2018-08-18 2601 views
今晚我和友人到了觀塘工廠區的「新精武門」晚飯,之前在這裏食過感覺良好,所以決定再來。這裡與其他地方不同的是餐廳提供了八寶茶, 茶味不算濃卻有微微帶酸,口感生津解渴倒是不錯。🐄🐖蒜香薰蹄拼五香牛外表「乾爭爭」及色澤並不吸引,咬落去卻不錯,肉香不膩,點醬汁更好。🌸冰鎮鮮鮑魚鮑魚爽柔有致,鮑魚本身味道不強,全靠伴碟的酸菜很醒神,提升了整體味覺。🐟籠仔蒸龍躉腩用籠仔加上荷葉蒸的方法令倒汗水不會積聚,而且有淡淡荷香,主角龍躉腩夠肥美,肉嫩不嚡,食得過。🐷黑椒豬柳 相對普通的菜式,味道不錯,微微黑椒加上紅椒同青椒一起炒,夠惹味。🥦蒜蓉炒時菜原條菜心炒得不錯,最重要是夠鑊氣,蒜蓉香飄飄,咬落去夠嫩,不錯。餐廳裝修過比之前更加舒服,而服務及食物仍然保持不錯。

🐄🐖蒜香薰蹄拼五香牛

🌸冰鎮鮮鮑魚

🐟籠仔蒸龍躉腩

🐷黑椒豬柳

🥦蒜蓉炒時菜

餐廳裝修過比之前更加舒服,而服務及食物仍然保持不錯。

2018-08-16
  • 籠仔蒸龍躉腩
2018-08-16 111 views
好耐冇黎到觀塘工廈區食飯,同朋友黎到新蒸武門食中菜,呢到既小菜品質的確唔錯,十分有住家味道。我地叫左黑椒牛柳粒$98份量都好多,黑椒牛柳粒十分彈牙,牛肉好鮮嫩,仲有唔少蔬菜好似翠肉瓜,紅黃椒等等。香菇蒸肉餅$68肉餅口感唔錯,加左肥豬肉令肉餅亦好彈牙,份量都好足夠。蟹肉扒西蘭花$88蛋白加蟹肉既配搭都唔錯,加埋西蘭花好健康。蟲草花豬展湯$42有豬展,蟲草花,菇,味道幾濃郁,岩晒鐘意中國草藥湯既我地。
我地叫左
黑椒牛柳粒$98

香菇蒸肉餅$68

肉餅口感唔錯,加左肥豬肉令肉餅亦好彈牙,份量都好足夠。
蟹肉扒西蘭花$88

蛋白加蟹肉既配搭都唔錯,加埋西蘭花好健康。
蟲草花豬展湯$42

有豬展,蟲草花,菇,味道幾濃郁,岩晒鐘意中國草藥湯既我地。

2018-08-15
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
2018-08-16 91 views
今日收工,諗住食中菜就揀咗呢間新蒸武門。簡單乾淨嘅室內環境見到呢個二人餐都好吸引,但係因為我見好多都推介豬手,自己又好想食所以就分開叫餸好有誠意既茶呀,一坐低就奉上呢杯菊花紅棗茶。仲要咁足料,即時加分我叫左呢個話梅豬手,比我想像中大碟。豬手吸曬微甜酸既汁,加上凍食,感覺開胃清新。之後我叫左個是日燉湯,材料又係好粥,充滿着好香嘅茶樹菇同埋燉肉嘅味道好有老火湯嘅感覺。之後叫左蓮藕煎肉餅好厚肉而且蓮藕味濃,呢個我私心推介,因為我本身好鍾意蓮藕餅。黎到食蒸野嘅地方,梗係要叫翻個蒸雞試吓佢啦。又係份量10分大,雞肉好嫩滑,一咬就感覺到淋淋的。而且因為用錫紙包住,全部雞肉都充滿住香菇味!粉絲吸收曬雞油同菇香,十分出色食咗咁多重口味嘅嘢,梗係要整翻個菜清清佢。餐廳啲香菇真係好出色,全部都好有菇味。仲要配合杞子真係好補,又健康!健康得來又好味。泰式蝦頭油炒飯我覺得都屬於必點菜因爲大大粒新鮮蝦加上飯香。我食完一啖又一啖。總括來講,高質好快會再見
今日收工,諗住食中菜就揀咗呢間新蒸武門。
簡單乾淨嘅室內環境

