2010-09-27 15 views
無意間經過見到好多人排隊就望望, 原來有間新既Froyo Shop, 立即要試下. 佢既Toppings真係好多Choice, Mochi都有4種味!Mini w/ 1 topping ($18)Regular w/ 2 toppings ($28)Large w/ 2 toppings ($32) 叫左個Regular $28 w/ 2 toppings. 試左Original味,toppings - Stawberry & Stawberry Mochi. 要讚就係Stawberry 切得好靚同好新鮮, Mochi就好Chewy,好味!佢隻原味真係好正,乳酸味重D。個人比較喜歡乳酸味,唔似其他Froyo Shop,好似食緊雪糕咁,偏甜同奶味的. 同埋佢既texture好實在,係Outdoor食都唔快溶。下次一定會再試其他 flavor.問左個店員佢話Everyday都會有新味. 佢仲話係中環分店會coming soon會係自助式,到時係中環返工都可以食.

Mini w/ 1 topping ($18)
Regular w/ 2 toppings ($28)
Large w/ 2 toppings ($32)

叫左個Regular $28 w/ 2 toppings.

2010-09-25
5 Minutes (TakeAway)
$28 (Tea)
  • Original Flavor
  • Nice Cut Fresh Fruits
(Non-member)
2010-09-26 13 views
星期六, 約下午6點鐘去食都有幾個人排隊, 等左2分鐘就買到再等多5分鐘就有得食叫左中杯$282個女仔食份量OK我偏好乳酪,當然覺得不夠吃佢比其他店的偏酸質地就同其他既一樣唔太creamy, 岩晒我唔鐘意太"漏"toppings 耍左strawberry mochi + 乳酪爆珠strawberry mochi 太膠, 似果D夾糖陣味好似化學野乳酪爆珠都OK7點鐘再經過已經有成10個人排隊附近幾間野都好多人排隊果條街真係非常迫人
星期六, 約下午6點鐘去食
都有幾個人排隊, 等左2分鐘就買到
再等多5分鐘就有得食

叫左中杯$28
2個女仔食
份量OK
我偏好乳酪,當然覺得不夠吃
佢比其他店的偏酸
質地就同其他既一樣
唔太creamy, 岩晒我唔鐘意太"漏"

strawberry mochi 太膠, 似果D夾糖
陣味好似化學野
乳酪爆珠都OK

7點鐘再經過
已經有成10個人排隊
附近幾間野都好多人排隊
果條街真係非常迫人
2010-09-25
2010-09-26
其他舖頭要成差5多三十蚊先食到 呢間有迷利杯十八蚊就搞掂 所以黎試下佢有好多隻味不過最後都揀左原味 同埋要左mango 糯米滋 但係個隻糯米滋好似橡皮糖咁 同crumbs個d一d都無似 下次都係5叫糯米滋啦

佢有好多隻味不過最後都揀左原味 同埋要左mango 糯米滋
2010-09-23
TakeAway
2010-09-25 12 views
今日行過見到依間新開既yogurt咁就試下啦mini($18 with 1 topping)medium($28 with 2 toppings)large($32 with 2 toppings)要左個大既 同女友1齊食揀左芒果同oreo佢個鋪位超級窄收錢同比野你果個都系同一個人所以佢收收下錢又會比野食d客又有人排隊 等野食既都唔知企邊好依間既原味yogurt酸味較重toppings好壞參半好既系芒果好甜 1舊酸都冇=0=壞既系oreo完全磨成粉 1粒餅咬下都冇-_-唔好睇個杯好大 中間系空心-_-我自己就覺得有d取巧囉-_- 總括而言 依間野偏向中上水平啦 值得一試不過真心覺得「yogo frozen yogurt」好食d^^
今日行過見到依間新開既yogurt
咁就試下啦
mini($18 with 1 topping)
medium($28 with 2 toppings)
large($32 with 2 toppings)
要左個大既 同女友1齊食
芒果+oreo
空心既-_- 有少少取巧
2010-09-23
Waiting Time
4 Minutes (TakeAway)
芒果+oreo
2010-09-20 15 views
在等朋友吃晚飯時無聊逛,卻見到先前一直沒注意得到的這間froyo小店。本想問除原味外還有是日的froyo口味是哪種,不幸的是他們其中一部froyo機壞了,只有原味供應。而店子右邊的menu牌也標著我熱愛的raspberry亦賣完。也罷,就要個原味配火龍果,分量要最小的一杯。先咬一口原味froyo,奶味不重,乳酸味卻是至今最重的。令我有種我真的在吃乳酪的感覺,而且吃完一整杯也沒有一口有沙冰,很對辦,十分滿意,連照片也忘了拍就清掉了。火龍果則不算甜也不太酸,算是過得去。有機會經過此小店會慷慨地要大杯裝!

