2019-08-27 75 views
一芳最出名就係水果茶,款式又多。百香果茶個味好出眾,酸酸甜甜咁好岩食飽之後似返杯,酸酸甜甜好口胃👍🏻👍🏻👍🏻。大甲芋頭鮮奶我就覺得比較特別,芋頭味好濃,仲吸到佢一舊舊可以飲之餘食生果🍏🍎🍐🍊🍌🍉🍇🍓🍈🍒🍑🥭🍍🥥🥝一開始都估唔到鮮奶可以同芋頭咁夾,又唔係會話太甜果D,就算唔鍾意飲甜野嘅人都可以試下👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻整體而言一芳係一間可以食埋生果又可以飲杯野嘅選擇!
一芳最出名就係水果茶,款式又多。

整體而言一芳係一間可以食埋生果又可以飲杯野嘅選擇!
2019-08-26
2019-08-25 47 views
屋企附近個新商場終於開咗喇!主要都係餐廳為主,真係超開心!!不過因為今日已經食飽咗,試唔到其他野住,今日就去買住杯野飲先!其實商場都有幾間台式飲品舖,不過我想飲一芳好耐㗎喇!好想試下佢個黑糖珍珠鮮奶!見人地飲嗰杯好多珍珠好多黑糖!有半杯都係黑蚊蚊嘅黑糖珍珠!好吸引呀!!因為都怕肥,知道無得揀甜度,所以叫咗中杯開心下就算!真係滿滿嘅黑糖珍珠!黑糖味都幾重!啖啖都係珍珠!一開始直接試咗個底啲黑糖,先再慢慢搞匀嚟飲~!

2019-08-24
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$30 (Tea)
之前去台灣就試過一芳,真心覺得佢哋嘅水果茶又新鮮又健康。喺香港都有耐唔耐飲吓,而家仲可以喺南昌V Walk 商場飲到,鋪頭仲要設計咁有古早味,而仙草茶同冬瓜茶仲特別解暑,真係適合我哋呢都市人,隨時感受台式嘅慢生活。
仙草茶同冬瓜茶
2019-08-02
Waiting Time
3 Minutes (TakeAway)
$18 (Tea)
仙草茶同冬瓜茶
  • 仙草茶