之後叫左蓮藕煎肉餅
粉絲吸收曬雞油同菇香,十分出色
泰式蝦頭油炒飯我覺得都屬於必點菜
因爲大大粒新鮮蝦加上飯香。我食完一啖又一啖

總括來講,高質
好快會再見
$200 (Dinner)
  • 土魷蓮藕煎肉餅
2018-08-16 146 views
我很少寫食評的,但這次真想評價一下。我早前見到openrice 寫這間店的評價很好,所以帶屋企人一試,但一試就中招。首先,工業大廈食店我們也去過不少,但這個環境真係很一般。那個茶是與普通茶樓不一樣,所以還是有贊的。4個人點了5個菜,裡面當然包括各位光顧過的人的推薦:豬手,籠仔蒸龍躉,煎肉餅,焗雞和蟹肉炒西藍花。豬手完全沒味;龍躉蒸到老到傻;那個肉餅是惠康那種攪拌好調好味的肉餅,已出現變味;焗雞就係普通酒樓味,不讚不彈;最好就係炒西藍花……(每一碟的分量是少的 。龍躉5塊,雞8塊小的,大家大概衡量)可能我自己是在家煮飯的人,所以反應較大。如果收酒樓價但給我比茶餐廳差的東西,我覺得性價比真係不高。當然,買單五個菜,600多些是正常,但食物的出品不值此價,是失望的。環境跟各位食家影得差不多,但場其實好細,大概10張中細型臺。左右隔得好近。服務態度是沒問題,沒贊也沒彈。香港地生活壓力大,原本想開車出街輕鬆食個飯,但失落而歸。
我很少寫食評的,但這次真想評價一下。
首先,工業大廈食店我們也去過不少,但這個環境真係很一般。
那個茶是與普通茶樓不一樣,所以還是有贊的。
服務態度是沒問題,沒贊也沒彈。
香港地生活壓力大,原本想開車出街輕鬆食個飯,但失落而歸。
2018-08-15
2018-08-15 80 views
兩個人好少食到住家飯, 平時工作已經忙, 返到屋企都唔想煮啦! 呢度好適合一啲無飯夫婦。個茶杯好傳統,好似人地一盅兩件, 杯入面放咗好多八寶茶嘅材料,茶係鐵觀音。 足料燉湯燉湯好足料呀! 飲得出佢真係煲左好多個鐘,冇落味精嘅。 宮廷香辣雞 D雞望落好似好辣,但係食落去又唔覺辣,啲雞有炸過, 雞肉都幾滑,花生好香口。 時菜炒斑球西蘭花唔會覺得好生,好有味道, 斑塊有醃製過,而且好鮮味,尤其塊皮個骨膠原真係好豐富。 金銀蛋肉碎浸時蔬金銀蛋菜嗰啲湯鹹鹹地,啲菜索曬啲汁就更加好味啦! 蒜蓉粉絲蒸蝦 呢一個重點係下面啲粉絲同埋金菇,索曬啲蝦同蒜蓉嘅鮮味。覺得佢份量少,可以俾多D我嗎? 仿鮑魚絲蝦仁炒飯 炒飯用上鮮蝦嚟炒,仲加咗啲仿鮑魚片。

