2018-10-26 193 views
火焰三味鍋,一定要試!!!😻😻😻三味鍋必有嘅鍋底系火焰清酒煮蜆,其他兩個可以自選.......咁我就試咗兩個招牌嘅,一個系養身人參藥膳鍋同埋青花麻辣鍋.......因為其實我都中意食辣嘅,尤其系打邊爐,無辣不歡,但又想養身wor ~呢個搭配真系啱晒我!個火焰清酒煮蜆就用d清酒系個火鍋中間點火煮蜆,d蜆好新鮮,肉質鮮美,又無沙。而個人參藥膳鍋就好香嘅中藥材味,我鐘意👅!!另外個青花麻辣鍋都夠辣,好爽😋!同埋呢度嘅食材都好新鮮。
2018-10-23
Type of Meal
Dinner
2018-10-24 138 views
自從朋友種草呢間系旺角嘅養身火鍋之後,每次叫焱手工涮涮鍋套餐我都一定要加多份花膠牛丸🤤🤤🤤佢哋嘅純手工牛丸超有彈性又大粒。一啖咬落去,仲有汁爆出黎,好好食呀~~仲有個鮮蝦雪條棒,蝦肉好足料,好Q,完全無話用好多麵粉。而且個造型仲好得意,食嘅時候好方便。佢哋d 手工丸仔真系好好味,完全系秒殺普通打邊爐。再加上,一餐落黎一個人都凈系288蚊,完全系價錢非常合理,味道不俗,食材好新鮮,服務十分周到嘅養身火鍋。
手工丸
手工丸
2018-10-09 155 views
我今次因兩個人食,所以選擇食套餐,而我揀咗嘅係粥底火鍋,個鍋一嚟到就先飲一碗原味粥水,有元貝白果煮個粥底好味到𣎴得了,海鮮拼盤嘅海鮮新鮮由其個隻麵包蟹,多肉多羔,超好食,另外有魚片、蝦、蚌、帶子。都好鮮甜。其他嘅炸物如響鈴、炸魚皮脆到無朋友,有菜藍裏面有幾種唔同嘅蔬菜,樣樣有啲,真係所以直得去試。另外我選擇咗黑毛豬都好正,而且環境舒適,同朋友敍會傾談真事最合適不過,下次有三五知己仲可以自選試多啲唔同嘅款式,值得再試
2018-10-07
$400 (Dinner)
  • 海鮮拼盤
  • 即炸響鈴卷
  • 時令海鮮拼盤
  • 日本松板黑豚肉配小黃瓜
2018-10-05 156 views
即製水餃真係可以講話係稱得上十分之既好味道,係焱手工涮涮鍋既真功夫,香甜同埋多肉汁到極點,水餃汁係舌尖漏到喉嚨,香氣四散,係第二個地方真係絕對冇可能食得到咁高品質既水餃呢!!!!我地都只係第一次食焱手工涮涮鍋,已經下左決定下星期要一齊再返黎焱手工涮涮鍋食過,因為真係太過好食了,好滿意既一餐!!信我說話,黎呢間食店試一下,包保你唔會後悔,仲會回頭添希望焱手工涮涮鍋既分店將來到處都係呢,令人非常滿足啊
信我說話,黎呢間食店試一下,包保你唔會後悔,仲會回頭添
希望焱手工涮涮鍋既分店將來到處都係呢,令人非常滿足啊

