2022-12-14 1323 views
附近返工 間唔中會去山戶屋食lunch都最近裝修所以無去一排今日見到午餐新menu有美肌鍋咁啱天氣凍所以一試都唔平ard 70-80上到嚟勁失望得幾片牛肉,娃娃菜,兩塊豆腐,兩嚿豆卜咁就咁貴!尤其係豆腐 竟然係酸!同佢地講無回應成煲嘢似琴日用剩啲料留返今日整唔新鮮 又貴 好搵笨無下次
附近返工 間唔中會去山戶屋食lunch都
最近裝修所以無去一排
今日見到午餐新menu有美肌鍋
咁啱天氣凍所以一試
都唔平ard 70-80
上到嚟勁失望
得幾片牛肉,娃娃菜,兩塊豆腐,兩嚿豆卜
咁就咁貴!
尤其係豆腐 竟然係酸!
同佢地講無回應
成煲嘢似琴日用剩啲料留返今日整

唔新鮮 又貴 好搵笨
無下次
2022-12-12 1365 views
天氣越黎越凍,係時候去打下邊爐😳本身諗住去觀塘apm附近食,點知四圍都好多人,行遠少少見到呢間日式火鍋放題,價錢唔貴仲要呢排做緊8折優惠,一個人都係兩舊水咁抵要試下呢😆🔸100分鐘火鍋放題🔸湯底有5款可以揀,唔駛加錢都可以雙拼揀兩款湯~主打既美國產牛肉有三種:牛肉眼、牛肩胛、牛肋脊👍另外仲有牛舌、豚腩肉同雞腿肉。自助bar都仲有d丸同蔬菜類可以自己去拎,食物款式唔係話超多,不過全部都質素唔錯👍最重要係幾款牛肉,上左幾轉觀察,質素都keep到幾靚,以放題黎講係幾有誠意😍最後仲有每人一杯movenpick雪糕,個個飽到上心口🙈整體黎講呢度都真係唔錯幾抵食,美中不足既一點係,個人覺得個昆布醬油調味略酸,雖然有助解膩,如果可以有款唔係酸味既普通醬油就更好👍

🔸100分鐘火鍋放題🔸

收工本身諗住去apm個頭打邊爐!咁巧今日無啦啦係開源道兜路係行過去,經過見到有人派傳單。仲要係220蚊有找嘅任食打邊爐!我抱住一個食平嘢,唔好諗咁多噶諗法上咗去。估唔到真係有驚喜喎!間鋪裝修得都算係唔差,都真係幾靚添~ 我好中意佢個打邊爐個煲啦~係鴛鴦煲啦,可以呢一邊刷啲蔬菜啦,一邊就刷啲牛樣啦。佢既自助助區呢唔算太大,但係我覺得每一個款都真心唔差,好過你擺十個款,其實呢好多嘢係垃圾,咁大家珍惜會食都食嗰兩款。孫穎,佢嘅款少,但係每一個款都必食,另外不得不提一提就係佢嘅豆腐,佢係硬豆腐,唔係而嫩豆腐唔會1煮就散,非常之有豆腐味嘅。E蒸餾哩一樣哩,都係唔多款嘅,但係呢佢妹一個款,呢真心都好味。佢有我媽咪好中意嘅丘比特嘅芝麻醬啦!同埋有我個人好鐘意嘅日本柚子啦~ 講真心相比其他同行打邊爐啦,佢雖然係款少好,我覺得都好,好食有好嫩。可以咗我又唔夠款,一款,係幾俾啦,第二個款,係豬肉片啊,另外個四款,呢都係牛嚟嘅,仲有幾比,但係我就冇食到。雞比啦,但係我冇食到。另外不得不提嘅真係老板嘅服務態度非常之好啦,啲伙計呢都係有禮貌嘅!值得真襯都好!

火鍋
2022-12-06
$204 (Dinner)
火鍋
行開觀塘,無意中發現開了一間新的日式火鍋放題,坐的位置十分舒適,位距十分闊落,食物方面,牛肉有多款選擇,特別推介牛肋脊,十分有肉味,湯底可以選鴛鴦,不用附加收費,麻辣湯底出色,值得推介,現在新開張做緊折扣8折優惠,當天一人收費不到200元,食到100分鐘,還附上每位一杯movenpick雪糕,性價比高。
2022-12-02
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
日式火鍋放題
呢間係觀塘既日本餐廳 Lunch去真係人山人海🌊🤭Lunch set好抵食 有壽司🍣+烏冬🍜套餐 只係$68不過我order左成個餐牌最貴既山戶屋特上丼🥰 $188呢個飯一上台 即刻心心眼 好吸睛!😍😍 刺身材料好豐富 而且係肉眼見到既新鮮 顏色又靚~🍽️ 隻蝦好大隻 好鮮甜 店員重專登提醒🦐佢係來自北海道既🤭🤭 三文魚🐟好肥美 😋吞拿魚蓉配飯好夾,但份量略嫌唔夠🤣 壽司飯微暖 醋味香,跟餐配上熱辣辣既麵豉湯 同淡淡既桃茶 好滿足🤭🤭🤭🥹🥹🥹呢間餐廳晚市Openrice訂座85折 折左之後都幾抵食,可以一試!👍🏻
呢間係觀塘既日本餐廳 Lunch去真係人山人海🌊🤭