有機會經過此小店會慷慨地要大杯裝!
2010-09-19
  • 原味
2010-09-20 25 views
前日係油麻地行完街. 買唔到心頭好. 好想食番杯yogurt,.不過諗起funky係太子.咁遠. 又唔想行.正以為可以慳番當減肥.竟然係家樂對面見到新開的yogurt. -___-''減肥失敗.3個size. mini.regular.large個人好中意食yogurt. 所以諗都唔諗揀regular.$28諗住同一般果d regular差唔多.不過. 事實上係份量好多. 大杯過一般果d. 下次可以揀番mini.原味yogurt+green tea mochi.口感介乎於crumbs同funky中間. 我唔太中意似軟雪糕o既crumbs 感覺好似m記雪糕加左好多豬油. 而且好''溜''但呢個冇crumbs咁creamy喇. 不錯.而且食到係有yogurt味的 ;]
不過諗起funky係太子.咁遠. 又唔想行.
正以為可以慳番當減肥.
竟然係家樂對面見到新開的yogurt. -___-''
減肥失敗.
3個size. mini.regular.large
諗住同一般果d regular差唔多.
不過. 事實上係份量好多. 大杯過一般果d.
下次可以揀番mini.
原味yogurt+green tea mochi.
口感介乎於crumbs同funky中間.
我唔太中意似軟雪糕o既crumbs
感覺好似m記雪糕加左好多豬油. 而且好''溜''
但呢個冇crumbs咁creamy喇.
不錯.而且食到係有yogurt味的 ;]

原味regular+green tea mochi. 好大杯.
雖然係空心.但都真係好飽.
2010-09-18
Waiting Time
2 Minutes (TakeAway)
$28 (Tea)
雖然係空心.但都真係好飽.
2010-09-18 11 views
今日天氣又焗又熱,本來已經好想去食CRUMBS既FROYO,但係太子同油麻地都有一段距離原本諗住打消呢個FROYO既念頭咖啦點知行行下見到有間新開既FROYO店!!二話不說行埋去幫襯佢分左3隻SIZE, 本來諗住REGULAR啦無理由MINI咖邊會夠喉,但係幫一幫佢D CUP,話MINI 既SIZE已經幾大杯下REGULAR同MINI都係一個TOPPING咁就要個MINI算啦都係佢好似OFFER好多隻味道但係我比較鐘情原味,所以要左個 mini signature with straberries toppings(想要blue berries咖但係佢sold out )toppings都幾多, 唔似得best berry咁...yogurt份量都夠, 質感都幾實在食到有乳酸既味道, 唔係太"creamy"好滿意啊!!. 我諗我會去試哂咁多個味, 唔知要幾耐時間呢, haha
今日天氣又焗又熱,
本來已經好想去食CRUMBS既FROYO,
但係太子同油麻地都有一段距離
原本諗住打消呢個FROYO既念頭咖啦
點知行行下見到有間新開既FROYO店!!

二話不說行埋去幫襯

但係幫一幫佢D CUP,
話MINI 既SIZE已經幾大杯下
REGULAR同MINI都係一個TOPPING
咁就要個MINI算啦都係

佢好似OFFER好多隻味道
但係我比較鐘情原味,
(想要blue berries咖但係佢sold out

yogurt份量都夠, 質感都幾實在
食到有乳酸既味道, 唔係太"creamy"
好滿意啊!!.
我諗我會去試哂咁多個味, 唔知要幾耐時間呢
, haha
2010-09-18
Waiting Time
1 Minutes (TakeAway)
$18 (Tea)
今日係潮特附近見到新的yogurt鋪 作為yogurt ge superfans當然不會錯過啦 !!! (反正行果條街本身就是打算食野)分3個price and size (mini medium large) 分別係$18 $28 $32食左mini size 原味 + mochi greenchi 我覺得好抵食 因為一般都$15 100g 但我肯定佢果杯野一定over 100g 份量應該比平時的$18多 都幾大杯 女仔自己一個食岩岩好 yogurt 好食 就算咁熱都唔會好快溶哂我都係食到最後果啖先溶左 toppings雖然只可跟一個 但份量好多只嗌mochi一個味 都有三十幾粒 good ! 會再食 !
當然不會錯過啦 !!! (反正行果條街本身就是打算食野
份量應該比平時的$18多 都幾大杯 女仔自己一個食岩岩好

yogurt 好食 就算咁熱都唔會好快溶哂
2010-09-17
Waiting Time
2 Minutes (TakeAway)
  • regular