2018-10-03
2018-09-24 147 views
某天和姐妹們係旺角行完街,晚餐時間就帶左佢地去左焱手工涮涮鍋打邊爐。其實之前我已經黎過一次,記憶中對呢間餐廳印象一直都唔錯,所以今次特別帶大家一齋黎食。餐廳裝修偏中式風格,環境好坐得都幾舒適。而最重要當然係呢到啲食材夠新鮮夠靚,質素高。 首先揀個鍋底先,作為芫茜愛好者的我們, 當然唔使諗個鍋底自然就揀左 "香茜皮蛋鍋"啦! 叫得"香茜皮蛋鍋"當然就知鍋底的份量有幾咁壯觀啦。 香茜皮蛋鍋真係好香好好食,D 皮蛋都好香!!大家一定要試試
2018-09-16
$150 (Dinner)
2018-09-24 157 views
開飯開得早,所以冇咩人,呢間焱手工涮涮鍋好大,岩哂一班志同道合又鍾意打邊爐既朋友係度開餐,呢度有10款火鍋湯底可以揀,款式好多,好有新鮮感!!麻辣平時食得多,所以今次就試下香茜皮蛋鍋啦!呢度可以叫好多其他火鍋料,選擇都叫做係好多既,一隻蟹,兩個人食,真係好飽,大家可以試下焱手工涮涮鍋!!如果大家泥既話,我好建議大家叫香茜皮蛋鍋,味道難以用文字形容,去食一定要試呢個,好好味,真係堅好食喎,冇呃你!!
2018-09-23
2018-09-24 157 views
一直以來都喜歡來旺角焱手工涮涮鍋打邊爐,因為這裏位置好,近地鐵站,油麻地站 A2 出口, 步行約2分鐘就到,好易搵呢,價錢實惠 ,食物新鮮。今天就約咗老友一齊嚟焱手工涮涮鍋打邊爐呢。焱手工涮涮鍋是點餐形式,飲品也是任飲,包括了汽水、啤酒及果汁,好多選擇,唔洗驚冇得簡呢。松板黑豚肉配小黃瓜,兩個人食真係岩岩好,大大碟,好抵食,仲有小黃瓜可以食,好有新鮮感!!!鐘意食松板黑豚肉配小黃瓜既朋友一定要試下,我下次一定會再泥旺角叫松板黑豚肉配小黃瓜食呢!!!!!!
2018-09-22
2018-09-23 175 views
今日約左啲朋友食飯有朋友要唔洗等 有朋友要飽打邊爐一直都係我地既心頭好網上見到呢間評價好似唔錯又有得訂位於是就決定一試啦!呢到可以散叫都可以叫餐我地唔想煩就叫左套餐喇湯底可以雙拼最後簡左美人同魚湯!醬料都好多選擇亦都有啲比較特別既自家醬汁前菜都幾出色柚子好開胃蟲草花味道亦都唔錯去到主角時間喇呢到上菜都幾快店主會主動黎幫你落蜆加酒加火燒所以啲蜆都超有酒味架!海鮮另外加錢可以有龍蝦魷魚非常厚切啲蝦都好新鮮每人唔只一隻架響鈴大過隻手架!超正!牛一啲都肥就算唔加錢升級質素都不錯豬肉夠薄所以好快就食得喇咁樣擺法非常有趣青瓜過一過湯就食得估唔到都幾夠飽最後都無額外叫食物地方幾舒服店員態度唔錯都算主動值得一試!
今日約左啲朋友食飯
有朋友要唔洗等 有朋友要飽
打邊爐一直都係我地既心頭好
網上見到呢間評價好似唔錯
又有得訂位
於是就決定一試啦!

呢到可以散叫都可以叫餐
我地唔想煩就叫左套餐喇

湯底可以雙拼
最後簡左美人同魚湯!

醬料都好多選擇

去到主角時間喇
呢到上菜都幾快

店主會主動黎幫你落蜆
加酒加火燒
所以啲蜆都超有酒味架!

海鮮

地方幾舒服
店員態度唔錯都算主動

值得一試!
2018-09-22 109 views
約了一班好耐冇見中同,想坐耐d同舒服d,最好緊係打邊爐。成日食港式酒樓邊爐,就試下台式,訂位又有Asia mile儲,就去左焱火煱la。是日點了美人鍋同桃膠雞鍋,兩隻湯底足料,但味道相似,早知點麻辣,隔離枱勁香配料方面,waiter 推介龍蝦,新鮮抵食,都係$168,街市買都唔只黑松露餃,墨魚丸,肉丸等都係手工,響鈴即炸,值得推介,牛肉同黑毛豬肉味濃同嫩。飲品點了芒果莎冰,正雜菜盤就唔好點,份量小,1個人食都唔夠,$68,仲貴過肉埋單每位400,偏貴
約了一班好耐冇見中同,想坐耐d同舒服d,最好緊係打邊爐。