足料燉湯
燉湯好足料呀! 飲得出佢真係煲左好多個鐘,冇落味精嘅。
宮廷香辣雞
時菜炒斑球
金銀蛋肉碎浸時蔬
金銀蛋菜嗰啲湯鹹鹹地,啲菜索曬啲汁就更加好味啦!
蒜蓉粉絲蒸蝦
仿鮑魚絲蝦仁炒飯
炒飯用上鮮蝦嚟炒,仲加咗啲仿鮑魚片。
2018-08-12
$280 (Dinner)
2018-07-31 113 views
八寶茶不愧係必點之選👍🏻用杞子、紅棗、菊花、桂圓等來沖泡,係養生之選。中式茶杯十分美麗,味道清新而微甜、香氣飄逸、令人感到滋潤解暑冰鎮鮑魚富層次,再配合伴碟一齊吃,醒胃醒神,係夏日最佳前菜蓮藕煎肉餅煎炸可口,不太油膩,肉餅爽口最鍾意的是這間食肆的食物食得出少味精、少糖、少油,有家的味道、就算貴一點都值得
冰鎮鮑魚富層次,再配合伴碟一齊吃,醒胃醒神,係夏日最佳前菜
蓮藕煎肉餅煎炸可口,不太油膩,肉餅爽口
2018-07-30 156 views
見食評食店標榜少鹽及沒有味精,所以一行五人相約選擇到此飯店晚飯。當晚叫了8道菜,普遍餸菜不夠熱,其中一味帶子炒西蘭花,我們各人從未在其他食店食過那麼難吃的帶子; 猜子呈透明狀,本以為不熟,但試嘗一少口發現原來帶子應用崩砂粉之類醃到一陣怪味,我等即是反映及要求取消單,其他菜式:雲吞鷄雲吞可能雪得太久,雲吞接口還是硬硬一大塊; 餡料肉霉霉的; 時菜炒龍躉腩由於不夠熱; 龍躉腩很腥;連最簡單菜色翠玉瓜雲耳炒白合茨汁太結,入口口中槳著茨粉。總括而言;此間食店永不會再來光顧;(更可惜當晚沒有把餸菜拍照作參考,以免日後更多食客中伏)
2018-07-27
2018-07-29 2184 views
呢日得到老細確認要去新辦公室,都幾開心架~因為搭地鐵過海返工真係好貴,仲要成日加價,真係會覺得頂唔住~所以先到新環境附近食吓飯,不過行行吓又諗起呢度,所以都係食咗先講~其實呢度坐得幾舒服架,又有大枱,又有細張少少的方枱,仲有電視睇,無論係一大班同事,或者三幾個都啱來。老公得知我返工近咗,佢好開心咁拎住個餐牌點菜。而我就嘆著呢度我好鍾意的養生花茶,味道清清地好放鬆的。是日燉湯佢呢日就要做暖男,先點咗個 雪耳海底椰燉雞湯 俾我飲。燉湯相當足料,味道清得來帶著海底椰的香甜,不過壺湯真係超熱,要放一陣飲才不會燙親個咀。花雕醉雞其實我麻麻地白切的,不過聞到花雕的香味又忍唔住食咗一舊。雞肉很嫩滑,而且索了陣陣酒香,十分美味。乾燒明蝦 (6 隻)中蝦的煮汁酸味味,非常惹味。而且蝦殼好容易脫開,啱哂我呢類唔鍾意用手脫殼的人食用。豉汁豆卜蒸倉魚倉魚的肉質鮮嫩,加埋十足的薑、葱同埋豆豉,再將蒸魚豉油淋响魚面,用來餸飯特別美味。咁多款美味的餸菜,白飯當然少不了吧~
呢日得到老細確認要去新辦公室,都幾開心架~

