2006-11-19 16 views
環境:好似唔夠乾"正"食物:好似屋企自己整個d,講真麻麻um..可以話係一個好hea既地方
環境:好似唔夠乾"正"
食物:好似屋企自己整個d,講真麻麻

um..可以話係一個好hea既地方
2006-10-27 10 views
有一個星期六晚,同友人慶祝某朋友生日,訂左十二人位!嘩,態度勁好然後果晚食飯,勁多野玩~幾開心~玩祝成晚~任影相只係果晚ge豬扒有d凍...不過其他野食都幾好唔錯然後買左個蛋糕上去切餅飯成枱人都只係$30,我見過有好多cafe係以每人收費架!我地又"yim"尖,要佢切幾多份,佢又真係好有耐性咁幫我地切喎...(因為每人得好細件)總之好啦
有一個星期六晚,同友人慶祝某朋友生日,訂左十二人位!
嘩,態度勁好
然後果晚食飯,勁多野玩~幾開心~
玩祝成晚~任影相
只係果晚ge豬扒有d凍...
不過其他野食都幾好唔錯
然後買左個蛋糕上去
總之好啦
2006-10-07 13 views
早兩日去lay間cafe...2個人去.. 覺得d野食真係ma ma low...仲有d待應都唔知走左去邊想埋單都好難...d野飲真係甜到.....下次唔會再去... 一定~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
早兩日去lay間cafe...
2個人去.. 覺得d野食真係ma ma low...
仲有d待應都唔知走左去邊
想埋單都好難...
d野飲真係甜到.....
2006-08-26 15 views
上次同班朋友去包場,係平日晚夜。D 食物唔錯,有UNO,多款棋供我地玩。食完野後,有MC 同我地玩集體遊戲,都幾好。
2006-08-26 11 views
放工等埋fd後六點九倒上到去, 但waiter 話八點有人包場, 七點九要清場, 問我地介唔介意, 我地都唔諗住坐耐, 所以都ok, 但有幾個女仔上到黎見咁就走左.我叫左巴西雞扒(蒜蓉汁)長通粉, 雞扒好香, 如果去埋皮會更好, 蒜蓉汁唔錯呀. 飲凍蜂蜜薑茶, 比較淡左少少.fd個煙三文魚螺絲粉沙律都ok, 不過煙三文魚同螺絲粉沙律本身都係凍o既, 我個fd話愈食愈凍, 所以唔咁配會好d (要飯, 意粉, 長通粉, salad係自己揀). 但係杯草莓沙冰(個名唔記得) 就好好飲.今次冇人, 可能包場關係唔可以坐耐, 所以都靜(除左播o既歌), service 好好, 埋單時waiter 話不次冇人包場可以坐耐d. 平均set dinner 係$50 幾啦,而且唔收加一, 抵*會再o黎!!
坐耐, 所以都ok, 但有幾個女仔上到黎見咁就走左.

會再o黎!!
2006-08-11 4 views
以cafe來說,那裏的裝修算很普通,但勝在乾淨和坐得舒適~ 而且食物的味道很不錯,只是上菜速度很慢... 但有野玩(有UNO、波子棋等提供),等下也沒所謂和..有我最討厭的二手煙~ 不過cafe 有煙味就真的在所難免我們4個人由8時玩至12時才走,玩了差不多4小時,每人也只是50元左右,很不錯啊~ 不算貴~ 會再來~~
以cafe來說,那裏的裝修算很普通,但勝在乾淨和坐得舒適~

2006-06-29 14 views
套餐係CWB都算抵食.我叫左個鴨胸意粉+杯SUMMER.杯野好飲呀~有鮮果肉同雪糕,個意粉個份量OK.環境唔錯LA~
2006-04-13 5 views
星期二約左個朋友夜晚7點半上去傾計,訂左位,一上到去既感覺都幾WARM,但係就勁嘈,成大班o靚仔o靚妹去開PARTY,又無隔音,佢地又係度尖叫狂笑,搞到我同個FD都唔知走唔走好。食物唔平,味道一般,一坐底就有幾隻小小強係張枱到爬,個服務員又成日走左入去個廚房度,要叫佢都要特登走入去大叫佢出黎,好彩我個FD唔介意無話我咋。不過我下次唔會再黎。
不過我下次唔會再黎。
2006-03-12 19 views
11/3晚跟幾個友人吃飯,幫家姐慶祝生日。由於忘記了這店的電話,而且大家也走得幾累,想到就近的食店解決。突然,店內的店員致電給我,說要多等10分鐘左右,因店內太多人了……太好了,我們便二話不說地朝向那cafe進發。不過,那個location也幾不顯眼,別以為在維園附近,其實是在SOGO後面行人專用區的那些鋪……(累死了!)在銅記,食物的價格也不是相差得太遠。不過,要數比較好的,算是那碟豬頸肉,味道不錯($30一小碟);另外,店內的環境,店員的服務態度也不錯,值得再試。較差的,每人設最低消費,除了晚餐外,其他的套餐也不是太抵。