配料方面,waiter 推介龍蝦,新鮮抵食
,都係$168,街市買都唔只
黑松露餃,墨魚丸,肉丸等都係手工
,響鈴即炸,值得推介,牛肉同黑毛豬肉味濃同嫩。
飲品點了芒果莎冰,正
雜菜盤就唔好點,份量小,1個人食都唔夠,$68,仲貴過肉
埋單每位400,偏貴
  • 手切Prime肥牛
  • 珍寶響鈴
  • 響鈴
  • 三層樓墨魚磚
  • 黑松露豚肉餃子
2018-09-20 79 views
今日就係mk四周圍行,行到腳仔軟肚仔餓,經OPENRICE既介紹,我們便決定來到這間焱手工涮涮鍋試一試,睇下個傳聞係真定假呢,無諗過呢度既鮑魚可以咁正,冰鎮鮑魚好新鮮,味道係真係絕對唔會有腥味,真係好過癮呢!!!!!!!!!!如果大家泥焱手工涮涮鍋既話,我好建議大家叫鮑魚泥食,果真味道鮮甜無比,係真係好好味呢!!!!!!!!!!下次會再返黎焱手工涮涮鍋食飯,今餐係真係食得非常滿足呀!!!!!!!!
2018-09-05
$200 (Dinner)
是晚訂了晚上6:30,由於時間尚早,未見很多食客,很快便安排入座,店內環境整潔,光線充足,備有卡位、圓枱選擇,更有背景輕音樂我們決定試試手工粥底火鍋 -每位$288店員先遞上醬料盤讓我們自己「混醬」醬料都是大路款式:蔥花、芫荽、生熟蒜、辣椒、豉油、芝麻醬、沙茶醬等等前菜麻香涼拌蟲草花 - 有麻油香味,清涼爽口柚子沙律 - 柚子醬汁拌沙律菜,味道清新瑤柱粥底火鍋,粥水鍋內附上大量瑤柱仔是日7款時令指定海鮮拼盤 -2人份量蝦 4隻蜆4隻蟶子 2隻帶子 2隻魚片 2片花枝片 2片膏蟹 1隻整體上尚算新鮮,但有隻蝦肉質梅,有隻蜆沒開口,以人頭配給海鮮份量來說,這方面要扣一點分不過膏蟹相當有驚喜,蟹膏蟹肉十分飽滿,啖啖肉好鮮甜肉類每位加$38 轉手切prime肥牛肉跟油脂分佈平均,牛味頗濃,爽口不油膩自選5款手工火鍋配料黑松露豚肉餃子👍🏻咬下去肉汁有淡淡黑松露味,跟豚肉很搭配別蝦我 鮮蝦雪條棒其中一條有苦澀味,另外一條就沒問題,質感彈牙,還看到一絲絲蝦肉養顏花膠滑嘟嘟口感花膠牛丸小小一粒花膠釀入牛丸,應該是新鮮手打的,很重牛味三色墨魚磚薄薄的一片,咬下去吃到有墨魚粒珍寶響鈴珍寶級的大條,新鮮即炸

我們決定試試手工粥底火鍋 -每位$288

店員先遞上醬料盤讓我們自己「混醬」

前菜
麻香涼拌蟲草花 - 有麻油香味,清涼爽口
柚子沙律 - 柚子醬汁拌沙律菜,味道清新
麻香涼拌蟲草花+柚子沙律

瑤柱粥底火鍋,粥水鍋內附上大量瑤柱仔

是日7款時令指定海鮮拼盤 -2人份量
魚片 2片
花枝片 2片
膏蟹 1隻
是日7款時令指定海鮮拼盤

不過膏蟹相當有驚喜,蟹膏蟹肉十分飽滿,啖啖肉好鮮甜

肉類
每位加$38 轉手切prime肥牛
肉跟油脂分佈平均,牛味頗濃,爽口不油膩
手切prime肥牛

自選5款手工火鍋配料

手工火鍋配料

黑松露豚肉餃子👍🏻
咬下去肉汁有淡淡黑松露味,跟豚肉很搭配

別蝦我 鮮蝦雪條棒

養顏花膠
滑嘟嘟口感

花膠牛丸
小小一粒花膠釀入牛丸,應該是新鮮手打的,很重牛味

三色墨魚磚
薄薄的一片,咬下去吃到有墨魚粒

珍寶響鈴

珍寶級的大條,新鮮即炸,黃金三秒焯一焯,沒有一點油耗味,豆味很濃

蔬菜藍
娃娃菜、生菜、金菇、秋葵、珍珠荀
新鮮蔬菜藍

洗得乾淨,擺得整齊,但最後還是沒有吃完

吃到尾聲,粥底愈滾愈濃稠,所有鮮味盡在鍋𥚃,加入粥膽,南瓜芋頭,煮8-10分鍾,最後淋上蛋汁,關火放蔥花,依個人喜好加入菜莆粒(但個人並不建議,因為其實粥底已經夠味),鮮味十足的一碗粥,吃完滿心滿足