山戶屋特上丼

2022-10-03
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
山戶屋特上丼
2022-10-21 597 views
Lunch出觀塘,咁啱想食拉麵,就揀左呢間,之前都未食過~都幾多款拉麵可以揀~好多都想試,最後叫左地獄雞清湯雞卷叉燒拉麵要小辣地獄雞清湯雞卷叉燒拉麵 ($78)呢個拉麵真係有驚喜,叉燒肥瘦適中,唔鞋,都幾厚,D肉都嫩,好入味,好食。雞肉卷個餡好豐富,有菜同蘿蔔。而令我最驚喜係佢有好多筍,我最鍾意食拉麵有筍,平時食其他鋪頭都係得兩至三條,呢碗拉麵起碼五條仲有隻流心蛋好正,個蛋黃好香,應該係用左日本蛋。呢碗拉麵性價比好高,有意外驚喜,推薦~Overall好唔好食?正會唔會再幫襯?會啦
Lunch出觀塘,咁啱想食拉麵,就揀左呢間,之前都未食過~

都幾多款拉麵可以揀~

Menu

好多都想試,最後叫左地獄雞清湯雞卷叉燒拉麵要小辣

地獄雞清湯雞卷叉燒拉麵 ($78)
地獄雞清湯雞卷叉燒拉麵

仲有隻流心蛋好正,個蛋黃好香,應該係用左日本蛋。

呢碗拉麵性價比好高,有意外驚喜,推薦~

Overall好唔好食?

會唔會再幫襯?
會啦
2022-10-09 625 views
環境座得舒服!食物質素好!最緊要係價錢抵食!😅諗住搭巴士入去元朗,見巴士站旁邊新開商業大廈有嘢食,貪方便試吓,估唔到有驚喜!座得又舒服!價錢又抵食!滑蛋豬扒飯好大碗$68壽司餐超抵食!
環境座得舒服!食物質素好!最緊要係價錢抵食!😅

滑蛋豬扒飯好大碗

$68壽司餐超抵食!
2022-09-19 687 views
觀塘嘅餐廳午市時間少不免人頭湧湧,呢間餐廳都唔例外,不過餐廳座位真係好多,而且有大枱,幾適合一班附近工作嘅同事一齊嚟食午餐。 午市餐牌都提供好多選擇,有丼飯,刺身飯,拉麵,鍋物等。我點左壽司餐,除咗有當日指定嘅卷物,迷你烏冬,仲可以自由選擇五款壽司。計埋每個套餐都有嘅湯同埋飲品,依個組合只係 $68 ,算係一個抵食既午餐。烏冬仲有隻餃子,不過都係好普通嘅品質,唔好有太大嘅期望,整體仲有啲鹹。反而壽司就全部都幾好食嘅,勝在有好多款俾你揀。

2022-08-11 1122 views
好耐無返公司 同事同我食生日飯☺️諗唔到食咩 呢間新開 又好快排到入去 試下先~⭐️牛油果三文魚籽壽司 x 2牛油果熟成度剛剛好 三文魚籽唔會腥⭐️北寄貝壽司 x 2鮮甜 可以一試⭐️象拔蚌壽司鮮甜 可以一試⭐️帶子沙律壽司⭐️虎蝦壽司 x 2⭐️玉子壽司⭐️辣味三文魚壽司⭐️烏冬 x 2個湯底嚇咗我一跳 比相像中好味⭐️蒲燒鰻魚丼雖然都係有骨㗎啦 但都幾好食⭐️豬骨湯叉燒拉麵拉麵軟硬度剛剛好 湯底都係正野嚟嘅⭐️帶子刺身4切⭐️明太子雞翼⭐️八爪魚刺身4切⭐️白桃紅茶(凍)⭐️熱檸檬茶無寫評語個啲不過不失 呢間野可以再食食咗咁多 都係每人$102 性價比都算高
好耐無返公司 同事同我食生日飯☺️
諗唔到食咩 呢間新開 又好快排到入去 試下先~

⭐️牛油果三文魚籽壽司 x 2

拉麵軟硬度剛剛好 湯底都係正野嚟嘅

⭐️帶子刺身4切

⭐️明太子雞翼

⭐️八爪魚刺身4切

⭐️白桃紅茶(凍)

