2023-11-08
💖 小黑糖 (宏生大廈) (尖沙咀)✨尖沙咀加拿芬道45-47號宏生大廈地下D1號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️去尖沙咀最多嘅已經唔係酒吧而係茶飲店,可以話行過幾間就會見到一間,今日突然之間好想飲黑糖珍奶🧋,所以就周圍尋覓下。比我發現原來小黑糖就喺附近。-小黑糖珍珠厚鮮奶🥛 $35由台灣直送嘅大粒珍珠,每粒都煙煙韌韌😍好好有咬口。加入佢哋自家製嘅黑糖糖漿,令到成杯真奶生色不少👍🏻。當中嘅鮮奶仲用咗4.3鮮牛奶😌,口感更加滑溜😁另外甜度都仲可以再作調教,大家就唔使怕飲到超級甜嘅黑糖珍珠鮮奶啦😆-宇治抹茶歐蕾🍵 $35我媽咪好鍾意飲抹茶㗎所以我都打包咗一杯返嚟俾佢,不過我就唔係好知到底歐蕾係乜嘢🤔一問之下原來係法文黎🤭真係長知識啦,原來係代表鮮奶咁解。由於係用咗日本嘅宇治抹茶去製作,所以呢杯飲品會帶有少少回甘嘅味道,但因為加咗鮮奶所以就中和返😏想繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
💖 小黑糖 (宏生大廈) (尖沙咀)
✨尖沙咀加拿芬道45-47號宏生大廈地下D1號舖
-小黑糖珍珠厚鮮奶🥛 $35