餐後甜品,抹茶口味雪糕

淡淡抹茶香,沒有苦澀味,也沒有很重的牛奶味,反而更像雪葩,清新一下口腔味蕾,完食。

經理、店員服務態度很好,會向食客介紹食物,主動收捨用完盤碟,更換乾淨碟,騰空餐桌空間,向經理反映海鮮新鮮度不足時的反應正面,主理手法亦相當得體,值得一讚。

價錢合理,食物水準不錯,用餐環境舒適,店員服務態度良好,絕對會有下一次。
2018-09-13
$350 (Dinner)
Celebration
  • 黑松露豚肉餃子
  • 即炸響鈴卷
  • 海鮮拼盤
2018-09-12 106 views
焱手工涮涮鍋正正處於旺角嘅中心地帶,一上到去,已經感覺到與別不同,似是走進了一間別緻嘅高級餐廳,座位偌大!!!!!!!!在香港這般嘅彈丸之地,在這𥚃晚餐確實是一種奢侈嘅享受。很幸運坐到了卡位,因為可以坐得舒服d!!!!!!!!餐牌亦都有好多野可以食,一場泥到,點都要試下呢度d海鮮啦!!!!!!我就叫左4隻大蝦蝦,真係可以講話係稱得上十分之既便宜,所以一口氣叫左咁多,真係食得好滿足呀!!!!!!!
2018-09-05
$160 (Dinner)
2018-09-12 89 views
前一排既個陣時,朋友約左我黎到焱手工涮涮鍋,我都係第一次食焱手工涮涮鍋,朋友話要帶我黎呢到食海鮮同牛肉呢!佢話黎到焱手工涮涮鍋當然要食大吃大喝啦,今次叫左好多蝦,蝦既味道同其他火鍋店果然係唔同,真係特別鮮味D。而且坐係冷氣旁,夏天吹住冷氣感覺真係相當一流!呢到可以坐耐少少架,如果唔係繁忙時間基本上唔會趕你走。除左魚之外仲有蔬菜,D蔬菜既味道都係鮮甜,基本上唔會好似酒樓個D咁樣有污糟野。同朋友黎MK玩,當然要食焱手工涮涮鍋啦!
2018-09-02
$150 (Dinner)
2018-09-11 85 views
我地一家人就一齊去左焱手工涮涮鍋,我地係pm7點30分之前埋左單離左座了,所以主菜單火鍋配料5折,而且套餐85折!!!!!!!!!!真係真係真係便宜左勁多,令到我地成家一行人都覺得非常非常非常之開心!!!!!!!!!!!我地點左好新鮮好新鮮好新鮮既蝦,仲有好多好清甜好清甜好清甜既菜,到最後當然有點大家都最鐘意最鐘意最期待最期待既牛肉,三種肉都有唔同既口感,非一般既特色!!!!!!!!!!!!!!!
2018-09-01
2018-09-09 111 views
已經係第四次黎焱打邊爐,今次係散叫無叫套餐。特別鍾意個東方美人鍋湯底,有竹絲雞同好多桃膠,感覺幾滋潤~今次加左$6X配埋清酒煮蜆食,唔錯另外,肉類嘅選擇都好多,呢個黑豚肉拼大黃瓜幾好食
已經係第四次黎焱打邊爐,今次係散叫無叫套餐。

特別鍾意個東方美人鍋湯底,有竹絲雞同好多桃膠,感覺幾滋潤~

今次加左$6X配埋清酒煮蜆食,唔錯

另外,肉類嘅選擇都好多,呢個黑豚肉拼大黃瓜幾好食
東方美人鍋
$300 (Dinner)