老公得知我返工近咗,佢好開心咁拎住個餐牌點菜。
而我就嘆著呢度我好鍾意的養生花茶,味道清清地好放鬆的。

是日燉湯
佢呢日就要做暖男,先點咗個 雪耳海底椰燉雞湯 俾我飲。

花雕醉雞
其實我麻麻地白切的,不過聞到花雕的香味又忍唔住食咗一舊。
雞肉很嫩滑,而且索了陣陣酒香,十分美味。

乾燒明蝦 (6 隻)
中蝦的煮汁酸味味,非常惹味。
而且蝦殼好容易脫開,啱哂我呢類唔鍾意用手脫殼的人食用。

豉汁豆卜蒸倉魚

咁多款美味的餸菜,白飯當然少不了吧~
2018-06-28
$247.5 (Dinner)
2018-06-24 3329 views
這天放工後,我約了舊同事在觀塘吃晚飯,經過網上的推薦,發現人們對這間餐廳的評價很不錯,我們便決定來到這間餐廳試一試,進入店鋪後,看到店內環境寬敞和清潔衛生,店內的人客比想象更多,始終餐廳的位置比較偏僻,客人應該比較少,因此証明食物的質素應該很不錯冰梅豬手($68)話梅味的豬手軟彈煙韌,非常特別,十分新鮮,份量非常多,非常抵食古法黃酒煮雞($138)爽口微彈的雲耳,嫩滑細密的雞肉份量非常多,軟彈煙韌的紅棗,食物除了有黃酒的味道外,還有濃郁中藥補身藥材的味道,十分緩胃土魷蓮藕煎肉餅($88)將土魷和蓮藕打碎再搓成的肉餅十分紥實,份量非常多,非常飽滯,非常非常抵食豉汁豆卜蒸倉魚($118)豆卜完全地吸收了倉魚的鮮味,十分惹味,倉魚非常大條,軟綿綿的魚肉非常新鮮,非常抵食乾燒明蝦($178)師傅十分細心,預先將蝦開邊,令客人剝蝦更容易,蝦非常大隻,非常新鮮,酸上甜酸汁,令人非常開胃,再用細碎的米通鋪低,這個價錢可以接受濃湯紅棗杞子浸菜($78)爽彈鮮美的菇,可以滋補氣血的紅棗,非常適合身體差的人士食用,爽口微彈的杞子,清鮮甜美的白菜,用濃湯浸的白菜,富有水份,非常消署,非常健康五寶菜五寶分別有

冰梅豬手($68)

古法黃酒煮雞($138)

土魷蓮藕煎肉餅($88)

豉汁豆卜蒸倉魚($118)

乾燒明蝦($178)

濃湯紅棗杞子浸菜($78)

五寶菜
五寶分別有紅棗,菜,杞子,菊花和桂圓,桂圓係龍眼哂乾了,十分滋補,可以補氣血,這些都是對身體有益的食材,非常特別,非常健康

整體來說,這間主張健康主意的餐廳,大部分的食物都加入了對身體十分有益的藥材,十分滋補,十分健康,而食物的選擇都有很多,食物的用料很新鮮,食物的質素非常高,食物的份量非常多,價錢相對非常非常合理,店員有良好的服務態度和有禮貌,每張枱都有紙巾提供,所以我認為這間餐廳值得再去惠顧
古法黃酒煮雞
紅棗濃湯杞子浸菜
土魷蓮藕煎肉餅
乾燒明蝦
五寶茶
2018-06-19
$377 (Dinner)
古法黃酒煮雞
紅棗濃湯杞子浸菜
土魷蓮藕煎肉餅
乾燒明蝦
五寶茶
  • 養生八寶茶
2018-06-09 279 views
餐廳較簡潔,係家既感覺啊😁連食既野都係媽媽既味道。叫左蒸肉餅飯,連湯。味道就係煮家餸囉,但肉餅既份量嫌少左啲,唔夠我送飯🙈碗湯幾好飲既,飲得出冇味噌:)會再去!
餐廳較簡潔,係家既感覺啊😁
2018-06-05 266 views
一日三餐都係街外食, 味精肥膩不在話下, 好想"清新"一下味蕾, 又令我諗起呢度標榜無味精住家菜指定動作, 享受番杯養生茶, 入口順喉, 味道回甘轉左新餐牌, 增加左新菜式迎接炎夏來臨, 冷盤小食選擇多左款式, 之前食過好好味嘅酸甜凍蕃茄仔不見了, 見到有相類近話梅豬手 ($68), 就叫一客!  份量對眼, 大大舊豬手旁邊有粒話梅及香綠葉蔭!食落豬手口感清爽涼快, 皮脆肉嫩, 唯話梅味欠奉, 味道較為淡味!每次黎呢度食飯, 都好期待今晚飲到咩燉湯, 今晚有呢款菜膽花膠燉雞 ($42), 原盎送上!熱辣辣, 湯是要熱飲的!  材料足夠, 啖湯清中唔油膩, 忍唔住食埋D湯渣, 飲埋成盎其實都半飽, 個人覺得好滋補, 感覺舒服!夏天日子就係要多食瓜類, 呢客濃湯節瓜浸魚滑 ($78), 有節瓜, 木耳, 菇菌及魚滑, 濕濕地易入口!湯底淡味, 梗能食得出節瓜嘅甜, 而爽口嘅木耳遇上腍滑嘅魚滑, 一碟送有幾種口感!捨棄白飯, 愛上呢碟大肚婆炒飯 ($88), 簡單材料無花巧, 加入薑粒及肉碎, 飯粒炒至粒粒分明, 乾身中略帶少少油份, 食得出有少少鑊氣, 真係連大肚婆都要食多碗呀! 哈..哈