⭐️熱檸檬茶

無寫評語個啲不過不失 呢間野可以再食
食咗咁多 都係每人$102 性價比都算高
$102 (Lunch)
2022-08-06 938 views
臨時要開會,所以就近去左山户屋食Luhch,今日係我第二次來,同上次一樣都係安排我同同事坐壽司吧枱,可以一邊食野一邊睇住壽司師傅切魚生本來係幾享受!先講講上一次食壽司餐有壽司有烏冬仲有飲品,上菜速度都幾快,但我真的怕了,所以叫左個拉麵,點解會話怕?唔係怕份量多,而係俾我睇到一幕又一幕不可能發生而又嘔心的畫面🤢🤢🤢🤮🤮🤮先講講當日有三位壽司師傅,其中一位都幾特別係長頭髮的男師傅,另外兩位係短頭髮,正常情況下係會較為留意特別一點的師傅,但我想講令我覺得特別嘔心的主角係最近我地短髮的師傅,佢做左乜令我印象咁深刻?是咁的,俾我睇到佢捽完個口罩之後再撥頭髮唔洗手都未夠,最核突係佢當衆雙手觸摸下身重要部位!!😱😱😱跟住仲要直接攞起魚生切!嘩!!有無咁嘔心呀!!!雖然唔係什麼高級餐廳,但係都唔好咁核突啦⋯⋯算!當我時運高睇唔到!!所以今次避開唔食壽司,轉食拉麵,結果今日又俾我見到上次個師傅又用手捽個口罩,仲要俾我睇到佢又再用雙手觸摸下身重要部位🤯🤯🤯🤢🤮😵‍💫其實貴公司可唔可以正視這些不可原諒同不可犯的嚴重錯誤,先唔講佢當眾觸摸自己重要部位這個問題!講講衛生先,雖然唔係高級餐廳,但係你作為一個壽司師
其實貴公司可唔可以正視這些不可原諒同不可犯的嚴重錯誤,先唔講佢當眾觸摸自己重要部位這個問題!講講衛生先,雖然唔係高級餐廳,但係你作為一個壽司師傅,唔好俾我見到你一次又一次捽完口罩唔洗手,尤其係疫情期間衛生真係好好好重要!再者在場有男有女,你當眾觸摸自己重要部位仲要係好明顯咁用雙手呀大佬!確實好難令人睇唔到!!!你唔覺得肉酸,都會令我地在場的人覺得尷尬🤬😡再俾我見多一次,一定會用手機拍低放上網!
2022-08-02
$80 (Lunch)
2022-07-24 872 views
🍱<鯖魚飯> $58  本身見到呢間舖頭嘅名勁似某間日式連鎖店🤣感覺應該唔係開左好耐?中午嘅時候見到lunch set幾平咁就一於去試吓!座位闊落,而且可能係因為疫情關係,晏晝食飯嘅時間都唔洗排隊🤔仲有好多空位👍🏻lunch set選擇頗多,例如壽司套餐等,喜歡食日本野的大家一定唔好錯過~而有選擇困難症的我就中規中矩,嗌左個鯖魚飯,味道正常,鯖魚分量頗大,大滿足!!!並附上小菜例如醃蘿蔔同埋紅薑,跟餐仲有麵豉湯同嘢飲添,整體而言都幾多野食!⭐️  不過就發生小插曲,我嗌咗熱奶茶,不過嘢飲上到嚟嘅時候只係微溫,想換一杯新既時候,店員堅持杯嘢飲係熱嘅,飲咗一啖都係微微溫嘅,先肯換一杯......服務方便可以做得好少少!
🍱<鯖魚飯> $58
鯖魚飯
2022-06-27 896 views
觀塘返工,星期五臨時約人食飯週圍都難搵位。同事介紹公司附近Eastcore搵食,試左山戶屋,可能算比較新開,居然星期五放工仲拎到位,好難得。入到去見環境好新淨同寬敞,岩晒同幾個朋友吹水飲sake,又唔會趕住交枱,本人認為好過尖沙咀食飯。打電話去book位老闆仲有俾折,全程員工不斷添茶,食物有水準性價比高。壽司盛好味,魚新鮮,另外一個招牌大板燒必叫,食完好飽但滿足。我同朋友已幫襯過二次,會encore。
觀塘返工,星期五臨時約人食飯週圍都難搵位。
我同朋友已幫襯過二次,會encore。
壽司
2022-06-10
$300 (Dinner)
壽司
  • 大板燒
  • 壽司盛
2022-06-21 626 views
喺觀塘返工,呢個新food court有幾多選擇 豬骨湯豬軟骨拉麵 套餐$68 (包味噌湯+白桃紅茶)餐廳座位幾寬敞,坐得舒服,成個環境好似去咗日本餐廳咁🥰lunch黎講價錢算可以,有好多選擇可以揀,份量岩岩好👍🏻豬軟骨好淋,免費白桃茶偏甜🙈仲有味噌湯附送。 豬骨湯豬軟骨拉麵 套餐$68 (包味噌湯+白桃紅茶) 不過職員太熱情,來回左4-5次問味道、口感如何 令人感到有小小不適🙈 ==================山戶屋 (尖沙咀)觀塘觀塘道398號Eastcore1樓1號舖==================
喺觀塘返工,呢個新food court有幾多選擇