較差的,每人設最低消費,除了晚餐外,其他的套餐也不是太抵。

2006-02-18 23 views
夜晚同班朋友仔上左去食,地方雖然唔大,但又有得上網又有遊戲玩,仲有戲同雜誌睇,d食物好有屋企feel,好有親切感。d disney特飲都好正!!我地每人要左個套餐,再加個拼盤都好飽。
2006-02-14 14 views
11 February 2006 (Sat) - 下午茶一個早上同晏晝好忙,忙到水都未落過口咁滯,所以黎食下午茶,諗住帶朋友上黎食,點知好似點咗佢咁..上次黎時冇唯意,原來呢度最低消費係一人一杯嘢飲,同埋星期六日及公眾假期係冇下午茶餐,好失望..本想叫下午茶餐,但又唔得,咁諗住叫多啲嘢食,情願唔飲嘢,點知又唔得..即刻冇晒心機..明明非常之肚餓,但就因為唔想唔抵,所以只叫一個午餐share再加一杯嘢飲!好在佢個餐都唔太細份,以致兩個人食都還可充到飢,不過朋友所叫既薄荷朱古力咖啡就真係認真麻麻啦,佢話啲咖啡好難飲..不過可能係星期六既關係,全店只有三張枱(including us),我哋可以坐得好舒服!又可以玩下Game咁...算啦,只知下次weedends & holidays 千祈唔好上去就得啦...
11 February 2006 (Sat) - 下午茶

2006-01-26 7 views
同阿妹去行維園花市前先去食一餐舒服o既dinner.行過附近好多間cafe 最後都係覺得呢間最suitable.呢度有好多set meals, 包一個main dish 加一個drink, 價錢around $33 至48.order o左一個芝士肉醬長通粉set ($35) and 雞扒長通粉set ($43), 各另加$5 要特飲.最後仲加$5 要o左一個ice-cream 同$20 要cheesecake...所有食物portion 適中, quality 亦above average.o的位好舒服,有好多野可以玩仲有magazine.服務都唔錯.值得一去再去!
同阿妹去行維園花市前先去食一餐舒服o既dinner.

o的位好舒服,有好多野可以玩仲有magazine.
服務都唔錯.
值得一去再去!
2006-01-07 8 views
Caf細細,但老闆們有禮,而且食物不錯小食併盤($38):魚手指、薯條及雞串均是即炸即整,相當好味及脆口,但雞串略嫌韌了少許“龍利柳”長通粉($45):“龍利柳”較薄身,味道尚算ok;長通粉加上蒜蓉汁,很開胃,不錯三文魚白汁意粉($45):很好吃,三文魚份量也很多跟餐飯品:涷咖啡及花茶不差,但不至於再三回味老闆們有禮及勤快,雖然環境方面有待改進,但於銅鑼灣區仍是一個幾妳的選擇
Caf細細,但老闆們有禮,而且食物不錯

三文魚白汁意粉($45):很好吃,三文魚份量也很多
跟餐飯品:涷咖啡及花茶不差,但不至於再三回味

2005-12-15 6 views
14 December 2005尋晩上堂前有成個鐘頭,唔知道去邊度食嘢好,又得一個人,好在喺放工前喺公司搵咗呢撻好地方!銅鑼灣出面警察非常之多,因為世貿既關係,而我則坐喺一間除咗我同兩個服務員悠然自得咁食我既晩餐!我叫咗一個蒜溶汁豬扒芝士腸配飯,再加一杯熱袖子茶,個餸同杯嘢飲著實唔錯,但係個白飯就麻麻,因為好硬,我自己就唔太鍾意,佢有啲似隔夜飯(可能真係都未定,不過我唔願相信),佢既座位亦非常舒服,仲有舖內既裝飾亦好可愛,有好多鴨鴨坐喺窗邊呀!!上去試下啦雖然係三樓,不過真係唔錯。
14 December 2005

上去試下啦雖然係三樓,不過真係唔錯。
2005-11-28 6 views
我個fd 生日係呢到包場,價錢ok.我地星期六13個人,都係二千一,玩4粒鐘.最好就係個待應同我地一齊玩.我地過時都無迫我地走.好好人.