標榜無味精住家菜

指定動作, 享受番杯養生茶, 入口順喉, 味道回甘

轉左新餐牌, 增加左新菜式

菜膽花膠燉雞

濃湯節瓜浸魚滑

捨棄白飯, 愛上呢碟大肚婆炒飯 ($88), 簡單材料無花巧, 加入薑粒及肉碎, 飯粒炒至粒粒分明, 乾身中略帶少少油份, 食得出有少少鑊氣, 真係連大肚婆都要食多碗呀! 哈..哈...........
大肚婆炒飯

最後出場係呢客紅棗杞子荷葉蒸鷄 ($98), 材料豐富, 包括紅棗杞子, 鷄件, 金菇及粉絲!
紅棗杞子荷葉蒸鷄

紅棗嘅甜味滲入左鷄肉內, 食時有少許紅棗甜味, 而鷄汁亦落係粉絲入面, 食落加多份鷄肉味!

黎呢度食飯無論味道及食物菜式好似係屋企食到, 要找尋"家"的味道, 可以黎呢度!
菜膽花膠燉雞
大肚婆炒飯
紅棗杞子荷葉蒸鷄
2018-06-03 230 views
叫左2人餐,好出色,材料名貴。果然係超足料燉湯,花膠好多,甘甜好補。涼拌手撕雞,我同我朋友爭住食,有芝麻醬真係超配! 肉質又嫩,咁多樣送最愛呢個!冰鎮鮑魚,夏天食好涼,又唔會無晒味,原汁原味鮑魚,咬落爽口又唔會太硬。蒜蓉粉絲蒸蝦,粉絲超索味,蝦啱啱好分到兩人份量,超級正。啲蒜蓉同蝦同粉絲好夾味。蛋肉碎浸時蔬,啲菜入晒味,超好味,仲有啲皮蛋仔。時菜炒班球,班球好有鑊氣,正。宮廷香辣雞,都係好有鑊氣,肉好多。仿鮑絲蝦仁炒飯口感好似鮑魚,有鑊氣,10分比10分!蝦仁好新鮮好肥美,超爽口。好滿意
叫左2人餐,好出色,材料名貴。

果然係超足料燉湯,花膠好多,甘甜好補。

蛋肉碎浸時蔬,啲菜入晒味,超好味,仲有啲皮蛋仔。

時菜炒班球,班球好有鑊氣,正。

宮廷香辣雞,都係好有鑊氣,肉好多。

仿鮑絲蝦仁炒飯
2018-05-31 181 views
茶樹菇蟲草花燉豬展正,一嚟就有補身野,燉左好幾個鐘先有咁嘅火喉。蟲草花有滋肺補腎護肝、抗氧化、防衰老、降血壓。茶樹菇清甜,加上蟲草花甘香味美,岩夏天飲用。話梅豬手開胃菜「話梅豬手」,並不算酸,反而較甜,豬手肉不算厚,但勝在醒胃爽口,梅味好出,食落味道酸酸甜甜,好黎緊既大戰做好準備。冰鎮鮑魚冰鎮鮑魚是這裡的名物,鮑魚煙韌有咬口,原隻鮮鮑魚先起肉去內臟,煮熟後再冰鎮上桌。爽口鮮甜的鮑魚,一口一隻,原汁原味吃固然是好,你也可以點一些豉油wasabi,鮮味會更為突出。豉油王虎蝦🦐蝦肉爽實,直接用手拿著吃,既滋味也惹味,差點連手指也不放過。這一味是趁熱吃最好豉油皇乾煎海虎大蝦,令人食完仲想食,好大大大隻,虎蝦果然夠肉地,正!濃湯浸龍躉球🐟鮮甜嘅魚汁,用嚟配白飯就最啱🤤芥末牛肉牛柳粒頗鮮嫩,咬落冇咩渣,配合日式wasabi既味道,算係水準以上之作北菧紅棗杞子銀山焗雞藥膳養生、鮮甜肉汁豐富,絕對是用心之作。打開個錫紙香到爆,利用藥膳蒸雞,非常滋補。梅菜蒸菜心🍀😁食咗咁多heavy野,食返啲高纖維嘅食物黃金海鮮炒飯吸附飽滿蛋汁的黃金炒飯,再加上豐富的海鮮配料。這款黃金海鮮炒飯,色澤金黃,口感鬆軟微脆。

