有唔同牛既部位

不過其實我食自己個set 都飽

另外叫餐係用QRcode 用電話落, 即刻比埋錢
等埋野食黎都係10分鐘內,
唔怪得知甘快可以等到位
2021-09-07
10 Minutes (Dine In)
$180 (Dinner)
2021-08-22 699 views
一人一爐果真過癮雖然啱啱病好見人氣唔洗等我又去咗狗衝電話取票落單埋單自己吧枱面壁一份套餐夠食唔使 Share全程唔洗見人啱晒成日一人嘅我肉質素唔錯醃得啱啱好多款醬惹味加咖哩白飯真係超級正Edaciousness 7/10速解燒肉癮⋯如果唔使等
一人一爐果真過癮

Edaciousness 7/10
速解燒肉癮⋯如果唔使等
2021-08-22
2021-08-20 535 views
最最平靚正的日式燒肉終於開來旺角了!!!之前都是在沙田食,往往要預先在線上取號。去到店裡通常是人山人海。今天偶然發現旺角也開了分店,於是趕緊來試下。店內主要是一人式的烤盤,乾淨衛生。點了牛小排牛板腱拼盤和牛五花。肉還是一如既往的好質素,新鮮美味。米飯也很香,配上肉好好味。套餐還提供額外的配餐辣白菜和味增湯,以及有多種蘸料可以供選擇。店員服務也很貼心熱情。吃飽人均只需要100+,還無需排隊。很不錯的一次體驗!!
最最平靚正的日式燒肉終於開來旺角了!!!