豬骨湯豬軟骨拉麵 套餐$68 (包味噌湯+白桃紅茶)

餐廳座位幾寬敞,坐得舒服,成個環境好似去咗日本餐廳咁🥰

lunch黎講價錢算可以,有好多選擇可以揀,份量岩岩好👍🏻
豬軟骨好淋,免費白桃茶偏甜🙈仲有味噌湯附送。

豬骨湯豬軟骨拉麵 套餐$68 (包味噌湯+白桃紅茶)

==================
山戶屋 (尖沙咀)
觀塘觀塘道398號Eastcore1樓1號舖
==================
2022-06-14 512 views
◇一個人的飯局◇工作關係要一個人食飯🥺,見附近有個工業大廈轉型🏭左有啲食肆,近近地揀左間連鎖店食。叫左個🔸️壽司餐🔸️,下午茶$58 免加一。壽司餐包5件自選壽司,是日卷物同餃子細烏龍麵連餐飲。壽司我揀左帶子,鱆紅魚,虎蝦,油甘魚同牛油果三文魚籽。味道都唔錯,餐廳環境寬敞,58呢個價錢黎講性價比算高👍。
◇一個人的飯局◇

叫左個🔸️壽司餐🔸️,下午茶$58 免加一。
壽司餐包5件自選壽司,是日卷物同餃子細烏龍麵連餐飲。

壽司我揀左帶子,鱆紅魚,虎蝦,油甘魚同牛油果三文魚籽。

味道都唔錯,餐廳環境寬敞,58呢個價錢黎講性價比算高👍。
位於觀塘道新裝修既商廈,最底個幾層做商店、食肆。同同事放lunch就過去試吓新嘢,睇門面⋯呢間日式餐廳新裝修,而且餐廳幾大,可以接到好多客人!放lunch嘅繁忙時間,唔駛等好耐位就可以入座見到有個午市壽司套餐$68 唔使+1幾抵食!!所以試吓咩質素!套餐包括:自選壽司5件+是日卷物三件 + 湯餃子讚岐手打烏冬,仲要包飲品湯餃子讚岐手打烏冬:只有一隻餃子顯得有啲單調,烏冬係豬骨湯拉麵嘅底烏冬都好煙韌好滑但份量唔多,味道不錯,配正常既麵豉湯自選壽司5件+是日卷物(吞拿魚加州卷):吞拿魚加州卷:送到黎已經散開咗,而且飯同埋蟹籽鋪得唔太平均,有啲趕時間咁完成味道方面普普通通,唔算鮮味自選壽司5件:三文魚:OK帶子:算大隻、最好味、最嫩滑!芥籽八爪魚:幾大條,有口感,Wasabi味正!牛油果三文魚籽:一般,三文魚籽唔夠鮮甜油甘魚:一般,冇乜味,唔夠魚油味,偏乾食物還可以$68包咁多嘢,食物中規中舉。知道唔可以要求咁多⋯中午食lunch嘅質素黎講係仲接受到嘅~應該都會間唔中嚟幫襯下既~
位於觀塘道新裝修既商廈,最底個幾層做商店、食肆。

見到有個午市壽司套餐$68 唔使+1
幾抵食!!所以試吓咩質素!
套餐包括:

湯餃子讚岐手打烏冬:
山戶屋壽司套餐-  湯餃子讚岐烏冬

只有一隻餃子顯得有啲單調

自選壽司5件+是日卷物(吞拿魚加州卷):
山戶屋壽司套餐-自選壽司

吞拿魚加州卷:
味道方面普普通通,唔算鮮味
山戶屋壽司套餐-加州卷

自選壽司5件:
三文魚:OK
帶子:算大隻、最好味、最嫩滑!
芥籽八爪魚:幾大條,有口感,Wasabi味正!
牛油果三文魚籽:一般,三文魚籽唔夠鮮甜
油甘魚:一般,冇乜味,唔夠魚油味,偏乾
山戶屋壽司套餐-自選壽司

食物還可以$68包咁多嘢,食物中規中舉。
應該都會間唔中嚟幫襯下既~

Type of Meal
Lunch