茶樹菇蟲草花燉豬展

冰鎮鮑魚

豉油王虎蝦🦐

濃湯浸龍躉球🐟
鮮甜嘅魚汁,用嚟配白飯就最啱🤤

芥末牛肉

北菧紅棗杞子銀山焗雞

梅菜蒸菜心🍀
😁食咗咁多heavy野,食返啲高纖維嘅食物

黃金海鮮炒飯
吸附飽滿蛋汁的黃金炒飯,再加上豐富的海鮮配料。這款黃金海鮮炒飯,色澤金黃,口感鬆軟微脆。加上了咸蛋黄,令效果更佳,炒出来的饭粒Q弹带着沙沙的口感,粒粒分明且充滿咸蛋香,再加上新鮮的食材~讓你吃了還想再吃😁不過老人家就小心膽固醇了
2018-05-27 170 views
自從身邊好友開始帶小朋友來聚餐,又或帶著肚裡的小寶寶,大家都揀選一些健康的餐廳。看到新蒸武門簡介是無味精菜色,大人小朋友都適合。三式拼盤 $128三式拼盤份量大,包括有:鴨舌、薰蹄、牛展。鴨舌酒味比較濃,亦很入味,最愛薰蹄又爽又鹹香,是出色的前菜。土魷蓮藕煎肉餅 $88簡單的家常餸菜,入口略嫌油膩。土魷非常惹味配上蓮藕的爽口跟蒸肉餅十分配合。 肉質新鮮有肉香味, 肉餡不會太肥。蟲草花濃湯鮮雞鍋米 $138上枱有驚喜,賣相非常豐富,想不到有這樣多份量雞件。既然標榜冇味精,當然要試下湯底,入口濃郁雞湯味,都係略為偏油。 雞件嫩滑,跟蟲草花一起吃好配合,而且米粉煮得夠入味亦不會太硬。除了食物之外,餐廳職員也令我們有個不錯的用餐體驗,細的小朋友需要熱水坐奶,職員熱心幫忙,無嫌我們麻煩呢。飯聚名單又多一間食店~

看到新蒸武門簡介是無味精菜色,大人小朋友都適合。

三式拼盤 $128

土魷蓮藕煎肉餅 $88

蟲草花濃湯鮮雞鍋米 $138

飯聚名單又多一間食店~
2018-05-22 191 views
新蒸武門 - 也許大家會想起周星馳的經典電影 - 新精武門。位於觀塘駱駝漆大廈三座,主打無味精中式私房菜,健康又美味。八寶茶: 一坐下便為每位免費奉上,以精緻的茶具盛載此養生茶品,內含枸杞、紅棗及黨蔘等料,味道柔和,比普通的中式茶有內涵得多,而且更香,味道更好。每個餐也可根據人數而相應地調整份量。是日燉湯,款式經常轉換,不能自選。來過數次,每次喝到的燉湯也是非常足料,而且味鮮,無味精。話梅豬手: 豬手夠爽身,不會過份軟腍,保持該有的口感。味道帶微微的甜酸,但偏淡。冰鎮鮮鮑魚: 鮑魚冰爽,調味不多,但已經夠鮮甜,原汁原味豉油皇虎蝦: 超級惹味之選,豉油完完全全的滲入虎蝦,連蝦殼也炒至香脆入味,連殼食也無問題,好好食!芥末牛柳粒: 牛柳粒爽嫩,芥末醬香甜,但不會太膩,兩者蠻搭配。北芪紅棗杞子銀山焗雞: 雞件相當入味,就如一般吃的蟲草花蒸雞一樣,雞件亦能保持滑身,沒有overcooked,底層的粉絲更是吸收了所有肉汁。黃金海鮮粒炒飯: 黃金也者即咸蛋黃,以大量咸蛋黃混入飯裡爆炒,色澤金黃,賣相吸引。海鮮以鮮蝦為主,飯粒夠香口惹味。濃湯浸龍躉球: 這道菜較清淡,而龍躉腩味鮮肉嫩。下圖為梅菜浸菜

每個餐也可根據人數而相應地調整份量。

冰鎮鮮鮑魚: 鮑魚冰爽,調味不多,但已經夠鮮甜,原汁原味

濃湯浸龍躉球: 這道菜較清淡,而龍躉腩味鮮肉嫩。下圖為梅菜浸菜芯。

2018-05-15