2018-05-31 66 views
近排既天氣 熱既程度我諗都唔洗我多講 所以今晚我同朋友都不約而同咁REQUEST一定要食D凍冰冰降溫既野人在希慎  大家好快就諗起京林屋  對上一次食好似唔係呢個位應該係新般左上12樓雖然見倒有個期間限定餐牌  不過我都係鐘情呢度既讚岐烏冬簡簡單單  高質既烏冬配合埋個湯底  每次食完都要讚三聲  佢地既烏冬個咬口非常不俗控制得好好份量永遠都係佢既另一個賣點  (有種食極都有既感覺) 非常滿足倒我個腸胃朋友就叫左  林屋和食料理呢個SET咩都有少少,有鯖魚,帆立貝,魚干,芝士蛋卷好就好在鯖魚冇骨 岩哂最怕骨但係又中意食魚既我地配合埋糙米飯同埋麵豉湯 呢個SET絕對係物超所值到左透心涼部分喇!話哂都係半個抹茶既粉絲  坐都未坐低我就決定左要食特製林屋抹茶餡蜜 相信好多朋友對於呢個招牌甜點唔陌生 入面有抹茶蕨餅,白玉,寒天,抹茶啫喱,抹茶雪糕而當中我既最愛絕對係抹茶蕨餅 配合埋少少糖醬  再送多啖雪糕落口  成個人真係降哂溫焙茶沙冰雪糕另一降溫良物 焙茶雖然冇抹茶味咁濃郁但係配合埋沙冰 都非常消暑解渴 一路食烏冬  一路飲杯沙冰真係不得了法式聖馬克抹茶蛋糕我地最後忍唔住叫多個Cake食個C
近排既天氣 熱既程度我諗都唔洗我多講
應該係新般左上12樓

雖然見倒有個期間限定餐牌  不過我都係鐘情呢度既
讚岐烏冬

朋友就叫左
林屋和食料理

呢個SET咩都有少少,有鯖魚,帆立貝,魚干,芝士蛋卷
好就好在鯖魚冇骨 岩哂最怕骨但係又中意食魚既我地
配合埋糙米飯同埋麵豉湯 呢個SET絕對係物超所值

到左透心涼部分喇!

話哂都係半個抹茶既粉絲  坐都未坐低我就決定左要食
特製林屋抹茶餡蜜

焙茶沙冰雪糕

另一降溫良物 焙茶雖然冇抹茶味咁濃郁

法式聖馬克抹茶蛋糕

我地最後忍唔住叫多個Cake食
個Cake 好好食  非常滑 非常Creamy   其實想再叫落去
不過朋友制止左我  話我地今晚食太多喇  哈哈

埋單每人大約200蚊多D
環境係搬左新舖之後感覺比之前更大更舒服
同朋友可以慢慢傾計  所以呢個價  呢個質素 絕對係值丫!